Praca, szukanie pracy
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
Re: Praca, szukanie pracy
Moją menadżerkę zwalniają i ja o tym wiem jako jeden z nielicznych. I to mi przyjdzie jej odciąć dostęp do wszystkiego, i w razie czego całego kompa jej zablokować. Nieswojo mi z tym, bo ona dla mnie w porządku była i bardzo mi pomogła.
- Alexandretta
- Współpraca GL
- Kontakt:
A ja drugi tydzień w nowej firmie. Podoba mi się Dużo nowych rzeczy do ogarnięcia, wiadomo. Chyba dobrze trafiłam - korpo, ale z tych co dba o ludzi.
Tylko dojazdy do mordoru takie se, chociaż odkąd zaczęłam jeździć na 7 zamiast na 9 to nie ma tragedii.
Tylko dojazdy do mordoru takie se, chociaż odkąd zaczęłam jeździć na 7 zamiast na 9 to nie ma tragedii.
"Żal, że sie coś zrobiło, przemija z czasem. Żal, że się czegoś nie zrobiło, nie przemija nigdy."
Na Pograniczu
Na Pograniczu
- Larofan
- Social Media Ninja
nie daj sie zwiesc - nie ma czegos takiego ale na pewno sa lepsze i gorszeAlexandretta pisze:korpo, ale z tych co dba o ludzi
u mnie po miesiacu poki co tez spoko - wyplatka juz wpadla czyli jestem na payrollu i numer konta jest ok, a to najwazniejsze
Pierwszy raz zostałem wylany. Trochę z mojej winy, trochę z powodu nadmiaru obowiązków. Chyba dotknął mnie syndrom awansu na stanowisko na jakie nie byłem jeszcze gotowy. Trudno. Czas zacząć szukać czegoś nowego.
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
- Larofan
- Social Media Ninja
wat? tak bez ostrzezenia?peterpan pisze:Pierwszy raz zostałem wylany.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Mi to wygląda na 2 tyg. okresu wypowiedzenia, ale co za różnica. Trzymam kciuki
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Bez ostrzeżenia. Bez rozmów, bez niczego. Podwykonawca zaliczał fuckup za fuckupem, nie można go zmienić, a ja niedostatecznie na niego naciskałem. Chociaż jeden chuj wie czy by to cokolwiek dało Pracodawca się wkurwił, że projekt nie dotrzyma terminu (do końca roku), chociaż harmonogram zakładał opóźnienia. No i dostałem umowę do końca miesiąca wraz z informacją, że mam się już nie pojawiać.
Umowy o pracę nie miałem
Umowy o pracę nie miałem
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
- Larofan
- Social Media Ninja
lipa... ale to nie dyscyplinarka wiec nie ma tragedii
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
pracownik bez bycia wylanym z chociaz jednej roboty, to jak zolnierz bez karabinu. zycie. nie lam sie.
mnie narazie wylali z jednej - i to świeżo po maturze, kiedy dorabiałem na budowie do wakacji przed studiami Razu jednego zjebałem majstra, co mi kazał cały pion budynku(okna) od góry malować.
tydzień później poszedłem do tartaku...
tydzień później poszedłem do tartaku...
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Stalker1984.pl
- zielony
Ech, ostatnie 12 miesięcy przez 75% czasu w pracy spędziłem na wieczornej zmianie od 15-23. Zawsze trafiały mi się projekty, które wymagały pracy w takich godzinach bo: mamy tyle projektów iż na wcześniejszej zmianie nie ma już dla moich ludzi sprzętu, tester lingwistyczny nie może pracować w innych godzinach, klient jest z Ameryki i trzeba się dostosować. Rozmawiałem już iż nie nadaję się na tę zmianę, bo nie lubię pracować w tych godzinach. Przez 3 tygodnie po rozmowie pracowałem na poranną zmianę, a potem dostałem projekt od studia z USA. I mam jeszcze co drugi weekend w pracy w związku z tym. Także zero życia towarzyskiego i zostaje mi słuchanie tego:
,,Semper homo bonus tiro est"-Dobry człowiek jest wiecznym nowicjuszem
"Szczęście ma się wtedy, gdy przygotowanie spotyka się z okazją" - Seneka
Being a game tester is a crucial and important job. It’s not about eating pizza, drinking beer and playing computer games, so sorry guys.
