Państwo (tfu) islamskie (tfu) i terroryzm islamski ogólnie

... czyli Toksyczne Gøwno®

Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL

Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Re: Państwo (tfu) islamskie (tfu)

Post autor: ThimGrim »

http://antymatrix.blog.polityka.pl/2015 ... 3-11-2015/

Zapraszam i polecam, Piotr Fronczewski
Załączniki
12239482_882903418483526_785656175680502637_n.jpg
12239482_882903418483526_785656175680502637_n.jpg (221.42 KiB) Przejrzano 5842 razy
Ostatnio zmieniony 14 listopada 2015, o 18:03 przez ThimGrim, łącznie zmieniany 3 razy.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Post autor: Turtles »

Hmm. ...zginęło 36 osób, a 340 zostało rannych. to nie atak terrorystyczny, tylko podsumowanie akcji Znicz 2015. Faktycznie można się zacząc zastanawiać, czy pieniądze wydane na bezpieczeństwo i antyterroryzm nie byłyby mądrzej wydane na dodatkowych ludzi w drogówce i przebudowę wielu niebezpiecznych zakretów na drogach...

Ale poważniej, bo to straszna tragedia i poważny temat to Voo to piszę words of wisdom.
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Post autor: LLothar »

http://www.trust.org/item/20151114114951-l2asc

Jakby się ktoś zastanawial, ja myślę że ISIS się z tego bardzo cieszy...

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Awatar użytkownika
DaeL
TR-8R

Post autor: DaeL »

Jeden z zamachowców był Syryjczykiem, zarejestrowanym jako uchodźca na greckiej wyspie Leros.
https://twitter.com/YanniKouts/status/6 ... 0467084289
Turtles pisze:Hmm. ...zginęło 36 osób, a 340 zostało rannych. to nie atak terrorystyczny, tylko podsumowanie akcji Znicz 2015. Faktycznie można się zacząc zastanawiać, czy pieniądze wydane na bezpieczeństwo i antyterroryzm nie byłyby mądrzej wydane na dodatkowych ludzi w drogówce i przebudowę wielu niebezpiecznych zakretów na drogach...
Rzuff, ale wiesz, że wydajemy na drogi więcej niż na kontrwywiad, nie?
Enyłej, faktycznie jazda samochodem to najbardziej niebezpieczna rzecz, jaką robimy, ale nie możemy z niej zrezygnować nie pogrążając się jednocześnie w chaosie i biedzie, które odebrałyby życie jeszcze większej ilości ludzi. Natomiast z takich uchodźców jak najbardziej możemy sobie zrezygnować.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Awatar użytkownika
Mithrandir
zielony

Post autor: Mithrandir »

LLothar pisze:http://www.trust.org/item/20151114114951-l2asc

ciekawe komentarze są pod tą informacją.
Awatar użytkownika
Yankes
prof. Miodek

Post autor: Yankes »

Turtles pisze:Hmm. ...zginęło 36 osób, a 340 zostało rannych. to nie atak terrorystyczny, tylko podsumowanie akcji Znicz 2015. Faktycznie można się zacząc zastanawiać, czy pieniądze wydane na bezpieczeństwo i antyterroryzm nie byłyby mądrzej wydane na dodatkowych ludzi w drogówce i przebudowę wielu niebezpiecznych zakretów na drogach...
Dzis odeszlo z tego swiata okolo 159600 osoby, to jest chyba bardziej palacy problem niz jakis zamach w Paryzu...

Ogolnie statystyka to fajna rzecz ;P
Awatar użytkownika
Pquelim
rooooooooooki

Post autor: Pquelim »

Bendyk prawi takie głupoty, jakby żadnego wykształcenia nie miał. Smutno się czyta, bo szanuje i lubiłem jego publicystykę, ale stwierdzenie że "przyjęcie optyki zderzenia cywilizacji oznacza koniec europejskiego projektu" to już jest walka z rzeczywistością.
Strasznie trudna dla wszystkich tolerancyjnych wobec islamu.
Szkoda, że oni wszyscy zapominają jak bardzo tolerancyjny wobec nich jest islam.
Naprawdę jestem pełen podziwu tym głowom, fascynuje mnie w jaki sposób można takie myślenie w ogóle wyhodować.
Zamach terrorystyczny przeprowadzony przez islamistów powoduje dyskusje nad radykalnym chrześcijanizmem i strach przed europejskimi narodowcami. Well done, brainless.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?

since 22/4/2003
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Post autor: SithFrog »

