I to jest dowod, ze jestesmy tutaj creme de la creme. Patrzcie jak mozna napisac "chuj Ci w dupe"snt pisze:Matjas, ponoć masć na ból dupy działa najlepiej, gdy zaaplikuje ją druga osoba.
Zidiociała poprawność polityczna
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Re: Zidiociała poprawność polityczna
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Na przyjemność trzeba zasłużyćsnt pisze:Matjas, ponoć masć na ból dupy działa najlepiej, gdy zaaplikuje ją druga osoba.
Jako że Matthias nie chce mi pomóc, dalej będe jechał z koksem:
http://www.lloydsbank.com/current-accou ... ccount.asp
http://www.lloydsbank.com/current-accou ... ccount.asp
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Nie podoba mi się oswajanie terminu szariat w przestrzeni publicznej.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Razorblade
- Mr. Kroper
Gdyz?snt pisze:Nie podoba mi się oswajanie terminu szariat w przestrzeni publicznej.
A z halal (czyli zgodne z nakazami szariatu) masz problem?
#sgk 4 life.
Nie przeszkadza Wam promocja ideologii zezwalającej na zamążpójście dziewieciolatek?*
*edit - aaa, zapomniałem - w końcu to forum gejmolga
Nie, tak samo jak z wegeterianizmem nie mam problemu.Turtles pisze:A z halal (czyli zgodne z nakazami szariatu) masz problem?
*edit - aaa, zapomniałem - w końcu to forum gejmolga
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Czyli słowo szariat jest be.
Słowo oznaczające "zgodne z szariatem" jest ok?
#sgk 4 life.
No tak, bo jak jakieś słowo coś znaczy to zawsze stosujemy cały zakres. Np. chrześcijaństwo to wartości etyczne plus palenie na stosie i zabijanie innowierców (Srebrenica)snt pisze:Nie przeszkadza Wam promocja ideologii zezwalającej na zamążpójście dziewieciolatek?*
To zależy czy dotyczy czyjejś osobistej diety czy np. stosunków społecznych.Czyli słowo szariat jest be.
Ale w chrześcijańskich świętych tekstach nie ma mowy o paleniu na stosie itp. A w Koranie a tym bardziej w hadisach są takie rzeczy, że czasem włosy dęba staja.No tak, bo jak jakieś słowo coś znaczy to zawsze stosujemy cały zakres. Np. chrześcijaństwo to wartości etyczne plus palenie na stosie i zabijanie innowierców (Srebrenica)
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
To może zastopujmy tutaj, Ty idź poczytaj Biblię, a potem wrócimy do tematu, co?snt pisze:Ale w chrześcijańskich świętych tekstach nie ma mowy o paleniu na stosie itp. A w Koranie a tym bardziej w hadisach są takie rzeczy, że czasem włosy dęba staja.
Chodzi zapewne o Stary Testament? To racja - jest tylko jedna drobna różnica: nikt treści starotestamentowych nie traktuje jako źródła prawa (chyba że Turtles mnie wyprostuje).
Ale generalnie ok - rozumiem, ze jak na Twoje osiedle wprowadzi się muzułumanin żyjący wg szariatu i na zebraniu osiedla zażyczy sobie, aby niewierni płacili mu dżizję, to nie będziesz miał z tym problemów?
Ale generalnie ok - rozumiem, ze jak na Twoje osiedle wprowadzi się muzułumanin żyjący wg szariatu i na zebraniu osiedla zażyczy sobie, aby niewierni płacili mu dżizję, to nie będziesz miał z tym problemów?
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Dużo znasz takich przypadków?snt pisze:Ale generalnie ok - rozumiem, ze jak na Twoje osiedle wprowadzi się muzułumanin żyjący wg szariatu i na zebraniu osiedla zażyczy sobie, aby niewierni płacili mu dżizję, to nie będziesz miał z tym problemów?
Ale to nie jest ta sytuacja. To jest sytuacja, gdzie zakładasz restaurację, w której oferujesz robisz promocje w czasie ramadanu na duże kolacje po zachodzie słońca.
Albo założył prywatny gabinet ginekologiczny, który nie ma w ofercie aborcji.
Albo założył prywatny gabinet ginekologiczny, który nie ma w ofercie aborcji.
#sgk 4 life.
