Luźno o sporcie
Moderatorzy: boncek, Zolt, Cherryy
Re: Luźno o sporcie
widac,ze PiS zawladnal umyslami wszystkich bo od 4 dni cisza w calym dziale...
nikt nie oglada mistrzostw ?
nikt nie oglada mistrzostw ?
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Ręczna kobiet.
Ale nie ma o czym mówić, bo przerżnęły.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Ej. Drugie miejsce to też miejsce. Curling FTW!SithFrog pisze:Ręczna kobiet jest u mnie za curlingiem
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Sorry, nie kręci mnie kobiecy sport. Serio, jestem sportowym szowinistą i nie mogę się pasjonować czymś wiedząc, że ktoś (mężczyźni) robi to wszystko lepiej. Aczkolwiek wszystkie sportsmenki oczywiście bardzo szanuję a za Polki zawsze trzymam kciuki. Nawet w curlingu (chociaż nie wiem czy startują ale jak startują to ja trzymam kciuki jakby co).
Chociaż nie - jedną babę nieprawdopodobnie podziwiam - Laia Sanz. Pewnie nie znacie ale ona walczy jak równa z facetami w swojej dyscyplinie i jest świetna.
Chociaż nie - jedną babę nieprawdopodobnie podziwiam - Laia Sanz. Pewnie nie znacie ale ona walczy jak równa z facetami w swojej dyscyplinie i jest świetna.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
co to za pedalski, defetystyczny komentarz ??Jutsimitsu pisze:Ręczna kobiet.
przeżrnęły nawet dwa ale wygrały trzy więc wychodzą do 1/8
prawda, średni grają, ale sport jest nieprzewidywalny itd blebleeble...
co to za pedalski, defetystyczny komentarz ??zodi pisze:Jutsimitsu pisze:Ręczna kobiet.
przeżrnęły nawet dwa ale wygrały trzy więc wychodzą do 1/8
prawda, średnio grają, ale sport jest nieprzewidywalny itd blebleeble...
+miliard.Crowley pisze:Ej. Drugie miejsce to też miejsce. Curling FTW!SithFrog pisze:Ręczna kobiet jest u mnie za curlingiem
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Startują. Panowie zresztą też.Voo pisze: Nawet w curlingu (chociaż nie wiem czy startują ale jak startują to ja trzymam kciuki jakby co).
A co do ręcznej - wszyscy wiemy, że prawdziwe mistrzostwa to bedą w styczniu.
Dzisiaj pokonały Węgierki i zagrają w ćwierćfinale. Kurs na nasze był 8.00, na rywalki 1.16. Właśnie dlatego znajomy bukmacher zawsze powtarzał "najlepiej zarabia się na kobietach. Nigdy tego nie stawiaj, w żadnej dyscyplinie". ;DJutsimitsu pisze:Ale nie ma o czym mówić, bo przerżnęły.
I trochę się zgodzę z Crowleyem, bo kobiecy sport momentami ogląda się po prostu komicznie. Coś pośredniego pomiędzy paraolimpiadą, a rozgrywkami najlepszych amatorów Dzisiaj na ten przykład od 53 minuty meczu nie padła żadna bramka w meczu - nasze nawet nie próbowały strzelać, tylko skupiły się na obronie - za to Węgierki ostrzelały wszystkie rzędy trybun za bramką. No to jednak jest trochę mindfuck jak to ogląda. Tym bardziej, że co jakiś czas zdarzają się kolejne "sytuacje", np: zgubienie piłki przy koźle w ataku (Węgry), podanie prosto w rywalkę (Polki), czy kontra stracona przez kroki w ataku (Węgry). I średnio co cztery-pięć minut taki kwiatek.
Ja wiem, że to się zdarza też u mężczyzn, ale bitch please - zupełnie nie ten poziom i nie ta częstotliwość.
Podobnie jest z tenisem, tam zwykle wystarczy już przyjrzeć się przebiegom meczów, nawet nie obserwując zawodów. Radwańska wygrywająca 6-1 w pierwszym i prowadząca 4-0 w drugim secie przegrywa ostatecznie cały mecz - to taki klasyk, bodajże z tego sezonu. To się dzieje nagminnie i tak naprawdę nigdy nie wiadomo, kiedy któraś nagle "przestanie grać".
Swoją drogą, ciekawy jestem co na to całe gender studies. W końcu przecież nie ma żadnej różnicy między płciami, a wszystkie te nierówności są reprodukowane przez patriarchalnie urządzony system społeczny i samczą doktrynę socjalizacji
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Nie zgadzam się w kwestii tenisa. Jak są dwie niezłe rakiety i obie w formie (ot, Azarenka vs Williams), wcale nie jest wielka różnica między męskim, a kobiecym.
- Counterman
- Waniaaa!
