Eklezja, czyli luźno o polityce.

... czyli Toksyczne Gøwno®

Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL

Awatar użytkownika
snt
złoty

Re: Eklezja, czyli luźno o polityce.

Post autor: snt »

boncek pisze:
boncek pisze:?
Podbijać, bo ciągle nie rozumiem newsa i komentarza snt.
Use wikipedia, Luke.

Seremet wbija nusz w plecy demokracji.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
boncek
Wielki Pan Bonzo

Post autor: boncek »

No ale dlaczego "Et tu, Brute?"?
Obrazek
Awatar użytkownika
boncek
Wielki Pan Bonzo

SithFrog pisze:Bonc: niech będzie, że to TV Republika, ale poza komentarzem tam są fakty. Masz coś na podważenie? :P
Jakie przepraszam fakty? Jedyny fakt to wytłuszczona depesza Polskiego Radia. Dalej jest lanie wody i powoływanie się na jakieś dokumenty, do których rzekomo Biznes Alert dotarł.

Ja nie znam uzasadnienia decyzji niemieckiego sądu. Równie dobrze może po prostu faktycznie ustalenia weszły już w życie i skarga nie miała już podstaw.
Obrazek
zodi
Kofan Annan

Post autor: zodi »

robi sie coraz ciekawiej...
milo by bylo rozsiasc sie wygodnie w fotelu,zajadac sie popcornem i obserwowac ten cyrk.... szkoda tylko,ze to sie dzieje u nas... :/
jeszcze kilka miesiecy i zaczne manifestowac zeby Czesi zabrali sobie tez drugi brzeg Olzy....

p.s. wiem,jestem naiwnym ogladaczem klamcow z tvn czytujacym wyborcza - w Polsce wszystko idzie ku normalnosci...
Awatar użytkownika
snt
złoty

boncek pisze:No ale dlaczego "Et tu, Brute?"?
To cycat z Cezara ("I ty, Brutusie...?")
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Post autor: ThimGrim »

zodi pisze:robi sie coraz ciekawiej...
milo by bylo rozsiasc sie wygodnie w fotelu,zajadac sie popcornem i obserwowac ten cyrk.... szkoda tylko,ze to sie dzieje u nas... :/
jeszcze kilka miesiecy i zaczne manifestowac zeby Czesi zabrali sobie tez drugi brzeg Olzy....

p.s. wiem,jestem naiwnym ogladaczem klamcow z tvn czytujacym wyborcza - w Polsce wszystko idzie ku normalnosci...
Nie martw się. Jest przecież Prezydent Co Cyca Ssał. W nim nadzieja niezłomna i niezwłoczna.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
boncek
Wielki Pan Bonzo

snt pisze:
boncek pisze:No ale dlaczego "Et tu, Brute?"?
To cycat z Cezara ("I ty, Brutusie...?")
Tak wiem skąd ten cytat, nie rozumiem tylko jego użycia w tym kontekście. Czy możesz mi wyjaśnić dlaczego jest dla Ciebie takim zaskoczeniem, że Seremet, mianowany w 2010 przez Lecha Kaczyńskiego, zachowuje się teraz tak a nie inaczej?
Nie martw się. Jest przecież Prezydent Co Cyca Ssał. W nim nadzieja niezłomna i niezwłoczna.
Błogosławionego cyca kolego.
Obrazek
Awatar użytkownika
snt
złoty

Patrząc na całokształt jego twórczości przez te lata, w sprawie Smoleńska itd., no to teraz zmienia front.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
boncek
Wielki Pan Bonzo

Noo, zwłaszcza jak wyciekały regularnie wszystkie akta, taśmy itd. to faktycznie zmieniał front. ;) I pewnie dlatego Premier Kopacz odrzuciła jego sprawozdanie, bo był prorządowy.
Obrazek
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Post autor: SithFrog »

snt pisze:Patrząc na całokształt jego twórczości przez te lata, w sprawie Smoleńska itd., no to teraz zmienia front.
Nope. On starał się być neutralny, ale jakbym miał go szufladkować to raczej w stronę PiS niż PO.
Obrazek
zodi
Kofan Annan

ThimGrim pisze:
zodi pisze:robi sie coraz ciekawiej...

