Lords of the Fallen

... czyli wszystko o grach, konsolach i ustawkach na gry online

Moderatorzy: boncek, Zolt

Awatar użytkownika
Jutsimitsu
Człowiek-Reklamówka

Lords of the Fallen

Post autor: Jutsimitsu »

Pewnie sporo osób już o tej grze słyszało, natomiast robię temat bo warto w związku z pojawieniem się nowej strony LotF:

http://lordsofthefallen.com/

Pojawił się też niedawno drugi trailer:

phpBB [video]

Jak widać zapowiada się całkiem niezła graficznie gra, która gameplayem chyba przypomina Dark Souls. Natomiast mam nadzieję że nie będzie to klon wyżej wymienionego, bo... cóż w podcaście o tym mówiłem dlaczego ;)
Awatar użytkownika
Dragon_Warrior
Brienne of Tarth

Re: Lords of the Fallen

Post autor: Dragon_Warrior »

naprawdę nie wiem skąd się biorą te pomysły 100-200 kilowe kowadła bojowe...
Obrazek
Awatar użytkownika
DaeL
TR-8R

Post autor: DaeL »

Dragon_Warrior pisze:naprawdę nie wiem skąd się biorą te pomysły 100-200 kilowe kowadła bojowe...
DOKŁADNIE! Cholera, DW podkradłeś mi to co chciałem powiedzieć w podcaście. Jestem w stanie znieść prawie wszystkie kretyńskie udziwnienia jakie dają broniom w fantasy, ale młoty bojowe mnie rozbrajają. To przekracza granice absurdu. Prawdziwe młoty bojowe były wielkości normalnych młotków, tylko z przedłużonym drzewcem.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Awatar użytkownika
Jutsimitsu
Człowiek-Reklamówka

Porozmawiamy o tym... chuje :> ;P
Awatar użytkownika
Zolt
menda+

Post autor: Zolt »

chwila, chwila. To jest gra, w której każda śmierć podpakowuje postać gracza?

????

Profit!
Obrazek
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024 :cool:
Awatar użytkownika
Jutsimitsu
Człowiek-Reklamówka

Zolt pisze:chwila, chwila. To jest gra, w której każda śmierć podpakowuje postać gracza?
Proszę mechanikę wg. gry... chyba czegoś nie czytałem.

EDIT: Mam nadzieję, że jutro będzie żywa rozmowa o tym, bo... jutro powiem parę słów, które może będą ciekawe.
Awatar użytkownika
Zolt
menda+

Post autor: Zolt »

Jutsimitsu pisze:
Zolt pisze:chwila, chwila. To jest gra, w której każda śmierć podpakowuje postać gracza?
Proszę mechanikę wg. gry... chyba czegoś nie czytałem.

EDIT: Mam nadzieję, że jutro będzie żywa rozmowa o tym, bo... jutro powiem parę słów, które może będą ciekawe.
No kurde, w trailerze gość w pierwszej chwili się odbija od bossa, potem zasuwa coraz szybsze uniki, a potem to boss się odbija od bohatera. Czyżbym nie zauważył setek godzin grindowania lochów przed bossem po każdej śmierci?
Obrazek
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024 :cool:
Awatar użytkownika
Jutsimitsu
Człowiek-Reklamówka

Ej, no ale każda śmierć nie oznacza że staje się mocniejszy. Wydaje mi się że w tym względzie to będzie co nieco klon Dark Souls. W sensie, że grind grind grind... aż w końcu jesteś w stanie ubić bosa. Nie zgadzam się żeby to było najlepsze rozwiązanie i że taki sposób podejścia do gameplayu jest najlepszy. ALE! Jutro w Podcaście postaram się skondensować to co wiem i to co podejrzewam, do krótkiej formy i dalej będę kontynuował na forumie dyskusję.
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Post autor: ThimGrim »

Jak ja nie cierpię tego typu gier...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
Dragon_Warrior
Brienne of Tarth

nie no gdyby się ekspiło umieraniem to byłoby ciekawe ;)

ot taki dopasowujacy się poziom trudności ;)
DOKŁADNIE! Cholera, DW podkradłeś mi to co chciałem powiedzieć w podcaście. Jestem w stanie znieść prawie wszystkie kretyńskie udziwnienia jakie dają broniom w fantasy, ale młoty bojowe mnie rozbrajają. To przekracza granice absurdu. Prawdziwe młoty bojowe były wielkości normalnych młotków, tylko z przedłużonym drzewcem.
Cieszę się że to nie tylko moje spostrzeżenie. W dużej części taki wizerunek to wina mangi/anime niestety gdzie jedyne bronie o sensownych proporcjach to zwykle katany.

co do faktycznego młota bojowego to zdecydowanie były wielkości normalnych i to nie młotów a młotków - http://www.allegro.starkow.com.pl/m%B3o ... g_4749.jpg i obuch był w nim tą mniej groźną częścią zwykle. To była strasznie brutalna broń.... zresztą w 17stym wieku zdaje się szlachcie zabroniono nosić ze sobą nadziaków czy młotów na obrady sejmowe bo o ile kłutnie przy użyciu szabel się kończyły zwykle "pomocą medyczną" dla rozwalonych łbów czy uciętych palców to po każdym trafieniu tym już się tylko dół kopało ;) Inna sprawa że to była broń stosunkowo trudna w użyciu i prawdopodobnie jednorazowa w starciach (bez względy czy się trafiło w przeciwnika, w tarczę czy w drzewo to wyciągnięcie tego z celu w ogniu walki było pewnie mało realne.

Jeśli zaś idzie o duże młoty to raz coś takiego na turnieju rycerskim widziałem - http://img06.tablica.pl/images_tablicap ... -ogrod.jpg i było zdecydowanie wystarczające do gaszenia przeciwników... na trzy starcia posiadacz tego tylko dwa ciosy w sumie wykonał ;) ale jednym zdjął a po drugim przeciwnikowi się aż kierunki przestawiły ;) Przy czym do obu trafień potrzebował asysty kogoś kto mu cel zajmował i odsłaniał ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
DaeL
TR-8R

Dragon_Warrior pisze:zresztą w 17stym wieku zdaje się szlachcie zabroniono nosić ze sobą nadziaków czy młotów
Czekanów. Konstytucja "Zabronienie czekanów" z 1620. Ale jeśli się nie mylę obejmowało to również nadziaki, które były bronią bardzo podobną.
Awatar użytkownika
Dragon_Warrior
Brienne of Tarth

jak tak patrze na 17stowieczny czekan to faktycznie jest połowa drogi między młotem bojowym a nadziakiem ;)

nie wiem gdzie to sprawdziłeś ale wychodzi na to że wiedza zasłyszana bywa jednak akceptowanie dokładna ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
DaeL
TR-8R

Dragon_Warrior pisze:nie wiem gdzie to sprawdziłeś ale wychodzi na to że wiedza zasłyszana bywa jednak akceptowanie dokładna
Nie sprawdzałem. Po prostu to pamiętam. Pierwszy raz przeczytałem o zabronieniu czekanów w podręczniku do Dzikich Pól. A potem przewinęło się to na wykładach z historii prawa i utkwiło mi w pamięci.
ODPOWIEDZ