Naczy zależy jak na to patrzeć. Była kiedyś historia jak siostry Williams powiedziały, że wygrają z każdym facetem spoza pierwszej 400 rankingowej tenisistów. Wyzwanie przyjął jakiś tam brytol (bodaj) na 403 miejscu i złoił je obie bez straty seta. Ale tu wchodzi różnica fizyczna, wytrenowany facet po prostu pokonuje wytrenowaną babkę.
EDIT: przepraszam, był to Niemiec i było to pierwsze 200 miejsc rankingowych, nie 400.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Karsten_Braasch
EDIT2:
A tu link do artykułu:
https://news.google.com/newspapers?nid= ... 1601&hl=pl
EDIT: przepraszam, był to Niemiec i było to pierwsze 200 miejsc rankingowych, nie 400.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Karsten_Braasch
EDIT2:
A tu link do artykułu:
https://news.google.com/newspapers?nid= ... 1601&hl=pl
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
gender! mecz był patrarchalnie sędziowany pewnie! Pomimo tego, że nie było sedziów!
no, ale to z grubsza o tym pisałem i miałem na myśli. Gościu nawet po spotkaniu powiedział, że grał jak szósta setka, bo i tak był pewien że wygra. A Serena na to, że udowodniła swoją siłę wygrywając jeden jego serwis
no, ale to z grubsza o tym pisałem i miałem na myśli. Gościu nawet po spotkaniu powiedział, że grał jak szósta setka, bo i tak był pewien że wygra. A Serena na to, że udowodniła swoją siłę wygrywając jeden jego serwis
Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2015, o 13:19 przez Pquelim, łącznie zmieniany 1 raz.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Nie chodziło mi o to, że kobiety są porównywalne czy lepsze w starciu bezpośrednim. Raczej o to, że nie krwawią mi oczy jak oglądam tenis żeński. Porównajcie sobie np. siatkówkę męską i żeńską. W tej drugiej jest to śmiechowe zagranie na obiegnięcie - w męskiej w tym czasie rozgrywają się trzy wymiany i przerwa techniczna
ja nie dam rady oglądać tenisa kobiecego ze względu na wrażenia akustyczne. niektóre panie brzmią jakby atakowały piłkę orgazmem.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Nasze serwują nam mnie mniejsze emocje niż ich koledzy
Drugi mecz z rzędu wygrany 1 bramką i jesteśmy w półfinale !!
Aż do spotkania z Polkami Rosjanki nie przegrały na tym turnieju żadnego meczu!
Drugi mecz z rzędu wygrany 1 bramką i jesteśmy w półfinale !!
Aż do spotkania z Polkami Rosjanki nie przegrały na tym turnieju żadnego meczu!
NIEMOŻLIWE SĄ!
Można było wygrać fortunę u buków stawiając na Polki! Nieziemski wynik, i to drugi mundial z rzędu!
Można było wygrać fortunę u buków stawiając na Polki! Nieziemski wynik, i to drugi mundial z rzędu!
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Crowley
Podczas oglądania wczorajszego meczu przypomniał mi się internetowy obrazek z podpisem: nawet jeśli zdobywasz złoty medal na paraolimpiadzie, nie przestajesz być upośledzony. Emocje były ale żeńska piłka ręczna albo siatkówka wyglądają po prostu komicznie.
About Mankind
About Mankind
- Counterman
- Waniaaa!
Słyszałem, że polska bramkarka zrobiła mecz dziewczynom w ostatnich minutach.
IRON MAIDEN are KINGS
- Razorblade
- Mr. Kroper
Crowley +1.
siatkowki kobiet bywa komiczna,zgodze sie,pilka nozna kobiet jest komiczna caly czas ale pilka reczna... no tu sie akurat nie zgodze.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Jest... gralem troche i dla mnie jest nawet bardzozodi pisze:siatkowki kobiet bywa komiczna,zgodze sie,pilka nozna kobiet jest komiczna caly czas ale pilka reczna... no tu sie akurat nie zgodze.
No i po Mistrzostwach.
Było, tak jak dwa lata temu, nadspodziewanie dobrze Szkoda, że też podobnie jak dwa lata temu, nasze przegrały oba mecze o medale.
Dziś z pierwszej połowie zagrały podobną padakę jak w pierwszej połowie piątkowego półfinału z Holandią. Co gorsza druga połowa już nie była taka jak w piątek... Za to w finale Norweżki rozniosły Holandię do połowy prowadząc 20:9...
Reasumując - Paniom dziękujemy i czekamy na więcej od Panów!
Było, tak jak dwa lata temu, nadspodziewanie dobrze Szkoda, że też podobnie jak dwa lata temu, nasze przegrały oba mecze o medale.
Dziś z pierwszej połowie zagrały podobną padakę jak w pierwszej połowie piątkowego półfinału z Holandią. Co gorsza druga połowa już nie była taka jak w piątek... Za to w finale Norweżki rozniosły Holandię do połowy prowadząc 20:9...
Reasumując - Paniom dziękujemy i czekamy na więcej od Panów!
Gość zarabia tryliony euro na piłce i reklamach. Chce go zapewne każda marka na swoim produkcie. A on wybiera poniższe. O co chodzi?
https://www.youtube.com/watch?v=Oke5G_RJWzI
może kocha bańki mydlane ?
