Ugrupowanie Nowoczesna.pl?
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Ugrupowanie Nowoczesna.pl?
Nowe ugrupowanie Ryszarda Petru, związane z Balcerowiczem. Ostatnio w jakims sondazu zdobyli 5% i jako jedna z 4 partii dostałaby się do Sejmu (obok PO, PiS i Kukiza).
Osobiscie mi by bardzo odpowiadala partia, której ekonomicznie blizej do PiS, a światopoglądowo do PO.
Czy ktos wie cos wiecej?
ps. ugrupowanie ma z dupy nazwe, bo nowoczesna.pl była juz zaklepana, wiec maja strone http://nowoczesnapl.org/
Osobiscie mi by bardzo odpowiadala partia, której ekonomicznie blizej do PiS, a światopoglądowo do PO.
Czy ktos wie cos wiecej?
ps. ugrupowanie ma z dupy nazwe, bo nowoczesna.pl była juz zaklepana, wiec maja strone http://nowoczesnapl.org/
Re: Ugrupowanie Nowoczesna.pl?
Sorry, SdPL też miał w pierwszym sondażu, przed swoim powstaniem, 11%. Także nie bardzo wierzę w takie byty sondażowe. Zobaczymy jak się zaczną rozkręcać. Jest oczywiście szansa na to, że zrobią Unię Wolności-bis, która będzie szalupą ratunkową dla części ludzi z PO. Ale nie wiem czy twarz Balcerowicza na starcie tej akcji nie przekreśla.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Nazwa zajezdza demokratami.pl i Frasyniukiem. Cos nie czuje aby porwali masy
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Jakieś to wszystko miałkie w tym ich programie... Bardziej ogólnie chyba się nie dało tego napisać.
Raczkują. I tak powiedzieli więcej niż Kukiz...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Cos mi się nie wydaje, żeby w kwestii ekonomii ta partia miałaby być bliska PiS. Wrecz przeciwnie
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Chyba, że LLotharowi chodziło, że bliżej ekonomicznie do Korwina, bo teoretycznie mniej więcej takie poglądy powinna mieć prawica.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- Counterman
- Waniaaa!
A to już oficjalnie jest partia, czy jeszcze taki kickstarter?
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
Gdzieś dalej w maju ma być impreza na narodowym, która ujawni więcej systemu i układów.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
A będzie poncz i ciasto?ThimGrim pisze:Gdzieś dalej w maju ma być impreza na narodowym, która ujawni więcej systemu i układów.
Zapytam Leszka.SithFrog pisze:A będzie poncz i ciasto?ThimGrim pisze:Gdzieś dalej w maju ma być impreza na narodowym, która ujawni więcej systemu i układów.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Powiedział, że nie będzie. Tylko układ i systemy.ThimGrim pisze:Zapytam Leszka.SithFrog pisze:A będzie poncz i ciasto?ThimGrim pisze:Gdzieś dalej w maju ma być impreza na narodowym, która ujawni więcej systemu i układów.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
powstało. nawet jakieś moje znajome były na założycielskim.aktualnie nie wiem co o tym myśleć, nie mam czasu wgłębiać się w program.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Przecież tu nie o program chodzi tylko o podebranie Kukizowi i Korwinowi wyborców
Prosty zabieg, który może okazać się bardzo skuteczny i w ten sposób pomóc PO utrzymać się nad powierzchnią. Jak widać PO zdała sobie sprawę, że sama straciła wiarygodność u głosujących w prezydenckich na Kukiza i że żadne referenda ani projekty ustaw tego już nie zmienią, więc podsuwa im alternatywę wobec Kukiza.
A jak znam lemingi, które odeszły od PO i zagłosowały na Kukiza, to spora ich część złapie się na nowoczesność w nazwie i zostanie wydymana tym razem przez Petru. Ale taki juz los leminga
Prosty zabieg, który może okazać się bardzo skuteczny i w ten sposób pomóc PO utrzymać się nad powierzchnią. Jak widać PO zdała sobie sprawę, że sama straciła wiarygodność u głosujących w prezydenckich na Kukiza i że żadne referenda ani projekty ustaw tego już nie zmienią, więc podsuwa im alternatywę wobec Kukiza.
