Eklezja, czyli luźno o polityce.
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Re: Eklezja, czyli luźno o polityce.
Podobno na banknocie będzie Zdzisław Krecina
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
-no, jeszcze gumę do żucia. Tę tańszą.Matthias[Wlkp] pisze:- Ma pani rozmienić banknot 500zł?
- Oszalał pan??!?!?!
- To zapałki poproszę
- (odgłos strzelby przeładowywanej w myślach)
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Panowie, to kiedy sobie robimy in-vitro?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Przespales iwent, zrobilismy na zlocie rok temu.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Counterman
- Waniaaa!
Pq ale to jest tak z kontekstu wyjęte i w ogóle tak dobrane, że ja nawet nie wiem o co chodzi.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
My tu pitu pitu, a nowa partia właśnie powstała na lewicy:
Będą produkować wiatraki o niegładkich brzegach
Będą produkować wiatraki o niegładkich brzegach
To jakaś partia fanatycznych kibiców?
POOOOOOLSKAAAA!!! BIAŁOOOO - CZERWOOONI!
Chociaż jak na lewicy to wystarczyłoby, że czerwoni
POOOOOOLSKAAAA!!! BIAŁOOOO - CZERWOOONI!
Chociaż jak na lewicy to wystarczyłoby, że czerwoni
Rozenek i Napierniczak. Już biegnę głosować. Wszyscy biegną.
Chociaż sama idea nazwy partii dobra, przypomina, że patriotyzm nie musi być prawicowy.
Chociaż sama idea nazwy partii dobra, przypomina, że patriotyzm nie musi być prawicowy.
#sgk 4 life.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Designer płakał jak rysował
-
- sraczkowaty
Fajny będą mieli skrót-BiCz
+1Chociaż sama idea nazwy partii dobra, przypomina, że patriotyzm nie musi być prawicowy.
Raczej BC.Fajny będą mieli skrót-BiCz
Since 2001.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
nowy spot PiSu
"
Widać co prawda że target spotu to twardy elektorat, ale podoba mi się wykorzystanie tych taśm w narracji
"
Widać co prawda że target spotu to twardy elektorat, ale podoba mi się wykorzystanie tych taśm w narracji
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
wygaszać kopalnie, wygaszać kopalnie, wygaszać kopalnie...
Since 2001.
Nie usłyszałem co chce wygaszać.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Zaczyna się lizanie rowu Kaczorowi
http://m.tokfm.pl/Tokfm/1,109983,183101 ... larniejsze
http://m.tokfm.pl/Tokfm/1,109983,183101 ... larniejsze
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Skoro jak na razie przyszły rząd PiS będzie najbardziej lewicowym rządem od 89 roku, to trudno, żeby lewicowy publicysta Jacek Żakowski nie cieszył się z tego powodu. Tym bardziej, że na starość Żakowski się niestety w tym swoim lewicowym rozdawnictwie radykalizuje. Zupełnie jak Prezes.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Serio kogos dziwi ze PiS to lewica z krwi i kosci?boncek pisze:Skoro jak na razie przyszły rząd PiS będzie najbardziej lewicowym rządem od 89 roku, to trudno, żeby lewicowy publicysta Jacek Żakowski nie cieszył się z tego powodu. Tym bardziej, że na starość Żakowski się niestety w tym swoim lewicowym rozdawnictwie radykalizuje. Zupełnie jak Prezes.
boncek, skoro pis ma tak zajebiście lewicowy program, że nawet Żakowski go popiera, to głosuj na pis
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Pozamiatałeś
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Czyli jedyna partia, która nie zapowiada podnoszenia podatków i wydatków to zdyskredytowana na starcie Nowoczesna.pl-atforma?
- Razorblade
- Mr. Kroper
PiS nie ma programu lewicowego. PiS jest lewicowy gospodarczo. Mega lewicowy.
W życiu na żadną lewicową partię nie głosowałem, więc nie bardzo rozumiem czym snt pozamiatał.
-
- sraczkowaty
http://www.1001portails.com/rss_wprost_ ... ZwsufnLJqN
Ciekawe dlaczego wielu ma Korwina za oszołoma, ciekawe
edit
https://www.youtube.com/watch?v=LQtJHGZGeUc
Ciekawe dlaczego wielu ma Korwina za oszołoma, ciekawe
edit
https://www.youtube.com/watch?v=LQtJHGZGeUc
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Najwyraźniej spin doktorzy po wyborach go opuścili...
