phpBB [video]
Eklezja, czyli luźno o polityce.
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
Re: Eklezja, czyli luźno o polityce.
Kto prawidłowo odgadnie tożsamość obu lachonów?
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
-
- sraczkowaty
Lichocka podobno kandyduje z pierwszego miejsca z listy PiSu. Co by było jakby Lis z PO wystartował?
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2015, o 12:56 przez grel3gargamel, łącznie zmieniany 1 raz.
Oj, że też w "tenkraju" takim osobom profersurę dająTurtles pisze:Dwie panie profesor z jednej katedry.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Sytuacja byłaby analogiczna.grel3gargamel pisze:Co by było jakby Lis z PO wystartował?
Bardzo nie podoba mi się start Lichockiej, o czym zresztą pisałem obszernie na TT.grel3gargamel pisze:Lichocka podobno kandyduje z pierwszego miejsca z listy PiSu. Co by było jakby Lis z PO wystartował?
Jednakowoż pozwolę sobie zwrócić Ci uwagę, że jak dotąd Platforma chyba we wszystkich wyborach od swojego powstania wystawiała na listach dziennikarzy. W parlamentarnych w 2011 startowało - jeśli mnie pamięć nie myli - czterech albo pięciu. A prezesów i wiceprezesów rozgłośni Polskiego Radia albo ośrodków lokalnych TVP to po prostu nie zliczysz.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
-
- sraczkowaty
Np. Czabańskiego?
Ale jeśli do momentu ogłoszenia startu byli czynnymi publicystami to jest taka sama patologia.
Inna sprawa, że dziwne rzeczy się dzieją z listami, jedni wywalają Kowala, drudzy Zalewskiego, a np. Protasiewicz ma się dobrze
Ale jeśli do momentu ogłoszenia startu byli czynnymi publicystami to jest taka sama patologia.
Inna sprawa, że dziwne rzeczy się dzieją z listami, jedni wywalają Kowala, drudzy Zalewskiego, a np. Protasiewicz ma się dobrze
- Razorblade
- Mr. Kroper
Akurat wywalenie Kowala to strzal w 10.grel3gargamel pisze:Np. Czabańskiego?
-
- sraczkowaty
Czemu tak myślisz?
- Razorblade
- Mr. Kroper
Bo zwyczajnie uwazam go za klapacza bez sensu, dyletanta i choragiewke pokroju Rostkowskiej. Tyle. Obserwacja jego TT mi wystarczyla.
Można nie lubić Kowala, ale przy Protasiewiczu to jest chłop mężem stanu.
- Razorblade
- Mr. Kroper
No ale Kowal to nie PO .SithFrog pisze:Można nie lubić Kowala, ale przy Protasiewiczu to jest chłop mężem stanu.
- Razorblade
- Mr. Kroper
-
- sraczkowaty
No bez przesady Rostowska będąc przywódcą partii, gdy zorientowała się, że nie mają szans to poleciała do partii rządzącej. Poza tym wolę jego niż Fotygę i Waszczykowskiego.Razorblade pisze:Bo zwyczajnie uwazam go za klapacza bez sensu, dyletanta i choragiewke pokroju Rostkowskiej.
Z innej beczki:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... oxNewsLink
A podobno to nieładnie źle mówić o swojej ojczyźnie za granicą.- Jest tylko jeden w tym wszystkim problem. I mówię: "Panie prezydencie, tak, i sądzę, że ludzie dlatego mnie wybrali, bo głośno powiedziałem i nazwałem sprawy po imieniu: niestety, Polska nie jest dziś krajem, o którym można by powiedzieć, że jest państwem sprawiedliwym, sprawiedliwym dla swoich obywateli, że jest państwem, w którym obywatele traktowani są równo" - mówił prezydent.
Mnie to nie oburza, ale pamiętam jak się wyżywali na Geremku za wypowiedzi w zachodnich mediach
Ja pierdole, ale on jest głupi...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Ej, nie przesadzajmy. Ja wiem, że to wzmożenie antydudowe jest śmieszne, ale przecież grel to nasz kolega.
