Zidiociała poprawność polityczna

... czyli Toksyczne Gøwno®

Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL

Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Re: Zidiociała poprawność polityczna

Post autor: LLothar »

snt pisze:Matjas, ponoć masć na ból dupy działa najlepiej, gdy zaaplikuje ją druga osoba.
I to jest dowod, ze jestesmy tutaj creme de la creme. Patrzcie jak mozna napisac "chuj Ci w dupe" ;)
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Post autor: SithFrog »

:lol2:
Obrazek
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

Post autor: Matthias[Wlkp] »

snt pisze:Matjas, ponoć masć na ból dupy działa najlepiej, gdy zaaplikuje ją druga osoba.
Na przyjemność trzeba zasłużyć :P :roll:
Awatar użytkownika
snt
złoty

Post autor: snt »

Jako że Matthias nie chce mi pomóc, dalej będe jechał z koksem:

http://www.lloydsbank.com/current-accou ... ccount.asp
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

A w tym co złego? Koszerne żarcie też Cię kłuje w oczy? :)
Obrazek
Awatar użytkownika
snt
złoty

Nie podoba mi się oswajanie terminu szariat w przestrzeni publicznej.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
Razorblade
Mr. Kroper

Post autor: Razorblade »

snt pisze:Nie podoba mi się oswajanie terminu szariat w przestrzeni publicznej.
Gdyz?
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Post autor: Turtles »

A z halal (czyli zgodne z nakazami szariatu) masz problem?
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
snt
złoty

Nie przeszkadza Wam promocja ideologii zezwalającej na zamążpójście dziewieciolatek?*
Turtles pisze:A z halal (czyli zgodne z nakazami szariatu) masz problem?
Nie, tak samo jak z wegeterianizmem nie mam problemu.

*edit - aaa, zapomniałem - w końcu to forum gejmolga :P
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Czyli słowo szariat jest be.
Słowo oznaczające "zgodne z szariatem" jest ok?
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

snt pisze:Nie przeszkadza Wam promocja ideologii zezwalającej na zamążpójście dziewieciolatek?*
No tak, bo jak jakieś słowo coś znaczy to zawsze stosujemy cały zakres. Np. chrześcijaństwo to wartości etyczne plus palenie na stosie i zabijanie innowierców (Srebrenica) :P
Obrazek
Awatar użytkownika
snt
złoty

Czyli słowo szariat jest be.
Słowo oznaczające "zgodne z szariatem" jest ok?
To zależy czy dotyczy czyjejś osobistej diety czy np. stosunków społecznych.
No tak, bo jak jakieś słowo coś znaczy to zawsze stosujemy cały zakres. Np. chrześcijaństwo to wartości etyczne plus palenie na stosie i zabijanie innowierców (Srebrenica) :P
Ale w chrześcijańskich świętych tekstach nie ma mowy o paleniu na stosie itp. A w Koranie a tym bardziej w hadisach są takie rzeczy, że czasem włosy dęba staja.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

snt pisze:Ale w chrześcijańskich świętych tekstach nie ma mowy o paleniu na stosie itp. A w Koranie a tym bardziej w hadisach są takie rzeczy, że czasem włosy dęba staja.
To może zastopujmy tutaj, Ty idź poczytaj Biblię, a potem wrócimy do tematu, co? :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
snt
złoty

Chodzi zapewne o Stary Testament? To racja - jest tylko jedna drobna różnica: nikt treści starotestamentowych nie traktuje jako źródła prawa (chyba że Turtles mnie wyprostuje).

Ale generalnie ok - rozumiem, ze jak na Twoje osiedle wprowadzi się muzułumanin żyjący wg szariatu i na zebraniu osiedla zażyczy sobie, aby niewierni płacili mu dżizję, to nie będziesz miał z tym problemów?
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

snt pisze:Ale generalnie ok - rozumiem, ze jak na Twoje osiedle wprowadzi się muzułumanin żyjący wg szariatu i na zebraniu osiedla zażyczy sobie, aby niewierni płacili mu dżizję, to nie będziesz miał z tym problemów?
Dużo znasz takich przypadków?
Obrazek
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Ale to nie jest ta sytuacja. To jest sytuacja, gdzie zakładasz restaurację, w której oferujesz robisz promocje w czasie ramadanu na duże kolacje po zachodzie słońca.

