Eklezja, czyli luźno o polityce.

... czyli Toksyczne Gøwno®

Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL

Awatar użytkownika
snt
złoty

Re: Eklezja, czyli luźno o polityce.

Post autor: snt »

Obrazek

A tutaj rozkład terytorialny muzułumańskich dzielnic w Londynie:
https://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_ ... census.png

Wnioski nasuwają się same. Obawiam się, że Boris Johnson był ostatnim nie-muzułumańskim burmistrzem Londynu.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Post autor: LLothar »

Nie widze korelacji
Awatar użytkownika
DaeL
TR-8R

Post autor: DaeL »

CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Post autor: SithFrog »

Liberał pełną gębą ;]
Obrazek
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

Post autor: Matthias[Wlkp] »

Full Hardcore Rainbow Liberal Ultra Feminist Anti-Fascist
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Obrazek
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Obrazek
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Są takie słowa, ostatnio modne, jak zaoranie, pozamiatanie itp. Żadne jednak nie oddaje tego, co zrobił Mazurek w wywiadzie z posłanką PiSu. Miazga.

http://www.rp.pl/Plus-Minus/305129911-R ... .html#ap-4
Obrazek
Awatar użytkownika
Jutsimitsu
Człowiek-Reklamówka

Post autor: Jutsimitsu »

Uo, aż mi jej się żal zrobiło... w sumie, to jednak nie. Dobrze jej tak.
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

SithFrog pisze:Są takie słowa, ostatnio modne, jak zaoranie, pozamiatanie itp. Żadne jednak nie oddaje tego, co zrobił Mazurek w wywiadzie z posłanką PiSu. Miazga.
Wiesz, ja sobie czasami debatuje z kims sam sobie w glowie. Wymyslam argumenty i padaja dokladnie tak jak chcialem, wygrywam dyskusje calkowicie. W tym wypadku ten redaktor musial miec sen na jawie. Nie dosc, ze znalazl idealne cytaty do obecnej sytuacji, to ona łyknęła każdy jeden...
grel3gargamel
sraczkowaty

Post autor: grel3gargamel »

Polscy politycy to matoły. Mazurek po raz kolejny stosuje ten sam numer, a oni zawsze się nabierają
Awatar użytkownika
Crowley
Pan Bob Budowniczy Kierownik

Post autor: Crowley »

Dlatego ja się dziwię, że ktokolwiek chce mu udzielać wywiadów. :P Przecież to prosta droga do totalnej kompromitacji. I nawet nie ma za bardzo jak psioczyć na tendencyjne pytania, skoro koleś cytuje swojego rozmówcę, a ten twierdzi, że to cytaty z jakiegoś idioty.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
Awatar użytkownika
Jutsimitsu
Człowiek-Reklamówka

Widzieliście jakiego to prezydenta w Brazylii sobie wybrali (ten ma tam więcej do powiedzenia niż u nas, generalnie wybiera sobie ministrów). W jego rządzie znajduje się kreacjonista jako minister nauki, a ministrem rolnictwa człowiek który dokonał wycinki sporej części puszczy amazońskiej.

Chyba nas przebili, chociaż mam wątpliwości.
Awatar użytkownika
Larofan
Social Media Ninja

Post autor: Larofan »

Jutsimitsu pisze:Chyba nas przebili, chociaż mam wątpliwości.
leb w leb idziemy
Awatar użytkownika
Zolt
menda+

Post autor: Zolt »

Jakbysmy mieli puszcze amazonska, to dawno juz bylaby rownina amazonska.
Obrazek
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024 :cool:
Awatar użytkownika
Counterman
Waniaaa!

Post autor: Counterman »

LLothar pisze:
SithFrog pisze:Są takie słowa, ostatnio modne, jak zaoranie, pozamiatanie itp. Żadne jednak nie oddaje tego, co zrobił Mazurek w wywiadzie z posłanką PiSu. Miazga.
Wiesz, ja sobie czasami debatuje z kims sam sobie w glowie. Wymyslam argumenty i padaja dokladnie tak jak chcialem, wygrywam dyskusje calkowicie. W tym wypadku ten redaktor musial miec sen na jawie. Nie dosc, ze znalazl idealne cytaty do obecnej sytuacji, to ona łyknęła każdy jeden...
No dobra LLo, ale przecież nie możesz puścić w gazecie zmajstrowanego wywiadu z politykiem, bo zaraz się afera rozpęta. Jakoś nie wierzę, że ktokolwiek by zaryzykował wypuszczenie ściemy bez konkretnego backupu w postaci zapisu z wywiadu.
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Counterman pisze:
LLothar pisze:
No dobra LLo, ale przecież nie możesz puścić w gazecie zmajstrowanego wywiadu z politykiem, bo zaraz się afera rozpęta. Jakoś nie wierzę, że ktokolwiek by zaryzykował wypuszczenie ściemy bez konkretnego backupu w postaci zapisu z wywiadu.
Moze sie zle wyrazilem - wierze, ze taka sytuacja miala miejsce i ze caly ten wywiad jest prawdziwy. Po prostu cala sytuacja dla dziennikarza jest jak z bajki.
Awatar użytkownika
Crowley