W Europie, która jest Dar al-Harb nie. Ale w krajach z przewagą muzułumanów taka rzecz myślę, że spokojnie mogłaby sie zdarzyć.SithFrog pisze:Dużo znasz takich przypadków?snt pisze:Ale generalnie ok - rozumiem, ze jak na Twoje osiedle wprowadzi się muzułumanin żyjący wg szariatu i na zebraniu osiedla zażyczy sobie, aby niewierni płacili mu dżizję, to nie będziesz miał z tym problemów?
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Przeciez, szczegolnie w USA, Stary Testament traktuje sie jako prawde objawiona, wylicza sie na jego podstawie wiek ziemi itp...snt pisze:Chodzi zapewne o Stary Testament? To racja - jest tylko jedna drobna różnica: nikt treści starotestamentowych nie traktuje jako źródła prawa (chyba że Turtles mnie wyprostuje).
A ja myślę, że w chrześcijańskiej Europie, opartej na chrześcijańskich wartościach możliwe jest przemysłowe ludobójstwo.snt pisze:W Europie, która jest Dar al-Harb nie. Ale w krajach z przewagą muzułumanów taka rzecz myślę, że spokojnie mogłaby sie zdarzyć.
Niektóre Twoje poglądy podzielam snt, ale czasem radykalizujesz się naprawdę mocno.
Nie reguluje się stosunków społecznych.LLothar pisze:Przeciez, szczegolnie w USA, Stary Testament traktuje sie jako prawde objawiona, wylicza sie na jego podstawie wiek ziemi itp...snt pisze:Chodzi zapewne o Stary Testament? To racja - jest tylko jedna drobna różnica: nikt treści starotestamentowych nie traktuje jako źródła prawa (chyba że Turtles mnie wyprostuje).
Ale wiecie co ok. Szariat jest spoko. Sharia for Poland. Pimp my Shariah.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- LLothar
- A u nas w Norwegii
E? Przecież główny argument przeciwko małżeństwom jednoplciowym w USA to był Stary Testament. Chodzi w tym przypadku o "stosunki społeczne" dosłownie i w przenośni.snt pisze:Nie reguluje się stosunków społecznych.LLothar pisze:Przeciez, szczegolnie w USA, Stary Testament traktuje sie jako prawde objawiona, wylicza sie na jego podstawie wiek ziemi itp...snt pisze:Chodzi zapewne o Stary Testament? To racja - jest tylko jedna drobna różnica: nikt treści starotestamentowych nie traktuje jako źródła prawa (chyba że Turtles mnie wyprostuje).
Ale wiecie co ok. Szariat jest spoko. Sharia for Poland. Pimp my Shariah.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Bardzo dojrzały sposób dyskusjisnt pisze:Ale wiecie co ok. Szariat jest spoko. Sharia for Poland. Pimp my Shariah.
Wszystko przez Matthiasa.SithFrog pisze:Bardzo dojrzały sposób dyskusjisnt pisze:Ale wiecie co ok. Szariat jest spoko. Sharia for Poland. Pimp my Shariah.
Tak w ogóle to miałem przestać sie udzielać, cholera.
@Llotar
Jest różnica pomiedzy argumentem w debacie publicznej a źródłem prawa.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Ale przecież nikt nie chce wprowadzać szariatu. Podałeś link do muzułmanina, któremu nie podoba się, że jego postać w grze wykonuje znak krzyża i do banku, który proponuje konto bankowe halal. To jakby jakiś bank (np. BOŚ) miał w ofercie lokatę, z której środki nie będą inwestowane w paliwa kopalne.
#sgk 4 life.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
snt pisze:Wszystko przez Matthiasa.
Ale swoją drogą, to bankowość halal jest IMHO spoko. Jakbym mógł, to też bym sobie założył Sharia-konto, bo:
- brak odsetek
- brak ukrytych opłat
- wiesz, że Twoja kasa nie idzie na lichwę, bo święte prawo zabrania
Ja na przykład z knajpami, które wchodzą w żywność halal mam problem. Po pierwsze dlatego, że przestają serwować wieprzowinę. Po drugie dlatego, że ubój rytualny jest wyjątkowo okrutny.Ibrahim ibn Turtlesowicz pisze: A z halal (czyli zgodne z nakazami szariatu) masz problem?
Co do konta halal, to mam z nim dwa problemy. Po pierwsze - wydaje mi się że z definicji islam zabrania zarabiania na odsetkach od pożyczek. Ten sam problem miało chrześcijaństwo, dopóki sobie nie dokonało reinterpretacji, że lichwa to jednak wyłącznie te bardzo wysokie odsetki. Po drugie - mam wrażenie, że aby powstało konto halal, też musi dojść do uboju rytualnego...