Albo założył prywatny gabinet ginekologiczny, który nie ma w ofercie aborcji.
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
snt
złoty

SithFrog pisze:
snt pisze:Ale generalnie ok - rozumiem, ze jak na Twoje osiedle wprowadzi się muzułumanin żyjący wg szariatu i na zebraniu osiedla zażyczy sobie, aby niewierni płacili mu dżizję, to nie będziesz miał z tym problemów?
Dużo znasz takich przypadków?
W Europie, która jest Dar al-Harb nie. Ale w krajach z przewagą muzułumanów taka rzecz myślę, że spokojnie mogłaby sie zdarzyć.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

snt pisze:Chodzi zapewne o Stary Testament? To racja - jest tylko jedna drobna różnica: nikt treści starotestamentowych nie traktuje jako źródła prawa (chyba że Turtles mnie wyprostuje).
Przeciez, szczegolnie w USA, Stary Testament traktuje sie jako prawde objawiona, wylicza sie na jego podstawie wiek ziemi itp...
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

snt pisze:W Europie, która jest Dar al-Harb nie. Ale w krajach z przewagą muzułumanów taka rzecz myślę, że spokojnie mogłaby sie zdarzyć.
A ja myślę, że w chrześcijańskiej Europie, opartej na chrześcijańskich wartościach możliwe jest przemysłowe ludobójstwo.

Niektóre Twoje poglądy podzielam snt, ale czasem radykalizujesz się naprawdę mocno.
Obrazek
Awatar użytkownika
snt
złoty

LLothar pisze:
snt pisze:Chodzi zapewne o Stary Testament? To racja - jest tylko jedna drobna różnica: nikt treści starotestamentowych nie traktuje jako źródła prawa (chyba że Turtles mnie wyprostuje).
Przeciez, szczegolnie w USA, Stary Testament traktuje sie jako prawde objawiona, wylicza sie na jego podstawie wiek ziemi itp...
Nie reguluje się stosunków społecznych.

Ale wiecie co ok. Szariat jest spoko. Sharia for Poland. Pimp my Shariah.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

snt pisze:
LLothar pisze:
Nie reguluje się stosunków społecznych.

Ale wiecie co ok. Szariat jest spoko. Sharia for Poland. Pimp my Shariah.
E? Przecież główny argument przeciwko małżeństwom jednoplciowym w USA to był Stary Testament. Chodzi w tym przypadku o "stosunki społeczne" dosłownie i w przenośni.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

snt pisze:Ale wiecie co ok. Szariat jest spoko. Sharia for Poland. Pimp my Shariah.
Bardzo dojrzały sposób dyskusji :P
Obrazek
Awatar użytkownika
snt
złoty

SithFrog pisze:
snt pisze:Ale wiecie co ok. Szariat jest spoko. Sharia for Poland. Pimp my Shariah.
Bardzo dojrzały sposób dyskusji :P
Wszystko przez Matthiasa.

Tak w ogóle to miałem przestać sie udzielać, cholera.

@Llotar
Jest różnica pomiedzy argumentem w debacie publicznej a źródłem prawa.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Ale przecież nikt nie chce wprowadzać szariatu. Podałeś link do muzułmanina, któremu nie podoba się, że jego postać w grze wykonuje znak krzyża i do banku, który proponuje konto bankowe halal. To jakby jakiś bank (np. BOŚ) miał w ofercie lokatę, z której środki nie będą inwestowane w paliwa kopalne.
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

Post autor: Matthias[Wlkp] »

snt pisze:Wszystko przez Matthiasa.
Obrazek

Ale swoją drogą, to bankowość halal jest IMHO spoko. Jakbym mógł, to też bym sobie założył Sharia-konto, bo:
- brak odsetek
- brak ukrytych opłat
- wiesz, że Twoja kasa nie idzie na lichwę, bo święte prawo zabrania
Awatar użytkownika
DaeL
TR-8R

Post autor: DaeL »

Ibrahim ibn Turtlesowicz pisze: A z halal (czyli zgodne z nakazami szariatu) masz problem?
Ja na przykład z knajpami, które wchodzą w żywność halal mam problem. Po pierwsze dlatego, że przestają serwować wieprzowinę. Po drugie dlatego, że ubój rytualny jest wyjątkowo okrutny.

Co do konta halal, to mam z nim dwa problemy. Po pierwsze - wydaje mi się że z definicji islam zabrania zarabiania na odsetkach od pożyczek. Ten sam problem miało chrześcijaństwo, dopóki sobie nie dokonało reinterpretacji, że lichwa to jednak wyłącznie te bardzo wysokie odsetki. Po drugie - mam wrażenie, że aby powstało konto halal, też musi dojść do uboju rytualnego...
Spoiler:
...prawdopodobnie Żyda.
No i jest jeszcze jedna kwestia. Czy naprawdę, w obecnym klimacie chcemy, aby nasze państwa były jak najbardziej przyjazne muzułmanom? Ja wiem, że to takie ludzkie, żeby tu dać knajpkę halal, tam zlikwidować choinkę żeby nikogo nie raziła w oczy, itd... Ale konsekwencje tych malutkich kroczków są dość niepokojące.