Larofan pisze:
Jutsimitsu pisze:Chyba nas przebili, chociaż mam wątpliwości.
leb w leb idziemy
Rekonstrukcja rządu na horyzoncie, więc się odkujemy.
About Mankind
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Post autor: Turtles »

Władza się zmieniła, dobra zmiana, ale w Trójmieście nadal policja prowokuje patriotów.
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
Crowley

Nie chciało mi się pisać, ale poczułem się wywołany do tablicy. Zupełnie przypadkiem wybraliśmy się wczoraj na rowery do Gdańska, żeby obejrzeć paradę żaglowców. Nie dojechaliśmy z powodu remontów dróg (sezon się zbliża, więc trzeba rozpierdzielić jakąś porządną ulicę w rejonie starówki) i generalnego paraliżu centrum z powodu jakichś manifestacji. Wszędzie barierki i tabuny policjantów. Młody się ucieszył, bo radiowozy jeździły we wszystkie strony ale my stwierdziliśmy, że nie ma sensu się tam pchać. A tyle policji nie widziałem nawet podczas derbów Lechia - Arka, kilkadziesiąt dużych samochodów, wszędzie patrole, do tego straż miejska, wszyscy gotowi na nie wiadomo co. Na trojmiasto.pl pisali, że w iluś tam manifestacjach może wziąć udział nawet 30 tys. ludzi.
Okazało się, że przyszło 700 tęczowych idiotów, którym drogę zagrodziło 200 łysych debili, którzy i tak woleli rzucać kamieniami w policję. Całe centrum na pół dnia poblokowane, tabuny funkcjonariuszy pod bronią, -dziesiąt radiowozów zmobilizowanych po to, żeby niecały tysiąc kretynów mogło sobie zrobić rozrywkę. Organizatorzy powinni dostać faktury za taką imprezę. Skończyłyby się takie głupoty.

A dziś zamknięto jedną z czterech (4) dróg dojazdowych do obwodnicy, bo przyjechał Czesio Lang i chciał pojeździć na rowerze. W Gdańsku, kurwa, do którego na weekend zwala się mnóstwo ludzi, bo to miasto turystyczne. Na ekspresówce z centrum do obwodnicy. Korki jak, za przeproszeniem, sto chujów. Zobaczycie, ja się kiedyś wkurzę, wsiądę w samochód i będę rozjeżdżał te radosne inicjatywy.
About Mankind
Awatar użytkownika
Piccolo
Bambus Junior

Post autor: Piccolo »

Dlatego od 4 czerwca przeprowadzam się na gdyńską wieś, tam jest spokojniej :D.
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Post autor: ThimGrim »

Obrazek
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
snt
złoty

Wyżyny dowcipu inteligentnego inaczej.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
Jutsimitsu
Człowiek-Reklamówka

Chociaż patrząc jak PiS prowadzi politykę zagraniczną, choć mocno przekoloryzowane, to przyjaciół raczej nie mamy za wielu na świecie.
Awatar użytkownika
Theeck
złoty

Post autor: Theeck »

Bo państwa nie mają przyjaciół. Polityka międzynarodowa to wieczne konflikty interesów, walka o wpływy, terytoria, władzę.
To teraz spójrz jak USA prowadzą politykę i możesz śmiało porównać Busha i Obamę do Kaczki :P
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Awatar użytkownika
Jutsimitsu
Człowiek-Reklamówka

Przyjaciół - sojuszników. Generalnie zrobienie konfliktu z UE raczej za wiele nam nie da, tylko jeszcze bardziej dostaniemy w dupę z tego powodu. USA ma nas gdzieś, itd. Ogólnie aktualna polityka PiSu ma chyba na celu doprowadzenie do totalnej zapaści polityki zagranicznej. A przynajmniej nikt nie będzie z nami interesów robił.
Awatar użytkownika
Zolt
menda+

Post autor: Zolt »