spokojnie,kiedy przychodzi jakakolwiek obawa to uspokaja mnie momentalnie mysl,ze kilku naszych forumowych "pozytecznych idiotow" (wybaczcie,koledzy ale to leninowskie okreslenie dobrze mi tu pasuje ;) ) logicznie nam wszystko wyjasni, usprawiedliwi i jeszcze pochwali rzad. Takze glowa fo gory! I idziemy ku normalnosci!! w koncu ! :-)
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Zabierz babci dowód, pisiory, pisowski beton, mohery i to:
zodi pisze:kilku naszych forumowych "pozytecznych idiotow"
Jak to było? Kaczyński dzieli Polaków na lepszy i gorszy sort? Hejt stop? Taaaaaaaaa...
Obrazek
Awatar użytkownika
snt
złoty

No więc w sprawie Smoleńska pis ostro ogo krytykował, a sam Seremet żartował na jakiejś konfie, że po dojściu pisu do władzy Macierewicz wsadzie go do więzienia.

Zodi - waleriana :P
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
Theeck
złoty

Post autor: Theeck »

zodi pisze:spokojnie,kiedy przychodzi jakakolwiek obawa to uspokaja mnie momentalnie mysl,ze kilku naszych forumowych "pozytecznych idiotow" (wybaczcie,koledzy ale to leninowskie okreslenie dobrze mi tu pasuje ;) ) logicznie nam wszystko wyjasni, usprawiedliwi i jeszcze pochwali rzad. Takze glowa fo gory! I idziemy ku normalnosci!! w koncu ! :-)
To określenie wcale nie pasuje w odniesieniu do tej grupy forumowiczów, o której napisałeś. Wczytaj się dokładnie w jakich okolicznościach i wobec kogo było ono wykorzystywane i już będziesz wiedział, że określenie to jest leninowskim synonimem leminga.
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
zodi
Kofan Annan

Theeck pisze:
zodi pisze:spokojnie,kiedy przychodzi jakakolwiek obawa to uspokaja mnie momentalnie mysl,ze kilku naszych forumowych "pozytecznych idiotow" (wybaczcie,koledzy ale to leninowskie okreslenie dobrze mi tu pasuje ;) ) logicznie nam wszystko wyjasni, usprawiedliwi i jeszcze pochwali rzad. Takze glowa fo gory! I idziemy ku normalnosci!! w koncu ! :-)
To określenie wcale nie pasuje w odniesieniu do tej grupy forumowiczów, o której napisałeś. Wczytaj się dokładnie w jakich okolicznościach i wobec kogo było ono wykorzystywane i już będziesz wiedział, że określenie to jest leninowskim synonimem leminga.
wiem,ze nie pasuje dokladnie ale bardzo upraszczajac - inteligentni (tfu ;-) ) chwala i usprawiedliwiaja wladze,ktora prowadzi kraj w niebiezpiecznym kierunku. bardzo upraszczajac. po prostu nie chcialem o Was pisac idioci bez cudzyslowia ;-)
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

zodi pisze:po prostu nie chcialem o Was pisac idioci bez cudzyslowia ;-)
Nie hamuj się.
Obrazek
Awatar użytkownika
Theeck
złoty

Hmmm, wal śmiało, nikt się nie pogniewa, choć szczerze mówiąc wolałbym wymianę argumentów niż epitetów :P
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Awatar użytkownika
Counterman
Waniaaa!

Post autor: Counterman »

woooow zodi wyhamuj. :P Poglądy poglądami, wszyscy na forum jestem jedną wielką patologiczną rodziną, a w rodzinie jest się grzecznym.