"Sometimes people deserve to have their faith rewarded" - Dark Knight
"Night Stalkers Don't Quit"
Being a game tester is a crucial and important job. It’s not about eating pizza, drinking beer and playing computer games, so sorry guys.
jakbym miał na drugiej zmianie słuchać Commodoresów to bym z okna skoczył
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Larofan
- Social Media Ninja
nightshift smierdzi... tez nie znosze pracy w bardzo poznych godzinach.. nie lubie nawet w popoludniowych - zdecydowanie preferuje prace rano od 8 max 9
A ja z kolei lubię pracę wieczorami i w nocy. Inny klimat wtedy jest.
Since 2001.
- Stalker1984.pl
- zielony
Wiśnia nie wtedy jak masz cały open space pełny ludzi Kurna a dziś trzeba iść znowu do pracy, nadgodziny na projekcie wzywają. Tym razem na pora iść na 9...
- Stalker1984.pl
- zielony
Jasne Wiśnia, a pewnie jak ja kończysz pracę o 23 i zaczynasz ją w weekend o 9 następnego dnia
u mnie np. to niemożliwe, BHP wymusza 11h przerwy, co powoduje czasem kombinacje alpejskie ze zmianami.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Dzisiaj też byłem w robocie, także nie robi to mnie wrażenia.Stalker1984.pl pisze:Jasne Wiśnia, a pewnie jak ja kończysz pracę o 23 i zaczynasz ją w weekend o 9 następnego dnia
Since 2001.
- Stalker1984.pl
- zielony
Ja również
Pochwalę się tylko, że po 3 miesięcznym okresie próbnym dostałem kolejną umowę, tym razem już umowe o pracę, na następne 1,5 roku . Tak więc przez najbliższy czas będę walczył o to by w Polsce żyło się bezpieczniej ... przynajmniej na naszych wodach terytorialnych .
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
trepem jesteś?
edit: no i gratz
edit: no i gratz
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Larofan
- Social Media Ninja
przy obecnym trybie juz niedlugo mozesz pacyfikowac rozruchy spoleczne jak kaczafi wprowadzi stan wojenny
Nie zna życia kto nie służył w Marynarce
Te nocne harce
Na pogłębiarce
Takiej roboty to zazdroszczę.
A w okolicach 6 Charlie żeśmy mijali kilka dni temu ORP Xawerego Czarnickiego jak miał ćwiczenia ostrą amunicją, kazali się trzymać 3 mile.
I akurat mgła była i tylko była słychać, ale nic nie widać:(
Te nocne harce
Na pogłębiarce
Takiej roboty to zazdroszczę.
A w okolicach 6 Charlie żeśmy mijali kilka dni temu ORP Xawerego Czarnickiego jak miał ćwiczenia ostrą amunicją, kazali się trzymać 3 mile.
I akurat mgła była i tylko była słychać, ale nic nie widać:(
#sgk 4 life.
i cholokałst też wprowadziLarofan pisze:przy obecnym trybie juz niedlugo mozesz pacyfikowac rozruchy spoleczne jak kaczafi wprowadzi stan wojenny
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Ale to ciekawie brzmi, napisz co będziesz robił, napiszPiccolo pisze:Pochwalę się tylko, że po 3 miesięcznym okresie próbnym dostałem kolejną umowę, tym razem już umowe o pracę, na następne 1,5 roku . Tak więc przez najbliższy czas będę walczył o to by w Polsce żyło się bezpieczniej ... przynajmniej na naszych wodach terytorialnych .