Nie żebym popierał pana z wąsem w MSZcie, ale czy wcześniej robili z nami interesy? Bo pamiętam, że np. za udział w Iraku i Afganistanie miały być kontrakty na sprzęt, szkolenia itd., a wyszło jak zwykle. A wystarczy nie włączyć się w destabilizację jakiegoś regionu (tzw. wprowadzanie demokracji/obalanie dyktatury) i już krzyki "gdzie Polska, gdzie Polska".
Obrazek
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024 :cool:
Awatar użytkownika
Theeck
złoty

Jutsi --- nie widzę abyśmy stracili jakichś sojuszników. Bo chyba nie uważasz, że mieliśmy sojusz z Francją ("Polska właśnie straciła okazję aby siedzieć cicho"), albo Niemcami? Jak długo siedzieliśmy cicho i nie artykułowaliśmy nawet własnych interesów, tak długo byliśmy zaszczycani poklepywaniem po plecach i miłymi słowami. W momencie kiedy pojawiły się w grze nasze interesy, pierwszym sposobem ukarania nas za niesubordynację jest pokazanie ochłodzenia relacji, sugestie, że są najgorsze od lat, że narasta brak zrozumienia i zaufania.
Wyobraź sobie co by się działo i pisało, gdyby to w Polsce było referendum w sprawie Polexitu :D

Dodatkowo wbrew temu co napisałeś, wydaje się, że udało nam się nawet pozyskać sojusznika na dobre i na złe w postaci Węgier oraz w kilku kwestiach Czechy i Słowację, a także Rumunię. Zanim zaczniesz sobie kpić, weź pod uwagę, że w '39 mieliśmy podpisane sojusze wojskowe z Francją i Anglią, a skończyło się jak się skończyło (co prawda to mieliśmy też z Rumunią obronny przeciwko Rosji, ale chyba nikt u nas ani u nich nie traktował go poważnie). Wspólnota interesów (a obecnie mamy z Grupą Wyszehradzką taką właśnie w kwestii imigrantów) jeśli będzie rozsądnie rozszerzana na kolejne sfery może skutkować rzeczywistymi sojuszami, na partnerskich zasadach. A kwestii, w których choćby w relacjach z UE mamy takie same interesy jest mnóstwo. Jak i czy to wykorzystamy zależy teraz od Kaczki.
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Post autor: Turtles »

Theeck pisze:weź pod uwagę, że w '39
Obrazek
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
Theeck
złoty

A rozwiniesz swoją myśl, rzuff? Bo przyznam, że nie rozumiem o co kaman?
grel3gargamel
sraczkowaty

Theeck pisze: W momencie kiedy pojawiły się w grze nasze interesy
Ale jakie interesy? W moim przekonaniu PiS nie ma żadnej koncepcji polityki zagranicznej ani nawet pomysłu obrony jakichś interesów, tylko używa jej tylko i wyłącznie do polityki wewnętrznej.
Theeck pisze: Dodatkowo wbrew temu co napisałeś, wydaje się, że udało nam się nawet pozyskać sojusznika na dobre i na złe w postaci Węgier
Na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski? Bo Orban powiedział kilka miłych słów? Bo Węgry też są krytykowane przez urzędników UE i Clintona? Praktyka wygląda inaczej.
https://pbs.twimg.com/media/Ci7G6_vWEAAuQUi.jpg
Theeck pisze:A kwestii, w których choćby w relacjach z UE mamy takie same interesy jest mnóstwo.
Rzecz w tym, że właśnie nie za bardzo.

Co do stosunków z Niemcami - polecam prześledzić obroty handlowe pomiędzy nimi a Polską i zastanowić się kto na ewentualnym ochłodzeniu stosunków więcej straci
Awatar użytkownika
snt
złoty

http://next.gazeta.pl/next/7,151003,201 ... BoxBizImgB
Analitycy zauważają też pozytywny wpływ programu zachęcającego banki do kupowania obligacji państwowych a także przewalutowania kredytów hipotecznych na forinty. Tu trzeba jednak pamiętać, że węgierski program przewalutowania kredytów został ogłoszony jeszcze przed załamaniem kursu franka szwajcarskiego w styczniu 2015 roku, a działania były rozłożone w czasie.

