Prezydenszal Elekszyns Predykszyns
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
Re: Prezydenszal Elekszyns Predykszyns
Czyli kłamałeś??? Nie zagłosuję na ciebie!
Komorowski pyta Dudę o stałość poglądów. Sam w dwa dni zmienił zdanie na temat JOWów, referendów, chodzenia na debaty, udziału rodziny w kampanii itp. Żenada.
Komorowski pyta Dudę o stałość poglądów. Sam w dwa dni zmienił zdanie na temat JOWów, referendów, chodzenia na debaty, udziału rodziny w kampanii itp. Żenada.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
No tak, ale w sumie to pretensje należy mieć do Dudy, który nie potrafi się bronić przed tymi atakami i straszeniem PiSem. Zamiast tego powtarza słowo w słowo teksty z wieców - akurat ten o węglu osobiście słyszałem przedwczoraj.
Duda chyba jest mocno zaskoczony tymi bezpośrednimi atakami. Komorowski nie odpowiada na pytania i jest agresywny, a do tego sprawia wrażenie lepiej przygotowanego.
Duda chyba jest mocno zaskoczony tymi bezpośrednimi atakami. Komorowski nie odpowiada na pytania i jest agresywny, a do tego sprawia wrażenie lepiej przygotowanego.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
- PIOTROSLAV
- Parmezan
http://aszdziennik.pl/114847,aszdzienni ... ele-wiecej
podobno poruszono temat smoleńśka... wreszcie...
podobno poruszono temat smoleńśka... wreszcie...
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
...i na koniec straszenie PiSem. Nowość
Bronisław jest niezależny, hahaha, najlepszy żart na koniec.
Bronisław jest niezależny, hahaha, najlepszy żart na koniec.
Strona o której mówił Bronek nie istnieje.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Może istnieje, ale za dużo ludzi chciało wejść, a pewnie wisi na jakimś tanim koncie, zamiast we własnej serwerowni. Ja w każdym razie wklepałem ją sekundy po tym jak wymienił ją Komorowski, i już nie banglało.snt pisze:Strona o której mówił Bronek nie istnieje.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
To jak jedziesz z tą swoją teorią spiskową Dael?
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
Pff, nigdzie nie pisałem, że zagłosuję.SithFrog pisze:Czyli kłamałeś??? Nie zagłosuję na ciebie!
-
- sraczkowaty
PrawdopodobnieDaeL pisze:Może istnieje, ale za dużo ludzi chciało wejść, a pewnie wisi na jakimś tanim koncie, zamiast we własnej serwerowni. Ja w każdym razie wklepałem ją sekundy po tym jak wymienił ją Komorowski, i już nie banglało.snt pisze:Strona o której mówił Bronek nie istnieje.
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=pl
SPISEKDaeL pisze:Może istnieje, ale za dużo ludzi chciało wejść, a pewnie wisi na jakimś tanim koncie, zamiast we własnej serwerowni. Ja w każdym razie wklepałem ją sekundy po tym jak wymienił ją Komorowski, i już nie banglało.snt pisze:Strona o której mówił Bronek nie istnieje.
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
Komorowski ewidentnie wygrał debatę - był agresywniejszy i waleczny, ale chyba nie przesadził. Duda wydał się myłkiem.
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
Andrzejek spod krzyża się znowu okazał.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Nie wiem. Na początku chciałem napisać, że coś za dobrze idą PBK pytania od dziennikarzy. Zwłaszcza w porównaniu z pytaniami od Dudy. Ale myślę, że to jednak nie żaden spisek, tylko dobry coaching. Bo różnica nie była aż tak rażąca.peterpan pisze:To jak jedziesz z tą swoją teorią spiskową Dael?
BTW, "Andrzejek spod krzyża" robi zadymę pod TVP. Tym razem wspiera PBK.
Duda od siebie po prostu dodał tyle samo ile można o nim powiedzieć. Czyli
Duda mówił dokładnie tyle ile się nauczył/go nauczyli – zupełnie nie umiał wejść w jakikolwiek dialog/ripostę etc. Ale nic dziwnego, przecież 4 miesiące temu nie istniał. "Samodzielny kandydat" kurwa...
