Humor polityczny
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
Re: Humor polityczny
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Pomyliłeś się. Częściowo. Bo młodsi są, ale nie z Nowoczesnej.grel3gargamel pisze:Sprawdziłem na tej stronie:
http://sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/klubposlowie.xsp?klub=N
i jak się nie pomyliłem to najmłodsza jest Monika Rosa, rocznik 1986
https://pl.wikipedia.org/wiki/Kinga_Gajewska
Rocznik 1990.
Jak to mawia Sith, same fakty:
http://aszdziennik.pl/116019,dramat-67- ... sc-do-nato
http://aszdziennik.pl/116019,dramat-67- ... sc-do-nato
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Ja zrobiłem takie we Wrocku. Nie chce mi się zmieniać rozmiaru jeśli rozwala forum. Na tapatalk nie rozwala...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
- Załączniki
-
- z19393864IH,Zbigniew-Ziobro-przemawia-w-Senacie.jpg (60.09 KiB) Przejrzano 3066 razy
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
PETRU: Opoka opozycji
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Kurcżę, oni naprawdę mają taki program? Kuchnia polityczna, gotuj z Macierewiczem kaczę po smoleńsku?
https://www.facebook.com/adrian.chmiela ... 0/?fref=nf
No i jeszcze obrazek.
https://www.facebook.com/adrian.chmiela ... 0/?fref=nf
No i jeszcze obrazek.
- Załączniki
-
- 1917084_10153868786941683_3525645380145305121_n.jpg (27.11 KiB) Przejrzano 2909 razy
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Mówią, że jest taki kraj w którym jednocześnie pirat drogowy zajmuje się transportem, wariat i paranoik obronnością kraju, przestępca służbami specjalnymi, nauką członek organizacji religijnej, komisją finansów wieloletni prezes piramidy finansowej, sprawiedliwością człowiek, któremu zabrakło kilku głosów, żeby go postawić przed trybunałem stanu, środowiskiem tropiciel spisków chemtrails, a w parlamencie zasiada człowiek, który uważa, że pedofilia to działania bioenergoterapeutyczne. Biedni mieszkańcy Afryki. Całe szczęście my mamy państwo Prawa i Sprawiedliwości.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Thim - uważaj na siebie, bo tak silny stres trwający przez kolejne 4 lata może być przyczyną wielu groźnych chorób
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
+1Theeck pisze:Thim - uważaj na siebie, bo tak silny stres trwający przez kolejne 4 lata może być przyczyną wielu groźnych chorób
Poza tym:
#sgk 4 life.
-
- sraczkowaty
Przynajmniej nikogo nie nazwał glistą ludzką tym razem
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- LLothar
- A u nas w Norwegii
snt - trafnie! W Polsce to by nie miało miejsca - lokalne parafie by się pomodliły i problem by naprawił Jezus.
Jak rzucamy żenujące argumenty to pełną parą!
Jak rzucamy żenujące argumenty to pełną parą!
...bo nie zaprosiliśmy tu do siebie tego "najlepszego" sortu uchodźców co Niemcy.LLothar pisze:snt - trafnie! W Polsce to by nie miało miejsca
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Zapraszanie wszystkich przez Merkel było równie idiotyczne jak post snt, tylko efekt wiekszy.SithFrog pisze:...bo nie zaprosiliśmy tu do siebie tego "najlepszego" sortu uchodźców co Niemcy.LLothar pisze:snt - trafnie! W Polsce to by nie miało miejsca
Ja myślałem, że to taki czarny humor i pointą jest to, ze narodowiec jak Winnicki został posłem.
#sgk 4 life.
Zobaczycie że oni na tym jeszcze dobrze wyjdą, wczoraj byłem na piwie z koleżanką z polsko-niemieckiej izby handlu i mówiła mi, że Niemcy maja najlepsze na świecie kształcenie zawodowe i brakuje im wykwalifikowanych fachowców, więc sobie zaprosili ludzi do pracy. Pięć lat i będą na dużym plusie dzięki temu.
Tak tak, jak drzewiej Francuzi. Och, jak ja Francuzom zazdroszczę...Halaster pisze:zaprosili ludzi do pracy
...NOT.
Może nauczeni doświadczeniem zrobią to lepiej. Turcy w Berlinie się nieźle zasymilowali.
Znaczy się to nie ten temat, ale trzeba Halastera z ciężkiego błędu wyprowadzić:
http://www.welt.de/politik/deutschland/ ... ation.htmlgoogle translator pisze:Integracja udać tylko poprzez pracę , mówi minister gospodarki Bawarii Ilse Aigner . Ale w jej oczach, dziewięć na dziesięć uchodźców do niemieckiego rynku pracy nie są wystarczająco wykwalifikowani .
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Czy Ty czytasz moje posty czy tylko rzucasz okiem na tematykę i szukasz argumentów przeciw?
Gdybyś je czytał to może byś przeczytał że Niemcy maja najlepszy (albo jeden z najlepszych, sral to pies) system kształcenia zawodowego na świecie, oparty na partnerstwie publiczno-prywatnym.
Nie oznacza to bynajmniej, że dzięki temu potrafią rozpoznawać fachowców wśród Syryjczyków i ich do siebie sprowadzac, tylko że umieją ich porządnie KSZTAŁCIĆ!
Co za tym idzie, sprowadza sobie teraz tania siłę roboczą, a w kilka lat uczynią niej również wykwalifikowana siłę roboczą.