Spoiler:
Dlatego właśnie uważam, że Europa powinna być haram.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
- Razorblade
- Mr. Kroper
[quote="snt]
@Llotar
Jest różnica pomiedzy argumentem w debacie publicznej a źródłem prawa.[/quote]
10 przykazan :alien3:
@Llotar
Jest różnica pomiedzy argumentem w debacie publicznej a źródłem prawa.[/quote]
10 przykazan :alien3:
Ja się zgadzam z Daelem. Nie chciałabym aby źródłem prawa był w państwie ani Koran ani Biblia, ponieważ obie księgi zawierają wiele złych pomysłów.
Czy ten bank jest państwowy czy prywatny? A knajpy?
Chcecie wprowadzić prawo zabraniające prywatnym firmom bycie halal?
Chcecie wprowadzić prawo zabraniające prywatnym firmom bycie halal?
W niektórych aspektach na pewno. I na szczęście już w tej chwili zabraniamy. Na przykład w Polsce nie jest dozwolony ubój rytualny - bez względu na to, czy chodzi o koszerność czy halal.SithFrog pisze:Chcecie wprowadzić prawo zabraniające prywatnym firmom bycie halal?
Natomiast jest jeszcze szerszy kontekst, który zresztą dotyka nie tylko kwestii halal, ale tego jak wygodna powinna być Polska dla przybyszów z zupełnie innego kręgu cywilizacyjnego. I tu powiedziałbym wprost, na podstawie obserwacji Europy Zachodniej - powinna być na tyle niewygodna, aby funkcjonowanie bez pójścia na kompromis ideologiczny było niemożliwe. Powinna być na tyle niewygodna, aby wymuszać nowoczesny ubiór kobiet, i równouprawnienie płci. Powinna być na tyle niewygodna, aby zamykanie się w kręgu gett, nawet tych bardzo małych, złożonych z kilku zaprzyjaźnionych rodzin, było niemożliwe. Powinna być na tyle niewygodna, aby naturalnym dążeniem młodszego pokolenia imigrantów była integracja.
Zdaję sobie sprawę z tego, że istnieją kultury, które pomimo odrębności i zamykania się w gettach, w drugim pokoleniu zawsze się integrują. Wystarczy spojrzeć na fenomen chinatowns w Stanach. Wiem, że Polska swego czasu zaliczyła bardzo pozytywny eksperyment z integracją Tatarów. Ale czasy się zmieniają, a i tatarski islam był zjawiskiem dość szczególnym.
Europejskie doświadczenia ostatnich dekad pokazują, że kulturowe ustępstwa prowadzą do tragicznych skutków. Dlatego właśnie musimy wyrobić sobie trochę twardszą skórę i zdać sobie sprawę z tego, że roszczenia pojedynczych muzułmanów mogą być jak najbardziej niewinne i uzasadnione. Owszem, ktoś może być wzorowym mężem, który nigdy nie skrzywdził swojej żony, a pragnienie aby zasłaniała twarz wynikać może li tylko z głębokiej wiary. Owszem, być może ktoś naprawdę poczuje się nieprzyjemnie w zetknięciu z naszymi chrześcijańskimi albo świeckimi tradycjami i będzie chciał tylko tego, abyśmy nie razili go nimi po oczach. To mogą być, z takiego czysto ludzkiego punktu widzenia rozsądne prośby. Dlatego sądzę, że powinniśmy dostrzec w muzułmanach naszych braci i zrozumieć, że niekoniecznie chcą naszej krzywdy. Nie możemy w końcu dać się pochłonąć nienawiści. Ale zaraz potem musimy im odmówić. Bezwzględnie i na każdym kroku. A jeśli im się nie podoba, to niech spadają.
Rozumiem też, że pytałeś jak tego dokonać, jeśli mówimy o działalności prywatnych osób i firm. Otóż moim zdaniem są do tego narzędzia. Petycje, bojkoty, naciski. Wszystko co pokaże, że klasyczne, europejskie multikulti bardziej zaszkodzi wizerunkowi firmy niż pomoże. W niektórych (rzadkich) przypadkach mogą dodatkowo zadziałać rozwiązania prawne.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Nie wiem, mówisz z sensem, ale ja nie do końca się zgadzam z diagnozą. Nie uważam, że żarcie halal (poza rytualnym ubojem, tu jestem przeciw) to od razu burki, zamykanie się w gettach i terroryzm.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
+1SithFrog pisze:Nie wiem, mówisz z sensem, ale ja nie do końca się zgadzam z diagnozą. Nie uważam, że żarcie halal (poza rytualnym ubojem, tu jestem przeciw) to od razu burki, zamykanie się w gettach i terroryzm.