Panowie - nie obrażać się; zodi - bez takich Panie złoty, bez takich; wszyscy dajemy sobie buziaka i wracamy do pozorów merytorycznej dyskusji. :P
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
zodi
Kofan Annan

no ale przeciez dawalem " ;) "
to jest chyba ostatnie forum we wszechswiecie na ktorym ktos sie na kogos obrazi - tym bardziej w tym temacie ;-)
zodi
Kofan Annan

ale jesli ktos sie poczul obrazony to przepraszam - rzecz oczywista :-)
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Widzicie? Teraz wstawia emotikon na końcu i żartuje sobie z Was, że Was przeprasza.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
zodi
Kofan Annan

ha! diabel tkwi w szczegolach - tam dawalem " ;) " a po przeprosinach " :-) " !
chcesz dzielic i jatrzyc ?? z jakiego jestes sortu ??
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Post autor: Turtles »

boncek już śpieszę tłumaczyć o co chodzi snt. Te jego zdziwienie, które przyjmuje iście antyczne rozmiary jest dla Ciebie niezrozumiałe, ale tu nie chodzi o światopogląd - raczej o sposób patrzenia na świat. Warto odesłać "dobrego wywiadu" jaki dał (tak, tak) Theeck jakiś czas temu. Tam autor opisuje mimochodem sposób myślenia Kaczyńskiego. Zresztą ten fenomen był często opisywany w literaturze. Chodzi tu o postawienie sobie za wroga każdego kto nie jest z nami. Jeżeli to niezależny sąd, prokurator, polityk innej partii, dziennikarz kontestujący wielkie dzieło - wszystko to łże-elity. Tu nawet nie chodzi o to dzielenie polaków na lepszego i gorszego sortu, na akowców i donosicieli gestapo (wiem wiem, to tylko takie porównanie, Jarosław Kaczyński nic tym nie sugerował, wkładajo mu kłamstwa w usta, szkalujo naszego prezesa, takie porownania to normalna rzecz jak rozmawia się o politykach w XXI wieku i o nic w nich nie chodzi! ratuj nas z tego obłędu dziennikarzu sportowy z weszło). Tu chodzi o ten syndrom oblężonej twierdzy. Każdy na Ciebie czycha, sąd orzeka wbrew? To wina pookrągłostołowego systemu władzy wymyślonego w Magdalence, a skład orzekający jest częścią tego systemu (niewykluczone, że dostawali prikazy bezpośrednio w czasie narady). Nie może być po prostu "well nie miałem racji" to musi być czyjaś wina. Jak w Smoleńsku zresztą.

I teraz takie myślenie spotyka się z rzeczywistością. Przecież ktoś kto mówił, że w Smoleńsku nie było zamachu teraz musi pluć przeciw PiSowi. Raz kurwa, zawsze kurwa, nie? Albo ktoś (iMean Michnik, nie chce tu niedomówień - Michnik) mu drukuje co ma mówić to co się teraz dzieje?

Że każdy ma swoje zdanie na konkretny temat i nie ma obławy, nie ma gończych psów co chcą młode wilczki rozszarpywać. To się w głowie nie mieści. Bo jeżeli nie ma to czemu środowiska akademickie jadą po dzialaniach PiSu. Jeżeli nie dlatego, że są strażnikami upadającego systemu, przedłużenia komuny to jaki mają powód? Czyżby dlatego, że coś robimy źle?
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
snt
złoty

Turtles, jestem pod wrażeniem Twoich umiejętności egzegezy.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Turtles pisze:nawet nie chodzi o to dzielenie polaków na lepszego i gorszego sortu, na akowców i donosicieli gestapo (wiem wiem, to tylko takie porównanie, Jarosław Kaczyński nic tym nie sugerował, wkładajo mu kłamstwa w usta, szkalujo naszego prezesa, takie porownania to normalna rzecz jak rozmawia się o politykach w XXI wieku i o nic w nich nie chodzi! ratuj nas z tego obłędu dziennikarzu sportowy z weszło).
Fajnie się czyta taki kawałek kogoś, kto w tym samym poście sugeruje paranoję i syndrom oblężonej twierdzy Kaczyńskiemu. Ale wiadomo, nasza paranoja jest najmojsza :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Sith - Mam paranoje? Stanowski nie napisał tych artykułów?

Swoją drogą, pewnie jakies 80% felietonów à propos aktualnej polityki czytam z linków z forum. Czasaem jeszcze wyborczą otworzę, ale żeby w całosci artykuł przeczytać to nie zawsze. Pewnie mam zaburzone proporcje przez to - bo artykułów z weszło wrzuciłeś dwa, nikt z opozycyjnych forumowiczów nie pofatygował się wrzucać oburzonych na Kaczyńskiego głosów. Czyli by wychodzilo, że bardziej Ciebie boli jak to innych boli co mówi Kaczyński niż nas boli co mówi Kaczyński :P
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Napisał. I tak jak zaznaczyłem, a Stanowski ze trzy razy podkreślił, to były dwa felietony o medialnej manipulacji, a nie o tym czy Kaczyński jest dobry czy zły.

