![:P :P](./images/smilies/7.gif)
Ja narazie gram na ultimo glownie dlatego, ze jak juz zmieni sie wladca to potem rzadzi dluuuugo. I nie ma problemu ze w ciagu paru lat masz 3 zmiany wladcy, ktore potrafia zniszczyc plany nie mniej niz taka regencja.
ja mowie o moich wlasnych wojskach wlasnie niestety.. nie rozumie mdlaczego tak strasznie sie to zmieniaCaspius pisze:Zreszta teraz jest o wiele lepiej przy przechodzeniu na feudalizm, bo razem z toba przechodza wszyscy twoi poddani
EpickoCaspius pisze:Skandynawia, Rok 1117
EDIT: No to okazało się, że mi się herezje pokręciły i będę musiał jakoś przejść na Nestorianizm...
Do tego mi jeszcze chyba daleko, bo co chwila odkrywam cos nowego.Matthias[Wlkp] pisze:Caspius do perfekcji opanował masakrowanie za pomocą Wikingów.
ano - i az zalCaspius pisze:Ironmode jest, ale achievementy sa zablokowane na ruler designerze
Wstydzilem sie tego co tu napisalem. Naprawde. Postanowilem wiec spiac poslady, przejsc przez ta cholerna rebelie. Poswiecilem pol dnia i ja wygralem (w sumie trudne to nie bylo, tylko te kraty... brr). W miedzyczasie papiez sie wyklul z krucjata, ale ze nie ma juz na mapie zadnych panstw katolickich (ani nawet prawoslawnych) to mu niespecjalnie wyszlo. Moj wladca jakos tuz przed wygraniem rebelii dorosl i mial nawet znosne staty, wiec myslalem ze mam spokoj na nastepne 70 gierczanych lat.Caspius pisze:Chyba musze save'a odkopac i nie dopuscic do tej cholernej rebelii bo inaczej nie bede w stanie przez to przejsc.
chyle czolaCaspius pisze:Sytuacja obecnie wyglada tak: