Kukiz i inne JOWy
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
- Razorblade
- Mr. Kroper
Re: Kukiz i inne JOWy
Razor - mozesz uzywac dalej bez strachu o ZAIKS
W sensie Kukiza teraz w tv? Przecież tu jest tylko jego elektorat...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Dorn swego czasu powiedział, że Kukiz to człowiek, który ma kisiel w głowie. Coś w tym jest.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
To jest się jeszcze z czego śmiać? Myślałem, że przegapiłem wszystko i już nic nie zostało. Tak jak w tym skeczu Dańca, jak poszedł do ubikacji przed walką Gołoty.
cóż, na tamtą chwilę był alternatywą w pierwszej turze. A skoro odleciał na Marsa to trudno
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Razorblade
- Mr. Kroper
Awwwwboncek pisze:Śmiać to się można z jego wyborców.
On na tym Marsie siedział od początku. Naprawdę nie wiem jak można było go traktować jako poważną alternatywę. Przerażające jest to, że gość zgarnął ponad 20%, czyli ponad 20% głosowało na niego w pełni świadomie. Wyobraźcie sobie, że on tamte wybory wygrywa, bo gdyby PO ich nie olało to pewnie mielibyśmy Kukiza w drugiej turze.Zolt pisze:cóż, na tamtą chwilę był alternatywą w pierwszej turze. A skoro odleciał na Marsa to trudno
Hmm, sądząc po ilości kasy wydanej na kampanię, to PO jej nie olało jednak
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
nie ponad 20%, a ponad 10%, bo chyba frekwencja była ok. 50%?
Co do tego dlaczego tyle głosowało. Wiem czemu ja głosowałem, ówczesny prezydent mnie zmusił
Co do tego dlaczego tyle głosowało. Wiem czemu ja głosowałem, ówczesny prezydent mnie zmusił
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Ja akurat na Kukiza nie głosowałem, ale strzelam, że 70-80% jego wyborców głosowało na niego, bo wiedzieli, że taki protest będzie bardziej widoczny niż głosy nieważne, a szanse na wygrana nadal zerowe.boncek pisze:Śmiać to się można z jego wyborców.
Wszyscy tak myśleli i nagle Kukiz był trzeci. A gdyby Komorowski nie dał dupy na całej linii to może nawet byłby drugi. Zalewanie sobie łazienki nie jest najlepszym sposobem na zrobienie na złość sąsiadowi z dołu.
Ogólnie sie zgadzam, ale Kukiz chyba zjadł najwięcej Komorowskiemu, więc takie gdybanie nie wiem na ile ma sens.
Jak już musicie głosować na jakiegoś idiotę to weźcie Korwina, o nim przynajmniej wiemy, że nigdy niczego nie wygra.
Jak już musicie głosować na jakiegoś idiotę to weźcie Korwina, o nim przynajmniej wiemy, że nigdy niczego nie wygra.
#sgk 4 life.
says youboncek pisze:Zalewanie sobie łazienki nie jest najlepszym sposobem na zrobienie na złość sąsiadowi z dołu.
Następnym razem jak Komorowski będzie prezydentem, obiecuję.Jak już musicie głosować na jakiegoś idiotę to weźcie Korwina, o nim przynajmniej wiemy, że nigdy niczego nie wygra.
W ogóle jacy eksperci nagle, 3 miechy po wyborach
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Kukiz okazał się politykiem typu Stan Tyminski. Wziął się z księżyca, zabłysnął tak samo szybko jak zgasł. Przyszłe pokolenia się będą mocno zastanawiać o co chodziło
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Nie umniejszajmy zasług Korwina w wypromowaniu Kukiza. W końcu ten pierwszy miał w porywach teoretycznie 8%...
Bo przed wyborami boncek i ja najbardziej to non stop agitowaliśmy tu za Kukizem.Zolt pisze:W ogóle jacy eksperci nagle, 3 miechy po wyborach
#sgk 4 life.
-
- sraczkowaty
+1boncek pisze:Śmiać to się można z jego wyborców.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Bo faktycznie glosowanie na Prezydenta "Bula" czy tez owczesnego kandydata Dude bylo rozsadniejsze... no sorry nieboncek pisze:On na tym Marsie siedział od początku. Na prawdę nie wiem jak można było go traktować jako poważną alternatywę. Przerażające jest to, że gość zgarnął ponad 20%, czyli ponad 20% głosowało na niego w pełni świadomie. Wyobraźcie sobie, że on tamte wybory wygrywa, bo gdyby PO ich nie olało to pewnie mielibyśmy Kukiza w drugiej turze.Zolt pisze:cóż, na tamtą chwilę był alternatywą w pierwszej turze. A skoro odleciał na Marsa to trudno
dobra, może nie zabijajmy się o pajaca, co? Chociaż raz, proszę. Kukiz po wyborach odpłynął jeszcze bardziej niż przed wyborami, dlatego uzbiera całe nic przy wejściu do sejmu. Nawet Krzysiu Bosak rezygnuje z jedynki na liście.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
+1Zolt pisze:dobra, może nie zabijajmy się o pajaca, co?
