Lajfstajl prawdziwego menczizny
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
Re: Lajfstajl prawdziwego menczizny
Czyli zostajemy przy kurtkach . 900zł to aktualnie połowa mojej wypłaty.
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Poczekaj na promocje w Bytomiu. Rok temu za 1100 mialem 2 swietne plaszcze, a zawsze mozesz sie z kims dogadac i zaplacicie po 50%
Są też inne sklepy - nie musisz mieć plaszcza z kaszmiru ani super markowego.
Nie chodzisz w garniturze więc nie potrzebujesz super eleganckiego kroju, idź sobie do galerii handlowej i przejdź po sklepach - w tkmax, peek and cloppenburg czy gdzieś indziej i coś znajdziesz taniej.
Nie chodzisz w garniturze więc nie potrzebujesz super eleganckiego kroju, idź sobie do galerii handlowej i przejdź po sklepach - w tkmax, peek and cloppenburg czy gdzieś indziej i coś znajdziesz taniej.
peek and cloppenburg mam chyba w Bałtyckiej. Poszukam tam, może coś znajdę, dzięki.
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
- Larofan
- Social Media Ninja
wez ja za swoj plaszcz dalem 2 lata temu (albo i 3? jezu chyba wiecej nawet) pare stow raptem na bank nie 900 i wygladal ok przez calkiem dlugo
TK Max też się znajdzie, widzę jakiś na Matarni.
Trochę podnosicie mnie na duchu , generalnie myślę, że 400-500 zł to mój górny limit i kupował będę w listopadzie bo trochę grubszy payday będzie .
Trochę podnosicie mnie na duchu , generalnie myślę, że 400-500 zł to mój górny limit i kupował będę w listopadzie bo trochę grubszy payday będzie .
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Ja w Poznańskim Factory kupiłem kiedyś rewelacyjny płaszcz za 600zl przy okazji jakiś wyprzedaży.
Jak to nie ma być garniturowy, to myślę że i taniej kupisz.
Będę szukał, mam tylko nadzieję, że październik nie zrobi się zimniejszy niż teraz jest .
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
ja koło 600 ale to z 7 lat temu
a na nowe ciuchy nie mam - cały budżet ciuchowy utopiłem w tym roku w historykach
a na nowe ciuchy nie mam - cały budżet ciuchowy utopiłem w tym roku w historykach
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Si, ja taki po prostu do chodzenia dałem 350 czy coś i jestem bardzo zadowolony bo już ładne kilka lat przetrwał. Oczywiście już czas na wymianę bo zwyczajnie zmęczenie materiału dało o sobie znać. Ale zwykły płaszcz na zimę, żeby wyjść do pracy, czy do sklepu, albo ze znajomymi do kina to nie trzeba srać bursztynem i wydawać 1000+. Do garnituru to inna sprawa.Halaster pisze:Jak to nie ma być garniturowy, to myślę że i taniej kupisz.
Doszedłem do wniosku, że tez już potrzebuje nowego okrycia na temperatury 10-0 i kupiłem coś takiego:
Co prawda mierzyłem w sklepie, ale potem kupiłem na zalando - więc jeszcze zobaczymy czy ostatecznie nie będę zwracać.
Co prawda mierzyłem w sklepie, ale potem kupiłem na zalando - więc jeszcze zobaczymy czy ostatecznie nie będę zwracać.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Ładne, uniwersalne, praktyczne, podobać.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
tylko jeszcze sakiewkę na złote monety trzeba zaczepić
Nie rozumiem? Że niby retro to wygląda? Hmm jakoś mi się tak nie kojarzy, ale w sumie kto wie.
- Larofan
- Social Media Ninja
to samo pomyslalem... to oraz te zapinki ktorych bardzo nie lubie ale to bez zadnej racjonalnej podstawySithFrog pisze:Ten kaptur trochę z czapy
Kaptur i zapinki są po to żeby to nie było takie formalne. Mam taki czarny sztywniacki płaszcz do garnituru i w nim nie chodzę na codzień bo się czuje przebrany.
Taki kurtko-płaszcz dzięki kapturowi jest praktyczny i przyjemny.
Taki kurtko-płaszcz dzięki kapturowi jest praktyczny i przyjemny.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Ostatnio naszło mnie, że prawdziwy menczizna powinien pisać czymś lepszym, niż długopis BIC 50gr. sztuka.
Tak więc zaopatrzyłem się w TWSBI ECO - najlepsze z najtanszych pioro wieczne ze sporą rezerwą tuszu. Stalowka Stub 1.1 (czyli pod roznymi katami rozna szerokosc pisma) i na to troche tuszu (czarny, niebieski i czerwony "oxblood" do podpisywania cyrografow ).