Natomiast Ty delikatnie sugerujesz, że Stanowski nie ma racji, bo Kaczyński od razu sugerował, że opozycja/ludzie z marszu KOD/wszyscy co nie są za PiS=gestapo i ludzie gorszego sortu.

No to powtórzę za Stanowskim:

"Jeśli uważasz, że Kaczyński uznał cię za Polaka gorszego sortu, to są trzy możliwości:
– Jesteś z odsuniętego od koryta układu, który w akcie rozpaczy biegnie po wsparcie w zagranicznych mediach
– Jesteś okłamany przez media
– Jesteś głupi"

Nawet grel (słusznie) zauważył, że Kaczor przestrzelił bo to porównanie (narzekający za granicą=zdrajca) można przypiąć do Dudy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

SithFrog pisze:Natomiast Ty delikatnie sugerujesz, że Stanowski nie ma racji, bo Kaczyński od razu sugerował
Czy Ty sugerujesz, że ja sugeruję, że Stanowski sugeruje, że Kaczyński sugeruje?

A zaspoilerować Ci Przebudzenie Mocy?
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Turtles pisze:A zaspoilerować Ci Przebudzenie Mocy?
Spróbuj :P

Obrazek

Adres jak coś - już mam ;P
Obrazek
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Tyllo delikatnie zasugeruje. ;>
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
Counterman
Waniaaa!

SithFrog pisze:
"Jeśli uważasz, że Kaczyński uznał cię za Polaka gorszego sortu, to są trzy możliwości:
– Jesteś z odsuniętego od koryta układu, który w akcie rozpaczy biegnie po wsparcie w zagranicznych mediach
– Jesteś okłamany przez media
– Jesteś głupi"
To jest mocno na wyrost. Co Kaczyńskim CHCIAŁ powiedzieć to jedno, jak to brzmi z punktu widzenia poprawności językowej to drugie. Ja wiem, że Kaczor często mówi po polskiemu, a nie po polsku - zresztą żeby daleko nie szukać ja też tak robię - ale to było bardzo niefortunnie sformułowane. Od polityka chyba mogę wymagać, żeby umiał poprawnie formułować swoje myśli, nie?
IRON MAIDEN are KINGS

Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Standard Kaczora. Powiedzieć coś o zomo, o "tamtych", gestapo itd. Zawsze bez konkretów o kogo mu dokładnie chodzi. Także dla mnie można jego słowom przypisać cokolwiek, bo znaczą właśnie wszystko i nic za razem...
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2015, o 16:24 przez ThimGrim, łącznie zmieniany 2 razy.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
Theeck
złoty

rzuff - czy to, że Stanowski jest dziennikarzem sportowym z definicji oznacza, że nie może mieć racji? To jest taka szpila, której nagminnie używa "druga strona" - skoro nie jesteś specjalistą w danej dziedzinie więc nie możesz mieć racji w konfrontacji ze specjalistą (np. Żakowskim albo Lisem).
Nadużywa, rzekłbym nawet.
I z tego powodu zamiast dyskutować z takim Stanowskim, obalić jego argumentację i pokazać mu czarno na białym jaki jest głupi - nie dyskutuje się nim, bo kimże on jest - sportowym dziennikarzem zaledwie.
Ja akurat wiem, że nie dyskutuje się z nim bo nie ma się kontrargumentów (i nie chodzi mi o Ciebie - chodzi mi o całą drugą stronę), ale to nie przeszkadza go deprecjonować, bo w ten sposób deprecjonuje się to co on mówi. Smutne.
Ale co do linków politycznych to prawda. Ja bez naszego forum już całkowicie oderwałbym się od poglądów innych niż swoje :D. A tak, dzięki Wam klikam i czytam linki GW i innych portali o zupełnie odmiennym od mojego spojrzeniu na świat. I naprawdę dzięki wielkie za to :D
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Counterman pisze:To jest mocno na wyrost. Co Kaczyńskim CHCIAŁ powiedzieć to jedno, jak to brzmi z punktu widzenia poprawności językowej to drugie. Ja wiem, że Kaczor często mówi po polskiemu, a nie po polsku - zresztą żeby daleko nie szukać ja też tak robię - ale to było bardzo niefortunnie sformułowane. Od polityka chyba mogę wymagać, żeby umiał poprawnie formułować swoje myśli, nie?
ThimGrim pisze:Standard Kaczora. Powiedzieć coś o zomo, o "tamtych", gestapo itd. Zawsze bez konkretów o kogo mu dokładnie chodzi. Także dla mnie można jego słowom przypisać cokolwiek, bo znaczą właśnie wszystko i nic za razem...
Weźcie sobie obejrzyjcie ten fragment wywiadu (raz jeszcze?). To naprawdę nie jest skomplikowane :)
Obrazek
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