+2Zolt pisze:Kukiz po wyborach odpłynął jeszcze bardziej niż przed wyborami
+3Zolt pisze:dlatego uzbiera całe nic przy wejściu do sejmu
A jakbym był Donaldem Trumpem to byłbym bogaty. Różnica między Komorowskim, a Kukizem była całkiem spora. Rzekłbym, że niepodważalna.boncek pisze:Wszyscy tak myśleli i nagle Kukiz był trzeci. A gdyby Komorowski nie dał dupy na całej linii to może nawet byłby drugi.
Głosowanie na Korwina dla wielu nie było opcją, bo jak bardzo na boku by nie był, dalej część ludzi widzi JKMa jako zawodowego polityka i to (i sto innych rzeczy) go dyskwalifikuje.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Nie twierdze ze napisales. Zwyczajnie byla szansa na wywalenie z 2 tury kandydata PO lub PiS. Ze Kukiz? Podziekuj sondazom bo to on mial 3cie miejsce. Przy okazji byl (slowo klucz - byl ) wsrod kandydatow spoza partii najmniej oszolomskiboncek pisze:Gdzie ja tak napisałem?
Zapomniałem, że to dzisiaj. Idę. Napiszę jak przyszłem.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Przyszłem.
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Ekscentryk.ThimGrim pisze:Zapomniałem, że to dzisiaj. Idę. Napiszę jak przyszłem.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- LLothar
- A u nas w Norwegii
"Chyba" frekwencja nie dopisała
Co było z góry wiadome.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Tylko 100 mln szkoda. Za takie akcje powinno sie urzednikow obciazac finansowoBambusek pisze:Co było z góry wiadome.
7% na strzał rozpaczy byłego prezydenta. Macie swoje dobre rządy Platformy.
Mnie się śmiać chce. Tylko, że dopiero się wdrażam po urlopie i widzę, że to drugie referendum odrzucone przez Senat. Kompromitacja i żenada, to jedyne co mi przychodzi do głowy.
[edit]: było "dorzucone"
Mnie się śmiać chce. Tylko, że dopiero się wdrażam po urlopie i widzę, że to drugie referendum odrzucone przez Senat. Kompromitacja i żenada, to jedyne co mi przychodzi do głowy.
[edit]: było "dorzucone"
Ostatnio zmieniony 7 września 2015, o 08:47 przez Pquelim, łącznie zmieniany 1 raz.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Z tego co pamiętam to ludzie tu płakali, że się referendów nie robi. Ale może źle pamiętam...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Ja płakałem, że to wczorajsze referendum pod względem prawnym jest jakby sobie dupe w dupę wsadzić.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Jedną z przyczyn tak niskiej frekwencji był kompletny brak zaangażowania się całej klasy politycznej i mediów w jakąkolwiek kampanię na rzecz referendum. Panowie politycy (mimo bardzo nieprecyzyjnego pytania) chyba się wystraszyli, że stracą subwencje budżetowe. Szkoda tylko tych stu baniek! Ale jak to się mówi "kto bogatemu zabroni"
Główną przycyzna niskiej frekwencji było to, że to referendum było idiotyczne. Nawet pytania, może poza JOW, tak oczywiste, że urągające inteligencji przeciętnego obywatela. To referendum było potrzebne tylko i wyłącznie Komorowskiemu przed drugą turą, bo idioci w jego sztabie myśleli, że rozpaczliwe jego rozpisanie pozwoli odwrócić losy przegrywanej bitwy. W rezultacie referendum zostało zrealizowane dla nikogo. Sam stawiałem na frekwencje 15%, ale widzę że elektorat PO jest jeszcze mniejszy.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Pełna zgoda, może po za ilością elektoratu POPquelim pisze:Główną przycyzna niskiej frekwencji było to, że to referendum było idiotyczne. Nawet pytania, może poza JOW, tak oczywiste, że urągające inteligencji przeciętnego obywatela. To referendum było potrzebne tylko i wyłącznie Komorowskiemu przed drugą turą, bo idioci w jego sztabie myśleli, że rozpaczliwe jego rozpisanie pozwoli odwrócić losy przegrywanej bitwy. W rezultacie referendum zostało zrealizowane dla nikogo. Sam stawiałem na frekwencje 15%, ale widzę że elektorat PO jest jeszcze mniejszy.
Tzn. było nielegalne or what?Pquelim pisze:Ja płakałem, że to wczorajsze referendum pod względem prawnym jest jakby sobie dupe w dupę wsadzić.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Akurat w przypadku referendum niepójście też jest formą głosowania. Patrząc na wstępne wyniki głosowania, a konkretnie na ilość oddanych głosów za JOWami (cos koło 80%?) to raczej możemy zobaczyć jaki jest realny elektorat Kukiza. Reszta po prostu postanowiła referendum olać.