Przewalutowanie to jeden z kroków, za które rząd Viktora Orbana zbiera pochwały
Co ja paczę... Analitycy oceniają, że przewalutowanie kredytów frankowych pozytywnie wpływa na gospodarkę? :bugeye: Co na to red. Samcik?
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
Crowley

Ja proponuję przewalutować moją pensję na euro po kursie 1:1. Niech to będzie program pilotażowy, który pokaże, czy to pozytywnie wpłynie na moją sytuację finansową.
About Mankind
Awatar użytkownika
Theeck
złoty

grel3gargamel pisze:
Theeck pisze:W momencie kiedy pojawiły się w grze nasze interesy
Ale jakie interesy? W moim przekonaniu PiS nie ma żadnej koncepcji polityki zagranicznej ani nawet pomysłu obrony jakichś interesów, tylko używa jej tylko i wyłącznie do polityki wewnętrznej.
Nie wiem czym jest koncepcja polityki zagranicznej, natomiast jeśli chodzi o polskie interesy, o których wiemy, że zostały wyartykułowane to: imigranci, Nord Stream 2, domaganie się stałej obecności wojsk NATO na terenie Polski, plan uniezależnienia się od widzimisię Rosji poprzez przekopanie kanału na mierzei wiślanej. Jak na pół roku rządów i wagę tych spraw, nie uważam aby to było mało. A że są to interesy sprzeczne z interesami Niemiec to PiSowi się obrywa.
Koncepcja polityki Tuska kiedy w zamian za zgodę na realizację interesów Niemiec sprzecznych z polskimi, otrzymuje się ciepłą posadkę w Brukseli jest może i dobrą koncepcją uprawiania polityki zagranicznej, ale śmierdzi TS na kilometr.

Co do Węgier - pokaż mi równie jednoznaczne stanowisko jakiegokolwiek państwa UE popierającego polskie stanowisko w okresie 8 lat rządów PO (a zwróć uwagę, że ja odpowiadałem na post Jutsiego, porównujący skuteczność polityki zagranicznej PiS i PO). Nie pokażesz? No bo tak wygląda polityka nadstawiania zadu wszystkim - dupa boli, kasa dla Tuska może i jest, ale dobrego słowa nie uświadczysz. :P
Awatar użytkownika
Jutsimitsu
Człowiek-Reklamówka

Theeck pisze:(a zwróć uwagę, że ja odpowiadałem na post Jutsiego, porównujący skuteczność polityki zagranicznej PiS i PO)
Hę? Ja coś pisałem o PO? Holy shit, chyba musiałem jakieś grzybki brać jak pisałem o polityce zagranicznej PO wczoraj.
Awatar użytkownika
Theeck
złoty

Damn, tak zrozumiałem Twojego posta, sorki.
Za długo tu przesiaduję i każdy post krytyczny wobec PiS zaczynam traktować jako pochwałę PO. Można się z tego jakoś wyleczyć? :D
Awatar użytkownika
Jutsimitsu
Człowiek-Reklamówka

Patrzeć na PiS jak na partię, która wcale nie jest taka dobra jak sądzisz ;). Ozdrowiejesz.

Wytłumaczę więc co mam na myśli. PO miało chujową politykę włażenia w dupę. PiS dąży do kompletnego zastoju w polityce zagranicznej. Ani jedno, ani drugie dobre nie jest.

Odniosę się do tego co piszesz natomiast: Mierzeja Wiślana to polityka bardziej wewnętrzna, oczywiście wkurzy Rosję, ale jak rozstawiają swoje rakiety w Kaliningradzie to też niby wewnętrzna. Z resztą ja nie widzę w tym aż tak wielkiego znaczenia. NATO w Polsce? Ja jestem raczej przeciwny, chociaż jak próbuje się wojować z Rosją i na dodatek daje się tak głupią wypowiedź jak Szydło o tym, że nie przyjmiemy imigrantów... to raczej Niemcy nie pomogą nam w dyplomacji z Rosją. Nord Stream to inna bajka, ciekawe jaką cenę gazu rzucą Rosjanie niedługo przy polityce naszego rządu wobec nich.
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Jak nie weźmiemy imigrantów to nam Niemcy nie pomogą. LOOOOL.

Bo dopóki nie fikaliśmy to Niemcy byli dla nas super. Nord streamów nie budowali i w ogóle ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Jutsimitsu
Człowiek-Reklamówka

I don't even...

Obrazek
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Jutsimitsu pisze:jak próbuje się wojować z Rosją i na dodatek daje się tak głupią wypowiedź jak Szydło o tym, że nie przyjmiemy imigrantów... to raczej Niemcy nie pomogą nam w dyplomacji z Rosją.