Koszt nie taki straszny - pioro to 140zl, tusz 30zl.
Mozna taniej - sa jednorazowki za niecale 20zl na eBayu, ktore za pomoca jednego o-ringa (grosze) mozna przerobic na wersje uzupelniana strzykawka. Mimo ceny ponoc dobrze pisze, tylko nie wyglada juz za dobrze .
Czas napisac dwa listy na Dzien Babci!
Tak więc zaopatrzyłem się w TWSBI ECO - najlepsze z najtanszych pioro wieczne ze sporą rezerwą tuszu. Stalowka Stub 1.1 (czyli pod roznymi katami rozna szerokosc pisma) i na to troche tuszu (czarny, niebieski i czerwony "oxblood" do podpisywania cyrografow ).
Koszt nie taki straszny - pioro to 140zl, tusz 30zl.
Mozna taniej - sa jednorazowki za niecale 20zl na eBayu, ktore za pomoca jednego o-ringa (grosze) mozna przerobic na wersje uzupelniana strzykawka. Mimo ceny ponoc dobrze pisze, tylko nie wyglada juz za dobrze .
Czas napisac dwa listy na Dzien Babci!
- Załączniki
-
- TWSBI ECO
- WGtJl8B.jpg (85.72 KiB) Przejrzano 6020 razy
- Larofan
- Social Media Ninja
piekna proba kaligrafii przy duzym 'L'
pytanie: dlaczego przy 'j' i 'y' nie robisz zawijasika a przy 'g' juz tak?
- LLothar
- A u nas w Norwegii
bo 'g' bez zawijaska wyglada jak qLarofan pisze:piekna proba kaligrafii przy duzym 'L'
- Larofan
- Social Media Ninja
ja robie zawijasiki przy 'j' 'g' i 'y' ale tylko kiedy to sa male litery, zawijasik zazwyczaj idzie w lewo
z tym 'g' i 'q' to masz racje ale czesciowo - widzialem 'q' pisane z jakby krzyzykiem na ogonku.. a wg. wikipedii 'g' ma ogonek w lewo a 'q' w prawo
z tym 'g' i 'q' to masz racje ale czesciowo - widzialem 'q' pisane z jakby krzyzykiem na ogonku.. a wg. wikipedii 'g' ma ogonek w lewo a 'q' w prawo
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Jeszcze sprawdzilem - przy wielkich literaz J mam z ogonkiem, G bez
Próbowałem kiedyś pisać piórem, ale jestem za bardzo mańkutem. A szkoda, bo mam takiego starego pelikana z zakręcaną skuwką, więc szpan kompletny.
#sgk 4 life.
Pisz jak Leonardo da Vinci
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- LLothar
- A u nas w Norwegii
http://www.gouletpens.com/ISP-QuickDry/p/ISP-QuickDryTurtles pisze:Próbowałem kiedyś pisać piórem, ale jestem za bardzo mańkutem. A szkoda, bo mam takiego starego pelikana z zakręcaną skuwką, więc szpan kompletny.
Jezeli mozesz uzywac dowolnego tuszu sproboj to powyzej. Zawsze tez mozesz sprobowac bardzo waskiej (cienkiej?) stalówki. Leci jeszcze do mnie z Chin jedno pioro z wlasnie stalowka Extra Fine, jakas probke wrzuce jak dojdzie.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Kiedyś miałem fazę na pióra, ale teraz to tylko Steadler Triplus Fineliner:
Mam w pracy trzy, których używam chyba od 4-5 lat. Wciąż piszą.
Mam w pracy trzy, których używam chyba od 4-5 lat. Wciąż piszą.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Też kiedyś próbowałem pisać piórem i stwierdziłem, że jednak wolę bica za 50 gr. Ale biców też już nie lubię, bo wolę Pilot acroball. Pisze się nim prawie tak lekko jak cienkopisem a przy tym bardziej precyzyjnie.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
Żeby bawić się w pióra trzeba ładnie pisać, a moje pismo bez problemów czyta tylko moja siostra, farmaceutka
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Ja tam od dwóch lat mam niemieckie pióro Lamy za jakieś 180 z najcieńszą stalówką jaka była.
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Który model? Do codziennego pisania?PIOTROSLAV pisze:Ja tam od dwóch lat mam niemieckie pióro Lamy za jakieś 180 z najcieńszą stalówką jaka była.