Od kiedy Szczecin jest za granica?
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Przecież to niemieckie miastosnt pisze:Od kiedy Szczecin jest za granica?
A na serio: przeczytaj jego wypowiedź. Całą.
Faktycznie Dudzie się chyba popierdoliło gdzie jest i z kim rozmawia.
Albo jest, niestety, naiwnym frajerem, którego zwiódł uprzejmy i współczujący uśmiech gospodarza. Tak czy inaczej polityka zagraniczna w jego wydaniu może okazać się nie mniejszą katastrofą niż Tuskowa.
Albo jest, niestety, naiwnym frajerem, którego zwiódł uprzejmy i współczujący uśmiech gospodarza. Tak czy inaczej polityka zagraniczna w jego wydaniu może okazać się nie mniejszą katastrofą niż Tuskowa.
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
hehe, Dorn ma startować do sejmu z listy PO... I kto teraz nas będzie bronił przed PiSem, skoro połowa starego Pisu siedzie w PeŁO?
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
-
- sraczkowaty
Ta i Napieralski, tonący brzytwy się chwyta
Dorn i Napieralski wystartują z list PO. Śmiechłem. Jeszcze Miller i Kaczyński i będzie samobieżna koalicja PiS-SLD.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Zagwostkę miałem przez chwilę. Przecież Tadeusz Mazowiecki nie żyje... Czekaj, chodzi o Michała Mazowieckiego... Kogo??Interia.pl pisze:Napieralski, Dorn i Mazowiecki wystartują z list Platformy
Ja chyba w jakimś matriksie żyje, a PO gra w maksymalne skonfundowanie wyborców...
Niech mi ktoś wytłumaczy po co jest Platformie Napieralski?
Michał Mazowiecki to syn Mazowieckiego.
Michał Mazowiecki to syn Mazowieckiego.
#sgk 4 life.
W posagu wnosi swoje 0 procent poparcia.Turtles pisze:Niech mi ktoś wytłumaczy po co jest Platformie Napieralski?
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Tyle się domyśliłem. Ale czy wnosi do PO coś poza nazwiskiem? Szczerze pytam, bo w ogóle nie kojarzę gościa.Turtles pisze:Michał Mazowiecki to syn Mazowieckiego.
Dorn dwójką w Radomiu... W latach 70. jeździł tam z ramienia KOR pomagać represjonowanym robotnikom. Na to liczą? Ciekawe.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Ta wiadomość o Dornie i Napieralskim powinna pójść do humoru politycznego. Do tej pory mnie przepona boli jak sobie przypomnę to wystąpienie Kopacz. Ostatnio jak myślę, że PO nie jest w stanie już bardziej sama sobie zaszkodzić, oni ciągle mnie zadziwiają. Brakuje tylko żeby Hoffman (ten latający samochodem, nie reżyser) i Kukiz się do nich przyłączyli.
A na Burego i jego zakłamaną mordę już nie mogę patrzeć. Niestety dziś w każdych wiadomościach się pojawiał.
A na Burego i jego zakłamaną mordę już nie mogę patrzeć. Niestety dziś w każdych wiadomościach się pojawiał.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
Napieralski na senatora, Dorn do sejmuTurtles pisze:Dwójką? To on nie na senatora idzie?
No nie, gazeta.pl twierdzi, ze na posla
http://m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosc ... CzolkaIImg
http://m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosc ... CzolkaIImg
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
To nie koniec!!!!!
Straszą PiS, a sami tych, co rządzili razem z PiS ściągają do siebie... Niezłe jaja.
z poparciem Platformy do Senatu będzie startował b. wicepremier w rządzie PiS i b. lider LPR Roman Giertych.
Straszą PiS, a sami tych, co rządzili razem z PiS ściągają do siebie... Niezłe jaja.
Ostatnio zmieniony 2 września 2015, o 20:47 przez Matthias[Wlkp], łącznie zmieniany 1 raz.
Mat, to stary nius.