A jak znam lemingi, które odeszły od PO i zagłosowały na Kukiza, to spora ich część złapie się na nowoczesność w nazwie i zostanie wydymana tym razem przez Petru. Ale taki juz los leminga
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Ja wiem, że to drobnostka, ale ta nazwa jest tak z dupy, że bardziej się nie dało. To już chyba nie jest kierowane do takich starych ludzi jak ja
- Razorblade
- Mr. Kroper
Ba. Ta nazwa uderze w organizacje pozarzadowa "Nowoczesna Polska" i pewnie bedzie do zmiany
- LLothar
- A u nas w Norwegii
a strona nowoczesna.pl powinna sie przerobic tylko na reklamy - kilkadziesiat tysiecy wejsc dziennie gwarantowane
Korwinowi to odbiera wyborców margines błędu, a nie Balcerowicz.Theeck pisze:Korwinowi wyborców
#sgk 4 life.
- Mithrandir
- zielony
IMO jedyną partią ktorej Petru z Balcerowiczem mogą podebrać głosy jest PO O ile Palikot jeszcze miał sens (partia 3G - gandzia, geje, gimboateizm, kiedy to było modne), to nowoczerska.po wyglada na pięknego samoboja. Balcerowicz dość długo trzymał właściwą narracje (że dług, biurokracja, OFE) ale przed II turą nerwy mu puściły i odleciał szczerze wpsierając jaśnie panujących (noramlnie jakby liczył na powrót do NBPu). Więc im wiecej uciułają, tym lepiej.Theeck pisze:Przecież tu nie o program chodzi tylko o podebranie Kukizowi i Korwinowi wyborców
Początkowo też tak sądziłem, ale moim zdaniem wyborcy o poglądach wolnorynkowych i konserwatywnych już na PO nie głosują. W ich miejsce wszedł elektorat lewicowy, co wyraźnie widać po dramatycznym spadku poparcia dla SLD i innych bytów lewicowych.
Ci, którzy przestali głosować na PO częściowo wzmocnili Korwina, ale w dużo większym stopniu Kukiza, z tym że IMO bardziej na zasadzie "z braku laku" i demonstracji niezadowolenia z PO, niż głosowania na program. Ale teraz pojawia się dla nich właśnie wolnorynkowa alternatywa, obliczalna (nie jak Korwin) i kompetentna - taka na jaką starała się wyglądać PO 10 lat temu.
IMHO - strzał na odzyskanie pod innym szyldem zawiedzionego i rozczarowanego elektoratu Platformy.
Ci, którzy przestali głosować na PO częściowo wzmocnili Korwina, ale w dużo większym stopniu Kukiza, z tym że IMO bardziej na zasadzie "z braku laku" i demonstracji niezadowolenia z PO, niż głosowania na program. Ale teraz pojawia się dla nich właśnie wolnorynkowa alternatywa, obliczalna (nie jak Korwin) i kompetentna - taka na jaką starała się wyglądać PO 10 lat temu.
IMHO - strzał na odzyskanie pod innym szyldem zawiedzionego i rozczarowanego elektoratu Platformy.
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
O co wam chodzi? Petru dopiero wchodzi do polityki
https://pbs.twimg.com/media/CGfcG0QVIAAj8Ag.png:large
https://pbs.twimg.com/media/CGfcG0QVIAAj8Ag.png:large
- Mithrandir
- zielony
że w ten elektorat celują - to się zgadzamy. Ale czy mają szansę doń trafić? Wątpie, i mam nadzieję że rykoszetem sami oberwą. Bo na Kukiza IMO nie głosowano za wolnym rynkiem, tylko przeciw opatrzonym gębom wpieprzającym ośmiorniczki za haracz z fotoradarów i afiszujące się na tle udawanych obwodnic. A które to gęby Balcerowicz w kampanii prezydenckiej straczeńczo wsparł - z wiadomym efektem.Theeck pisze:Początkowo też tak sądziłem, ale moim zdaniem wyborcy o poglądach wolnorynkowych i konserwatywnych już na PO nie głosują. W ich miejsce wszedł elektorat lewicowy, co wyraźnie widać po dramatycznym spadku poparcia dla SLD i innych bytów lewicowych.
Myślisz, że na jesieni to się zmieni i tym razem kukizowcy Balcerowiczowi zaufają? Pamiętaj, że to już nie są odbiorcy GW/TVN tylko FB/youtube, a tam królują obrazki jak ten od Sitha. Wiarygodne to by były prognozy speców Zuckerberga a nie sondażowni. Z mojej skromnej, niereprezentatywnej próby lajkowo/twittowej wynika, że nowoczerską "łyknęły" głównie te same osoby, które najbardziej boją się pomników smoleńskich, zaś korelacji z JOWami brak. Stąd sądzę, że jedyna szansa nowoczerskiej to paradoksalnie sam Kukiz - że w którymś momencie go poniesie nie tam gdzie trzeba i lajki przerodzą się w hejt. Co oczywiście jest niewykluczone, szczególnie w gorącym okresie handlu miejscami na listach.
To nie są kukizowcy, ale rozczarowani Platformą jej byli wyborcy. Czy zaufają? Petru celuje w tę część byłego elektoratu, dla którego Balcerowicz nie jest wcieleniem szatana, więc jakaś tam część z pewnością, zwłaszcza jeśli Balcerowicz nie będzie przesadnie eksponowany (a na zjeździe założycielskim go nawet nie było).Mithrandir pisze:Myślisz, że na jesieni to się zmieni i tym razem kukizowcy Balcerowiczowi zaufają?
To nie jest elektorat buntu i protestu, to są rozczarowani PO ludzie o poglądach umiarkowanych i ich zdaniem zdroworozsądkowych - takie lemingi, przeświadczone, że nie są lemingami. Oni potrzebują takiej konstruktywnej partii zmiany i Petru im to ofiarowuje.
W związku z czym te 2-3% zagłosuje na nowoczesnych, a nie na Kukiza w efekcie czego PO dostanie kilka mandatów więcej. I taki jest cel powołania tej partyjki.
A ja nie kibicuje im wcale a wcale, Balcerowicz to kawał niewiarygodnego pseudo wolnorynkowca, który będąc ministrem finansów tylko nam zwiększał i komplikował podatki, wprowadzał koncesje i rozwijał biurokrację. Klasyczny przykład hipokryzji - co innego mówi, co innego robi.
Już prędzej Kaczyński znowu obniży podatki niż zrobi to po raz pierwszy w życiu Balcerowicz.
I głupi leming ten, kto Balcerowiczowi w cokolwiek uwierzy.
Ale z drugiej strony jedyny mój znajomy, który "łyknął" nowoczesnych to zagorzały zwolennik PO. Czyli możesz mieć rację, że oberwą sami rykoszetem. Oby
Dla mnie to jest dokładnie to czego potrzebuje, wolny rynek (ale z głową) i wolny wybór ideologiczny - jestem za.
I nie interesuje cię skąd to się w ogóle wzięło?Halaster pisze:Dla mnie to jest dokładnie to czego potrzebuje, wolny rynek (ale z głową) i wolny wybór ideologiczny - jestem za.
A skąd się wzięło? Petru jako gość który ma co robić poza polityką nie chciał w złym momencie trafić, teraz jest mega odwrot od polityki a od PO w szczególności, więc wybrał dobry czas do uderzenia.
Teorie o przystawce do PO słyszałem już przy palikocie i jak widać pomimo dobrego wyniku nawet nie wszedł z PO do koalicji więc okazało się że to gówno prawda.
Ja ani nikt z nas nigdy nie wie jak jest do końca, więc dla mnie możliwość głosowania na partię która reprezentuje moje poglądy jest na tyle komfortowa, że mam głęboko w dupie "skąd się to wzięło".
Teorie o przystawce do PO słyszałem już przy palikocie i jak widać pomimo dobrego wyniku nawet nie wszedł z PO do koalicji więc okazało się że to gówno prawda.
Ja ani nikt z nas nigdy nie wie jak jest do końca, więc dla mnie możliwość głosowania na partię która reprezentuje moje poglądy jest na tyle komfortowa, że mam głęboko w dupie "skąd się to wzięło".
Ale widziałeś grafikę kilka postów wcześniej? Facet od dawna siedzi w polityce tylko trochę z boku i skąd wiara w to, że nagle będzie realizował coś innego? Nie mówię już o tym, że facet jest we wszystkich mediach teraz. Kukiz dopiero co dostał 20% i niespecjalnie o nim mówią (albo mówią tylko źle). Petru jest wszędzie, mówi coś o 15 mln pln na start itp. Nie wiedziałem, że w Polsce można wyskoczyć z partią z kapelusza za wielkie pieniądze i z marszu być w telewizorni "prajm tajm" i mieć po 10-20% w sondażach. Wydaje się bardzo łatwe
Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych i czekam co z tego wyniknie, ale na razie mam mocno mieszane uczucia. Patrz post Theecka.
Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych i czekam co z tego wyniknie, ale na razie mam mocno mieszane uczucia. Patrz post Theecka.
Dokładnie to samo było przy o Palikocie, dokładnie.
A prajm tajm ma, bo dla "salonu" wreszcie jest alternatywą do PO. Poza tym pewnie zna wszystkich prezesów komercyjnych tv z golfa i zwyczajnie go popierają.
Tyle że dla mnie to żaden minus.
A prajm tajm ma, bo dla "salonu" wreszcie jest alternatywą do PO. Poza tym pewnie zna wszystkich prezesów komercyjnych tv z golfa i zwyczajnie go popierają.
Tyle że dla mnie to żaden minus.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Petru jest obecnie prezesem zarządu Solaris Bus & Coach S.A. - to chyba dobra recenzja.
Nie. Palikot był na fali. Był w polityce od lat, do tego był kolorowy i kontrowersyjny. Petru jest kompletnie nijaki. Oglądałem go wczoraj. Życzę mu raczej dobrze, ale w wywiadzie na żywo wypada jakby tam był za karę.Halaster pisze:Dokładnie to samo było przy o Palikocie, dokładnie.
http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,132748, ... Petru.html
Srogo. Wyborcza staje się chyba pluralistyczna (!).
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Co za pacan, nie umie przewidzieć jak się będą zachowywały kursy walut na kilka lat do przodu, słabo...snt pisze:http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,132748, ... Petru.html
Przewidzieć nie, ale znać ryzyko takiego kredytu i nie zachęcać można. Bodajże Balcerowicz i JK Bielecki otwarcie mówili w okolicach 2006 roku (jeśli mnie pamięć nie zawodzi), że to loteria i hazard jak w kasynie i żeby tego nie brać, bo się ludzie wpierdzielą na minę.LLothar pisze:Co za pacan, nie umie przewidzieć jak się będą zachowywały kursy walut na kilka lat do przodu, słabo...
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Ja rozumiem i sie zgadzam, bardziej śmieszkowałem z tego tekstu, który jest tak z 20 razy dłuższy od Twojej wypowiedzi, a jednak tego tak oczywistego wniosku nie zawiera.SithFrog pisze:Przewidzieć nie, ale znać ryzyko takiego kredytu i nie zachęcać można. Bodajże Balcerowicz i JK Bielecki otwarcie mówili w okolicach 2006 roku (jeśli mnie pamięć nie zawodzi), że to loteria i hazard jak w kasynie i żeby tego nie brać, bo się ludzie wpierdzielą na minę.LLothar pisze:Co za pacan, nie umie przewidzieć jak się będą zachowywały kursy walut na kilka lat do przodu, słabo...