Przykładowo nawet linie lotnicze Etihad i Emirates - czyli rodem z Arabii Saudyjskiej, najwiekszy zamordyzm po ISIS - serwuja na pokladzie koszerne jedzenie...
"Gdyby przeciętny muzułmanin zobaczył, jak się w Polsce traktuje kobiety, to by się przeraził. – powiedziała w wywiadzie szefowa Polskiej Akcji Humanitarnej Janina Ochojska."
SithFrog pisze:"Gdyby przeciętny muzułmanin zobaczył, jak się w Polsce traktuje kobiety, to by się przeraził. – powiedziała w wywiadzie szefowa Polskiej Akcji Humanitarnej Janina Ochojska."
Zaburzenia w postrzeganiu rzeczywistości - czy jest na to jakaś terapia ?SithFrog pisze:"Gdyby przeciętny muzułmanin zobaczył, jak się w Polsce traktuje kobiety, to by się przeraził. – powiedziała w wywiadzie szefowa Polskiej Akcji Humanitarnej Janina Ochojska."
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
No co? Widok kobiet mających więcej praw od kóz i robiących ze swoim życiem co chcą musi być trochę przerażający dla przeciętnego Araba
- LLothar
- A u nas w Norwegii
No właśnie też nie wiem w którą stronę to przerażenie rzekome .
No ale jakby nie patrzeć dla araba jak jego żona pracuje to jest to straszna plama na honorze - oznacza to, że on nie dość zarabia
No ale jakby nie patrzeć dla araba jak jego żona pracuje to jest to straszna plama na honorze - oznacza to, że on nie dość zarabia
Państwo wyznaniowe, anglikotaliban
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Zamiast happy holidays, easter bunnies itp. No mówię, przypał, wstyd i ciemnogród. Precz z UE!snt pisze:Państwo wyznaniowe, anglikotaliban
http://www.cdaction.pl/news-44527/w-now ... wideo.html
Znowu ktoś na mnie naskoczy, ale cholera - mogliby chociaż zostawić Baldura w spokoju.
Znowu ktoś na mnie naskoczy, ale cholera - mogliby chociaż zostawić Baldura w spokoju.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Oczywiście że tak, bo jak przeczytałem jakie postaci... to z igły widły robią znowu przeciwnicy wszelkiego pokazywania takich postaci.snt pisze:Znowu ktoś na mnie naskoczy
+1Jutsimitsu pisze:Oczywiście że tak, bo jak przeczytałem jakie postaci... to z igły widły robią znowu przeciwnicy wszelkiego pokazywania takich postaci.
Trochę jakby robić zadymę, że Anna Grodzka zagrała w Titanicu topiącego się pasażera z trzeciej klasy w scenie numer 235.
Whatever.
Te naście lat temu jakoś można się było obejść bez przemycania do gier kwestii światopoglądowych.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Ale jakich kwestii światopoglądowych? Czy nagle pojawił się tam ktoś kto jest przeciwko aborcji albo sztucznemu zapłodnieniu za pomocą czaru "Invitro"?
W jednym dialogu można wyciągnąć od postaci, że była wychowywana jako chłopiec, serio to jest wciskanie czegoś na siłę?
W jednym dialogu można wyciągnąć od postaci, że była wychowywana jako chłopiec, serio to jest wciskanie czegoś na siłę?
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
- Larofan
- Social Media Ninja
kto nie usilowal romansowac damska postacia z inna damska postacia w BG niech pierwszy rzuci kamieniem
Nie wiem nawet czy Viconii tak się wyrwać nie dało, ale nie mam pewności.
EDIT: Nope, jednak nie można. Ale jakiś gej w BG2 był.
EDIT: Nope, jednak nie można. Ale jakiś gej w BG2 był.
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
- Larofan
- Social Media Ninja
dalo siePiccolo pisze:Nie wiem nawet czy Viconii tak się wyrwać nie dało, ale nie mam pewności.
edit:
gej jakis byl? nie kojarze... ten jeden pozawymiarowiec jakmutam byl taki zniewiescialy ale to poeta byl
- PIOTROSLAV
- Parmezan
A Anomen nie miał przypadkiem tego feature'a?
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- Larofan
- Social Media Ninja
aaa on byl beznadziejny wiec wywalalem go z ekipy