Tomasz Lis wygrywa dziś internety:
"Dorn i Napieralski na listach PO. Ryzykowne, ale bardzo dobre i racjonalne."
Tomasz Lis wygrywa dziś internety:
"Dorn i Napieralski na listach PO. Ryzykowne, ale bardzo dobre i racjonalne."
dziwne. Mam wrażenie, że już gdzieś czytałem identyczny wpis.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Nie będzie drugiego referendum. Dobrze. Zmiany i tak można zrobić po wyborach, a jest czym ubodzić Platforme
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Hmm... Nawet nie wiedziałem, że Wrocław będzie miał jeszcze jedno referendum.
http://wiadomosci.onet.pl/wroclaw/prezy ... dum/x9hqzy
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Razorblade
- Mr. Kroper
I jak to tak?!?! Rozne urny, rozne godziny otwarcia... tak sie nie daThimGrim pisze:Hmm... Nawet nie wiedziałem, że Wrocław będzie miał jeszcze jedno referendum.
Ja się dowiedziałem dziś w pracy.ThimGrim pisze:Hmm... Nawet nie wiedziałem, że Wrocław będzie miał jeszcze jedno referendum.
Nie wiem czy tego nie dać do humoru politycznego. PO zgłosiła wczoraj dwa nowe postulaty programowe: likwidację składki na ZUS i jednolity podatek dochodowy w wysokości 10%.
Problem polega na tym, że likwidacja składki na ZUS ma polegać na wliczeniu jej do podatku. A ten jednolity PIT to tak naprawdę będzie miał większą progresję niż obecny. 10% to tylko najniższy próg. "Jednolitość" w nazwie bierze się więc nie z jednej stawki, tylko z likwidacji kwoty wolnej od podatku.
Problem polega na tym, że likwidacja składki na ZUS ma polegać na wliczeniu jej do podatku. A ten jednolity PIT to tak naprawdę będzie miał większą progresję niż obecny. 10% to tylko najniższy próg. "Jednolitość" w nazwie bierze się więc nie z jednej stawki, tylko z likwidacji kwoty wolnej od podatku.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Wiesz, dobra nazwa. Zgarniesz z 10% poparcia niezorientowanychDaeL pisze:Nie wiem czy tego nie dać do humoru politycznego. PO zgłosiła wczoraj dwa nowe postulaty programowe: likwidację składki na ZUS i jednolity podatek dochodowy w wysokości 10%.
Karnowscy jakoś się pokłócili z PiSem? Bo tym newsem, że Macierewicz ma być szefem MONu to raczej przysługi im nie robią. Rozumiem gdyby to był Newsweek, ew. GW, ale Wsieci?
Myślę, że dla ludzi czytujących tygodnik rybacki akurat nazwisko Antioniego nie stanowi żadnego problemu.boncek pisze:Karnowscy jakoś się pokłócili z PiSem? Bo tym newsem, że Macierewicz ma być szefem MONu to raczej przysługi im nie robią. Rozumiem gdyby to był Newsweek, ew. GW, ale Wsieci?
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Ale myślę, że dla wszystkich tych co przeczytali o tym w przedrukach pewnie stanowi . Chyba, że zakładasz, że nikt inny się o tym nie dowie.
Już się dowiedzieli, ale dopóki Antek się nie odzywa, nie stanowi balastu
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Razorblade
- Mr. Kroper
Stanowi sama obecnoscia. To cos jak Pitera, Niesiolowski czy Hofman.snt pisze:Już się dowiedzieli, ale dopóki Antek się nie odzywa, nie stanowi balastu
Wizja Macierewicza w MON to balast sam w sobie.snt pisze:Już się dowiedzieli, ale dopóki Antek się nie odzywa, nie stanowi balastu
No najwyraźniej dla niektórych nieważne co potem, ważne żeby wywalić PO. Aha, jeszcze córka Wassermanna jako minister sprawiedliwości.
Potem na pewno gorzej nie będzie. PO osiągnęła taki poziom, że dno i muł przy nich to nieosiągalne szczyty Himalajów (to porównanie przeczytałem gdzieś w necie )
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville