Wiadomo że poprzednia edycja nie przyjęła się kosmicznie dobrze. ale tak może pomyślalem sobie, że można przygotować jeszcze jedno krótkie (maks. 15 minutowe) nagranie na którym zaprezentowalibysmy gry których nigdy nie skończyliśmy wraz z powodami. Wybralibyśmy maks 10 i podzielibyśmy się refleksjami dlaczego. Ja parę takihc tytułow mam - Baldurs Gate 2, - znużenie końcówką, Król Lew - masakryczny poziom trudności itp, Crusader Kings 1 - znużenie i bugi
Moglbyśmy skupic się na takim retro, co prawie zawsze spotyka się z odbiorem. Pisze się ktoś na coś podobnego?
Pomysł jest fajny, ale ja raczej przed świętami nie będę miał czasu...
peterpan pisze:
W sumie może to i zrobię tylko felieton. Tylko nie mam montażysty i nie wiem jak przechwytywać wideo - może ktoś będzie mógł pomóc?
Montażysty czego? W sensie, felieton to chyba pisany tak ? Chyba, że chcesz coś ala "... miał rację" czyli filmik złożony z krótkich nagrywek tych gier i twój komentarz. Jeżeli to drugie, mogę spróbować pomóc, ostatnio mocno się podszkoliłem w realizacji dźwięku. Co do przechwytywania to chyba nadal niepodzielnie rządzi fraps.
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
Znalazłem fajny podcast, tzn podoba mi się jego realizacja - jingle, wywiadziki, wstawki z filmów, bardzo dobry, wyraźny dźwięk, gadka-szmatka z jakimś tłem, szumem przy piwie. Może w kilku przypadkach gadka-szmatka jest trochę zbyt luźna. Taka myśl, skoro są mini-zloty, to może ktoś to nagra? http://nietylkodlaorlow.org/odcinki/ntd ... enie-mocy/