A na ósemkę czekam bardzo
![:) :)](./images/smilies/1.gif)
Moderatorzy: boncek, Zolt, Pquelim, Voo
SithFrog pisze:Jedna scena do dziś mnie prześladuje.
Bez Pazdziocha i Stepnia ?? Bez szans...Pquelim pisze:pojawiło sie kilka konkretów w temacie "Wiedźmina" wg Bagińskiego. Nawiązali współpracę z Hollywoodem. Nazwisko scenarzystki nie powala - niby zajmuje się fantastyką, ale dotychczas robiła jakieś śrubki przy serialach.
No i przybliżona premiera w 2017. Planują zrobić z tego serię. Ambitnie, ciekaw jestem dalszego rozwoju sprawy.
Z Uwe Bollem bym nie przesadzał, moim zdaniem nie jest tak źle, ale co do trzymania się świata Warcrafta... generalnie to wygląda tak jakby zamierzali tam powsadzać wszystkie fajne rzeczy z WoWa i w dupie z chronologią czasową, więc na wierne odwzorowanie bym nie liczyłSithFrog pisze:Co to jest growe lore? A zwiastun wygląda jak najnowsza produkcja Uwe Bolla.
Khem, okej. To (afaik) jest na podstawie komiksów i cóż musi być Wonder Woman. Chociaż ja nie jestem człowiekiem DC tylko Marvela.SithFrog pisze:Mnie stracili na Wonder Woman, wygląda po prostu groteskowo i całkowicie nie na miejscu. Fakt faktem, do tego momentu naprawdę dobrze to wyglądało. Dużo, dużo lepiej niż poprzednie.
Bo robią. Z tego co widać w zwiastunie zakładam, że wszystko rozbije się o Bucky'ego, a nie o ustawę o rejestracji superbohaterów.Jutsimitsu pisze:Inaczej to robią sobie luźną wariację z motywów opartych na komiksach.
Bucky i działania Kapitana Ameryki mogą być też pretekstem do ustawy.Bo robią. Z tego co widać w zwiastunie zakładam, że wszystko rozbije się o Bucky'ego, a nie o ustawę o rejestracji superbohaterów.
Ale po wuja im ustawa skoro mają raptem kilkanaście osób z mocami, z czego większość i tak pracuje dla rządu?Zolt pisze:Bucky i działania Kapitana Ameryki mogą być też pretekstem do ustawy.Bo robią. Z tego co widać w zwiastunie zakładam, że wszystko rozbije się o Bucky'ego, a nie o ustawę o rejestracji superbohaterów.
Na razie nie ma szans, by wprowadzili Punishera w filmach, bo ma się pojawić w drugim sezonie Daredevila. A póki co motywy z kina pojawiają się w serialach, ale odwrotnie już nie.Jutsimitsu pisze:Podobnie ostatnio rozmawiałem ze znajomym o nowym trailerze do Captain America: Civil War, gdzie mówię (uwaga możliwe że spoiler, chociaż pewnie nie) że jeśli nie będzie Punishera to zjebią ten film.
DaeL pisze:Ale po wuja im ustawa skoro mają raptem kilkanaście osób z mocami, z czego większość i tak pracuje dla rządu?
No i to jest moim zdaniem problem Marvela, z resztą DC też. Bo jako ktoś kto czytał trochę komiksów, to brakuje mi łączenia wątków tak jak ma to miejsce w komiksach. (chociaż powoli mają to zmieniać)Fał pisze:Na razie nie ma szans, by wprowadzili Punishera w filmach, bo ma się pojawić w drugim sezonie Daredevila. A póki co motywy z kina pojawiają się w serialach, ale odwrotnie już nie.
Prawa do F4 ma Fox. Niestety.Jutsimitsu pisze:nawet bardziej istotnymi postaciami powinni być Fantastic Four, którzy też się nie pojawią jak mi się wydaje
no, a potem w przepychankach Magneto zniszczył most w NY wraz z każdym kto na nim był. Niestety (albo może stety) X-Men też są pod innym zarządem. Wolverine nie będzie mutantem od mokrej roboty obu stron konfliktu.Akurat nie działania Kapitana Ameryki powinny być powodem wprowadzenia tej ustawy. Same goes for Bucky, to Nitro spowodował w komiksach wprowadzenie tej ustawy, ale z trailer'a wychodzi na to że zamkną się tylko na kilkunastu postaciach. A swoją drogą poza Punisherem, nawet bardziej istotnymi postaciami powinni być Fantastic Four, którzy też się nie pojawią jak mi się wydaje.
No niekoniecznie, bo część rzeczy w Avengers 2 było w Agentach Tarczy wcześniej (choćby ten łysy szef FBI, czy czego on tam był szefem).Fał pisze:Na razie nie ma szans, by wprowadzili Punishera w filmach, bo ma się pojawić w drugim sezonie Daredevila. A póki co motywy z kina pojawiają się w serialach, ale odwrotnie już nie.Jutsimitsu pisze:Podobnie ostatnio rozmawiałem ze znajomym o nowym trailerze do Captain America: Civil War, gdzie mówię (uwaga możliwe że spoiler, chociaż pewnie nie) że jeśli nie będzie Punishera to zjebią ten film.
Może nie. Skoro nie pokazali ani Spidermana, ani Visiona, ani paru innych postaci, które będą na pewno, to może nie będzie aż tak źle. Chociaż dziwna mi się wydaje ta historia. Zwłaszcza, że w komiksie całkiem fajna była ta historyjka o Kapitanie i jego ludziach działających nielegalnie z ukrycia. Tu wygląda to na małą grupkę i sprawę bardziej osobistą. Ale nadal podejrzewam, że Bucky zostanie Kapitanem na koniec 3 części. Pytanie, czy Rodgersa zabiją, czy raczej od razu zastąpi Nicka Fury na jego stanowisku. To drugie raczej bez sensu, bo zawsze fajnie jest mieć Samuela w obsadzie.Jutsimitsu pisze:z trailer'a wychodzi na to że zamkną się tylko na kilkunastu postaciach
F4 nie będzie, bo prawa do tych postaci ma FOX, który się z Disneyem nie chce dogadać. Może klapa ostatniego filmu o Gumowatym i jego rodzinie przyczyni się do powstania jakiegoś porozumienia w tej sprawie. Z Punisherem to chyba jest ten problem, że on nie bardzo pasuje do cukierkowych filmów Marvela. Albo będą go musieli zmienić na mniej brutalnego, albo zrobić zupełnie film dla starszych, czyli zrezygnować z kilkuset baniek z biletów. Jedno i drugie bez sensu.Jutsimitsu pisze:nawet bardziej istotnymi postaciami powinni być Fantastic Four, którzy też się nie pojawią jak mi się wydaje.
a ja podejrzewam, że zrobią to ultra nowocześnie i nowym Kapitanem zostanie Falcon, czy jak mu tam. Latający typCrowley pisze:Ale nadal podejrzewam, że Bucky zostanie Kapitanem na koniec 3 części.
Mi już brak siły, obśmiałem na profilu kumpla na fb. Żenada.Crowley pisze:A czemu nikt nie nabija się z debilnego polskiego tytułu? Zamiast Wojna domowa będzie Wojna bohaterów.
Tak zgrabnie, że wszyscy od premiery komentują jak kiepski był ten QS w porównaniu z epicką sceną w Days of the future pastCrowley pisze:Marvel zgrabnie ich ograł, zmieniając Scarlett Witch i Quicksilvera w niemutantów.