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
No na pewno już zapowiedział państwo wyznaniowesnt pisze:i cholokałst też wprowadziLarofan pisze:przy obecnym trybie juz niedlugo mozesz pacyfikowac rozruchy spoleczne jak kaczafi wprowadzi stan wojenny
http://natemat.pl/164285,jestesmy-panst ... opogladowo
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
boncek pisze:Turtles pisze:Wypierdalać z polityką.
Piramidka?Matthias[Wlkp] pisze:boncek pisze:Turtles pisze:Wypierdalać z polityką.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
snt pisze:Piramidka?Matthias[Wlkp] pisze:boncek pisze:Turtles pisze:Wypierdalać z polityką.
Nie róbcie bardachu, dajmy miejsce to może picco coś ciekawego napisze
#sgk 4 life.
Turtles pisze:Nie róbcie bardachu, dajmy miejsce to może picco coś ciekawego napisze
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Pisz Piccolo, jesteśmy ciekawi
Ah, przepraszam, cały dzień po pracy stawiam nowy system na nowym dysku SSD .
Nie, nie jestem trepem .
Centrum Techniki Morskiej, w którym pracuję, zajmuje się aktualnie projektem Niszczyciela Min "KORMORAN II", testuję oprogramowanie do niego .
Nie, nie jestem trepem .
Centrum Techniki Morskiej, w którym pracuję, zajmuje się aktualnie projektem Niszczyciela Min "KORMORAN II", testuję oprogramowanie do niego .
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
- Larofan
- Social Media Ninja
if(mine_here=yes)then(destroy_mine=yes),else(destroy_mine=no);Centrum Techniki Morskiej, w którym pracuję, zajmuje się aktualnie projektem Niszczyciela Min "KORMORAN II", testuję oprogramowanie do niego .
You've nailed it .
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
No to teraz zostaje jeszcze dopisać Dooma jako Easter Egg jak wystukasz jakimś klawiszem "Piccolo" kodem Morse'a.
- Ptaszor
- zielony
- Lokalizacja: Forum SGK dodaje mi otuchy, gdy brakuje mi jej w czasie dnia.
Piccolo nie może powiedzieć co robi, bo to zastrzeżone [duh!]. Za kilkanaście lat rozmowa z jego dziećmi będzie wyglądała w ten sposób:
Też trafiłeś Ptaszor .
Generalnie dopiero 3 lata po zakończeniu projektu mam prawo powiedzieć dokładnie co w nim robiłem .
Generalnie dopiero 3 lata po zakończeniu projektu mam prawo powiedzieć dokładnie co w nim robiłem .
- Counterman
- Waniaaa!
He ciekawostka. Polska flota miała niszczyciela min Kormoran w czasie wybuchu drugiej wojny światowej. To teraz dopiero drugiego budują?
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
Nie, to ten sam. Po remoncie i PCta wstawili do środka, żeby Piccolo miał co robić
- PIOTROSLAV
- Parmezan
while (null!=detect_mine()){Larofan pisze:if(mine_here=yes)then(destroy_mine=yes),else(destroy_mine=no);
detect_mine().destroy()
}
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
No drugiego o imieniu ORP Kormoran zapewneCounterman pisze:He ciekawostka. Polska flota miała niszczyciela min Kormoran w czasie wybuchu drugiej wojny światowej. To teraz dopiero drugiego budują?