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Serio czy ironia?SithFrog pisze:Jeden bilet na całą UE, co za kretynizm.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Bo nie widzę żadnych minusów unifikacji biletów, tylko ułatwienie dla pasażerów.SithFrog pisze:Serio. Skąd w ogóle pytanie?LLothar pisze:Serio czy ironia?
Proponuję najpierw unifikację zarobków i wszystkich cen. Bo czemu nie?LLothar pisze:Bo nie widzę żadnych minusów unifikacji biletów, tylko ułatwienie dla pasażerów.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
A to jest mowa o unifikacji cen także, czy samego systemu?
A jakie to ma znaczenie? Czemu unifikacja w tak wąskim zakresie? Ja po prostu idę dalej tą idiotyczną ścieżką.
Na razie nawet unifikacja waluty nie poszła dobrze, może wstrzymajmy się z odgórnym narzucaniem podobnych rozwiązań?
Na razie nawet unifikacja waluty nie poszła dobrze, może wstrzymajmy się z odgórnym narzucaniem podobnych rozwiązań?
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Czyli jestes tez przeciwko unifikacji ładowarek do telefonów (ups, na to juz za pozno, teraz sie dziady za laptopy zabrali) oraz unifikacji rynku telekomunikacyjnego?
Odpowiedź na Twoje pytania, te i każde kolejne, brzmi: tak, jestem przeciwko biurokratycznemu, centralnemu sterowaniu takimi rzeczami.
Wszyscy poza Apple sami doszli do wniosku, że mikro USB będzie git. I to na całym świecie, a nie w EU. Rynek jakimś cudem sam na to wpadł, bez pomocy "speców", którzy decydują za Ciebie jakich masz używać żarówek, jak mocny mieć odkurzacz i że ślimak to ryba, bo przecież "wiedzo lepij".
Wszyscy poza Apple sami doszli do wniosku, że mikro USB będzie git. I to na całym świecie, a nie w EU. Rynek jakimś cudem sam na to wpadł, bez pomocy "speców", którzy decydują za Ciebie jakich masz używać żarówek, jak mocny mieć odkurzacz i że ślimak to ryba, bo przecież "wiedzo lepij".
- LLothar
- A u nas w Norwegii
To sobie poczytaj skąd sie mikro USB w telefonach wzieloSithFrog pisze:Wszyscy poza Apple sami doszli do wniosku, że mikro USB będzie git. I to na całym świecie, a nie w EU. Rynek jakimś cudem sam na to wpadł, bez pomocy "speców", którzy decydują za Ciebie jakich masz używać żarówek, jak mocny mieć odkurzacz i że ślimak to ryba, bo przecież "wiedzo lepij".
Poczytałem.
http://technologie.gazeta.pl/internet/1 ... stkie.htmlKomisja Europejska postanowiła, że od 2011 roku uniwersalnym standardem do ładowania telefonów ma być złącze micro-USB.
Koniec więc z wiecznym szukaniem ładowarki, podczas którego, wedle prawa Burke'a, napotkamy wszystkie możliwe modele do różnych telefonów, tylko nie do tego, którego szukamy.
Co prawda już mniej więcej rok temu główni producenci telefonów komórkowych na europejski rynek (w tym Nokia, Apple, RIM i Motorola) uzgodnili, że uniwersalnym złączem będzie micro USB. Jednak dopiero teraz oficjalne stanowisko zabrała Komisja Europejska. Pod dokumentem podpisało się dotychczas 14 producentów telefonów: Apple, Emblaze Mobile, Huawei Technologies, LGE, Motorola, NEC, Nokia, Qualcomm, Research in Motion (RIM), Samsung, SonyEricsson, TCT Mobile (ALCATEL), Texas Instruments oraz Atmel.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
To moze mniej wybiorczoSithFrog pisze:Poczytałem.
http://www.cnet.com/news/apple-others-a ... in-europe/
gazeta pisze w grudniu 2010 roku, ze "Jednak dopiero teraz oficjalne stanowisko zabrała Komisja Europejska." Jednak jak zobaczysz powyzej, CNET z polowy 2009 juz pisze, ze to UE wymusila tą zmiane.
edit: albo na Wikipedii... https://en.wikipedia.org/wiki/Common_ex ... wer_supply
Piękny akapit: Similar regional and global industry initiatives for mobile phone chargingLLothar pisze:edit: albo na Wikipedii... https://en.wikipedia.org/wiki/Common_ex ... wer_supply
A poza tym tak wymusili, że aż Apple ma to w dupie
Chociaż to bez znaczenia, bo jestem przeciwny regulacji takich spraw odgórnie. Tak jak pisałem. Nie chcę, żeby urzędnik z Brukseli mówił mi jakiego odkurzacza mam używać. Rozumiem, że innym to nie przeszkadza. Co kto lubi.