Gdybyś je czytał to może byś przeczytał że Niemcy maja najlepszy (albo jeden z najlepszych, sral to pies) system kształcenia zawodowego na świecie, oparty na partnerstwie publiczno-prywatnym.
Nie oznacza to bynajmniej, że dzięki temu potrafią rozpoznawać fachowców wśród Syryjczyków i ich do siebie sprowadzac, tylko że umieją ich porządnie KSZTAŁCIĆ!
Co za tym idzie, sprowadza sobie teraz tania siłę roboczą, a w kilka lat uczynią niej również wykwalifikowana siłę roboczą.
Ja mam wrażenie, że to Ty Halu nie czytasz. W kółko piszesz o Niemcach mających system do przyuczania do pracy. A snt w kółko pisze, że fajnie, ale oni nie mają specjalnej ochoty pracować więc fajnie, że system full pro, ale im się nie przyda
Ja chyba żyję w jakimś równoległym wszechświecie?
Napisałem 1 (słownie - jednego) posta o jakości systemu kształcenia zawodowego w Niemczech i zapotrzebowaniu na wykwalifikowanych pracowników, co poniekąd może tłumaczyć ich entuzjastyczne przyjmowanie rzesz młodych meżczyzn.
Na to SNT napisał, że jestem w ciężkim błędzie, bo przecież dziewięciu na dziesięciu uchodźców jest niewykwalifikowanych. W jego poście nie było ani 1 (słownie - jednego) słowa o chęci do pracy.
Mój kolejny post był tylko odpowiedzią na post Snt (zapewne stąd wrażenie o "pisaniu w kółko").
Chyba muszę przestać wchodzić na dział polityka, bo przecież kurna bardzo lubię większość osób wypowiadających się tu skrajnie przeciwnie do mnie, a po co psuć sobie relacje
Napisałem 1 (słownie - jednego) posta o jakości systemu kształcenia zawodowego w Niemczech i zapotrzebowaniu na wykwalifikowanych pracowników, co poniekąd może tłumaczyć ich entuzjastyczne przyjmowanie rzesz młodych meżczyzn.
Na to SNT napisał, że jestem w ciężkim błędzie, bo przecież dziewięciu na dziesięciu uchodźców jest niewykwalifikowanych. W jego poście nie było ani 1 (słownie - jednego) słowa o chęci do pracy.
Mój kolejny post był tylko odpowiedzią na post Snt (zapewne stąd wrażenie o "pisaniu w kółko").
Chyba muszę przestać wchodzić na dział polityka, bo przecież kurna bardzo lubię większość osób wypowiadających się tu skrajnie przeciwnie do mnie, a po co psuć sobie relacje
Znaczy się prawdą jest, że nie napisałem nic o chęci do pracy . Ale podzielam obawy Sithfroga.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Tez mam takie obawy, dlatego też wierzę że aż tak bardzo się nie różnimy w tym wszystkim. Po prostu w temacie uchodźców ciężko jest być "trochę w ciąży" i to niewielkie przesunięcie na osi powoduje, że jedni są przeciw a drudzy za.
Bardziej to brzmi jak dorabianie planu do tego co już się stało. Sprowadzić sobie w chuj starych koni z nie wiadomo jakim podstawowym wykształceniem, którzy mogą chcieć, albo i nie uczyć się w niemieckiej zawodówce i którzy mogą, albo i nie być chętni do roboty w niemieckiej kulturze pracy. Brzmi zbyt skomplikowanie i ze zbyt dużą niewiadomych i zagrożeń.Co za tym idzie, sprowadza sobie teraz tania siłę roboczą, a w kilka lat uczynią niej również wykwalifikowana siłę roboczą.
Z taniej siły roboczej to póki co korzyść ma moja robota Zaczynamy już produkować kontenery mieszkalne na tych uchodźców dla jednego zdesperowanego miasta w Niemczech, któremu bardzo zależy, bo "szybko, szybko! Jesteśmy w dupie i nie mamy co zrobić z tymi ludźmi."
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2016, o 21:21 przez Gregor, łącznie zmieniany 1 raz.
Hal, gadałem przed wyborami z Mateuszem z naszej klasy z LO. Pracuje teraz w Niemczech jako elektryk. Jego szef rozesłał po zawodówkach info o zapotrzebowaniu na praktykantów, którzy jak się sprawdzą będą mieć dużą szansę na zatrudnienie. Nie zgłosił się nikt. Żodyn.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Podobno tam jest tak że duże firmy odpalają programy ze szkołami zawodowymi i już zatrudniają uczniów, którzy w trakcie szkoły zaczynaja pracować.
Oczywiście ja się na tym nie znam, powtarzam tylko to co usłyszałem od madrej koleżanki, mogę się mylić.
Oczywiście ja się na tym nie znam, powtarzam tylko to co usłyszałem od madrej koleżanki, mogę się mylić.
o, ciekawa sprawa. Trzeba będzie się dowiedzieć więcej
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Sory Hal, to ja jestem ślepy. Wydawało mi się, że snt napisał, że 9 na 10 nie chce podejmować pracy, a nie że nie ma kwalifikacji. Przepraszam za zamieszanie.
I wszyscy się znowu kochają
mnie Ojciec Tadeusz
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Larofan
- Social Media Ninja
mi sie podoba prezes szuka zony