Także gratuluję nosa do wychwytywania takich rzeczy, ale nie szedłbym aż tak daleko w domysłach
![:) :)](./images/smilies/1.gif)
Moderatorzy: boncek, Zolt, Pquelim, Voo
Żarty żartami, ale ja mam na serio więcej zakładek. I faktycznie stosuje kodowanie koloroweMatthias pisze: Widać, że amatorka. DaeL ma pewnie rożne kolory zakładek, a każdy przypisany do postaci lub wątku a nie jak na zdjęciu - do książki (kompletny bezsens IMHO). Poza tym DaeL pewnie ma tych zakładek kilkanaście (kilkadziesiąt?) na stronę
No niestety. Wszyscy oczekiwali, że tłumacze dostaną tekst do końca grudnia. Były przecieki, że już, lada moment mają dostać... a potem wszystko ucichło. Najsmutniejsze jest to, że przy tym tempie pisania (5 lat na książkę) GRRM na serio może mieć problem ze skończeniem sagi. Inny pisarz może zdecydowałby się na wzięcie jakiegoś murzyna do pomocy (zwłaszcza, że od strony czysto językowej książki PLiO jakimś majstersztykiem nie jest). Miałby wtedy czas by cyzelować wszystkie detale, bawić się tymi wszystkimi teoryjkami i dwuznacznościami. Tylko że GRRM już to z góry wykluczył.Rojek pisze:Jakby ktoś czekał, jak na szpilkach siedząc, na publikację TWoW:
http://grrm.livejournal.com/465247.html
Zajrzyj do Szalonych teorii. Byłem pierwszy!Ptaszor pisze:Zmarł George Martin.
Podobnież po jego śmierci cykl mają kończyć twórcy serialu? Mam nadzieję, że plotka (tzn. oczywiście w pierwszej kolejności mam nadzieję, że w ogóle nie będzie trzeba rozstrzygać dylematu "kto ma kończyć", bo Martin ukończy serię przed nieuchronnym spotkaniem z Nieznajomym), bo to, co wyprawiali owi panowie w ostatnim sezonie mnie nie zachwyca.Myślę, że nie dojdzie do żadnej tragedii o ile GRRM przed ostatnią częścią nie zejdzie z tego świata. Nawet wtedy ktoś napisze to za niego. Chłop zdaje sobie sprawę ze swojego wieku, więc w nawet ramach testamentu musi mieć jakiś konspekt.
W PLiO to dałoby radę zrobić kilkadziesiąt różnych zakończeń.PIOTROSLAV pisze:Tak mi się skojarzyło....
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=57AFB6F6
Ta ma być w tym roku, ale to szósta, a ma być siedem.Counterman pisze:A ta najnowsza książka to nie miała mieć coś z zimą w tytule?
Ponoć tak.Counterman pisze:A ta siódma (napisana 20 lat po śmierci Martina) ma być już ostatnią?
Że co, kurwa?Lai pisze:Ahoj!
(...)
sorry, fakt, nie przeglądam komentarzy. Nie zmienia to faktu, że na forum mamy, ekhm, standardyDaeL pisze:Zolcie, ja woem że Twój świat kręci się wokół forum i KNK, ale Lai nie pojawiła się znikąd, tylko już wcześniej komentowała na głównej.
Powinno być na odwrótDaeL pisze:Lai (z moją skromną pomocą)
I bardzo dobrze. To się chwali.Lai pisze:Reklamujo nas na facebookach