EURO 2016 :: Eliminacje
Moderatorzy: boncek, Zolt, Cherryy
Re: EURO 2016 :: Eliminacje
Wynik pod znakiem "fartu" patrząc na to co się stało w meczu Niemcy - Irlandia.
Teraz tylko utrzymajmy tą euforię na dłużej...
Teraz tylko utrzymajmy tą euforię na dłużej...
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
wszystko jest ok dla mnie po tym remisie, pod warunkiem że w listopadzie nie wtopimy z Gruzją i będa trzy wyjazdowe punkty. W tym momencie, przy remisie Niemców z Irolami to ci drudzy wyrastają na największych rywali w walce o awans.
Mecz był bardzo ciekawy, w drugiej połowie na bardzo wysokim poziomie. Nie podobał mi się poczatek naszych, którzy stali jak kołki i bez specjalnego ruchu dali się stlamsić wysokim pressingiem Szkotów. Tylko że potem wpadła nam bramka znienacka, więc wydawało się że wszystko w porządku... Sam nie wiem, czy to szkocja taka mocna, czy jednak naszym brakowało trochę sił. Bo walki i ambicji na pewno nie. Rewelacyjnie odbudował się Mila - akcja w stylu Kaki z Milanu, szkoda że Grosickiemu nie dopisało szczęście. Lewy trochę za mało łomotał - więcej strzalów by się przydało, bo jak raz spróbował to efekt był wielce niepokojący (Szkotów oczywiście).
Generalnie to sobie wczoraj uświadomiłem, że po raz pierwszy jaram się kadrą tak bardzo, jak za czasów Smolarka, Krzynówka i Leo - to było 7 (siedem!) lat temu. A jeszcze całkiem doskonale pamiętam Orółów Engela i S-kadrę Wójcika... jestem stary ;(
Mecz był bardzo ciekawy, w drugiej połowie na bardzo wysokim poziomie. Nie podobał mi się poczatek naszych, którzy stali jak kołki i bez specjalnego ruchu dali się stlamsić wysokim pressingiem Szkotów. Tylko że potem wpadła nam bramka znienacka, więc wydawało się że wszystko w porządku... Sam nie wiem, czy to szkocja taka mocna, czy jednak naszym brakowało trochę sił. Bo walki i ambicji na pewno nie. Rewelacyjnie odbudował się Mila - akcja w stylu Kaki z Milanu, szkoda że Grosickiemu nie dopisało szczęście. Lewy trochę za mało łomotał - więcej strzalów by się przydało, bo jak raz spróbował to efekt był wielce niepokojący (Szkotów oczywiście).
Generalnie to sobie wczoraj uświadomiłem, że po raz pierwszy jaram się kadrą tak bardzo, jak za czasów Smolarka, Krzynówka i Leo - to było 7 (siedem!) lat temu. A jeszcze całkiem doskonale pamiętam Orółów Engela i S-kadrę Wójcika... jestem stary ;(
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Lewy zgasł po faulu, którego sędzia nie odgwizdał, a to była czerwona kartka.
To fakt. W ogóle jestem masakrycznie wkurzony tym, że tego pajaca Undiano Mallenco dają do sędziowania CZEGOKOLWIEK. Widziałem naprawdę sporo meczów pod batutą tego pana i dosłownie w każdym przynajmniej połowa zawodnikó na boisku regularnie miała ochotę mu zwyczajnie i po ludzku przy^#@%ić. Ja zresztą też. Gość ma niezwykłą umiejętność odgwizdywania takich gówien, których nigdy byś nie zauważył, a jednocześnie ignorowania ewidentnie brutalnych zagrań.
Na Lewym to była czerwona, Nani wyleciał za coś takiego dwa lata temu w 1/4 LM z Realem - a nie trafił wtedy w przeciwnika nawet.
Na Lewym to była czerwona, Nani wyleciał za coś takiego dwa lata temu w 1/4 LM z Realem - a nie trafił wtedy w przeciwnika nawet.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Obejrzałem sobie jeszcze raz powtórki. Kogo k...a krył Szukała przy pierwszym golu dla Szkotów? Miał kupę czasu, żeby się dobrze ustawić.