SithFrog pisze:
Counterman pisze:To jest mocno na wyrost. Co Kaczyńskim CHCIAŁ powiedzieć to jedno, jak to brzmi z punktu widzenia poprawności językowej to drugie. Ja wiem, że Kaczor często mówi po polskiemu, a nie po polsku - zresztą żeby daleko nie szukać ja też tak robię - ale to było bardzo niefortunnie sformułowane. Od polityka chyba mogę wymagać, żeby umiał poprawnie formułować swoje myśli, nie?
ThimGrim pisze:Standard Kaczora. Powiedzieć coś o zomo, o "tamtych", gestapo itd. Zawsze bez konkretów o kogo mu dokładnie chodzi. Także dla mnie można jego słowom przypisać cokolwiek, bo znaczą właśnie wszystko i nic za razem...
Weźcie sobie obejrzyjcie ten fragment wywiadu (raz jeszcze?). To naprawdę nie jest skomplikowane :)
Coś mi się zdaje, że to Ty musisz jeszcze raz zobaczyć ten wywiad.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Ja go widziałem i wiem co powiedział.

Podmiotem byli ludzie, którzy mają nawyk "donoszenia na Polskę zagranicą". Wszystkie słowa dalej (zdrada narodowa, zły gen czy gorszy sort) tyczyły się właśnie tych ludzi.

Do tego nie trzeba być polonistą.
Obrazek
Awatar użytkownika
Counterman
Waniaaa!

Żaba, ale to każdy polonista Ci powie jak schrzanione jest sformułowanie tej wypowiedzi. Mi nie chodzi nawet teraz o jego poglądy, tylko o samą składnię zdania. Jest o kant rzopska potłuc. I jak napisałem, pewnie sam bym jeszcze większego kwiatka walnął, ale ja nie jestem jednym z czołowych polityków Polski.

Super, że to Ty tak w mig rozumiesz, ale mnóstwo ludzi ma święte prawo inaczej to rozumieć. A swoją drogą jeżeli tak to rozumiesz to nie wiem czemu odmawiasz innym prawa do obrażenia się za to. No bo przecież Ci, którym się nie podobają działania przy TK w dużej części byli za "doniesieniem na Polskę zagranicą" poprzez zaskarżenie tych działań do instytucji poza krajem. Czyli byli tym "gorszym sortem Polaków".
IRON MAIDEN are KINGS

Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

SithFrog pisze:Ja go widziałem i wiem co powiedział.

Podmiotem byli ludzie, którzy mają nawyk "donoszenia na Polskę zagranicą". Wszystkie słowa dalej (zdrada narodowa, zły gen czy gorszy sort) tyczyły się właśnie tych ludzi.

Do tego nie trzeba być polonistą.
Ech Sith... No to kto to są Ci ludzie? Podaj choć jakiś jeden przykład.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

ThimGrim pisze:Ech Sith... No to kto to są Ci ludzie? Podaj choć jakiś jeden przykład.
Ostatnio? Ci co chcieli inicjować jakieś idiotyczne dyskusje w PE na temat sytuacji wewnętrznej Polski. Schetyna pierwszy z brzegu.
Obrazek
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

SithFrog pisze:
ThimGrim pisze:Ech Sith... No to kto to są Ci ludzie? Podaj choć jakiś jeden przykład.
Ostatnio? Ci co chcieli inicjować jakieś idiotyczne dyskusje w PE na temat sytuacji wewnętrznej Polski. Schetyna pierwszy z brzegu.
To są słowa prezesa?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

No to się zdecyduj czy:
czy
ThimGrim pisze:Ech Sith... No to kto to są Ci ludzie? Podaj choć jakiś jeden przykład, który padł z ust Kaczyńskiego.
Specifics Bob*.

