Baseball
Moderatorzy: boncek, Zolt, Cherryy
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Baseball
Piłka rzucana robi się coraz bardziej popularna w Toronto, bo lokalna drużyna (BLue Jays) ma niesamowitą passę. Właśnie odprawili do domu Texas Rangers w półfinale serii AL. Są jedyną drużyną z Kanady w MLB i niektórzy zawodnicy mówią, że czują się jak reprezentacja całego kraju.
Ktokolwiek się tutaj interesował/interesuje?
Ktokolwiek się tutaj interesował/interesuje?
Re: Baseball
To ten sport co akcja trwa parę sekund, potem się naradzają, a cały mecz trwa po 4-5 h? Nie, dziękuje
- Razorblade
- Mr. Kroper
Nie. To fooballSithFrog pisze:To ten sport co akcja trwa parę sekund, potem się naradzają, a cały mecz trwa po 4-5 h? Nie, dziękuje
Baseball jest fajny. Jak bylem w Kanadzie to ogladalem
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Baseball
Tak jak Razor pisze, chociaż przez brak ograniczenia czasowego mecz potrafi się przeciągnąć. Wczoraj przez pół godziny się trener z sędzia kłócił.
W ogóle to chyba każdy sport się fajnie ogląda jak jest komu kibicować, zwłaszcza, jak wygrywa. Toronto Maple Leafs daje d* w NHL jak mało kto...
Akurat do baseballa mam jakiś sentyment, bo grałem w niego na Pegasusie.
W ogóle to chyba każdy sport się fajnie ogląda jak jest komu kibicować, zwłaszcza, jak wygrywa. Toronto Maple Leafs daje d* w NHL jak mało kto...
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Baseball to ten co plują i drapią się po jajkach?
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Też grałem, ale oglądać to bym tego nie mógłMatthias[Wlkp] pisze:
- Razorblade
- Mr. Kroper
Moglbys mogl... z hot dogiem w lapie i piwem na kaskuBambusek pisze:Też grałem, ale oglądać to bym tego nie mógłMatthias[Wlkp] pisze:
Ja grałem trochę w liceum bo miałem wuefistę pasjonata. Fajny sport. Jak większość amerykańskich na pierwszy rzut oka głupi, ale jak człowiek się zainteresuje to okazuje się całkiem fajny.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Tak przy okazji, w "Powrocie do Przyszłości 2", tytuł MLB World Series zdobywa drużyna Chicago Cubs w meczu przeciwko wyimaginowanej drużynie z Miami.
http://www.usatoday.com/story/life/ente ... /73899556/
Twórcy ponoć próbowali wybrać jak najmniej realny scenariusz, żeby było zabawniej. Drużyny z Miami co prawda nie ma, ale wczoraj Chicago Cubs, które nie zdobyło znaczącego tytułu od prawie 100 lat, odprawiło do domu niespodziewanie St. Louis Cardinals i zagrają o finał swojej serii (NL), który w konsekwencji prowadzi do wspomnianego "wielkiego" finału World Series.
Deskolotki się nie sprawdziły, więc może chociaż to .
http://www.usatoday.com/story/life/ente ... /73899556/
Twórcy ponoć próbowali wybrać jak najmniej realny scenariusz, żeby było zabawniej. Drużyny z Miami co prawda nie ma, ale wczoraj Chicago Cubs, które nie zdobyło znaczącego tytułu od prawie 100 lat, odprawiło do domu niespodziewanie St. Louis Cardinals i zagrają o finał swojej serii (NL), który w konsekwencji prowadzi do wspomnianego "wielkiego" finału World Series.
Deskolotki się nie sprawdziły, więc może chociaż to .
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
Ja w podstawówce to nawet na podwórku grałem
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Ja to mam zawsze to szczęście, że jak zaczynam się czymś interesować, to drużyny, którym kibicuję zaczynają na maxa dołować... Toronto Blue Jays już są dwa mecze w plecy... (best of 7)
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Mocno się zirytowałem wczorajszą porażką Jays'ów i zacząłem szukać jakiejś rzucanej na Steamie. Generalnie jest bida. Złapałem na wyprzedaży RBI Baseball i tak jak ludzie piszą - to jest klon (port?) jakiejś starej gry konsolowej a ja dorzucę od siebie, że to pewnie był klon z gierki z Pegasusa! Wszystko jest mniej więcej tak, jak pamiętam z tą różnicą, że nie da się zwolnić piłki do 1mph wciskając dwa klawisze .
Do tego są aktualne, licencjonowane składy. Jeśli komuś nie przeszkadza, że to arcade na maksa, to da się grać.
Do tego są aktualne, licencjonowane składy. Jeśli komuś nie przeszkadza, że to arcade na maksa, to da się grać.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Cubsi zostali zmieceni, a Toronto jeszcze walczy. Właśnie wypatrzyłem banner "blame Canada" na trybunach... Świnie...
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Niestety, Toronto przegrało ostatni mecz 3:4 i odpada z fazy Play-Off. Na pocieszenie anonimowa (na prośbę Larofana) rozmowa:
Kod: Zaznacz cały
Anonimowy forumowicz: juz po wieczorynce
Matthias_Wlkp: wieczorynce?
Matthias_Wlkp: Mecz się przeciąga :)
Matthias_Wlkp: bo pada
Anonimowy forumowicz: mecz czego? :D besjbola?
Matthias_Wlkp: tak
Matthias_Wlkp: najwyraźniej bojąsię kija zamoczyć XD
Anonimowy forumowicz: awwwwww yeeaaaa