Kącik Flashów... ^_^ (i innych dupereli ;)) #4
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
Re: Kącik Flashów... ^_^ (i innych dupereli ;)) #4
Wczoraj to oglądałem, teraz oglądam drugi raz i płaczę tak samo
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
Zapędziłem się dziś za głęboko w internety
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Stalker1984.pl
- zielony
Kung Fury
I te teksty: I am disarming you XD
I te teksty: I am disarming you XD
,,Semper homo bonus tiro est"-Dobry człowiek jest wiecznym nowicjuszem
"Szczęście ma się wtedy, gdy przygotowanie spotyka się z okazją" - Seneka
Being a game tester is a crucial and important job. It’s not about eating pizza, drinking beer and playing computer games, so sorry guys.
"Sometimes people deserve to have their faith rewarded" - Dark Knight
"Night Stalkers Don't Quit"
"Szczęście ma się wtedy, gdy przygotowanie spotyka się z okazją" - Seneka
Being a game tester is a crucial and important job. It’s not about eating pizza, drinking beer and playing computer games, so sorry guys.
"Sometimes people deserve to have their faith rewarded" - Dark Knight
"Night Stalkers Don't Quit"
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Mama pacz jade!
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Nie wiem kto mnie bardziej w tej sytuacji wkurwia. Dzieciak, czy ta baba.
Since 2001.
To byłaby jej wina, ale wierz mi, czasem wystarczy odwrócić się, żeby drzwi do auta otworzyć i agent już 15 m od ciebie.Cherryy pisze:Nie wiem kto mnie bardziej w tej sytuacji wkurwia. Dzieciak, czy ta baba.
Konkurencja dla skakaczy przez płotki rośnie
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Najlepszy i tak jest ich system nagrywania obiektów w ruchu.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Sprawiedliwie byłoby 40 utworów na pierwszym miejscu ex aequo
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Chyba każdy ma jakiś taki moment, w którym odkrywa bezdenną głupotę internetów... Na powyższym filmiku ktoś stara się udowodnić, że ziemia jest płaska. To co się dzieje w komentarzach przechodzi ludzkie pojęcie... Patrzę i nie wierzę... Miałem nadzieję, że to żart...
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Czy tylko ja tak mam, że czytam te pierdoły i widzę, że śmieszyłoby mnie to 5lat temu, a teraz budzi jedynie zażenowanie?
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- Counterman
- Waniaaa!
Dobra animacja.
Można by dorzucić jeszcze procentowe straty w ludności i naprawdę ciężko by się do czegoś przyczepić.
Swoją drogą taka forma prezentacji na pewno lepiej by trafiała do młodych ludzi. Tak sądze.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Patrząc na tą animację, to zacząłem się zastanawiać, czy faktycznie nie należałoby zostawić tych pomników Armii Czerwonej (i mówię to całkowicie bez ironii). Być może należało zmienić ich tytuł, żeby nie było wdzięczności w nazwie, bo nie o to chodzi. Chyba nie zdawałem sobie sprawy ze skali, ilu ich tam tak na prawdę poległo po to, żeby Alianci na Zachodzie sobie jakoś poradzili.
- Larofan
- Social Media Ninja
z tym ze ruskie bydlo wjechalo do europy nie z pomoca tylko z checi niesienia kagańca oświaty
a poza tym bardzo wciagajaca infografika
a poza tym bardzo wciagajaca infografika
Pytanie ilu tych ludzi zginelo tylko i wylacznie z glupoty/perfidii ich wlasnych dowodcow.Matthias[Wlkp] pisze:Patrząc na tą animację, to zacząłem się zastanawiać, czy faktycznie nie należałoby zostawić tych pomników Armii Czerwonej (i mówię to całkowicie bez ironii). Być może należało zmienić ich tytuł, żeby nie było wdzięczności w nazwie, bo nie o to chodzi. Chyba nie zdawałem sobie sprawy ze skali, ilu ich tam tak na prawdę poległo po to, żeby Alianci na Zachodzie sobie jakoś poradzili.
Przecierz tam byl standart strzelac do wycofujacych sie zolnierzy.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
No i właśnie z tego tytułu w jakimś stopniu należy im się pomnik. Szli na rzeź, nie ważne z której strony. Mieli na sobie mundur, walczyli ze wspólnym wrogiem, a ich poświęcenie przyczyniło się do wyzwolenia części europy (niestety, nie naszej...). Jakby nie ich ofiara i np. Stalin się z Hitlerem dogadał, to pewnie Zimna Wojna rozgrywałaby się między tymi dwoma, w zależności, co by z USA zostało...Yankes pisze:Pytanie ilu tych ludzi zginelo tylko i wylacznie z glupoty/perfidii ich wlasnych dowodcow.Matthias[Wlkp] pisze:Patrząc na tą animację, to zacząłem się zastanawiać, czy faktycznie nie należałoby zostawić tych pomników Armii Czerwonej (i mówię to całkowicie bez ironii). Być może należało zmienić ich tytuł, żeby nie było wdzięczności w nazwie, bo nie o to chodzi. Chyba nie zdawałem sobie sprawy ze skali, ilu ich tam tak na prawdę poległo po to, żeby Alianci na Zachodzie sobie jakoś poradzili.
- Razorblade
- Mr. Kroper
I smiem twierdzic ze tylko dzieki temu strzelaniu do wycofujacych sie ruskie sie pod Stalingradem wybronily.Yankes pisze:Pytanie ilu tych ludzi zginelo tylko i wylacznie z glupoty/perfidii ich wlasnych dowodcow.Matthias[Wlkp] pisze:Patrząc na tą animację, to zacząłem się zastanawiać, czy faktycznie nie należałoby zostawić tych pomników Armii Czerwonej (i mówię to całkowicie bez ironii). Być może należało zmienić ich tytuł, żeby nie było wdzięczności w nazwie, bo nie o to chodzi. Chyba nie zdawałem sobie sprawy ze skali, ilu ich tam tak na prawdę poległo po to, żeby Alianci na Zachodzie sobie jakoś poradzili.
Moze to brzmi brutalnie ale zwyczajnie poza pewna linie raczej nie przedostawali sie zolnierze krzyczacy "tam jest rzez, nie mamy broni, wybija nas, uciekajmy".
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
No i właśnie o to mi chodzi. Przemianujmy pomniki wdzięczności na pomnik żołnierzy radzieckich pomordowanych przez swoich głupimi rozkazami, czy jakoś tak...
O pomnikach w Polsce wypowiada sie czlowiek mieszkajacy w Kanadzie... Glosowales moze?Matthias[Wlkp] pisze:No i właśnie o to mi chodzi. Przemianujmy pomniki wdzięczności na pomnik żołnierzy radzieckich pomordowanych przez swoich głupimi rozkazami, czy jakoś tak...
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Tak głosowałem. Jeszcze nie mam stałego pobytu, więc jeszcze jestem bardziej z Polski niż Kanady
Szkoda tylko, że wcześniej do spółki z Niemcami rozpętali tę wojnę i gdyby ich sojusznik Hitler ich nie zdradził to do końca by sobie siedzieli w swojej strefie wpływów dogadanej przez Stalina Prawie jak pomniki dla Wermachtu...Matthias pisze:Mieli na sobie mundur, walczyli ze wspólnym wrogiem, a ich poświęcenie przyczyniło się do wyzwolenia części europy (niestety, nie naszej...).
- PIOTROSLAV
- Parmezan
No raczej by sobie nie siedzieli, bo sami się szykowali do ataku na Niemcy.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Takie rzeczy gadasz? W Polsce? A kysz ruski agencie!PIOTROSLAV pisze:No raczej by sobie nie siedzieli, bo sami się szykowali do ataku na Niemcy.
Lubie te stwierdzenia "gdyby Ruskie same nie zaczely".
Gdyby Francja i WB zrobily cos wiecej niz tylko wypowiedzenie wojny to woja skonczylaby sie wczesniej niz zaczela...
Gdyby amerykance wczesniej zareagowali a nie czekali na Pearl Harbor to wiele milionow istnien mozna bylo ocalic.
Gdyby...
A fakty sa takie ze bylismy w trakcie II WS dwukrotnie wyruchani przez Ruskich oraz dwukrotnie przez "zachod".
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Ale tutaj raczej nikt nie dyskutuje z faktami, tylko gdyba. Zluzuj majty
- Razorblade
- Mr. Kroper
Przeciez to ja "gdybam" na spine GregoraPIOTROSLAV pisze:Ale tutaj raczej nikt nie dyskutuje z faktami, tylko gdyba. Zluzuj majty
Jak to? Przecież w Rosji akurat teza o kompletnym zaskoczeniu nieprzygotowanej Rosji Radzieckiej atakiem w czerwcu 41 jest jedną z podwalin mitu o Wielkiej Wojnie Ojczyźnianej.Razorblade pisze: A kysz ruski agencie!
Żartujesz chyba? Przecież II wojna światowa to był przede wszystkim konflikt Rosji i Niemiec. Zatrzymać bolszewizm atakujący Europę, obszary na wschodzie dla Aryjczyków.Gregor pisze:Szkoda tylko, że wcześniej do spółki z Niemcami rozpętali tę wojnę i gdyby ich sojusznik Hitler ich nie zdradził to do końca by sobie siedzieli w swojej strefie wpływów dogadanej przez Stalina
Więc moze trzeba podyskutkować o faktach, skoro niektórzy, za starą propagandą uważaja, że niczego niespodziewający się sowiecie zostali zdardziecko zaatakowani przez germańskich najeźdców.
#sgk 4 life.
Ja tylko napisałem, że tamta wojna zaczęła się od ataku dwóch agresorów na Europę: III Rzeszy i Sowietów, którzy ładnie podzielili swoje strefy wpływów. A że w końcu i tak by siebie zdradzili nie interesuje mnie za bardzo w temacie gloryfikowania czerwonoarmistów, czy wehrmachtu. Oba podejścia są niesmaczne. Ba, nawet różne Normany Davisy potwierdzają
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
No to może inaczej - przydałby się gdzieś na świecie, wszystko jedno gdzie, jakiś jeden gigantyczny pomnik dla wszystkich ofiar IIWŚ, na którym byłoby widać wyraźnie, tak jak na tym filmiku, ile i jakich ofiar wtedy było.
Zdecydowana większość tych żołnierzy wykonywała rozkazy i nie kumała do końca o co chodzi, więc nie winiłbym ich za polityczną agendę szefów ich szefów (w sensie, kto kogo zdradził, itd).
Chciałbym, żeby wydźwięk ogólny takiego pomnika był taki, że jak nie będziesz myślał i patrzył na ręce tym na samej górze, to cie wydymają, wykorzystają i wyślą na rzeź z kolegami.
Nie chodzi o gloryfikowanie czegokolwiek, tylko żeby przyszłe pokolenia nie zapomniały.
Zdecydowana większość tych żołnierzy wykonywała rozkazy i nie kumała do końca o co chodzi, więc nie winiłbym ich za polityczną agendę szefów ich szefów (w sensie, kto kogo zdradził, itd).
Chciałbym, żeby wydźwięk ogólny takiego pomnika był taki, że jak nie będziesz myślał i patrzył na ręce tym na samej górze, to cie wydymają, wykorzystają i wyślą na rzeź z kolegami.
Nie chodzi o gloryfikowanie czegokolwiek, tylko żeby przyszłe pokolenia nie zapomniały.
- Counterman
- Waniaaa!
No i Matthias ma sporo racji, ludzkie cierpienia były wtedy ogromne.
IRON MAIDEN are KINGS
- PIOTROSLAV
- Parmezan
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Z tego co mi wiadomo, to wszystko zaczeli Polacy atakujac niemiecka radiostacje, wiec prosze mi tu nie zaklamywac historii.Gregor pisze:Ja tylko napisałem, że tamta wojna zaczęła się od ataku dwóch agresorów na Europę: III Rzeszy i Sowietów, którzy ładnie podzielili swoje strefy wpływów. A że w końcu i tak by siebie zdradzili nie interesuje mnie za bardzo w temacie gloryfikowania czerwonoarmistów, czy wehrmachtu. Oba podejścia są niesmaczne. Ba, nawet różne Normany Davisy potwierdzają
PIOTRO -
Piotro wygrał dziś internety. Najpierw przerzuty, a teraz to. Szapoba.
- Counterman
- Waniaaa!
Szkoda, że nie wrzuciłeś tego w dniu urodzin Wiśni.
IRON MAIDEN are KINGS
Albo w dniu w którym Wiśnia dostał prezent na Mikołaja A.D. 2014.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Dwie ciekawe rzeczy są w tym filmiku.
1. W stratach militarnych Polski jest Katyń, ale jest to w kontrze do strat Niemców.
2. Chyba słowo nie pada o tym, że ZSSR był agresorem.
Daleki jestem od teorii spiskowych, ale chętnie dowiedziałbym się kto to sponsorował.
- Załączniki
-
- 2015-06-04 12_33_15-Greenshot capture form.png (218.17 KiB) Przejrzano 2209 razy
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Zrobil jeden czlowiek, zajmuje sie wizualizacja roznych rzeczy. Dane wzial z Wikipedii. Amerykanin Neil Halloran.boncek pisze:Daleki jestem od teorii spiskowych, ale chętnie dowiedziałbym się kto to sponsorował
http://www.fallen.io/ww2/
http://visualbudget.org/
http://highermedia.com/
http://www.neilhalloran.com/
Jak widac jest to ekspert od video, a nie od historii.