Parliment elekszyns 2015
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Re: Parliment elekszyns 2015
Sliwowica była pita z wszystkim, wiec i z Pomidorowa i Schabem tez da rade
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
- Razorblade
- Mr. Kroper
Dokladnie. A kadencja to impreza a co to za impreza bez dziwekLLothar pisze:Sliwowica była pita z wszystkim, wiec i z Pomidorowa i Schabem tez da rade
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
Tak całkiem na poważnie - jeśli PSL, ZLEW i Korwin będą poniżej progu, to PiS ma szanse na samodzielną większość.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Byłem pół godziny temu głosować. Ludzi w uj, więc ciekawe co będzie ostatecznie.
Za Janeckim, w kolejności w menu z 19:
39,7;
23,6;
3,7;
4,7;
5,2;
6,6;
8,8;
6,9
39,7;
23,6;
3,7;
4,7;
5,2;
6,6;
8,8;
6,9
Daj Boże żeby Śliwowica wypadła z menu...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
kurde, zbyt asekuracyjnie we FLEWIE stawiałem. miałem przeczucie, że Pomidory podrożeją, a Polewka pójdzie w okolice dna...
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Razorblade pisze:Dokladnie. A kadencja to impreza a co to za impreza bez dziwek
- Alpha_Gear
- Jawny Słoik
Jezu, średniowiecze is co ming...
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Korwin 4.9...
PiS powinien zebrać ok. 240 mandatów. Będzie samodzielna większość. Po raz pierwszy w historii III RP.
40% głosowało 40% zdobył PiS . Czyli koło 5 mln ludzi* zadecydowało o tym żeby powierzyć władzę w ręce jednej partii. Potrafisz Polsko!
* w sensie biologicznym
* w sensie biologicznym
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Alpha_Gear
- Jawny Słoik
Mam nadzieję, że nareszcie dowiem się co TAK NAPRAWDĘ zdarzyło się w Smoleńsku!
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Kaczor się nawet nie kryje z tym, kto będzie rządził. Mam nadzieję, że Szydło zistanie odsunięta w cień szybciej od Marcinkiewicza.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
E, a kiedyś było niby inaczej?ThimGrim pisze:40% głosowało 40% zdobył PiS . Czyli koło 5 mln ludzi* zadecydowało o tym żeby powierzyć władzę w ręce jednej partii. Potrafisz Polsko!
* w sensie biologicznym
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Ja-ro-slaw Polskę zbaw!
I dobrze. Gospodarczo są OK, a Jezusa królem Polski przeboleje jakoś.
I dobrze. Gospodarczo są OK, a Jezusa królem Polski przeboleje jakoś.
Nikt samodzielnej większości nigdy nie miał.snt pisze:E, a kiedyś było niby inaczej?ThimGrim pisze:40% głosowało 40% zdobył PiS . Czyli koło 5 mln ludzi* zadecydowało o tym żeby powierzyć władzę w ręce jednej partii. Potrafisz Polsko!
* w sensie biologicznym
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
ThimGrim pisze: 40% głosowało 40% zdobył PiS . Czyli koło 5 mln ludzi* zadecydowało o tym żeby powierzyć władzę w ręce jednej partii. Potrafisz Polsko!
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
PO rzadzilo 8 lat a moje dziecko zaczyna rok szkolny od mszy i ma wiecej religii niz historii.
Wiec jaki kuwa katoliban. Co sie na gorsze zmieni?
Wiec jaki kuwa katoliban. Co sie na gorsze zmieni?
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
ThimGrim pisze:40% głosowało 40% zdobył PiS . Czyli koło 5 mln ludzi* zadecydowało o tym żeby powierzyć władzę w ręce jednej partii. Potrafisz Polsko!
* w sensie biologicznym
#sgk 4 life.