-
- sraczkowaty
No cóż prawdopodobnie jesteśmy świadkami upadku idei organizowania referendów. Duża wina w tym byłego prezydenta, który nie tylko w panice zorganizował nieprzemyślane referendum, ale po przegranych wyborach obraził się i nie zaangażował się w kampanię. Swoje dołożyły też media niemalże ignorując referendum.
2. Również jest niezbyt mądre, a mówienie o zebranych milionach podpisów to manipulacja, bo były zbierane pod innymi projektami
1. Ono zostało po to zgłoszone żeby zostało odrzuconePquelim pisze:Tylko, że dopiero się wdrażam po urlopie i widzę, że to drugie referendum odrzucone przez Senat. Kompromitacja i żenada, to jedyne co mi przychodzi do głowy.
2. Również jest niezbyt mądre, a mówienie o zebranych milionach podpisów to manipulacja, bo były zbierane pod innymi projektami
Dlatego powinien zostać obniżony próg frekwencyjny, żeby nie opłacało się bojkotować. Do powiedzmy 30% (albo np. 80% frekwencji ostatnich wyborów ogólnokrajowych). To wczorajsze i tak byłoby nieważne, ale 50% to naprawdę wyśrubowane wymaganie, przecież do unijnego, gdzie promocja byłą wielka i trwało dwa dni było tylko 58%boncek pisze:Akurat w przypadku referendum niepójście też jest formą głosowania.
słuchajcie. albo żyjecie w świecie gierek politycznych, albo rzeczywiście chcecie sie wypowiedzieć na temat organizacji i działania naszego państwa. jak dla Ciebie grel zgłaszanie referendum w sprawie sześciolatków to jest gra polityczna, no to po prostu nie mamy o czym rozmawiać. Świadkami to jesteśmy upadku klasy politycznej w polsce, która rozgrywa społeczne sprawy pomiędzy swoimi idiotycznymi słupkami wyborczymi w dupie mając los i sprawy obywateli. Dowodów na taki stan rzeczy jest tak wiele, że średnio myslący Gumiś zauważyłby to obserwując polską opinię publiczną i medialny dyskurs w dwa tygodnie. A my tu siedzimy i rozważamy upadek idei referendalnej, która nigdy w Polsce nie istniała.
Naprawde, nie chce mi się prowadzić tej dyskusji i wypowiadać się w tym temacie. Przeszło mi.
Naprawde, nie chce mi się prowadzić tej dyskusji i wypowiadać się w tym temacie. Przeszło mi.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Sześciolatki w szkole to jest totalna porażka. Wiem, bo mierzymy się z tym od tygodnia! Szkoły w większości totalnie nie są przystosowane aby przyjąć te maluchy. A najbardziej wkur... mnie to, że politycy wiedzą lepiej ode mnie co jest lepsze dla mojego dziecka!
- Stary Człowiek, A Może
Najlepszy dla twojego dziecka jest 10-kilogramowy tornister, pamiętaj!
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Razorblade
- Mr. Kroper
Bzdura. Masz za glupie dziecko i jestes nieudolnym rodzicem bo go do tego nie przygotowales odpowiednio.Jarecki pisze:Sześciolatki w szkole to jest totalna porażka. Wiem, bo mierzymy się z tym od tygodnia! Szkoły w większości totalnie nie są przystosowane aby przyjąć te maluchy. A najbardziej wkur... mnie to, że politycy wiedzą lepiej ode mnie co jest lepsze dla mojego dziecka!
Tako rzecza autorytety
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Wystarczyłoby wprowadzenie zasady, że wiek dziecka liczy się w momencie rozpoczęcia roku szkolnego, a nie według roku urodzenia (wiem, głupio brzmi ). Bo teraz niektóre dzieciaki mają iść do pierwszej klasy mając trochę ponad 5,5 roku, a to jest przesada. Kolega ma syna urodzonego w grudniu, w dodatku wcześniaka i nie kryje, że będzie mu załatwiał odroczenie podstawówki, bo na każdym kroku widać, że on jest młodszy od większości dzieciaków. Musi ciągle nadrabiać i pracować, żeby dorównać pozostałym. Kto ma dziecko, ten wie, jak bardzo taki malec zmienia się z miesiąca na miesiąc, a tu mówimy o różnicy wieku wynoszącej 1/6 całego dotychczasowego życia.
A w ogóle to powinna być dobrowolność wysyłania dzieci w wieku 6 lat do szkół i tyle. Nie wiem, co by to komu przeszkadzało?
A w ogóle to powinna być dobrowolność wysyłania dzieci w wieku 6 lat do szkół i tyle. Nie wiem, co by to komu przeszkadzało?
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man