A nie było tak?grel3gargamel pisze:https://twitter.com/kowalski_mj/status/ ... 2992074752
A więc to jest ten "rozsądny" Marian Kowalski
Media, czyli sztuka manipulacji
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
Re: Media, czyli sztuka manipulacji
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Hejterze ty...
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
http://fakty.interia.pl/polska/news-now ... 22,nPack,2
Nie znam tego pana. Ktoś ogląda TV Trwam, żeby powiedzieć coś o jego pracy?
Nie znam tego pana. Ktoś ogląda TV Trwam, żeby powiedzieć coś o jego pracy?
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
hmm... jak myślisz?
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
widziałem jego materiał w debiucie w TVP, raczej w oczy nie raził. Polski Punkt Widzenia w TV Trwam to jednak sroga propaganda katotalibanu była, więc decyzji tej nie umiem wytłumaczyć racjonalnie (umiem politycznie).
Natomiast reszta wymienionego składu to raczej ambiwalentne zmiany - kilka osób powróciło do składu, inni pracowali w Info, Panoramie lub nadawcach prywatnych. Raczej bez szału jakościowego, szkoda mi tylko Tadli bo ją akurat lubię, a dostaje się jej za przeszłość w TVN i celebryckość w mediach chyba. Z drugiej strony takie zdjęcie Kraśki to i tak skok w górę i to poważny
Natomiast reszta wymienionego składu to raczej ambiwalentne zmiany - kilka osób powróciło do składu, inni pracowali w Info, Panoramie lub nadawcach prywatnych. Raczej bez szału jakościowego, szkoda mi tylko Tadli bo ją akurat lubię, a dostaje się jej za przeszłość w TVN i celebryckość w mediach chyba. Z drugiej strony takie zdjęcie Kraśki to i tak skok w górę i to poważny
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Tadla leci chyba też za żenująco stronnicze prowadzenie debaty z Dudą w wyborach prezydenckich.
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Szkoda - ekstra cycory
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
What he said.zodi pisze:Szkoda - ekstra cycory
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
wyguglałem, idę protestować z KODem.Crowley pisze:What he said.zodi pisze:Szkoda - ekstra cycory
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Counterman
- Waniaaa!
Meh.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
Zobacz tweety od @PopPolityk: https://twitter.com/PopPolityk/status/6 ... 00928?s=09
Co do zwolnień to cóż no, gdzieś tych wszystkich niepokornych muszą poupychać. Za darmo nikt nie lubi pracować.
Co do zwolnień to cóż no, gdzieś tych wszystkich niepokornych muszą poupychać. Za darmo nikt nie lubi pracować.
Jak to się zmienia - jeszcze wczoraj dyspozycyjne mediowe pieski, pokorni propagandyści, dziś - uczciwi dziennikarze, bezkompromisowi krytycy władzy, obrońcy wolności słowa i demokracji.
Jak to się ludzie potrafią w jeden wieczór wyborczy zmienić. Ten nasz świat
Jak to się ludzie potrafią w jeden wieczór wyborczy zmienić. Ten nasz świat
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
Theeck +1
O tym, że ten montaż (tekst i zdjęcie Ziemca) to czyste skurwysyństwo nawet żal wspominać.
W 2007 nie pamiętam zmasowanej obrony ówczesnych zwalnianych
O tym, że ten montaż (tekst i zdjęcie Ziemca) to czyste skurwysyństwo nawet żal wspominać.
-
- sraczkowaty
Bo nic takiego się nie stało (jak już to w 2011). Taki Ziemkiewicz np. pracował do 2012 rokuSithFrog pisze:
nie chce teraz strzelać na ślepo, ale wydaje mi się że działo się sporo, szczególnie w Polskim Radiu. sprawdze poźniej.grel3gargamel pisze:Bo nic takiego się nie stało (jak już to w 2011). Taki Ziemkiewicz np. pracował do 2012 rokuSithFrog pisze:
A przyklejanie Ziemca to naprawdę jest skurwysyństwo, jak Sith. Tym bardziej, że to prawdopodobnie najlepszy prezenter młodego pokolenia obecnie. Zaraz obok mojego kolegi, Tomka Wolnego z Dwójki - którego notabene jeszcze nie wywalili, czyli też musi być zajebiście reżimowy
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Sith jest skurwysyństwem?Pquelim pisze:A przyklejanie Ziemca to naprawdę jest skurwysyństwo, jak Sith.