- Razorblade
- Mr. Kroper
A cos strasznego robili jak te 2 lata wladzy mieli? Nie no, serio pytam... zagladali do lozek? Zabronili aborcji?Turtles pisze:No, mnie to troche katoliban boli.
Wiesz rzuff. Najwieksza porazka dla wielu powinny byc nie rzady PiS a brak JAKIEJKOLWIEK lewicy w sejmie. Rozumiecie... najbardziej "lewicowa" jest teraz chyba PO
Czerwoni na wylocie ok. Mam nadzieję, że do rana Korwinom podskoczy ten 0,1%, żeby troszkę zmniejszyć ilość posłów PiS i PO. PSL jak zawsze zagłosował sam na siebie i wystarczyło. Na nowoczesną platformę nabrało się tylu ludzi...
Strach wstawać jutro, jak najbardziej na plus w sejmie są ciasteczka. Reszta to partyjny beton
Strach wstawać jutro, jak najbardziej na plus w sejmie są ciasteczka. Reszta to partyjny beton
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Jak to? Tylko jeden sondaż exit polls?
Palikot w TVN 24 odlatuje. Aż się przyjemnie słucha
UA, PO wygrywa jedynie w pomorskim i opolskim...
Cos jest nie tak - niby średniowiecze, a tramwaje za oknem dalej jeżdżą...
Cos jest nie tak - niby średniowiecze, a tramwaje za oknem dalej jeżdżą...
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Dziwne wybory. Z jednej strony cieszę się, że nie będzie postkomunistycznego betonu, choć sam głosowałem na ZL. Z drugiej strony bardzo mnie martwi brak lewicy w sejmie, bo to jest prosta droga do zakazu aborcji, utrudnienia dostępu do antykoncepcji i innych takich kwiatków, które będzie PiSowi łatwo wprowadzić, a później trudno odkręcić komuś kto będzie po nich. Nie chciałbym jednak zobaczyć lewicy w stylu Razem w kolejnym parlamencie.
W sumie to nawet cieszę się, że cała władza jest w rękach PiSu, bo ze wszystkiego będzie można ich rozliczyć i nie będzie gadania, że chcieli, ale nie mogli. Czekam teraz na kreatywne odkręcanie miliona obietnic.
W sumie to nawet cieszę się, że cała władza jest w rękach PiSu, bo ze wszystkiego będzie można ich rozliczyć i nie będzie gadania, że chcieli, ale nie mogli. Czekam teraz na kreatywne odkręcanie miliona obietnic.
- Razorblade
- Mr. Kroper
"PO tak spierdolilo finanse publiczne ze nic jednak sie nie da zrobic. Wina Tuska! (i Kopacz tez!)"boncek pisze:Czekam teraz na kreatywne odkręcanie miliona obietnic.
W ten zakaz aborcji nie do konca wierze. W utrudnienie dostepu do antykoncepcji tym bardziej (chyba ze mowa o pigulkach "po" bez recepty). Ale pozyjemy zobaczymy...boncek pisze:Z drugiej strony bardzo mnie martwi brak lewicy w sejmie, bo to jest prosta droga do zakazu aborcji, utrudnienia dostępu do antykoncepcji i innych takich kwiatków, które będzie PiSowi łatwo wprowadzić, a później trudno odkręcić komuś kto będzie po nich.
No zobaczymy. Jak nie będą chcieli powtórki z Jurka, to chyba Gowinowi będą musieli na rękę pójść. Bo ciągle zapominamy, że to tak naprawdę jest koalicja.
- Razorblade
- Mr. Kroper
boncek pisze:No zobaczymy.
Czegoś tu nie rozumiem.boncek pisze:Z jednej strony cieszę się, że nie będzie postkomunistycznego betonu, choć sam głosowałem na ZL.