O dziwo prezencję Komorowski też miał lepszą, bo nie był ślamazarny w przekazywaniu treści, zasadzał nawet szpile Dudzie, a ten się tylko głupio uśmiechał (przez cały program) i "panie prezydencie, panie prezydencie". Dude czytał z kartki, czy raczej czytał z pamięci, jak zawsze.
Debata jak kiełbasa - wartości merytorycznej żadnej nie miała, ale wygrał Komorowski prezentując lepszy "garnitur". A no i Duda właściwie przez cały czas był obrócony w kierunku Komorowskiego i rzadko kiedy nawiązywał kontakt wzrokowy z kamerą/widzem. A na chwilę przed debatą mówili żeby tak nie robić...
Ps. Ale powtarzam za kandydatami - idźcie na któregoś zagłosować. Bo siedzieć okrakiem na płocie przez pół życia i zlewać z jednej czy drugiej strony (tzn. nie głosować albo wrzucać pusty głos) każdy umie. A przeważająca część tego forum to właśnie takie kałboje...
Duda mówił dokładnie tyle ile się nauczył/go nauczyli – zupełnie nie umiał wejść w jakikolwiek dialog/ripostę etc. Ale nic dziwnego, przecież 4 miesiące temu nie istniał. "Samodzielny kandydat" kurwa...
O dziwo prezencję Komorowski też miał lepszą, bo nie był ślamazarny w przekazywaniu treści, zasadzał nawet szpile Dudzie, a ten się tylko głupio uśmiechał (przez cały program) i "panie prezydencie, panie prezydencie". Dude czytał z kartki, czy raczej czytał z pamięci, jak zawsze.
Debata jak kiełbasa - wartości merytorycznej żadnej nie miała, ale wygrał Komorowski prezentując lepszy "garnitur". A no i Duda właściwie przez cały czas był obrócony w kierunku Komorowskiego i rzadko kiedy nawiązywał kontakt wzrokowy z kamerą/widzem. A na chwilę przed debatą mówili żeby tak nie robić...
Ps. Ale powtarzam za kandydatami - idźcie na któregoś zagłosować. Bo siedzieć okrakiem na płocie przez pół życia i zlewać z jednej czy drugiej strony (tzn. nie głosować albo wrzucać pusty głos) każdy umie. A przeważająca część tego forum to właśnie takie kałboje...
Ostatnio zmieniony 17 maja 2015, o 22:12 przez ThimGrim, łącznie zmieniany 1 raz.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
-
- sraczkowaty
Znaczy się: wybierzcie swoją truciznę. Podziękuję.ThimGrim pisze:
Jedynym z czym mogę się zgodzić w poście ThimGrima jest interpunkcja.
Bez jaj, brakuje mi kropki po obrazku.DaeL pisze:Jedynym z czym mogę się zgodzić w poście ThimGrima jest interpunkcja.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Wciąż czekasz na swojego bohatera?grel3gargamel pisze: Znaczy się: wybierzcie swoją truciznę. Podziękuję.
Ale narzekać to lubią wszyscy...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
-
- sraczkowaty
Jeśli wobec obydwu kandydatów dzieli mnie w miarę równy dystans, a żaden z nich nie sprawia wrażenia szaleńca, to dlaczego mam na siłę się zastanawiać czy jest mi milimetr bliżej do jednego czy drugiego?
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
To ci dopiero wymogi. Jeden z kandydatów musi być psycholem żebyś zdecydował się oddać głos na tego drugiego. Albo jeden musi być centymetr bliżej twoich poglądów żebyś dostrzegł wystarczającą różnicę na jego korzyść. Powodzenia i do zobaczenia za 50 lat - zobaczymy ile wtedy będziesz miał aktywnych głosowań za sobą, obywatelu kałboj.grel3gargamel pisze:Jeśli wobec obydwu kandydatów dzieli mnie w miarę równy dystans, a żaden z nich nie sprawia wrażenia szaleńca, to dlaczego mam na siłę się zastanawiać czy jest mi milimetr bliżej do jednego czy drugiego?
Ps. Płot byś chociaż odmalował...
Snt:
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Razorblade
- Mr. Kroper
Snt - serio z tymi zadluzonymi tak to wyglada?
już wzięli i skasowali, ale internety nie zapominają
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
-
- sraczkowaty
Jak obydwaj mi się nie podobają w najmniejszym stopniu to tak. W przeciwnym wypadku jest to za przeproszeniem mieszanie w gównie, czyli mało produktywne zajęcieThimGrim pisze:grel3gargamel pisze:
To ci dopiero wymogi. Jeden z kandydatów musi być psycholem żebyś zdecydował się oddać głos na tego drugiego.
I pewnikiem nie ma też znaczenia, które z tych gówien będzie rządzić... Masz pecha, że urodziłeś się w państwie demokratycznym, bo widzę, że bardziej odpowiadała by Ci monarchia. Ale tam z kolei nie można za bardzo krytykować, więc też źle...grel3gargamel pisze:Jak obydwaj mi się nie podobają w najmniejszym stopniu to tak. W przeciwnym wypadku jest to za przeproszeniem mieszanie w gównie, czyli mało produktywne zajęcieThimGrim pisze:grel3gargamel pisze:
To ci dopiero wymogi. Jeden z kandydatów musi być psycholem żebyś zdecydował się oddać głos na tego drugiego.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
-
- sraczkowaty
ThimGrim pisze:
I pewnikiem nie ma też znaczenia, które z tych gówien będzie rządzić... Masz pecha, że urodziłeś się w państwie demokratycznym, bo widzę, że bardziej odpowiadała by Ci monarchia.
A skąd wyciągnąłeś taki absurdalny wniosek, bo chyba nie z moich postów? To, że w przypadku Polski 2015 wybór jest żaden, nie oznacza, że zawsze w demokracji wybór jest żaden
No to ma znaczenie, który będzie prezydentem czy nie?grel3gargamel pisze:
A skąd wyciągnąłeś taki absurdalny wniosek, bo chyba nie z moich postów? To, że w przypadku Polski 2015 wybór jest żaden, nie oznacza, że zawsze w demokracji wybór jest żaden
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
No to ma znaczenie, który będzie prezydentem czy nie?grel3gargamel pisze:
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Razorblade
- Mr. Kroper
Ty chcesz mi wmowic ze to byla... oficjalna grafika?snt pisze: już wzięli i skasowali, ale internety nie zapominają
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/debata-k ... tow/695yvp
Jak widać opinie w sprawie debaty potrafią być skrajnie różne.
Jak widać opinie w sprawie debaty potrafią być skrajnie różne.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Duda owszem ogólnikowo "kiełbasił", ale że Komorowski przedstawił jakąś koncepcję? W sensie inną niż "bo PiS was zje"?W jej opinii, Komorowski był dobrze przygotowany i po raz pierwszy w tej kampanii przedstawił swoją koncepcję prezydentury; Duda zaś, choć mówił ciekawie, zaproponował mnóstwo "kiełbasy wyborczej".
- PIOTROSLAV
- Parmezan
ktoś wie o co cho?
https://www.youtube.com/watch?v=qzz-OSWJYX4
https://www.youtube.com/watch?v=qzz-OSWJYX4
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Widzę Andrzejka więc wiadomo o co chodzi: miał wziąć pół tabletki, wziął całą...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Oplułem monitor herbatąThimGrim pisze:Widzę Andrzejka więc wiadomo o co chodzi: miał wziąć pół tabletki, wziął całą...
Hehe, ponoć mamprawowiedziec.pl jest współredagowane przez córkę Bronka.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
-
- sraczkowaty
Znaczy się sfałszowali odpowiedzi Dudy do ich ankiety czy co?