#sgk 4 life.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
try:
destroy(mine)
destroy(mine)
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Drogi pamiętniczku,
Pracodawca mój wpaniały zamyka oddział w którym pracuję. Dostałem ofertę aby się przenieść do innego, realne zarobki tak +40%, tylko że kurwajegomać jest to Houston, Texas, Hameryka. Stwierdziłem że nie chce teraz sprzedawać domu (ze stratą, kryzys ropowy) ani nowego auta, chce rozmawiać z rodzicami i z babcia na Skype w normalnych godzinach, nie chce siedzieć w pracy 9h + 2h dojazdu i wole jednak 25 dni urlopu niż 15 za oceanem. Zgarniam odprawę i szukam czegoś innego w krainie fiordów. Rynek pracy jest bardzo trudny, ale mam nadzieję, że moje 5 wniosków patentowych przekona kogoś żeby mnie zatrudnić. Mam też poboczne projekty programistyczne na które w końcu będę mógł poświęcić tyle czasu ile bym chciał. No i norweskiego się nareszcię nauczę. Jakby nikt mnie nie chciał to mogę zawsze uderzać w UK.
Czy bardzo mi odwaliło?
Pracodawca mój wpaniały zamyka oddział w którym pracuję. Dostałem ofertę aby się przenieść do innego, realne zarobki tak +40%, tylko że kurwajegomać jest to Houston, Texas, Hameryka. Stwierdziłem że nie chce teraz sprzedawać domu (ze stratą, kryzys ropowy) ani nowego auta, chce rozmawiać z rodzicami i z babcia na Skype w normalnych godzinach, nie chce siedzieć w pracy 9h + 2h dojazdu i wole jednak 25 dni urlopu niż 15 za oceanem. Zgarniam odprawę i szukam czegoś innego w krainie fiordów. Rynek pracy jest bardzo trudny, ale mam nadzieję, że moje 5 wniosków patentowych przekona kogoś żeby mnie zatrudnić. Mam też poboczne projekty programistyczne na które w końcu będę mógł poświęcić tyle czasu ile bym chciał. No i norweskiego się nareszcię nauczę. Jakby nikt mnie nie chciał to mogę zawsze uderzać w UK.
Czy bardzo mi odwaliło?
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Później miała. Po II wojnie.Counterman pisze:He ciekawostka. Polska flota miała niszczyciela min Kormoran w czasie wybuchu drugiej wojny światowej. To teraz dopiero drugiego budują?
LLo - trochę szkoda, że się uziemiłeś z domem (sprzedaż oznaczałaby dużą stratę?) Ja bym pojechał do Hameryki choćby dla przygody i motoryzacji No i tych zarobków. Pomyśl co byś sobie kupił za równowartość tego Polo W Norwegii wynajmuje się domy? Może wynająć i w drogę? To jest to co zawsze mówię - nie uziemiać się w młodości, nie kupować domów, być gotowym do dalszej drogi, osiąść dopiero w późniejszych latach w wymarzonym miejscu.
Ale rozumiem, że twojej żonie to też nie po drodze jeśli chodzi o sprawy zawodowe pewnie.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Sprzedajac dom teraz nie strace jakos bardzo duzo, wynajac tez mozna.
Polo juz od miesiaca ponad nie ma i jest to http://imgur.com/nKZSv4L
Żonie tak jak mowisz - nie po drodze. Dodatkowo w tej chwili ma tutaj prace, wiec nasze wspolne zarobki to mniej wiecej tyle samo co tam moj jeden. No i dla przygody to bysmy pojechali, gdyby to byly 2 lata, a beda to minimum 3, a moze nawet i 5. Potem nie ma mozliwosci zostac i trzeba znow sie przenosic w nowe miejsce - na pewno inne niz gdzie jestesmy teraz.
Polo juz od miesiaca ponad nie ma i jest to http://imgur.com/nKZSv4L
Żonie tak jak mowisz - nie po drodze. Dodatkowo w tej chwili ma tutaj prace, wiec nasze wspolne zarobki to mniej wiecej tyle samo co tam moj jeden. No i dla przygody to bysmy pojechali, gdyby to byly 2 lata, a beda to minimum 3, a moze nawet i 5. Potem nie ma mozliwosci zostac i trzeba znow sie przenosic w nowe miejsce - na pewno inne niz gdzie jestesmy teraz.