A PiS tak mocno nie pójdzie (całkowity zakaz aborcji itp.), nie wierzę. Chyba, że chcą powtórki z AWS i za 4 lata nie wchodzą do sejmu.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
True.boncek pisze:W sumie to nawet cieszę się, że cała władza jest w rękach PiSu, bo ze wszystkiego będzie można ich rozliczyć i nie będzie gadania, że chcieli, ale nie mogli. Czekam teraz na kreatywne odkręcanie miliona obietnic.
All the good in the world
About Mankind
About Mankind
Taki urok koalicji, że nie każda partia musi mi się w niej podobać. Chociaż tak naprawdę to mi się ZL w ogóle nie podobało, ale i tak lepsze to niż Razem.SithFrog pisze:Czegoś tu nie rozumiem.
Matt Kobosko, normalnie nie wytrzymam z tymi jajami, jakie teraz odchodzą na twitterze.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Zasłyszałem właśnie na TVN 24, że parę lat temu Tusk podniósł gardę antykaczyzmu...
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
W temacie Korwina jeszcze, to trochę zabawne jest to, że na listach Kukiza jest trochę ludzi z UPR i KNP, ca. jeden na każdą listę. Będzie śmiesznie jak tamci się do sejmu dostaną, a Korwin nie.
Tak się jeszcze zastanawiam, czy jakby Kukiz i Korwin jednak się dogadali i mieli listę koalicyjną KWW "Rozjebać System", to ilu ludzi popierających jednego czy drugiego nie głosowałoby na taką listę ze względu na "egzotyczność" mariażu?
Tak się jeszcze zastanawiam, czy jakby Kukiz i Korwin jednak się dogadali i mieli listę koalicyjną KWW "Rozjebać System", to ilu ludzi popierających jednego czy drugiego nie głosowałoby na taką listę ze względu na "egzotyczność" mariażu?
Przydałoby się żeby Korwin wszedł, bo będzie się lepiej mieszkało w tym kotle.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Razorblade
- Mr. Kroper
I tak wszyscy mowia ze 4 lata zjebane, wiec w sumie to nie głupi momentThimGrim pisze:Przydałoby się żeby Korwin wszedł, bo będzie się lepiej mieszkało w tym kotle.
Wczoraj Korwin stwierdził, słusznie zresztą, że jak PiS ma większość to czy oni będą w sejmie czy nie nic w zasadzie nie zmieni.
podobno Miller zaczął cytować Psy.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Ludzie to jednak mają krótką pamięć. Dali pełnię władzy partii, którą 8 lat temu wyjebali.
Mam tylko nadzieję, że PiS to rzeczywiście takie PO i w związku z tym nie zrealizują swoich obietnic tylko będą grzecznie ośmiorniczki wpieprzać.
Ciekawe kiedy Kaczor zostanie premierem. Od razu czy da trochę czasu pani Beatce.
Mam tylko nadzieję, że PiS to rzeczywiście takie PO i w związku z tym nie zrealizują swoich obietnic tylko będą grzecznie ośmiorniczki wpieprzać.
Ciekawe kiedy Kaczor zostanie premierem. Od razu czy da trochę czasu pani Beatce.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
To będzie długa i ciemna noc..
Przecież PiS się zmienił, stary to już nie ten sam PiS. Nowi ludzie, nowy prezes. Nowa jakość panie.ThimGrim pisze:Ludzie to jednak mają krótką pamięć. Dali pełnię władzy partii, którą 8 lat temu wyjebali.
Już pani Anna Zalewska z PiS zapowiedziała w Tok FM, że priorytetem będzie 500 zł na dziecko, wyższa kwota wolna, obniżenie wieku emerytalnego oraz zmiana ustawy o in vitro. Mnie osobiście najbardziej martwi zmiana ustawy o VAT, która ma ponoć wejść w styczniu.ThimGrim pisze:Mam tylko nadzieję, że PiS to rzeczywiście takie PO i w związku z tym nie zrealizują swoich obietnic tylko będą grzecznie ośmiorniczki wpieprzać.
Swoją drogą to late poll daje jeszcze szansę ZL.