Grecja wtopiła z Wyspami Owczymi
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
W ogóle nie ma już słabych drużyn w Europie. San Marino zdobyło pierwszy w historii punkt, remisując 0:0 z Estonią, a Liechtenstein wygrał 1:0 z Mołdawią i to na wyjeździe. Dobrze, że nam się trafił ten cały Gibraltar, bo mogło być ciężko.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
W San Marino chłopaki muszą mieć niezły zgryz. Nie mogą świętować, bo muszą iść do pracy i podawać alkohol kibicom, którzy chcą świętować
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
A przy okazji Lichtenstein wygrał na wyjeździe z Mołdawią. Tą samą, z którą kadra Waldka Fornalika tam zremisowała.
rzadko wrzucam coś polecam, a z onetu to chyba nigdy, ale bardzo fajny, niedługi wywiad z Bońkiem:
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/ka ... niek/47r1x
Widać, że Zibi to ogarnięty menedżer i jednocześnie jest fajnym gościem
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/ka ... niek/47r1x
Widać, że Zibi to ogarnięty menedżer i jednocześnie jest fajnym gościem
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Szkoda, że jest też czasem burackim cwaniakiem. W Wyborczej rzucił hasłem, że silne uzależnienie od bukmacherki nie istnieje, nie ma takiej choroby. Nie poparł tego jakimiś dowodami. Po prostu nie zna takiego kogoś, a jak on nie zna, to nie ma takich przypadków i chuj. Mówi to gość, który od lat reklamuje firmy bukmacherskie
Rotfl, czarnogórskie bydło dwa razy przerywa mecz z Rosją, na samym początku pierwszej polowy i poprawka na starcie drugiej. Ciekawe, jak długo jeszcze UEFA będzie udawała, że nie widzi.
Bramkarz Mołdawii strzelił samobója Ibrą
Grecja gra legendarne eliminacje....
Kadra jest na takim dnie jak ich gospodarka.
Kadra jest na takim dnie jak ich gospodarka.
Dostać raz od Wysp Owczych - śmiech, ale może się zdarzyć. Dostać dwa razy -
- Crowley
http://streamable.com/wc16
Dobry jest! Ale to, co robili Germanie w polu karnym, to już nawet nie kopanina Barcelony, tylko gra w dziadka.
Dobry jest! Ale to, co robili Germanie w polu karnym, to już nawet nie kopanina Barcelony, tylko gra w dziadka.
About Mankind
About Mankind
- PIOTROSLAV
- Parmezan
W której grupie jest Australia? Kazachstan już znalazłem....
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Niestety, FIFA dała Australię do strefy azjatyckiej. Ale jeszcze kilka lat i może się przebiją do Europy
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Dzisiaj Eurowizja, jutro UEFA
no tak, w kadrze na pewno rozkminiają czy nie złamać przepisów, żeby nie zaliczyc meczu z Grecją do rankingu FIFA. weszlo...
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- PIOTROSLAV
- Parmezan
ale co za argumenty tam padaja 'chyba kazdy wolałby grać z Albania zamiast z Francja'
Ja śmiem twierdzić, ze po ostatnim mundialu to Albania lepiej się prezentuje niż stetryczali Włosi...
Ja śmiem twierdzić, ze po ostatnim mundialu to Albania lepiej się prezentuje niż stetryczali Włosi...
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Nie chodzi o to czy rozkminiają. Trochę z czapy taki system.
"Ja śmiem twierdzić, ze po ostatnim mundialu to Albania lepiej się prezentuje niż stetryczali Włosi..."
Ten żart ci wyszedł
"Ja śmiem twierdzić, ze po ostatnim mundialu to Albania lepiej się prezentuje niż stetryczali Włosi..."
Ten żart ci wyszedł
A ewentualne wygrane w meczach o punkty i tak nie podniosą nam rankingu? Ja nie rozumie.
#sgk 4 life.
Bo to zdaje się nie jest proste równanie typu suma punktów przez ilość meczów. Jeszcze chyba dochodzi mnożnik "wagi" meczu. Towarzyskie są mniej ważne niż eliminacyjne, nie mówiąc już o turniejowych.Turtles pisze:A ewentualne wygrane w meczach o punkty i tak nie podniosą nam rankingu? Ja nie rozumie.
Dlatego wygrana daje 3 pkt w towarzyskim, 3 pkt x1.5 w eliminacjach i np. 3 pkt x2 w turnieju. Stąd taki myk.
Oczywiście to tylko przykład i nie wiem czy dokładnie takie są przeliczniki, ale na pewno nie jest to tylko suma punktów/ilość meczów.
Nie widziałem meczu Czechów (2:1 z Kazachstanem) ale wynik i minuty, w których padły bramki wskazują, że pepiki nieźle się namęczyły...
Jak dobrze by było gdyby Gruzini choć zremisowali ze Szkocją!
Szukam jakiegoś streama - na soccer-live coś niby jest ale wyjątkowo marnie.
Szukam jakiegoś streama - na soccer-live coś niby jest ale wyjątkowo marnie.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
A jest gdzieś transmisja audio?
EDIT: ma być w radiowej jedynce, może stream mi ruszy...
EDIT: ma być w radiowej jedynce, może stream mi ruszy...
Zacząłem oglądać. Szkoci to bardzo oszczędnie gospodarują siłami. Wygląda jakby chcieli odebrać Gruzinom piłkę dopiero na 25-30 metrze od bramki.zodi pisze:tu oglądam
a póki co 1:0 dla Gruzji
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
chciałbym zakupić legalnie transmisję na ipli, ale strona nie domaga...
a chrzanić to, będe piracił
http://1-sport.eu/kanal-10/
a chrzanić to, będe piracił
http://1-sport.eu/kanal-10/
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Ktoś się orientuje, czy na PR1 to jest ten sam komentator, który kiedyś bodajrze MŚ w Korei komentował?
Gramy jak Canarinhos
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Zapowiada się Euro bez Holandii...
Spokojnie, wywalczą trzecie miejsce, trafią na jakąś Albanię i wejdą.
Since 2001.
- Crowley
Islandczycy awansowali do Euro.
About Mankind
About Mankind
Z taką formą to ja nie wiem, czy oni z Kazachstanem wygrają, a co dopiero z Czechami. Obecnie jedyna nadzieja Holendrów jest taka, że Czesi zupełnie odpuszczą mecz z nimi, bo awans już mają. Tylko w takiej sytuacji to też mogą odpuścić Turkom, więc Holendrzy nadal w czarnej dupie.Cherryy pisze:Spokojnie, wywalczą trzecie miejsce, trafią na jakąś Albanię i wejdą.
- Crowley
Nasi niedługo zaczną strzelać zza połowy i bezpośrednio z rożnych.
About Mankind
About Mankind
Trochę za dużo miał Gibraltar okazji...
Ja rozumiem, że brak koncentracji, że (mimo zapowiedzi) jakieś tam lekkie zlekceważenie jest no ale proszę....przecież mieli 3 naprawdę świetne okazje...
Ja rozumiem, że brak koncentracji, że (mimo zapowiedzi) jakieś tam lekkie zlekceważenie jest no ale proszę....przecież mieli 3 naprawdę świetne okazje...
Bo prawda jest taka, że atak mamy niezły, pomoc słabą, a obronę dziurawą i senną. Z pomocy się może nic więcej nie wykrzesa, ale naprawdę z obroną coś trzeba zrobić.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Przynajmniej nie byliśmy pierwsi, ten "zaszczyt" przypadł SzkotomCherryy pisze:Stracić bramkę z Gibraltarem to też trzeba potrafić.
Z nudów zrobiłem sobie dzisiaj symulację eliminacji i finałów, na podstawie rankingów i instrukcji odnośnie przydzielania drużyn w play-offach..
Wyszło mi, że Polska trafia do grupy z Hiszpanią, Ukrainą i Walią; w 1/8 finałów gramy z Irlandią; w 1/4 odpadamy z Włochami. Półfinały wyszły mi Hiszpania-Anglia i Niemcy-Włochy, a w finale Niemcy wygrywają z Hiszpanią.
Wyszło mi, że Polska trafia do grupy z Hiszpanią, Ukrainą i Walią; w 1/8 finałów gramy z Irlandią; w 1/4 odpadamy z Włochami. Półfinały wyszły mi Hiszpania-Anglia i Niemcy-Włochy, a w finale Niemcy wygrywają z Hiszpanią.
Since 2001.
Powinieneś to dać jako spojler.
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
W imieniu Wiśni:ThimGrim pisze:Powinieneś to dać jako spojler.
Widać, że bardzo chcą, ale to co dziś grają to jest taka padaczka, że żal oglądać. Jeden zryw Lewego i może jedna inna niezła akcja. Reszta - piach. Momentami Szkoci wyglądają jak Barcelona. Gdyby nie mieli takich ogórków z przodu, już mogłoby być ze 4:1.