* - jakby ktoś nie znał: https://www.youtube.com/watch?v=qHDSNs9wBpU
Obrazek
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

SithFrog pisze:No to się zdecyduj czy:
czy
ThimGrim pisze:Ech Sith... No to kto to są Ci ludzie? Podaj choć jakiś jeden przykład, który padł z ust Kaczyńskiego.
Specifics Bob.
Widzę, że tonący się brzytwy chwyta i wewnątrz spójnej dyskusji szuka błędu ekwiwokacji... ;)
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Tak sobie możesz powtarzać, jeśli Ci od tego lepiej.
Obrazek
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

Post autor: Matthias[Wlkp] »

IMHO Kaczyński wyraził się dosyć jasno. No chyba, że zawsze jak Kaczor zastosuje zdanie z podmiotem domyślnym "oni", uznajemy, że chodzi o tych, co nie głosowali na PiS.

Tak ewidentnej manipulacji to ja dawno nie widziałem...
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Jesteś pożytecznym idiotą Matthias i masz bardzo wąski horyzont, że nie widzisz tego co jest oczywistą oczywistością, że to właśnie podły Kaczor miał na myśli.
Obrazek
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Gwoli ścisłości. Ja nic nie sugerowałem. Ani delikatnie ani jakkolwiek inaczej. Napisałem
takie porownania to normalna rzecz jak rozmawia się o politykach w XXI wieku
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

SithFrog pisze:Tak sobie możesz powtarzać, jeśli Ci od tego lepiej.
Spoko. Pytam tylko, bo może tak naprawdę ten wywiad to była spowiedź i autoportret Kaczyńskiego. On w końcu też wysyłał swoich do PE np. w sprawie Smoleńska. Skruszony poseł rządzącej partii wreszcie chciał przerwać wojnę polsko-polską, ale znowu nikt nie zrozumiał jego intencji...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
TexMurphy
Ostatni Skald

Post autor: TexMurphy »

To jeszcze ja w sprawie "sortu". Kaczyński tak często obraża ludzi inaczej myślących (jak choćby mnie), że naprawdę nie ma żadnej potrzeby nadinterpretować jego wypowiedzi. Mówiąc o "najgorszym sorcie Polaków" w sposób jednoznaczny określał tak ludzi "donoszących na Polskę za granicą", a nie wszystkich anty-PiSowców. To, że prawdopodobnie myśli inaczej (i faktycznie uważa za takich wszystkich innych niż on) - to osobna sprawa :roll: Ale głośno tego w tej wypowiedzi nie wyraził. To, że tym samym określił w ten sposób także Dudę, Ziobrę i wielu innych swoich kolegów, którzy nieraz skamleli w Parlamencie Europejskim na straszną PO - to też osobna sprawa. To, że ja z jego słowami w ogóle się nie zgadzam i nie uważam za w jakikolwiek sposób zasadne "sortowanie" z tego powodu - to jeszcze inna sprawa. Ale - niezależnie od wszystkich tych "innych spraw" - w tej wypowiedzi nie było mowy o KODzie, wyborcach PO, komunistach czy pedałach. No nie było, po prostu :) Jednoznacznie mówił o "osobach donoszących na Polskę za granicą".

Natomiast naprawdę ciężko obraził tysiące ludzi - w tym mnie - w niedzielę ("Cała Polska z Was się śmieje - komuniści i złodzieje").
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Kaczyński nikogo nie obraził. To troska o zdrowie.
"To nie są ludzie, którzy mają sprawne głowy. To nie są ludzie, którzy myślą. Tu są ludzie, którzy myślą"
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
zodi
Kofan Annan

a czemuż tak DaeL ucichł ?
Macierewicz powołał go na doradcę i zagoniony czy co ? ;)
Zablokowany