Czyli win-win? :]

Nie chodzi o radykalizację postaw. Dla mnie sygnał jest czytelny: tak będzie u nas jeśli zaczniemy sprowadzać do siebie uchodźców na zasadzie jakoś-to-będzie. Tak zrobili Francuzi i zbierają żniwo. Albo będzie sensowny i konsekwentny plan asymilacji (a jak nie działa to papa), albo nie ma co sobie sprowadzać problemu. Taki lajf.
Obrazek
Awatar użytkownika
Voo
Stary Człowiek, A Może

Post autor: Voo »

Z jednej strony to w homogenicznym społeczeństwie łatwiej o kontrolę nad każdym przejawem inności i pewnie trudniej o organizację takiego zamachu.

Z drugiej strony, czy gdyby Polska była atrakcyjnym celem zamachu to brak mniejszości byłby jakąś istotną przeszkodą dla jego organizacji? Jesteśmy w Schengen a ludzi ze sprzętem można z Niemiec przywieźć busem do Warszawy w kilka godzin. Tak się tylko zastanawiam, bo nie wiem tak naprawdę jak jest.
Obrazek
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Tak w ogóle to Putin jest wniebowzięty bo za pomoc w walce z islamistami to mu teraz Unia odda Ukrainę, Białoruś i jeszcze Estonię z Łotwą.

Voo pisze:Z drugiej strony, czy gdyby Polska była atrakcyjnym celem zamachu to brak mniejszości byłby jakąś istotną przeszkodą dla jego organizacji? Jesteśmy w Schengen a ludzi ze sprzętem można z Niemiec przywieźć busem do Warszawy w kilka godzin. Tak się tylko zastanawiam, bo nie wiem tak naprawdę jak jest.
Coś w tym jest. Mnie się zdaje, że przeprowadzenie ataku w Polsce musi być bardzo trudne. Tu procentuje brak dostępu do broni. Pomyślcie ile Wy potrzebujecie podań ręki, żeby załatwić sobie nielegalnie pistolet, nie mówiąc już o karabinie. A pomyślcie ile potrzebuje obcy, w dodatku Arab. Bombę niby wyprodukować łatwiej, bo własnym sumptem, ale też podobno większość takich prób kończy się udaną próbą samobójczą i dziurą w miejscu warsztatu
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Turtles pisze:podobno większość takich prób kończy się udaną próbą samobójczą i dziurą w miejscu warsztatu
:lol2:
Obrazek
Awatar użytkownika
Galador
zielony

Post autor: Galador »

Mithrandir pisze:

ciekawe komentarze są pod tą informacją.
Serce roście :)
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Stanowski pisze:Nowa narracja elit: ISIS zależy, żebyśmy nie lubili muzułmanów, dlatego powinniśmy się nie dać i jeszcze bardziej ich lubić. Ja pierdolę.
Obrazek
Awatar użytkownika
DaeL
TR-8R

Post autor: DaeL »

Galador pisze:Serce roście
Na reddicie jest jeszcze ciekawiej. Info było na głównej, ponad 4 tys. komentarzy, w 95% bardzo pozytywne. O 4chanie w ogóle nie wspominam, bo wiadomo, że tam większość komentarzy jest dla beki. Ale są w podobnym duchu. Tylko jeszcze bardziej.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Awatar użytkownika
PIOTROSLAV
Parmezan

Post autor: PIOTROSLAV »

Turtles pisze:
rzuff- R. A. Ziemkiewicz, pisarz i publicysta?
Nope. Janusz Korwin-Mikke - deputowany do Europarlamentu z okręgu śląskiego, prezes partii KORWiN, brydżysta, guru nastolatków.
Ha, od razu o nim pomyślałem... jakby było o żydowskiej bezpiece, to byłaby szansa na Michalkiewicza jeszcze
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

Awatar użytkownika
Zolt
menda+

Post autor: Zolt »

PIOTROSLAV pisze:
Turtles pisze:
rzuff- R. A. Ziemkiewicz, pisarz i publicysta?
Nope. Janusz Korwin-Mikke - deputowany do Europarlamentu z okręgu śląskiego, prezes partii KORWiN, brydżysta, guru nastolatków.
Ha, od razu o nim pomyślałem... jakby było o żydowskiej bezpiece, to byłaby szansa na Michalkiewicza jeszcze
potem pomyślałem, że to oczywisty JKM, nie ma nawiązania do Michnika.
Obrazek
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024 :cool:
Awatar użytkownika
Gregor
Grzechu z Polityki

Post autor: Gregor »

Ciekawe jak się rozwinie facebookowa wojna na obrazki, skoro "brunatna" strona miała rację straszac terrorystami?

Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka
Obrazek
Awatar użytkownika
Jutsimitsu
Człowiek-Reklamówka

Post autor: Jutsimitsu »

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia Paris Hilton. #prayforparis

(tak żeby klimat forum nie umarł)
Awatar użytkownika
snt
złoty

Post autor: snt »

Obrazek
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Post autor: LLothar »

SNT widze trzymasz poziom ;)
zodi
Kofan Annan

Post autor: zodi »

Koles pokazuje, ze wygrali 2:0 - proste ;)
Awatar użytkownika
snt
złoty

Ignorować jest najprościej.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Snt... błagam.

Lewicowe fikołki poprawności politycznej:

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Pquelim
rooooooooooki

As soon as the news of the attacks broke, even though there was no evidence and practically nothing was known about the attackers, a Who’s Who of right-wing pundits immediately latched on to the violence as an opportunity to demonize Muslims and refugees from Muslim-majority countries".

since 22/4/2003
Awatar użytkownika
Halaster
Bakelitowy Samiec Alfa

Post autor: Halaster »

Podoba mi się info o tym Polaku walczącym w ISIS - za działalność terrorystyczną grozi mu do 6 (!!) lat więzienia ;)
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Jezu, to był koncert Eagles of Death Metal? Kurde sam bym na nich poszedł. Smutna sprawa.

Te 6 lat to pewnie jest tylko jak mu sie nie udowodni żadnych przestępstw innych. Pewnie to jak z działalnością w grupie przestępczej - dostajesz latka za samo bycie w grupie przestępczej, za przestępstwa popełniane w związku z tym dodaje się.
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

Post autor: Matthias[Wlkp] »

Z tego co czytałem, to zespół zdążył zwiać. Zginął ich człowiek od sprzedaży gadżetów...
Awatar użytkownika
Voo
Stary Człowiek, A Może

Post autor: Voo »

Skąd terroryści i mordercy z tzw. Państwa Islamskiego (ISIS) biorą pieniądze na sfinansowanie zamachów? Portal money.pl przyjrzał się dokładnie źródłom finansowania. Dane są szokujące. Islamiści dzieci sprzedają po 165 dolarów, a gałki oczne po 1525 za parę. Mają cennik na organy i na niewolników – dzieci I kobiety. Tych dochodów jednak by nie było, gdyby nie znajdowali się (także w Europie Zachodniej) kupcy na to co oferują islamiści.
(...) Poprzez potężne korporacje, z wykorzystaniem państw takich jak Libia czy Jordania, islamska ropa trafia również do Europy.
http://www4.rp.pl/Finanse/311149947-Imp ... olary.html

Biznes rządzi światem a my zastanawiamy się czemu ISIS istnieje.

I jeszcze jeden kawałek:
Pojawiły się nawet informacje o tym, że zbrodniarze, którzy zajmowali się tym procederem na terenach byłej Jugosławii (Raport Rady Europy przypisał odpowiedzialność za to albańskiej Armii Wyzwolenia Kosowa UCK, której dowódcą był dzisiejszy premier Kosowa Hashim Thaci), teraz działają przy Państwie Islamskim.
Jak to wszystko pięknie wraca.
Obrazek
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Awatar użytkownika
Zolt
menda+

dobry specjalista zawsze znajdzie zatrudnienie.
Obrazek
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
Awatar użytkownika
boncek
Wielki Pan Bonzo

Post autor: boncek »

Słyszeliście jak się ze sobą terroryści porozumiewali? Voice chat via PS4. Sprytne.
Obrazek
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Marcin Makowski​ genialnie:

"Pamiętajcie,generalizować można tylko uczestników Marszu Niepodległości. Terrorystów i uchodźców należy traktować indywidualnie i podmiotowo."
Obrazek
grel3gargamel
sraczkowaty

Post autor: grel3gargamel »

Aha to uchodźcy maszerują pod jakimś konkretnym hasłem w rodzaju "tylko islam" tak? Głupszej paraleli nie dało się wyprowadzić?
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

grel3gargamel pisze:Aha to uchodźcy maszerują pod jakimś konkretnym hasłem w rodzaju "tylko islam" tak? Głupszej paraleli nie dało się wyprowadzić?
Jak tak spłaszczyć to może się wydawać głupia.