To Twoje słowa. Swoją drogą nie zauważyłem, żeby PiS wojował z Rosją.
Obrazek
Awatar użytkownika
snt
złoty

SithFrog pisze:
Jutsimitsu pisze:jak próbuje się wojować z Rosją i na dodatek daje się tak głupią wypowiedź jak Szydło o tym, że nie przyjmiemy imigrantów... to raczej Niemcy nie pomogą nam w dyplomacji z Rosją.

To Twoje słowa. Swoją drogą nie zauważyłem, żeby PiS wojował z Rosją.
Przecież PiS to putiniści, to jak oni mają wojować z Rosją :]
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Ciekawe czy prezydent da sobie w kasze dmuchać i uzna, że to nie wyrok, bo na podstawie złej ustawy został wydany. W skrócie: TK uznał skargę Dudy dotyczącą ego, czy minister sprawiedliwości może rządać akt sprawy sądów wojskowych - tzn. że zapis na to pozwalający jest niezgodny z konstytucją.
http://www.tvn24.pl/tk-skarga-prezydent ... 805,s.html
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
grel3gargamel
sraczkowaty

Theeck pisze:Nie wiem czym jest koncepcja polityki zagranicznej, natomiast jeśli chodzi o polskie interesy, o których wiemy, że zostały wyartykułowane to: imigranci, Nord Stream 2, domaganie się stałej obecności wojsk NATO na terenie Polski, plan uniezależnienia się od widzimisię Rosji poprzez przekopanie kanału na mierzei wiślanej.
A, ja myślałem, że chodzi Ci o jakieś konkretne działania, a Ty o gadaniu. Zwłaszcza, że w kwestii NS, czy wojsk NATO w Polsce to jest po prostu podtrzymanie stanowiska poprzedników, imigranci to sprawa z punktu widzenia Polski marginalna, zresztą zadaje się Szymański mówił, że Polska musi realizować zobowiązania poprzedniego rządu

Theeck pisze: Co do Węgier - pokaż mi równie jednoznaczne stanowisko jakiegokolwiek państwa UE popierającego polskie stanowisko w okresie 8 lat rządów PO (a zwróć uwagę, że ja odpowiadałem na post Jutsiego, porównujący skuteczność polityki zagranicznej PiS i PO). Nie pokażesz? No bo tak wygląda polityka nadstawiania zadu wszystkim - dupa boli, kasa dla Tuska może i jest, ale dobrego słowa nie uświadczysz. :P
Jednoznaczne? Dlatego węgierski komisarz nie sprzeciwił się wszczęciu procedury praworządności? W każdym razie opowieści o jakimś bliskim sojuszu z Budapesztem to mrzonki

Poza tym - nie wiem, może sankcje przeciw Rosji?
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

grel3gargamel pisze:Poza tym - nie wiem, może sankcje przeciw Rosji?
W sensie?
Obrazek
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... oxNewsLink
...

Radio RMF FM, któremu udało się dotrzeć do osób związanych ze śledztwem, podaje, że gdyby bomba domowej roboty eksplodowała zgodnie z planem, cały autobus zostałby zniszczony, a część pasażerów prawdopodobnie by zginęła lub odniosła ciężkie obrażenia.

...

"Śledząc jego aktywność w serwisach społecznościowych, można zauważyć dwie rzeczy: Paweł R. jest zwolennikiem Janusza Korwin-Mikkego i nie lubi uchodźców. Tego pierwszego lubi na tyle, by kolportować grafikę z JKM siedzącym na tronie z popularnego serialu "Gra o tron" (z jego własnym dopiskiem: "Właściwy człowiek na właściwym miejscu") i przemówienie, podczas którego Korwin-Mikke nazwał w Parlamencie Europejskim imigrantów zalewem Europy śmieciem ludzkim, które nie chce pracować " - czytamy we wrocławskiej "Gazecie Wyborczej".
Czyli filozofia dokładnie a'la Breivik...
Awatar użytkownika
snt
złoty

Nie lubi uchodźców, dlatego chciał wysadziC autobus gdzie byłoby zadnego uchodźcy. Nie rozumię.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Może drugi sort?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

snt pisze:Nie lubi uchodźców, dlatego chciał wysadziC autobus gdzie byłoby zadnego uchodźcy. Nie rozumię.
Wina za zamach poszłaby na ISIS i już na pewno żaden arab by w Polsce nogi nie postawił

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

LLothar pisze:Wina za zamach poszłaby na ISIS i już na pewno żaden arab by w Polsce nogi nie postawił
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

SithFrog pisze:
LLothar pisze:Wina za zamach poszłaby na ISIS i już na pewno żaden arab by w Polsce nogi nie postawił
Obrazek
Zaden uchodzca powinienem byl napisac
Zablokowany