Windows 10, 8.1, 8, 7 i inne
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Re: Windows 10, 8.1, 8, 7 i inne
Zrobiem wszystko, co się dało - zostało 20.5GB. Winsxs to 11 GB. Chyba lepiej nie będzie.
Czy właśnie zastanawiacie się czemu macie mniej miejsca na dysku systemowym niż kilka dni temu? Czeknijcie czy macie folder (ukryty) $Windows.~BT na dysku systemowym. Ja mam i zajmuje mniej więcej 6,5 GB. Windows, jak każdy porządny trojan pobrał się w ukryciu...
http://www.dobreprogramy.pl/Windows-10- ... 65110.html
http://www.dobreprogramy.pl/Windows-10- ... 65110.html
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
O.... To dlatego net mi ostatnio zamula. Całe szczęście mój provider ma skopany licznik danych, bo 3 kompy ściągające po 6 GB mogłoby mnie kosztować... Mam 400 GB limit, a dziennie potrafi do 24 GB dojechać.
- Larofan
- Social Media Ninja
nie znalazlem tego folderu w moim win7 chyba nie bede mial upgrejda
Na lapku mam windows 7 i teraz, jak zostawiłem go na chwilę włączonego, ściąga się jakaś mega giga aktualizacja, więc to pewnie to.Larofan pisze:nie znalazlem tego folderu w moim win7 chyba nie bede mial upgrejda
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Larofan
- Social Media Ninja
U mnie apgrejdy się lubią .. hm
. Wykrzaczac i ZUPEŁNIE nie wiem dlaczego *wink wink nudge nudge*
Wiec spodziewam się komplikacji
. Wykrzaczac i ZUPEŁNIE nie wiem dlaczego *wink wink nudge nudge*
Wiec spodziewam się komplikacji
Ja nie mam nic, chociaż też mi wczoraj strasznie net mulił i zastanawiałem się dlaczego.
Inna rzecz, że ja ciągle nie kumam jak to jest z "darmowością" nowego Windowsa. Bo dzisiaj czytałem, że on ma być tylko rok darmowy, a potem trzeba będzie wykupić licencje lub subskrypcję. Inne miejsca piszą, że ten rok to okres kiedy można dokonać upgrade'u, a potem będzie już free 4evah.
Inna rzecz, że ja ciągle nie kumam jak to jest z "darmowością" nowego Windowsa. Bo dzisiaj czytałem, że on ma być tylko rok darmowy, a potem trzeba będzie wykupić licencje lub subskrypcję. Inne miejsca piszą, że ten rok to okres kiedy można dokonać upgrade'u, a potem będzie już free 4evah.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
http://www.microsoft.com/en-us/windows/ ... 10-upgradeboncek pisze:Ja nie mam nic, chociaż też mi wczoraj strasznie net mulił i zastanawiałem się dlaczego.
Yes, free! This upgrade offer is for a full version of Windows 10, not a trial.
I w FAQ: Yes, it’s free. This is a full version of Windows, not a trial or introductory version. It is available for a limited time: you have one year from the time Windows 10 is available to take advantage of this offer.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
No dla mnie jest jednoznaczne. Mysle, ze niektorzy po prostu myla z tym:boncek pisze:No i to z faq można interpretować dwojako
http://www.winbeta.org/news/microsoft-r ... hey-expire
Teraz znowu mam to okienko na pasku startu, tyle że teraz jest z taką zieloną fifką "ten komputer jest zgodny".
Natomiast na lapku z win 7 też mam to okienko, ale fifki nie ma.
Natomiast na lapku z win 7 też mam to okienko, ale fifki nie ma.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Trochę suchar. Kto o zdrowych zmysłach i piraconej windzie 7 czy 8, będzie upgrade'ował do triala win10?LLothar pisze:No dla mnie jest jednoznaczne. Mysle, ze niektorzy po prostu myla z tym:
http://www.winbeta.org/news/microsoft-r ... hey-expire
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Kto czeka tam czekaboncek pisze:Też to mam. No nic, czekamy.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Lothar Win 3.11 na Atari testował.