Przecież od lat Marsz Niepodległości to "zadyma i demolowanie Warszawy i zlikwidować w ogóle, zło, delegalizacja!". Nikt nie mówi, że przychodzi na pokojowy przemarsz kupa ludzi (grube dziesiątki tysiący), a dymi ze 100/200/300/whatever, ułamek.

Wszędzie słychać, że marsz=naziole=faszyści.
Obrazek
grel3gargamel
sraczkowaty

No sorry, ale ja im hasła marszu nie wybierałem (ani Gazeta Wyborcza też nie, z tego co wiem), sami zdecydowali się w taki sposób zaprezentować, więc pretensje o to, że są przedstawiani w taki, a nie inny sposób niech mają do siebie, bo sami ten obraz podtrzymują.

Ergo: idący w marszu najwyraźniej nie mają problemu z identyfikowaniem ich z hasłem "Polska dla Polaków, Polacy dla Polski", identyfikowanie rzeszy ludzi z terrorystami jest absurdalne
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2015, o 01:00 przez grel3gargamel, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Razorblade
Mr. Kroper

Post autor: Razorblade »

grel3gargamel pisze:No sorry, ale ja im hasła marszu nie wybierałem (ani Gazeta Wyborcza też nie, z tego co wiem), sami zdecydowali się w taki sposób zaprezentować, więc pretensje o to, że są przedstawiani w taki, a nie inny sposób niech mają do siebie, bo sami ten obraz podtrzymują
Znaczy... zupelnie inaczej niz muzulmanie wysadzaniem sie czy strzelaniem do niewinny... tfu, niewiernych? Ok.
grel3gargamel
sraczkowaty

Razorblade pisze: Znaczy... zupelnie inaczej niz muzulmanie wysadzaniem sie czy strzelaniem do niewinny... tfu, niewiernych? Ok.
Znaczy się uchodźcy to pochwalają albo się z tym identyfikują? Bo jak tak to faktycznie jest symetria
Awatar użytkownika
Razorblade
Mr. Kroper

No skoro jeden/dwoch bralo w tym udzial... to czesc na pewno... i czy ja mowilem cos o uchodzcach? Uderz w stol?
grel3gargamel
sraczkowaty

Ja sądziłem że cały czas odnosimy się do zacytowanej wypowiedzi: "Pamiętajcie,generalizować można tylko uczestników Marszu Niepodległości. Terrorystów i uchodźców należy traktować indywidualnie i podmiotowo.", której przesłanie mówi o strasznie tępionych ludziach, którym przypina się łatki, a oni sobie tylko maszerują pod neutralnym hasłem Polska dla Polaków i hołubionych terrorystach i uchodźcach (super zestawienie swoją drogą)
Awatar użytkownika
Razorblade
Mr. Kroper

Coz. Ja napisalem cos zupełnie innego.

Inna sprawa ze z uchodzcow miales juz 2... Duzo? Malo? O 2 za duzo na pewno...
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

Państwo (tfu) islamskie (tfu)

Gdyby ktoś chciał iść na jakiś marsz w dniu Niepodległości, to alternatyw raczej nie było, więc pewnie spora część ludzi machnęła ręką na to hasło. Poza tym klimat jest raczej sprzyjający mniej czy bardziej zdecydowanemu nacjonalizmowi, więc IMHO jakakolwiek generalizacja uczestników marszu jest w podobnym stopniu zasadna, co w przypadku uchodźców:
- zdecydowana mniejszość uczestników marszu strzeli do Araba mając taką możliwość, co więcej, większość w razie wypadku nie będzie patrzeć na rasę/religię i zachowa się tak samo, jak w przypadku swojego
- mało który z morza uchodźców wysadzi się na koncercie i większość wolałaby normalnie żyć i pracować

Tylko w przypadku uchodźców ten niewielki procent terrorystów będzie próbował zabić jak najwiecej moich rodaków i jak widać, wystarczy garstka, żeby posłać na cmentarz ponad setkę, a drugie tyle do szpitala.

Dla mnie nie chodzi, że każdy jest terrorystą, ale tylu ilu się przedziera wystarczy do zrobienia poważnej rozpierduchy. Pomijając jakiekolwiek inne argumenty przeciwko niekontrolowanymi przyjmowaniu uchodźców, ten w zupełności wystarczy, żeby za przykładem Węgrów postawić mur wokół strefy Schoengen i to też tylko dlatego, że uchodźcy nie respektują naszego prawa do kontroli NASZYCH granic. O prawie miedzynarodowym nie wspominając...