Dlatego właśnie uważam, że Europa powinna być haram.

Obrazek
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Awatar użytkownika
Razorblade
Mr. Kroper

Post autor: Razorblade »

[quote="snt]
@Llotar
Jest różnica pomiedzy argumentem w debacie publicznej a źródłem prawa.[/quote]

10 przykazan :alien3:
Awatar użytkownika
Yusutina
zielony
Kontakt:

Post autor: Yusutina »

Ja się zgadzam z Daelem. Nie chciałabym aby źródłem prawa był w państwie ani Koran ani Biblia, ponieważ obie księgi zawierają wiele złych pomysłów.
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Czy ten bank jest państwowy czy prywatny? A knajpy?

Chcecie wprowadzić prawo zabraniające prywatnym firmom bycie halal?
Obrazek
Awatar użytkownika
DaeL
TR-8R

Post autor: DaeL »

SithFrog pisze:Chcecie wprowadzić prawo zabraniające prywatnym firmom bycie halal?
W niektórych aspektach na pewno. I na szczęście już w tej chwili zabraniamy. Na przykład w Polsce nie jest dozwolony ubój rytualny - bez względu na to, czy chodzi o koszerność czy halal.

Natomiast jest jeszcze szerszy kontekst, który zresztą dotyka nie tylko kwestii halal, ale tego jak wygodna powinna być Polska dla przybyszów z zupełnie innego kręgu cywilizacyjnego. I tu powiedziałbym wprost, na podstawie obserwacji Europy Zachodniej - powinna być na tyle niewygodna, aby funkcjonowanie bez pójścia na kompromis ideologiczny było niemożliwe. Powinna być na tyle niewygodna, aby wymuszać nowoczesny ubiór kobiet, i równouprawnienie płci. Powinna być na tyle niewygodna, aby zamykanie się w kręgu gett, nawet tych bardzo małych, złożonych z kilku zaprzyjaźnionych rodzin, było niemożliwe. Powinna być na tyle niewygodna, aby naturalnym dążeniem młodszego pokolenia imigrantów była integracja.

Zdaję sobie sprawę z tego, że istnieją kultury, które pomimo odrębności i zamykania się w gettach, w drugim pokoleniu zawsze się integrują. Wystarczy spojrzeć na fenomen chinatowns w Stanach. Wiem, że Polska swego czasu zaliczyła bardzo pozytywny eksperyment z integracją Tatarów. Ale czasy się zmieniają, a i tatarski islam był zjawiskiem dość szczególnym.

Europejskie doświadczenia ostatnich dekad pokazują, że kulturowe ustępstwa prowadzą do tragicznych skutków. Dlatego właśnie musimy wyrobić sobie trochę twardszą skórę i zdać sobie sprawę z tego, że roszczenia pojedynczych muzułmanów mogą być jak najbardziej niewinne i uzasadnione. Owszem, ktoś może być wzorowym mężem, który nigdy nie skrzywdził swojej żony, a pragnienie aby zasłaniała twarz wynikać może li tylko z głębokiej wiary. Owszem, być może ktoś naprawdę poczuje się nieprzyjemnie w zetknięciu z naszymi chrześcijańskimi albo świeckimi tradycjami i będzie chciał tylko tego, abyśmy nie razili go nimi po oczach. To mogą być, z takiego czysto ludzkiego punktu widzenia rozsądne prośby. Dlatego sądzę, że powinniśmy dostrzec w muzułmanach naszych braci i zrozumieć, że niekoniecznie chcą naszej krzywdy. Nie możemy w końcu dać się pochłonąć nienawiści. Ale zaraz potem musimy im odmówić. Bezwzględnie i na każdym kroku. A jeśli im się nie podoba, to niech spadają.

Rozumiem też, że pytałeś jak tego dokonać, jeśli mówimy o działalności prywatnych osób i firm. Otóż moim zdaniem są do tego narzędzia. Petycje, bojkoty, naciski. Wszystko co pokaże, że klasyczne, europejskie multikulti bardziej zaszkodzi wizerunkowi firmy niż pomoże. W niektórych (rzadkich) przypadkach mogą dodatkowo zadziałać rozwiązania prawne.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Nie wiem, mówisz z sensem, ale ja nie do końca się zgadzam z diagnozą. Nie uważam, że żarcie halal (poza rytualnym ubojem, tu jestem przeciw) to od razu burki, zamykanie się w gettach i terroryzm.
Obrazek
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

SithFrog pisze:Nie wiem, mówisz z sensem, ale ja nie do końca się zgadzam z diagnozą. Nie uważam, że żarcie halal (poza rytualnym ubojem, tu jestem przeciw) to od razu burki, zamykanie się w gettach i terroryzm.
+1