Tak samo nie widzę sensu w zapewne cholernie kosztownym i niezbyt potrzebnym systemie jednego biletu. Trochę podróżuję po Europie i w żadnym wypadku nie miałem z tym problemu.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
No widzisz, a ja mając doświadczenie w projektowaniu tego i owego kocham standaryzacje wszelkiego typu.
Widzisz Sith, LLo nie chce zrozumieć istoty rzeczy - że nawet jak w jednej sprawie urzędnicza unifikacja przyniesie korzyść, to w kolejnych 100 zabije różnorodność, wolny rynek i konkurencję. On po prostu nie chce tego zrozumieć i bałwochwalczo wręcz wielbi urzędnicze pomysły a to na ładowarki, a to na brak żarówek, a to na przymusowe absorbowanie imigrantów czy tam uchodźców.
Jest taki etap w życiu, na którym jest LLo obecnie, kiedy generalnie idzie dobrze, a chore pomysły urzędasów nie doskwierają bezpośrednio. Znam sporo podobnych przypadków i dopiero jak osobiście wskutek takich pomysłów dostali od życia po dupie to zaczęli myśleć inaczej.
Dlatego - paradoksalnie - im szybciej LLo dostanie po dupie - tym dla niego (a pośrednio dla nas wszystkich) lepiej
Jest taki etap w życiu, na którym jest LLo obecnie, kiedy generalnie idzie dobrze, a chore pomysły urzędasów nie doskwierają bezpośrednio. Znam sporo podobnych przypadków i dopiero jak osobiście wskutek takich pomysłów dostali od życia po dupie to zaczęli myśleć inaczej.
Dlatego - paradoksalnie - im szybciej LLo dostanie po dupie - tym dla niego (a pośrednio dla nas wszystkich) lepiej
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
Nie mam nic przeciwko standaryzacji, jak jest robiona z głową i nie narzucana z góry.LLothar pisze:No widzisz, a ja mając doświadczenie w projektowaniu tego i owego kocham standaryzacje wszelkiego typu.
Ot, jak w mojej branży. https://en.wikipedia.org/wiki/GSM-R#History
"The standard is the result of over ten years of collaboration between the various European railway companies, with the goal of achieving interoperability using a single communication platform."
Okazało się, że to takie fajne, że nawet Chiny czy Australia korzystają z tego.
I nikt niczego nie musiał z góry narzucać. Tak samo z odkurzaczami, żarówkami, etc.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Akurat jeśli chodzi o transport międzynarodowy, to rzeczywiście, ujednolicanie jest bez sensu. Jakby tylko w polsce zrobić jeden bilet na wszystko, to zabijamy takiego Polskiego Busa i koniec z przejazdami za 1 zł... No chyba, że ujednolicenie ma dotyczyć wyłącznie przewoźników narodowych - tutaj i tak panuje socjal i ceny z kapelusza, więc różnicy nie powinno być.
Z tym ujednolicaniem zarobków, to uważaj Sith... Prawda jest taka, że na wysokie zarobki mogą sobie pozwolić tylko kraje, w których jest rodzimy przemysł. Jeśli taki Siemens, czy Bosch ma Polskiemu pracownikowi płacić tyle samo, co Niemieckiemu, to po co ma stawiać fabrykę w Polsce? Jeśli chcemy zarabiać tyle, co za zachodnią granicą, to zdecydowaną większość firm zagranicznych muszą zastąpić Polskie.
Z tym ujednolicaniem zarobków, to uważaj Sith... Prawda jest taka, że na wysokie zarobki mogą sobie pozwolić tylko kraje, w których jest rodzimy przemysł. Jeśli taki Siemens, czy Bosch ma Polskiemu pracownikowi płacić tyle samo, co Niemieckiemu, to po co ma stawiać fabrykę w Polsce? Jeśli chcemy zarabiać tyle, co za zachodnią granicą, to zdecydowaną większość firm zagranicznych muszą zastąpić Polskie.
Cały drugi akapit jest niepotrzebny Matthias, ja to wiem i wcale nie jestem za przymusowym ujednoliceniem zarobków przez Komisję czy Parlament UE. Tu akurat ironizowałem