Nie. Wyciągnęli z kontekstu.grel3gargamel pisze:Znaczy się sfałszowali odpowiedzi Dudy do ich ankiety czy co?
http://polittyka.blogspot.com/2015/05/h ... ebata.html
Ale przecież Duda też używał wypowiedzi BK wyciągniętych z kontekstu.
No to nie dość, że zmienia zdanie z wyborów na wybory, to robi to dodatkowo w jednym kwestionariuszu...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Wierzę na słowo. Słuchałem jednym uchem, a Dudy prawie przestałem słuchać po tym debilnym pytaniu o Jedwabne.boncek pisze:Ale przecież Duda też używał wypowiedzi BK wyciągniętych z kontekstu.
Widzę, że wersja tl/dr potrzebna. Duda napisał, że jest za restrykcjami emisyjnymi ALE w innym pytaniu odpowiedział, że restrykcje nie powinny być takie same w całej UE. Sprawa jest dość klarowna. Można polemizować, że to jest koncepcja życzeniowa, ale nie można mu zarzucać, że zmienił w tej sprawie zdanie.ThimGrim pisze:No to nie dość, że zmienia zdanie z wyborów na wybory, to robi to dodatkowo w jednym kwestionariuszu...
W sumie masz rację, to jednak bardziej schizofrenia...DaeL pisze: Widzę, że wersja tl/dr potrzebna. Duda napisał, że jest za restrykcjami emisyjnymi ALE w innym pytaniu odpowiedział, że restrykcje nie powinny być takie same w całej UE. Sprawa jest dość klarowna. Można polemizować, że to jest koncepcja życzeniowa, ale nie można mu zarzucać, że zmienił w tej sprawie zdanie.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
A miałem pisać Dawidzie, że niepotrzebnie strzępisz klawiaturę, bo to i tak nie trafi do beczki komfortu...
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
to Walaszek jest?
Właśnie, to mnie zmartwiło. Już myślałem, że spokojnie* będę mógł zagłosować na Dudę, a tu takie rzeczywiście debilne pytanie. I to zadane przez kandydata przywołującego co chwila Jana Pawła II... ciekawe czy papież miałby coś przeciwko przepraszaniu za popełnioną przez Polaków zbrodnię. Komorowski dobrze odpowiedział, że taka jest prawda.SithFrog pisze:Dudy prawie przestałem słuchać po tym debilnym pytaniu o Jedwabne.
No i na kogo tu, k..., głosować
*no, prawie spokojnie, bo jednak jego program to głównie obiecanki-cacanki
Pytanie maiło sens, bo dotyczyło wypowiedzi Komorowskiego o Polakach jako o narodzie sprawców Holocaustu. Tylko, że Duda je do dupy sformułował i nie wiadomo było o co mu chodzi.
- Larofan
- Social Media Ninja
ja obserwowalem ta debate malo pod katem merytorycznym a bardziej pod katem prezencji i komor wyszedl duzo lepiej niz duda
przynajmniej na poczatku - spokojniejszy duzo, miescil sie co do sekundy w czasie.. duda odbiegal od tematu, nie miescil sie w czasie prawie nigdy, wital sie w kolko.. potem komor zaczal sie mu wtracac to juz mnie wkurwil a jak zaczal wymachiwac jakims dokumentem i chodzic po studiu to juz przegial..
w kazdym razie komor go rozwalil na tej debacie - niezaleznie od pogladow po prostu byl lepszy - moze bardziej otrzaskany z wystapieniami publicznymi?
przynajmniej na poczatku - spokojniejszy duzo, miescil sie co do sekundy w czasie.. duda odbiegal od tematu, nie miescil sie w czasie prawie nigdy, wital sie w kolko.. potem komor zaczal sie mu wtracac to juz mnie wkurwil a jak zaczal wymachiwac jakims dokumentem i chodzic po studiu to juz przegial..
w kazdym razie komor go rozwalil na tej debacie - niezaleznie od pogladow po prostu byl lepszy - moze bardziej otrzaskany z wystapieniami publicznymi?