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
E tam, lepsze to niż okna albo kuchenne wypiekiSithFrog pisze:Gość zarabia tryliony euro na piłce i reklamach. Chce go zapewne każda marka na swoim produkcie. A on wybiera poniższe. O co chodzi?
Tak naprawdę ci wszyscy goście nie mają pewnie nic do powiedzenia w kwestii tego co reklamują.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Nie wierzę, że Messi nie ma. Rozumiem jak średni grajek na średnim poziomie bierze co może, ale Leo? MOże reklamować co chce.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Stary, Drutex reklamuje Andrea Pirlo i Philipp Lahm... o co Ci chodziSithFrog pisze:Nie wierzę, że Messi nie ma. Rozumiem jak średni grajek na średnim poziomie bierze co może, ale Leo? MOże reklamować co chce.
No i? Okna to nie jakieś dziwne i głupie, wymyślone na siłę zabawki dla dzieci. Podbijanie bańki mydlanej skarpetą? WTF?
- Razorblade
- Mr. Kroper
Skad wiesz czy Messi tego sam nie wymyslilNo i? Okna to nie jakieś dziwne i głupie, wymyślone na siłę zabawki dla dzieci. Podbijanie bańki mydlanej skarpetą? WTF?
- Counterman
- Waniaaa!
Jest szansa, z tego co słyszałem to chłopak nie jest zbyt bystry. Za to w piłkę grać potrafi!
IRON MAIDEN are KINGS
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Chodzi mi o to, ze sportowcy na tym poziomie prawdopodbnie nie poświęcają takim kwestiom zbyt wiele czasu albo wcale. Jakis tam asystent menadzera mowi, ze jutro o 11 mamy nagrania do reklamy czipsow i tyle. Kierowca podjezdza, Leo wskakuje jedzie nagrywa a wieczorem juz nie pamieta co i dla kogo nagrywal ani o tym nie mysli. Reklamy z wlasnych kontraktow reklamy z umow klubu akcje charytatywne wystepy w tv wizyty u chorych dzieci w szpitalu kto by to ogarnal
Ejże w tym zacnym gronie jest jeszcze Łukasz Piszczek. Pięknie prezentują się w trójkę na firankach naczep wiozących produkty tej firmyRazorblade pisze:Stary, Drutex reklamuje Andrea Pirlo i Philipp Lahm... o co Ci chodziSithFrog pisze:Nie wierzę, że Messi nie ma. Rozumiem jak średni grajek na średnim poziomie bierze co może, ale Leo? MOże reklamować co chce.
Jak myślicie - kto zostanie dziś szefem FIFA ?
Czy, podobnie jak w siatkówce albo ręcznej, "władza" przeniesie się bliżej pieniądza (ale dalej od tradycji i sportowego poziomu) czyli do Azji ? A może Afryka ? Chyba najlepiej by było gdyby wygrał Infantino ale boję się, że może być słabszy w przekupywaniu i zastraszaniu od np szejka Al-Khalifa...
Czy, podobnie jak w siatkówce albo ręcznej, "władza" przeniesie się bliżej pieniądza (ale dalej od tradycji i sportowego poziomu) czyli do Azji ? A może Afryka ? Chyba najlepiej by było gdyby wygrał Infantino ale boję się, że może być słabszy w przekupywaniu i zastraszaniu od np szejka Al-Khalifa...
Jeśli to będzie Husajn, to antyimigranci mieli rację.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Do kolekcji rosyjskiego dopi... znaczy sportu dołączył kolejny zawodnik. Tym razem reprezentacyjny siatkarz więc kara może spotkać cały zespół! Albo drużynę zdyskwalifikują, w co wątpię, albo zagramy z nimi zamiast z Francuzami na turnieju w Japonii
Za chwilę dołączą do nich koledzy spod siatki.Gregor pisze:Jacy lekkoatleci zdobędą medale na olimpiadzie? Na pewno nie ruscy
http://eurosport.onet.pl/rio-2016/siatk ... ing/13115c
Lionel Messi signs a new contract worth £580,000 per week...
...which after tax, means he'll be earning £585,000 per week.
No i koniec końców MKOL nie miał jaj, żeby wywalić Rusków. Decyzję mają podejmować federacje poszczególnych sportów.
http://weszlo.com/2016/08/01/pudlo-roku ... awodowcow/
Samo pudło zacne, ale doczytajcie jaka była stawka meczu
Samo pudło zacne, ale doczytajcie jaka była stawka meczu
- Crowley
Na wodzie to każdy głupi tak potrafi. W Biedaklasie takie strzały się robi na suchej i w miarę równej murawie.
About Mankind
About Mankind
Zna ktoś jakiś sposób na zakwasy? Bo mam poważny problem ze wstawaniem z krzesła. Co znaczy, że jutro będę konał z bólu. Ratunku!
CD-Action, RETRO i cdaction.pl