Poza tym ci uchodźcy, co juz do Europy dotarli tracą możliwość otrzymania pomocy z innych krajów. Kanada zapowiedziała, że do końca roku przyjmie 25k osób, ale tylko bezpośrednio z Syrii lub jej krajów ościennych.
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

http://fakty.interia.pl/raporty/raport- ... Id,1922593

Odwet Francji! 12 samolotów zrzuciło 20 bomb....
Awatar użytkownika
boncek
Wielki Pan Bonzo

Razorblade pisze:Coz. Ja napisalem cos zupełnie innego.

Ale co dwóch?
Obrazek
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

grel3gargamel pisze:No sorry, ale ja im hasła marszu nie wybierałem (ani Gazeta Wyborcza też nie, z tego co wiem), sami zdecydowali się w taki sposób zaprezentować, więc pretensje o to, że są przedstawiani w taki, a nie inny sposób niech mają do siebie, bo sami ten obraz podtrzymują.

Ergo: idący w marszu najwyraźniej nie mają problemu z identyfikowaniem ich z hasłem "Polska dla Polaków, Polacy dla Polski", identyfikowanie rzeszy ludzi z terrorystami jest absurdalne
Ilu wg Ciebie uczestników z tych 70 czy 100 tys. (zależnie od źródła) wiedziało jakie jest hasło marszu?

Poza tym dobrze napisał Matthias.

Problem jest w polaryzacji debaty. Jak ludzie mówią, że z uchodźcami idą terroryści to od razu są kontry, że islamofobia.
Obrazek
Awatar użytkownika
Zolt
menda+

boncek pisze:
Razorblade pisze:Coz. Ja napisalem cos zupełnie innego.

Ale co dwóch?
Podobno dwóch z zamachowców to uchodźcy zarejestrowani w Grecji.

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/paryz-z ... zny/jg8px3
Obrazek
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
Awatar użytkownika
boncek
Wielki Pan Bonzo

A nie wiadomo już, że te paszporty były podrobione?
Obrazek
Awatar użytkownika
Zolt
menda+

http://www.theguardian.com/world/2015/n ... ks-killers
A government official in Athens told the Guardian: “We found the serial number and we found the finger prints and palm prints that are also taken [from every refugee].” But he warned against “automatically concluding” that the passport holder was the assailant.

“It is now up to the French authorities to match those finger prints with the remains of the body of the attacker, and announce the identity,” the official said. “Either this person passed through Greece posing as a refugee, or along the way he bought or stole the passport. At this stage either scenario is possible.”

Greek government sources were later quoted by Reuters as saying that a second man suspected of being among the attackers was likely to have passed through Greece. However, a senior Greek government source later told the Guardian there was no indication “whatsoever” that this was the case.
Wg tego właśnie identyfikują zwłoki. Nic o podrobionym paszporcie, raczej o jego kupnie lub kradzieży.

edit:
ok, itv podaje http://www.itv.com/news/update/2015-11- ... y-be-fake/:
Paris attacks: Passport found near assailant 'may be fake'

A Syrian passport found near one of the Paris attackers may be fake, according to a US intelligence official.

According to CBS News, a US intelligence official said the travel document did not contain the proper numbers for a Syrian passport and the name didn't match the photograph.

The name and photograph in the passport weren't known to intelligence officials, the source also said.
czyli mamy typowy szum informacyjny, nic pewnego, nic potwierdzonego.
Obrazek
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Zobaczymy co wyjdzie. Może być podrzutka fałszywki, a może być, że ISIS wyrobiło mu lewy paszport i dostał się tak do Europy.

Mnie bardziej ciekawi wątek belgijski.
Obrazek
Awatar użytkownika
snt
złoty

Ja jestem pewien, że paszporty były fałszywe. Przecież już dawno temu było wiadomo, że "uchodźcy" kupują je sobie np. w Turcji. Co wcale nie wyklucza, że gościu mógł dostać się do Francji jako "uchodźca".
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
Razorblade
Mr. Kroper

Zaraz jeszcze wyjdzie ze zamachowcy to orawicowi chrzescijanie ktorzy dodatkowo podrzucili muzulmanow zabitych z bronia zeby szerzyc nienawisc do uchodzcow... zobaczycie
Awatar użytkownika
Pquelim
rooooooooooki

Indonezyjski (czyli muzułmański) internet komentuje zamachy i stanowisko polski w sprawie uchodźców.
Ciekawa perspektywa, nieprawdaż?

since 22/4/2003
ODPOWIEDZ