I to jest dowod, ze jestesmy tutaj creme de la creme. Patrzcie jak mozna napisac "chuj Ci w dupe"snt pisze:Matjas, ponoć masć na ból dupy działa najlepiej, gdy zaaplikuje ją druga osoba.
![;) ;)](./images/smilies/2.gif)
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
I to jest dowod, ze jestesmy tutaj creme de la creme. Patrzcie jak mozna napisac "chuj Ci w dupe"snt pisze:Matjas, ponoć masć na ból dupy działa najlepiej, gdy zaaplikuje ją druga osoba.
Na przyjemność trzeba zasłużyćsnt pisze:Matjas, ponoć masć na ból dupy działa najlepiej, gdy zaaplikuje ją druga osoba.
Gdyz?snt pisze:Nie podoba mi się oswajanie terminu szariat w przestrzeni publicznej.
Nie, tak samo jak z wegeterianizmem nie mam problemu.Turtles pisze:A z halal (czyli zgodne z nakazami szariatu) masz problem?
No tak, bo jak jakieś słowo coś znaczy to zawsze stosujemy cały zakres. Np. chrześcijaństwo to wartości etyczne plus palenie na stosie i zabijanie innowierców (Srebrenica)snt pisze:Nie przeszkadza Wam promocja ideologii zezwalającej na zamążpójście dziewieciolatek?*
To zależy czy dotyczy czyjejś osobistej diety czy np. stosunków społecznych.Czyli słowo szariat jest be.
Słowo oznaczające "zgodne z szariatem" jest ok?
Ale w chrześcijańskich świętych tekstach nie ma mowy o paleniu na stosie itp. A w Koranie a tym bardziej w hadisach są takie rzeczy, że czasem włosy dęba staja.No tak, bo jak jakieś słowo coś znaczy to zawsze stosujemy cały zakres. Np. chrześcijaństwo to wartości etyczne plus palenie na stosie i zabijanie innowierców (Srebrenica)
To może zastopujmy tutaj, Ty idź poczytaj Biblię, a potem wrócimy do tematu, co?snt pisze:Ale w chrześcijańskich świętych tekstach nie ma mowy o paleniu na stosie itp. A w Koranie a tym bardziej w hadisach są takie rzeczy, że czasem włosy dęba staja.
Dużo znasz takich przypadków?snt pisze:Ale generalnie ok - rozumiem, ze jak na Twoje osiedle wprowadzi się muzułumanin żyjący wg szariatu i na zebraniu osiedla zażyczy sobie, aby niewierni płacili mu dżizję, to nie będziesz miał z tym problemów?
W Europie, która jest Dar al-Harb nie. Ale w krajach z przewagą muzułumanów taka rzecz myślę, że spokojnie mogłaby sie zdarzyć.SithFrog pisze:Dużo znasz takich przypadków?snt pisze:Ale generalnie ok - rozumiem, ze jak na Twoje osiedle wprowadzi się muzułumanin żyjący wg szariatu i na zebraniu osiedla zażyczy sobie, aby niewierni płacili mu dżizję, to nie będziesz miał z tym problemów?
Przeciez, szczegolnie w USA, Stary Testament traktuje sie jako prawde objawiona, wylicza sie na jego podstawie wiek ziemi itp...snt pisze:Chodzi zapewne o Stary Testament? To racja - jest tylko jedna drobna różnica: nikt treści starotestamentowych nie traktuje jako źródła prawa (chyba że Turtles mnie wyprostuje).
A ja myślę, że w chrześcijańskiej Europie, opartej na chrześcijańskich wartościach możliwe jest przemysłowe ludobójstwo.snt pisze:W Europie, która jest Dar al-Harb nie. Ale w krajach z przewagą muzułumanów taka rzecz myślę, że spokojnie mogłaby sie zdarzyć.
Nie reguluje się stosunków społecznych.LLothar pisze:Przeciez, szczegolnie w USA, Stary Testament traktuje sie jako prawde objawiona, wylicza sie na jego podstawie wiek ziemi itp...snt pisze:Chodzi zapewne o Stary Testament? To racja - jest tylko jedna drobna różnica: nikt treści starotestamentowych nie traktuje jako źródła prawa (chyba że Turtles mnie wyprostuje).
E? Przecież główny argument przeciwko małżeństwom jednoplciowym w USA to był Stary Testament. Chodzi w tym przypadku o "stosunki społeczne" dosłownie i w przenośni.snt pisze:Nie reguluje się stosunków społecznych.LLothar pisze:Przeciez, szczegolnie w USA, Stary Testament traktuje sie jako prawde objawiona, wylicza sie na jego podstawie wiek ziemi itp...snt pisze:Chodzi zapewne o Stary Testament? To racja - jest tylko jedna drobna różnica: nikt treści starotestamentowych nie traktuje jako źródła prawa (chyba że Turtles mnie wyprostuje).
Ale wiecie co ok. Szariat jest spoko. Sharia for Poland. Pimp my Shariah.
Bardzo dojrzały sposób dyskusjisnt pisze:Ale wiecie co ok. Szariat jest spoko. Sharia for Poland. Pimp my Shariah.
Wszystko przez Matthiasa.SithFrog pisze:Bardzo dojrzały sposób dyskusjisnt pisze:Ale wiecie co ok. Szariat jest spoko. Sharia for Poland. Pimp my Shariah.
snt pisze:Wszystko przez Matthiasa.
Ja na przykład z knajpami, które wchodzą w żywność halal mam problem. Po pierwsze dlatego, że przestają serwować wieprzowinę. Po drugie dlatego, że ubój rytualny jest wyjątkowo okrutny.Ibrahim ibn Turtlesowicz pisze: A z halal (czyli zgodne z nakazami szariatu) masz problem?
W niektórych aspektach na pewno. I na szczęście już w tej chwili zabraniamy. Na przykład w Polsce nie jest dozwolony ubój rytualny - bez względu na to, czy chodzi o koszerność czy halal.SithFrog pisze:Chcecie wprowadzić prawo zabraniające prywatnym firmom bycie halal?
+1SithFrog pisze:Nie wiem, mówisz z sensem, ale ja nie do końca się zgadzam z diagnozą. Nie uważam, że żarcie halal (poza rytualnym ubojem, tu jestem przeciw) to od razu burki, zamykanie się w gettach i terroryzm.
SithFrog pisze:"Gdyby przeciętny muzułmanin zobaczył, jak się w Polsce traktuje kobiety, to by się przeraził. – powiedziała w wywiadzie szefowa Polskiej Akcji Humanitarnej Janina Ochojska."
Zaburzenia w postrzeganiu rzeczywistości - czy jest na to jakaś terapia ?SithFrog pisze:"Gdyby przeciętny muzułmanin zobaczył, jak się w Polsce traktuje kobiety, to by się przeraził. – powiedziała w wywiadzie szefowa Polskiej Akcji Humanitarnej Janina Ochojska."
Zamiast happy holidays, easter bunnies itp. No mówię, przypał, wstyd i ciemnogród. Precz z UE!snt pisze:Państwo wyznaniowe, anglikotaliban
Oczywiście że tak, bo jak przeczytałem jakie postaci... to z igły widły robią znowu przeciwnicy wszelkiego pokazywania takich postaci.snt pisze:Znowu ktoś na mnie naskoczy
+1Jutsimitsu pisze:Oczywiście że tak, bo jak przeczytałem jakie postaci... to z igły widły robią znowu przeciwnicy wszelkiego pokazywania takich postaci.
dalo siePiccolo pisze:Nie wiem nawet czy Viconii tak się wyrwać nie dało, ale nie mam pewności.