Przykładowo nawet linie lotnicze Etihad i Emirates - czyli rodem z Arabii Saudyjskiej, najwiekszy zamordyzm po ISIS - serwuja na pokladzie koszerne jedzenie...
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

"Gdyby przeciętny muzułmanin zobaczył, jak się w Polsce traktuje kobiety, to by się przeraził. – powiedziała w wywiadzie szefowa Polskiej Akcji Humanitarnej Janina Ochojska."
Obrazek
Awatar użytkownika
Yusutina
zielony
Kontakt:

Post autor: Yusutina »

SithFrog pisze:"Gdyby przeciętny muzułmanin zobaczył, jak się w Polsce traktuje kobiety, to by się przeraził. – powiedziała w wywiadzie szefowa Polskiej Akcji Humanitarnej Janina Ochojska."
:lol2:
Awatar użytkownika
Theeck
złoty

Post autor: Theeck »

SithFrog pisze:"Gdyby przeciętny muzułmanin zobaczył, jak się w Polsce traktuje kobiety, to by się przeraził. – powiedziała w wywiadzie szefowa Polskiej Akcji Humanitarnej Janina Ochojska."
Zaburzenia w postrzeganiu rzeczywistości - czy jest na to jakaś terapia ? :lol2:
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Awatar użytkownika
Gregor
Grzechu z Polityki

Post autor: Gregor »

No co? Widok kobiet mających więcej praw od kóz i robiących ze swoim życiem co chcą musi być trochę przerażający dla przeciętnego Araba :P
Obrazek
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

No właśnie też nie wiem w którą stronę to przerażenie rzekome ;).

No ale jakby nie patrzeć dla araba jak jego żona pracuje to jest to straszna plama na honorze - oznacza to, że on nie dość zarabia

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Obrazek
Awatar użytkownika
snt
złoty

Państwo wyznaniowe, anglikotaliban
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

snt pisze:Państwo wyznaniowe, anglikotaliban
Zamiast happy holidays, easter bunnies itp. No mówię, przypał, wstyd i ciemnogród. Precz z UE!
Obrazek
Awatar użytkownika
snt
złoty

http://www.cdaction.pl/news-44527/w-now ... wideo.html

Znowu ktoś na mnie naskoczy, ale cholera - mogliby chociaż zostawić Baldura w spokoju. :maruda:
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
Jutsimitsu
Człowiek-Reklamówka

Post autor: Jutsimitsu »

snt pisze:Znowu ktoś na mnie naskoczy
Oczywiście że tak, bo jak przeczytałem jakie postaci... to z igły widły robią znowu przeciwnicy wszelkiego pokazywania takich postaci.
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Jutsimitsu pisze:Oczywiście że tak, bo jak przeczytałem jakie postaci... to z igły widły robią znowu przeciwnicy wszelkiego pokazywania takich postaci.
+1

Trochę jakby robić zadymę, że Anna Grodzka zagrała w Titanicu topiącego się pasażera z trzeciej klasy w scenie numer 235.

Whatever.
Obrazek
Awatar użytkownika
snt
złoty

Te naście lat temu jakoś można się było obejść bez przemycania do gier kwestii światopoglądowych.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
Piccolo
Bambus Junior

Post autor: Piccolo »

Ale jakich kwestii światopoglądowych? Czy nagle pojawił się tam ktoś kto jest przeciwko aborcji albo sztucznemu zapłodnieniu za pomocą czaru "Invitro"?
W jednym dialogu można wyciągnąć od postaci, że była wychowywana jako chłopiec, serio to jest wciskanie czegoś na siłę?
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
Awatar użytkownika
Larofan
Social Media Ninja

Post autor: Larofan »

kto nie usilowal romansowac damska postacia z inna damska postacia w BG niech pierwszy rzuci kamieniem
Awatar użytkownika
Piccolo
Bambus Junior

Post autor: Piccolo »

Nie wiem nawet czy Viconii tak się wyrwać nie dało, ale nie mam pewności.
EDIT: Nope, jednak nie można. Ale jakiś gej w BG2 był.
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
Awatar użytkownika
Larofan
Social Media Ninja

Piccolo pisze:Nie wiem nawet czy Viconii tak się wyrwać nie dało, ale nie mam pewności.
dalo sie

edit:
gej jakis byl? nie kojarze... ten jeden pozawymiarowiec jakmutam byl taki zniewiescialy ale to poeta byl :)
Awatar użytkownika
PIOTROSLAV
Parmezan

Post autor: PIOTROSLAV »

A Anomen nie miał przypadkiem tego feature'a?
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

Awatar użytkownika
Larofan
Social Media Ninja

aaa on byl beznadziejny wiec wywalalem go z ekipy :)
ODPOWIEDZ