To jest tekst, w którym Petru wychwalano by pod niebiosa, gdyby CHF cały czas był nisko. A przeciez, jak sam piszesz, to rzut monetą i ktoś krzyknął "reszka!". Nieważne jest to, czy ktoś zgadł, czy nie - ważne, że zgadywał i przekonywał, że "wie".
Jeśli jego ówczesne prognozy były nietrafne, to może obecne też takie są?
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Już prędzej wywnioskowałbym, że był na garnuszku banków i pod nich robił ludziom wodę z mózgu, żeby pchali się w ryzykowne kredyty. Obwinianie w tym przypadku nietrafności prognoz to jak obwinianie Jarka Kreta, bo mówił w niedzielę, że ma padać w piątek, a nie padało.snt pisze:Jeśli jego ówczesne prognozy były nietrafne, to może obecne też takie są?
Ale w przytaczanym artykule jest mowa też o perspektywie dwóch miesięcy, kiedy to Szwajcarzy uwolnili walutę, a on mówił, że wszystko spoko. Wybuch Czarnobyla był od tego bardziej przewidywalny?
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
To właściwie świadczyłoby o nim tylko jeszcze gorzej...SithFrog pisze:Już prędzej wywnioskowałbym, że był na garnuszku banków i pod nich robił ludziom wodę z mózgu, żeby pchali się w ryzykowne kredyty. Obwinianie w tym przypadku nietrafności prognoz to jak obwinianie Jarka Kreta, bo mówił w niedzielę, że ma padać w piątek, a nie padało.snt pisze:Jeśli jego ówczesne prognozy były nietrafne, to może obecne też takie są?
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Razorblade
- Mr. Kroper
No raczej... przeciez u ruskich to byloZolt pisze:Ale w przytaczanym artykule jest mowa też o perspektywie dwóch miesięcy, kiedy to Szwajcarzy uwolnili walutę, a on mówił, że wszystko spoko. Wybuch Czarnobyla był od tego bardziej przewidywalny?
Petru zaczyna wyglądać groteskowo z hasłami o tym jak trudno walczyć z systemem. Przecież on od lat współtworzy ten system. Co za brednie
Lemingi tak już mają - walczą z systemem, który sami tworzą
I nie rozumieją, że sami sobie zgotowali swój los
I nie rozumieją, że sami sobie zgotowali swój los
Co Petru współtworzy?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Był w Unii Wolności, był nieformalnym doradcą Tuska (wg depeszy z wikileaks), wspierał Komorowskiego w trakcie wyborów. Aktywnie wspiera więc władzę w ostatnich latach, a teraz nagle obwieszcza, że "państwo nie działa". No shit.ThimGrim pisze:Co Petru współtworzy?
