Store
Re: Store
Zastanawiam się nad zlikwidowaniem kart kredytowych. Powstrzymuje mnie głównie brak możliwości płacenia w PS Store. Spróbowałem doładować portfel zwykłą kartą Visa do konta Inteligo. Okazało się że działa
Myśmy kiedyś dzwonili i pytali ocb, okazuje się, że w PKO transakcja musi być za każdym razem weryfikowana podczas gdy takie sklepy jak PSN najpierw wysyłają obciążenie np. 1 zł, a jak jest wszystko ok juz potem z automatu ściągają kasę. Sęk w tym, że w PKO to nie działa.
Ja od wielu lat płacę kartą Visa z Inteligo (na PS3 i PS4). Zawsze działało bezproblemowo.
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Potwierdzam - VISA z PKO nie działa. Może miałem blokadę jako frankowicz, żebym nie szalał z zakupami tylko spłacał Dlatego musiałem sobie założyć wirtualną z WBK.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Polecam zwrócić uwagę na obniżki cen jakie od kilku dni widnieją na PSN. Osobiście postanowiłem, że The Last of Us i Bloodborne musi ustąpić czemuś o wiele bardziej cenniejszemu
Wiesław 3, Dark Souls 2, Bloodborne, a już niedługo Dark Souls 3... my god
Teraz po zakupie DS2 mogę pełnoprawnie napisać: wracam do konsol
Wiesław 3, Dark Souls 2, Bloodborne, a już niedługo Dark Souls 3... my god
Teraz po zakupie DS2 mogę pełnoprawnie napisać: wracam do konsol
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
Dobra cena, podobna jak na Steam niedawno.
Ja zrobiłem pierwszy przesiew i wyszło mi 250zł. Teraz zastanawiam się co z tej listy wywalić:
Final Fantasy VIII
Final Fantasy IX
Final Fantasy X/X-2
Vargant Story
Suikoden
Suikoden II
Persona 4 Golden
Castlevania: Symphony of the Night
Pewnie zrezygnuję z Castlevanii, bo tak naprawdę już ją przeszedłem jakiś czas temu, choć z drugiej strony nigdy nie przeszedłem jej na 200%.
Ja zrobiłem pierwszy przesiew i wyszło mi 250zł. Teraz zastanawiam się co z tej listy wywalić:
Final Fantasy VIII
Final Fantasy IX
Final Fantasy X/X-2
Vargant Story
Suikoden
Suikoden II
Persona 4 Golden
Castlevania: Symphony of the Night
Pewnie zrezygnuję z Castlevanii, bo tak naprawdę już ją przeszedłem jakiś czas temu, choć z drugiej strony nigdy nie przeszedłem jej na 200%.
Odchudziłem listę:
Kiedy w to zagram to nie wiem, ale jaram się.Final Fantasy® VIII (Full Game)
Final Fantasy® IX (Full Game)
Suikoden II (Pełne wersje gier)
Vagrant Story™ (Full Game)
Persona 4 Golden (Pełne wersje gier)
Jest jeszcze taka promocja: https://store.playstation.com/#!/en-pl/ ... ITAL072015
Zastanawiam się nad Grim Fandango i AC:China.
Jaka jest szansa, że będą za jakiś czas w PS Plus? GF pewnie nie, ale AC już bywało...
Zastanawiam się nad Grim Fandango i AC:China.
Jaka jest szansa, że będą za jakiś czas w PS Plus? GF pewnie nie, ale AC już bywało...
https://store.playstation.com/#!/pl-pl/ ... RKSTARDEAL
Jak ktoś nie grał w RDR albo LA Noire, to lepszej okazji chyba nie będzie. W ogóle RDR z Undead za 33,80 zł, świat się kończy!
Jak ktoś nie grał w RDR albo LA Noire, to lepszej okazji chyba nie będzie. W ogóle RDR z Undead za 33,80 zł, świat się kończy!
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Zajebista gierka! Na prawdę warto
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Akurat Undead nie jest jakiś rewelacyjny, bo świat się nieco bardziej pusty robi, ale po przejściu podstawki chce się grać dalej i ten dodatek wypełnia tę lukę. Po przejściu Undeadów nie chciało mi się grać dalej...
LOL, zdałem sobie właśnie, jak stara jest ta gra... Kupiłem ją w 2012 jak byłem na delegacji w Szwecji w jakimś promocyjnym bundlu za pół ceny, bo już wtedy nie była pierwszej świeżości...
LOL, zdałem sobie właśnie, jak stara jest ta gra... Kupiłem ją w 2012 jak byłem na delegacji w Szwecji w jakimś promocyjnym bundlu za pół ceny, bo już wtedy nie była pierwszej świeżości...
W biznesie nie ma sentymentówboncek pisze:Nie no nic, wcale nie śmierdzi hipokryzją.
A serio: naprawdę nie mam nic przeciwko promocjom i obniżkom. Nie kłują mnie w oczy black firdaye w PS Store (a nie sklepie plejstejszyn) czy na Steamie (a nie parze).