U mnie w tej chwili równe 4 GB. Czyli o 0:00 powinno mi zaproponować instalację.
Chciałem zrobić przed instalacją format, bo nie robiłem od 2,5 roku, ale zapomniałem...
Chciałem zrobić przed instalacją format, bo nie robiłem od 2,5 roku, ale zapomniałem...
Since 2001.
Ale chyba możesz zrobić, bo tam pewnie będzie wybór czy clean install, czy upgrade. Na początek pewnie lepiej zrobić format.Chciałem zrobić przed instalacją format, bo nie robiłem od 2,5 roku, ale zapomniałem...
Ha, przydałby się jakiś dysk przenośny. Najlepiej myśleć zawczasu Teraz i tak nie mam na co tego wszystkiego zgrać.
Since 2001.
U mnie jest 5,87 GB (bajtów: 6 310 392 590).
EDIT - ale będzie więcej pewnie, bo jest kilka pustych (na razie) katalogów.
EDIT - ale będzie więcej pewnie, bo jest kilka pustych (na razie) katalogów.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Ja polecam upgrade, u mnie dzialalo bez problemu. Jakby był jakiś zgrzyt to Win10 ma opcje odświeżenia - taki niby reinstall ale aplikacje zostają chyba
Mi nie zależy na aplikacjach. Mam mnóstwo dokumentów, zdjęć i muzyki i nie mam na co je zgrać. Dobrze by było, żeby była opcja reinstalacji z pozostawieniem wybranych plików... jak zawsze nie pomyślę i później jest problem.
Since 2001.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Gdzie tego szukać? Mam win7 OEM legalnie...
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Jak zarezerwowałeś to Windows sobie to ściągnie, prędzej czy później. Jak nie, to możesz sobie później sam ściągnąć instalkę.
No ale to ktoś już instalował to i ma?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
W spisie aktualizacji mam dwa razy "Windows 10 Home - Niepowodzenie".
Since 2001.
- Larofan
- Social Media Ninja
ja sie wlasnie skapowalem ze mam w pizdu skrzaczonych apdejtow do office 2013 i usiluje to rozwiazac
Ja mam sześć jakiś aktualizacji oznaczonych jako "opcjonalne", ale chyba to nie ma wpływu na instalację Windowsa 10, bo na Twitterze też wiele ludzi czeka.
EDIT: Znalazłem coś takiego na reddicie:
"Just got off the phone with microsoft support. They confirmed to me the reason everyone is getting the 80240020 error is because windows is trying to install the update but it's time blocked until tomorrow."
EDIT: Znalazłem coś takiego na reddicie:
"Just got off the phone with microsoft support. They confirmed to me the reason everyone is getting the 80240020 error is because windows is trying to install the update but it's time blocked until tomorrow."
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2015, o 09:25 przez Cherryy, łącznie zmieniany 1 raz.
Since 2001.
- Larofan
- Social Media Ninja
ja mam takie co sa oznaczone ze sa wazne i sa upierdliwe bo ciagle przez nie resetuje mi sie komp a instalacji tychze nie przebiega poprawnie.. dodatkowo office nie chcial sie usunac i zainstalowac ponownie wiec teraz grzebie jakimis toolami zeby to ogarnac
U mnie cisza od czerwca Mam wszystko aktualne / wszystko pobrane ikonki rezerwacji ani nic zwiazanego z win10 nie ma do dzisiaj. Any ideas ?
Allen: Is that a rain coat?
Bateman: YES IT IS!