Jakbyś chciał jeszcze ciensza stalowke (a zakładam że masz Extra Fine) to mozesz kupić coś japońskiego - oni tam ponoc są o numer ciensi niż zachodnie wymiary.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
- PIOTROSLAV
- Parmezan
http://www.lamy.com.pl/b2c/linea/049_s.html
Używałem na codzień ale nie pamiętam kiedy ostatnio coś notowałem odręcznie
Używałem na codzień ale nie pamiętam kiedy ostatnio coś notowałem odręcznie
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- Larofan
- Social Media Ninja
ja bym se nawet kupil ale moje pismo odreczne jest zbyt odlegle kaligrafii a zbyt blisko pismu klinowemu zeby to mialo sens
Jeśli chodzi o przybory do pisania, to na co dzień hurtowe ilości Pilotów V5 i V7, głównie dlatego, że notorycznie je gubię, lub pożyczam i już do mnie nie wracają. Kupuję od czasu do czasu zapas.
Poza tym do rysowania takie coś, w grubościach 0.2-0.5 mm:
uzupełnione zestawem markerów - głównie Copic, ale też trochę promarkerów (niemniej przesiadam się na Copic, są zwyczajnie lepsze)
aha, ołówki tylko i wyłącznie Staedtler 2B
Poza tym do rysowania takie coś, w grubościach 0.2-0.5 mm:
uzupełnione zestawem markerów - głównie Copic, ale też trochę promarkerów (niemniej przesiadam się na Copic, są zwyczajnie lepsze)
aha, ołówki tylko i wyłącznie Staedtler 2B
Yggor.
Wow, nie wiedziałem, że można mieć ulubiony długopis. Ja po prostu lubię pisać czymś, co się dobrze trzyma kartki, a nie lata luzem - bo wtedy piszę ładniej.
Since 2001.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Piloty V5 i V7 tez mam na stanie. Kupilem tez supercienke zelopisy (0.3) i niestety wymagaja super gladkiego papieru, inaczej skrob skrob skrob...
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Ja używam Pilot v5 do rzeczy gdzie wymagam dobrego efektu. Używam też Faber-Castell Eco Pigment, cienkopisy bardzo dobre. A tak do ogólnego pisania dla siebie to wystarczą mi Pentelowskie Superby.
Z drugiej strony mam pełen piórnik dobrych ołówków - wiem dziwne, ale lubię rysować ołówkami
Z drugiej strony mam pełen piórnik dobrych ołówków - wiem dziwne, ale lubię rysować ołówkami
Dobrego efektu? Czyli, że jak coś napiszesz to będzie coś napisane?Jutsimitsu pisze:Ja używam Pilot v5 do rzeczy gdzie wymagam dobrego efektu.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Larofan
- Social Media Ninja
to powino isc do cringe'u
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Chodzi mi o to, że wygląda lepiej mój styl pisma jak nimi piszę. Niż jak piszę Pentelami. Ale jako że kosztują nie 2 zł tylko 10 zł, to nie używam do wszystkiegoSithFrog pisze:Dobrego efektu? Czyli, że jak coś napiszesz to będzie coś napisane?
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Ehhh. Próbowałem kupić dzisiaj czarną koszulę, oczywiscie rozmiar 46 nie istnieje, a o 47 mogę marzyć jedynie. Tylko w Bytomiu mieli jedną 45... miła pani z kolegą mówią, że będzie za duża. Ich miny gdy ledwo ją zapiąłem i stwierdzili że 46 to absolutne minimum. Tylko że co z tego jak ja nadal koszuli nie mam. Macie pomysły gdzie taką dostanę?
Żeby jechać po koszulę do Bytomia... Nie było nic bliżej? Idź do krawca, jak masz takiego dużego!
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Nie mam niestety na to czasu - as in, nie uszyje mi koszuli w 2 dni.
No a w internetach nie szukałeś jakiegoś sklepu xxxxl albo ubrań dla kobiet w ciąży? Ostatecznie krawiec może tylko przerobić koszulę, najwyższej będziesz miał rozcięcie na plecach.
OK Google :
koszule duże rozmiary
W Twoim mieście.
OK Google :
koszule duże rozmiary
W Twoim mieście.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Ha, widać czarny aż tak nie wyszczupla
Świetne koszule są w http://jamesbutton.com btw. Tylko jak dla mnie opłaca się tylko w multibuy z ich cenami. Tylko mają normalne kolory.
Może obciąć sutannę na grubego księdza i wyjdzie koszula?
Świetne koszule są w http://jamesbutton.com btw. Tylko jak dla mnie opłaca się tylko w multibuy z ich cenami. Tylko mają normalne kolory.
Może obciąć sutannę na grubego księdza i wyjdzie koszula?
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Nawet nie wiesz jak bardzo chciałbym kupić inny kolor.Gregor pisze:Tylko mają normalne kolory.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
2 stówy za koszulę jak ich człowiek potrzebuje trochę więcej to imo przesada. Dla mnie 150 to górna granica.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Dla mnie raczej też, sam kupuje głównie koszule Jake's i Olymp w Peek & Cloppenburgu i jestem bardzo zadowolony.