Natomiast jak widzę sklep na ulicy, w Polsce, który robi wyprzedaż z okazji black friday to się śmieję, co poradzę.
Obrazowo: jak mnie rozwala "blek frajdej" w polskim sklepie to nie powinienem nic kupić w tym czasie na amazon.com z okazji "black friday"?
Drogi pamiętniczku. Kupiłem legalnie w RTV Euro AGD wiedźmińskie DLC Serce z Kamienia. W pudełku piękne karty do gwinta i kod na DLC. Wchodzę do PS Store, odpalam Redeem Code, wpisuję i zonk:
http://i.imgur.com/6O7PFBg.jpg
Do kogo uderzać? Pomoc techniczna PS Store, forum/pomoc CDP Red czy do sklepu, w którym kupiłem?
Shit
http://i.imgur.com/6O7PFBg.jpg
Do kogo uderzać? Pomoc techniczna PS Store, forum/pomoc CDP Red czy do sklepu, w którym kupiłem?
Shit
Dobra, fałszywy alarm i nieplanowana niespodzianka poświąteczna od bliskiej osoby. Już miałem na koncie zakupione to DLC, tylko miała być niespodzianka
Ktoś chce po okazyjnej cenie kupić kod na Serca z kamienia na PS4?
Ktoś chce po okazyjnej cenie kupić kod na Serca z kamienia na PS4?
Spora przecena w sklepie, miedzy innymi motocykle do Drajwklubu po taniości
http://www.pssite.com/news/48555/ogromn ... store.html
http://www.pssite.com/news/48555/ogromn ... store.html
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Biere!
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Obniżka rocznego abonamentu Plusa :
http://m.ppe.pl/news/42472/sony-przecen ... -plus.html
boncek pisze:Obniżka rocznego abonamentu Plusa :
Jest to specjalny rabat dla graczy, którzy nie mają aktywnego Plusa.
http://www.ppe.pl/news/44679/mega-promo ... enach.html
Nie wiem czy kogoś zainteresuje, ale jest sporo prawdziwych perełek.
Nie wiem czy kogoś zainteresuje, ale jest sporo prawdziwych perełek.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Chciałem zawsze w to zagrac a widzę, że dzieki cel-shadingowi gra zestarzała sie godnie. Może sobie kupię na jesienne wieczory.Dogy pisze:Damn, przez Ciebie kupiłem Rogue Galaxy
Dokładnie, oglądałem wczoraj gameplay z ps4 na youtubie i wygląda świetnie.Voo pisze:Chciałem zawsze w to zagrac a widzę, że dzieki cel-shadingowi gra zestarzała sie godnie. Może sobie kupię na jesienne wieczory.Dogy pisze:Damn, przez Ciebie kupiłem Rogue Galaxy
Na Storze pojawił się Summer sale i jedna pozycja mi się rzuciła w szczególności, a mianowicie Beyond Two Souls (remaster PS4) za 50 zł. Jest to jedyna gra której nie ograłem na PS3 z tych co wychodziły pod koniec generacji. Przy Heavy Rain bawiłem się świetnie.
Warto za 5 dysek brać?
Warto za 5 dysek brać?
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Podobała mi się znacznie mniej niż HR, nie ma mowy o tamtych emocjach i więzi z postaciami. Podobała mi się też mniej od Fahrenheita. Trudne pytanie, jak dla mnie to taka 7-ka. Nawet nie chciało mi się platynować a myślałem, ze bede sie w nią zagrywał i przezywał jak HR. Jak masz czas to graj, przy tej cenie to raczej kwestia czy warto wydatkować na to czas
Jak masz jeszcze gdzieś PS3 to mogę Ci pożyczyć. Największym problem Beyond jest niechronologiczne przedstawienie historii. Niby na PS4 to zmienili, ale i tak musisz przejść grę normalnie, żeby odblokować ten tryb.
Kupiłem tego Beyonda na PS4 i mała poprawka. Od samego początku możesz grać chronologicznie. Ja lekko się zawahałem bo pomyślałem sobie "ok, każdy grał w oryginał, a ja mam grać w całkowicie nowy tryb?" i wybrałem standardowy tryb.
Grę właśnie skończyłem...żałuję, że nie zagrałem chronologicznie. Strasznie skrzywdzili tą grę na wielu płaszczyznach. Mam mieszane uczucia. Tak jak Voo napisał - mocne 7 i nic więcej. Platynować tego raczej się nie zdecyduje. Jedynie co, to zaraz odpalę YT i obejrzę pozostałe zakończenia.
Grę właśnie skończyłem...żałuję, że nie zagrałem chronologicznie. Strasznie skrzywdzili tą grę na wielu płaszczyznach. Mam mieszane uczucia. Tak jak Voo napisał - mocne 7 i nic więcej. Platynować tego raczej się nie zdecyduje. Jedynie co, to zaraz odpalę YT i obejrzę pozostałe zakończenia.