Tzn. jaki miał wpływ na politykę PO podczas ostatnich ośmiu lat? No całe mnóstwo systemowych grzechów ma ten Petru, po uszy w gównie POwskim siedzi, ale przynajmniej nie był w SB... Jak chcesz kandydata z czarnej dupy (takiego o którym nic nie można powiedzieć tzn. jest antysystemowy) - bo widzę że chyba wszystkim, którzy w co drugim poście piszą o "systemie" tęskno za takimi kandydatami - to przecież masz wybór. Kukizy, narodowcy cośtam cośtam.SithFrog pisze:Był w Unii Wolności, był nieformalnym doradcą Tuska (wg depeszy z wikileaks), wspierał Komorowskiego w trakcie wyborów. Aktywnie wspiera więc władzę w ostatnich latach, a teraz nagle obwieszcza, że "państwo nie działa". No shit.ThimGrim pisze:Co Petru współtworzy?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Nikt tu żadnych tęsknot nie wyraża. Po prostu śmiejemy się z wiarygodności gościa, który najpierw pomagał Balcerowiczowi spierdolić świetnie działającą ustawę Wilczka, potem nieźle żył w systemie stworzonym przy swoim współudziale, aż nagle przejrzał na oczy, że te wszystkie regulacje, koncesje, przepisy, zgody, wyłączenia itp. utrudniają i to poważnie wzrost gospodarczy. I że będzie je teraz zwalczał
No ale jak dla Ciebie jego hasła i on sam są mimo to wiarygodni, to ... głosuj na nowoczesną
No ale jak dla Ciebie jego hasła i on sam są mimo to wiarygodni, to ... głosuj na nowoczesną
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
SithFrog pisze:Theeck +1
Theeck pisze:Nikt tu żadnych tęsknot nie wyraża. Po prostu śmiejemy się z wiarygodności gościa, który najpierw pomagał Balcerowiczowi spierdolić świetnie działającą ustawę Wilczka, potem nieźle żył w systemie stworzonym przy swoim współudziale, aż nagle przejrzał na oczy, że te wszystkie regulacje, koncesje, przepisy, zgody, wyłączenia itp. utrudniają i to poważnie wzrost gospodarczy. I że będzie je teraz zwalczał
Łat? 25 letni Rysiek geniusz w czymś konkretnym pomagał Balcerowiczowi i wciągu trzech lat sprawowania władzy przez Balcerowicza zniszczył true wolny rynek w Polsce? A później jeszcze popsuł Polskę po raz drugi jako doradca Tuska? To jest w takim razie najgorsza szuja, nawet gorsza od Balcerowicza i Tuska razem wziętych! Serio? Chyba raczej Petru poczuł się tak samo nabity w butelkę i rozczarowany PO jak przeciętny wyborca PO - tyle, że w przeciwieństwie do przeciętnego wyborcy PO Petru był bliżej władzy i może coś osiągnąć. Do końca miał nadzieję, że PO coś zrobi czy to z biurokracją czy z podatkami. Nie zrobili więc teraz on chce to zrobić sam. No więc Twój najtrafniejszy zarzut, że mu się nieźle żyje. Ujowi systemowemu jednemu...
A skoro o głosowaniu/wyborach mowa, to przepraszam bardzo ale czy Ty nie jesteś tym kucem co głosował na Dudę? Zresztą nie ważne. Chodzi mi tylko o to, że to forum składa się chyba tylko z ludzi, którzy głosują przeciwko. Tzn. na wszystkich. Tzn. na nikogo. Żeby tylko nie głosować za czymś konkretnym i później móc pitolić jacy to wszyscy są do dupy i "jak można było głosować na tego/tamtego" z systemu/układu/sb/abw/ipn. Ciężko określić czego wy w zasadzie oczekujecie poza tym żeby pod stołem interesów politycy nie robili - swoją drogą te niecne interesy to wielki odkrycie ostatnich wyborów, no bo jak to możliwe, że w ten sposób się politykę uprawia, przecież to nie na tym ma polegać! Jak dla mnie to po prostu próbujecie przeskoczyć pewien etap, którego nie da się przeskoczyć - trzeba na kogoś zagłosować wierząc/mając nadzieję, że zrobi to co deklaruje, że zrobi. Inaczej się nie da. Trochę wam może zejść w oczekiwaniu na kandydata z czarnej dupy na białym koniu żeby nie napisać, że nigdy się takiego nie doczekacie...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
za takie interesy poleciał Miller razem z rządem, a Rywin poszedł do pierdla. Teraz wymieniają ministrów z uśmiechem krzycząc "Nic się nie stało!".ThimGrim pisze:swoją drogą te niecne interesy to wielki odkrycie ostatnich wyborów, no bo jak to możliwe, że w ten sposób się politykę uprawia, przecież to nie na tym ma polegać!
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024