Właśnie się zaktualizował, trwało to jakąś godzinę. Pisze tego posta z nowego Explorera... znaczy z Edge
- Larofan
- Social Media Ninja
u mnie tez cichutko - upierdliwe apdejty office wylaczylem w pizdu bo sa zbyt namolne a watpie zeby byly nieodzowne w instalce win10
nie mam zadnego ukrytego katalogu i wesze podstep
EDIT:
um.. poklikawszy upierdliwie, scaignalem manualne narzedzie do apdejtu i win10 sie sciaga (wedlug niego) co zdaje sie byc potwierdzone pojawieniem sie folderu o nazwie $Windows.~WS
nie mam zadnego ukrytego katalogu i wesze podstep
EDIT:
um.. poklikawszy upierdliwie, scaignalem manualne narzedzie do apdejtu i win10 sie sciaga (wedlug niego) co zdaje sie byc potwierdzone pojawieniem sie folderu o nazwie $Windows.~WS
Dobra znalazlem cos takiego http://www.microsoft.com/pl-pl/software ... /windows10
pobieram recznie
pobieram recznie
- Larofan
- Social Media Ninja
to samo zrobilem wlasnie.. ~60% mamGoro pisze:pobieram recznie
szybko idzie w sumie
A do jakiego Ci się zaktualizował i czy coś trzeba wybierać? (taki program zrobił mały miękki). Bo jak teraz mam win 8.1. pro to powinien się chyba też do win 10 pro zaktualizować, ale na liście tego programu widzę jeszce wersję pro N. Nie wiem czy czekać czy se sam to robić...hat pisze:Właśnie się zaktualizował, trwało to jakąś godzinę. Pisze tego posta z nowego Explorera... znaczy z Edge
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Zaktualizował się do wersji Home, nic nie musiałem wybierać.
Dobrze jest tylko zajrzeć do ustawień prywatności podczas instalacji, bo system domyślnie wszystkie informacje chce wysyłać do MS.
Dobrze jest tylko zajrzeć do ustawień prywatności podczas instalacji, bo system domyślnie wszystkie informacje chce wysyłać do MS.
Ściągnąłem jakąś aplikację Creation Tool ze strony Microsoftu i też już pobieram, chociaż nie wiem po co, skoro na dysku mam 5gb katalog.
Since 2001.
a ja sie zastanawiam nad inna rzeczą.
Jeżeli mam Win7 orginalny i teraz go zapdejtuje do 10, to czy bede mógł nadal korzysac z partycji przywracania systemu? Mam takową wbudowaną i za jej pomocą robie sobie formaty (czyszczenie wszystkich plików, uprzednio backup i win7 jak nowy). Czy będę mógł po sformatowaniu do win7 znów przejsć do win10? I jak się taka sytuacja ma do tego, że 10 będzie darmowa przez rok? Co, potem juz nie można formatować dysku systemowego bo za powrót do 10 będzie trzeba płacić?
Jeżeli mam Win7 orginalny i teraz go zapdejtuje do 10, to czy bede mógł nadal korzysac z partycji przywracania systemu? Mam takową wbudowaną i za jej pomocą robie sobie formaty (czyszczenie wszystkich plików, uprzednio backup i win7 jak nowy). Czy będę mógł po sformatowaniu do win7 znów przejsć do win10? I jak się taka sytuacja ma do tego, że 10 będzie darmowa przez rok? Co, potem juz nie można formatować dysku systemowego bo za powrót do 10 będzie trzeba płacić?
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Ponoć jak raz zainstalujesz w ciągu roku, to później masz za darmo cały czas niezależnie od formatu. Ale teraz nie mogę znaleźć źródła.
Since 2001.
Jedno ze źródeł tutaj http://www.purepc.pl/oprogramowanie/win ... u_premiery
Dobra, zostawiam to, bo Netia postanowiła dziś sprawdzać zdalnie czy działa mi Internet, a robi to poprzez jego wyłączanie. Jak już miałem 80% obrazu to wszystko się poszło kisić. Ale Winda coś chyba robi, bo ten folder co się pobrał teraz się zmniejsza... No mówię, trojan roku ten Windows.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
A jak można całkowicie legalnie i normalnie nabyć win10?