Co do Polskiego Radia, to owszem, sporo ludzi odeszło z Trójki jak przyszedł Skowroński. A tak poważnie to bez sensu przykład. W PR owszem, ludzie się zawsze zmieniają, ale na stanowiskach kierowniczych.
Co do Ziemca to sorry, ale pamiętam jakiś jego wywiad z posłem Dudą zanim jeszcze chyba był prezydentem i jakby Pan Ziemiec mógł, to by go w trakcie tego wywiadu pocałował i objął.
Swoją drogą to kogo wywalili z TVP w latach 2007-2015? Ja pamiętam tę babkę co chyba teraz jest posłanką. Ktoś jeszcze?
I to jest dowód na to, że cieszy się z obecnych zmian? Swoją drogą nie przeszkadzało Ci u Lisa to samo w drugą stronę?boncek pisze:Co do Ziemca to sorry, ale pamiętam jakiś jego wywiad z posłem Dudą zanim jeszcze chyba był prezydentem i jakby Pan Ziemiec mógł, to by go w trakcie tego wywiadu pocałował i objął.
Ziemca to chyba nie widziałem, żeby kogokolwiek dojeżdżał, niezależnie od opcji. Zawsze jest słodko. Co do czystek w 2007 to nie było ich bo w zasadzie PIS nie przejął wtedy mediów na serio. Kogo PO miało zwalniać?
Nie widziałem tego wywiadu. Jeśli było tak jak mówisz, też by mi przeszkadzało. Zawsze mi przeszkadza dziennikarz, który spotyka się z politykiem, żeby go wielbić.boncek pisze:I u Ziemca Ci to już nie przeszkadza?
Dziś w jakimś radiu był niezły wywiad z Komorowskim. Redaktor pytał jakim cudem ok jest donoszenie na Polskę i debata w UE teraz, a jak PiS chciał w PE o Smoleńsku to było zło i womity.
Były prezydent najpierw lawirował, że to kompletnie różne sytuacja, a na koniec stwierdził, że porównanie jest nie fair. Po drodze opowiedział jeszcze, że w latach 2005-2007 Geremek mu płakał (tak, dosłownie, płakał), że PiS niszczy nasz wizerunek w UE i koniec świata.
tak w ogóle to Geremek też biegał i żalił się w UE.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Ja wiem, że tematów zawsze jest mnóstwo, ale że GW nie znalazło 2 dni pod rząd, w wydaniach papierowych, miejsca na choćby kilka słów o nielegalnych podsłuchach za PO. Oczom nie wierzę
?SithFrog pisze:Ja wiem, że tematów zawsze jest mnóstwo, ale że GW nie znalazło 2 dni pod rząd, w wydaniach papierowych, miejsca na choćby kilka słów o nielegalnych podsłuchach za PO. Oczom nie wierzę
#sgk 4 life.
GW chyba w ogóle jako pierwsza pisała o podsłuchach................................
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/do ... nymi-z-tvp
A potem będzie narzekać, że w TVP sami niepokorni i nie ma głosu drugiej strony
A tu a propos Ziemca sam Ziemiec się wypowiada:
http://www.fakt.pl/politycy/krzysztof-z ... 04154.html
A potem będzie narzekać, że w TVP sami niepokorni i nie ma głosu drugiej strony
A tu a propos Ziemca sam Ziemiec się wypowiada:
http://www.fakt.pl/politycy/krzysztof-z ... 04154.html
Ogląda ktoś tu oprócz mnie Wiadomości TVP? I jak tam wrażenia? Ja jestem co prawda pisowskim lemingiem, ale moim zdaniem skok poziomu jest wręcz przytłaczający. Co ciekawe, robią to częściowo ci sami ludzie
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Crowley
No. Teraz jest propaganda sukcesu, że zielona wyspa się chowa. Niemce nas bijo ale my się nie damy, prezydent nas obroni. A po wiadomościach teatr o prymasie Wyszyńskim i dokument o iluminatach.
About Mankind
About Mankind
Kurski zwolnił Majewskiego więc nie oglądam.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Mi się podoba, że w kluczowych tematach prezentowane są wypowiedzi każdego klubu parlamentarnego. I to nie jakieś trzy słowa Kaczora wyrwane z kontekstu i okraszone komentarzem jak to drzewiej bywało, tylko ok. 10 sekundowe. Wczoraj w Minęła Dwudziesta był Trzaskowski z PO i przez 20 minut mógł w tej upartyjnionej telewizji przekonywać o tym, że w Polsce łamana jest demokracja.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Ogarnia ktoś ten cyrk wokół Sumlińskiego? Niezły gość, splagiatował chyba wszystko co się da - jakim trzeba być kretynem, żeby sądzić ze cos takiego nigdy nie wyjdzie?
Moze liczyl ze nie bedzie taki popularny
Ja nie ogarniam. A mistrzostwem świata jest plagiatcepcja. Splagiatował córkę z jakiegoś konkursu, która na konkurs splagiatowała jeszcze coś innego. Rodzina słowem silna.
Aszdziennik donosi, że Sumliński pisze nową książkę.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Przecież prawicowa publicystyka i dziennikarstwo to generalnie takie wymyślanie historyjek, więc przynajmniej cieszmy się, że inspirują się najlepszymi.
Że co?boncek pisze:Przecież prawicowa publicystyka i dziennikarstwo to generalnie takie wymyślanie historyjek, więc przynajmniej cieszmy się, że inspirują się najlepszymi.
No raczej napisał jej coś na ten konkurs. Coś co było plagiatem. - brzytwa ok_chamaSithFrog pisze:Ja nie ogarniam. A mistrzostwem świata jest plagiatcepcja. Splagiatował córkę z jakiegoś konkursu, która na konkurs splagiatowała jeszcze coś innego. Rodzina słowem silna.
O jezu. Żyjemy w XXI wieku. Recycling jest teraz w modzie.
#sgk 4 life.
-
- sraczkowaty
Chciałem napisać, że chociaż spisywał z dobrych książek. Ale on plagiatował nawet Paulo Coehlo
- Razorblade
- Mr. Kroper
3:grel3gargamel pisze:Chciałem napisać, że chociaż spisywał z dobrych książek. Ale on plagiatował nawet Paulo Coehlo
- Crowley
Jak nisko trzeba upaść!grel3gargamel pisze:Chciałem napisać, że chociaż spisywał z dobrych książek. Ale on plagiatował nawet Paulo Coehlo
Tu mu ładnie tłumacz napisał: http://polska.newsweek.pl/plagiaty-suml ... 727,1.html
Ale to trzeba być geniuszem zbrodni, żeby przepisywać żywcem fragmenty książki, której w Polsce sprzedano pewnie ponad 300 tys. egzemplarzy i liczyć, że nikt nie zauważy. Mistrz! Pewnie uznał, że prawilny obywatel-patriota obcych szmatławców nie czyta, więc czytelnicy jego "dzieł" na pewno kapitalistycznego ścierwa nie znają.
About Mankind
About Mankind
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Bo dla większości jego odbiorców to by raczej była jedyna książką jaką by przeczytali w danym roku
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Bez przesady Piotro. Oni tylko kupili tę książkę.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Spokojnie, wielkie głowy z natemat.pl już mówią co o tym sądzić.
http://natemat.pl/168861,5-manipulacji- ... uropejskim
http://natemat.pl/168861,5-manipulacji- ... uropejskim
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Słuchałem w radio tego wszystkiego i jak usłyszałem o milionie uchodźców to też takie male wtf.
#sgk 4 life.
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Ej, nawet więcej niż milion... Ilu mieszka we Lwowie i okolicach?