Eklezja, czyli luźno o polityce.
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
Re: Eklezja, czyli luźno o polityce.
Jedyny sposób na Grabarczyka to likwidacja układu, TFU... systemu!
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
1,2,3,4.....10... uuuuuuuuuch. A teraz kulturalnie i bez emocji:boncek pisze:Lol, najpierw źle że nie podał się do dymisji, teraz źle bo wiadomo, że na tym zyska. Poziom zaczedzenia Lobo normalnie.
Gdzie napisałem, że "źle bo wiadomo, że na tym zyska"? Dokładny cytat byłby mile widziany. Dobrze, że decyzja o dymisji zapadła. Napisałem tylko, że gdyby nie kampania, raczej by do tego nie doszło. I że nie zdziwię się jak za jakiś czas znów wypłynie na szerokie wody. Krótkoterminowo straci, a nie zyska. Długoterminowo - to się okaże.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Zaba... JKMtez mowi ze strzelalby do gornikow a zwierzeta to rzecz (stwierdzenie ze sa wlasnoscia wlasciciela). Ty tez powiedziales ze zyska... nie wiesz? Powiedziales!
Nie, ale przez ostatnie 10-20 postów jestem jedynym, który wypowiada się z drugiej strony barykady. Poza tym założyłem, że "poziom zaczadzenia Lobo" to argument ad personam więc kogoś konkretnego miałeś na myśli.boncek pisze:A czy ja gdzieś pisałem, że to się do Ciebie odnosi?
Zolt pisze:i zdobywa dodatkowe punkty za "podałem się do dymisji w celu wyjaśnienia sprawy. Teraz mogę wrócić jak już zdobyłem legalnie pozwolenie."
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
W sprawie Grabarczyka nie jest ważny pistolet, o którym pisze się w tytułach newsów i na który pozwolenie i tak by uzyskał, gdyby tylko chciało mu się być praworządnym obywatelem. Ważne jest to, co jest pisane w ostatnim zdaniu. W sprawie być może mataczono na poziomie prokuratury, odsuwano prokuratora, który zamierzał podjąć czynności. To jest powód dla którego ktoś taki jak Minister SPRAWIEDLIWOŚCI powinien tracić stanowisko.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
napisałem to jak jeszcze nie wiedziałem, że takie ma wytłumaczenie.boncek pisze:Zolt pisze:i zdobywa dodatkowe punkty za "podałem się do dymisji w celu wyjaśnienia sprawy. Teraz mogę wrócić jak już zdobyłem legalnie pozwolenie."
O sprawie wiadomo już 4 dni. Tyle czasu potrzeba było na podjęcie decyzji "kurde, faktycznie, sorry odchodzę"?
Dobrze, że odszedł, niech wyjaśnia. Jak już wyjaśni to może też poddać się karze za fałszerstwo i nielegalne posiadanie broni. Chociaż wiadomo, szewc bez butów chodzi, czy w tym wypadku Minister Sprawiedliwości może być ponad prawem.
Voo - +1
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
A kiedy Grabarczyk miał przechodzić tego testa, którego nieprzechodził?
Aa, dobra, Dael coś na ten temat pisał...
Aa, dobra, Dael coś na ten temat pisał...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Borys Budka nowym ministrem sprawiedliwości. Wikipedia twierdzi, że Borys jest
synem Józefa i Marii
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... d4cb0ad5f0
Wie ktoś na jakim etapie jest walka o odszkodowania powojenne od Niemiec i Rosji?
Wie ktoś na jakim etapie jest walka o odszkodowania powojenne od Niemiec i Rosji?
Dotychczas każdy Polak lub Żyd polskiego pochodzenia mający konto w Polsce lub posiadający kogoś na miejscu, a który był poszkodowany lub represjonowany w czasie wojny, mógł się o ten zasiłek ubiegać w Urzędzie do Spraw Kombatantów i Osób Represjonowanych. Moja babcia ma z tego tytułu jakiś dodatek do emerytury. Dziadek też miał afaik. Ustawa rozszerza po prostu dostęp do zasiłku dla osób, które takiej możliwości nie mają, a były poszkodowane.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Przestań podpalać.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
Program Rodzina na Swoim prężnie działa.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Razorblade
- Mr. Kroper
2:Zolt pisze:Program Rodzina na Swoim prężnie działa.
I cóż począć, ze warszawiacy seryjnie wybierają ułomną osobę na prezydenta... Taka sytuacja.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
W Gdańsku już od dawna takie słupy światła są. Jedna z dyskotek na starówce ma coś takiego i w nocy nad miastem góruje ogromny jeden promień, albo kilka(naście) mniejszych, wirujących po okręgu. Ukryta opcja niemiecka?
All the good in the world
About Mankind
About Mankind
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Sith, tak bardzo Cie kole, że młoda zdolna dziewczyna odnosi takie sukcesy, o których możesz tylko pomarzyć?SithFrog pisze:
Już nie
Najlepiej to wyglądało wczoraj w TV. Najpierw pytają jej kochasia, na co ten: wrócę do domu to z nią porozmawiam, skąd taka pochopna decyzja.
Za chwilę Piechociński: dowiedziałem się o sprawie i już została załatwiona
Najlepiej to wyglądało wczoraj w TV. Najpierw pytają jej kochasia, na co ten: wrócę do domu to z nią porozmawiam, skąd taka pochopna decyzja.
Za chwilę Piechociński: dowiedziałem się o sprawie i już została załatwiona
Spokojnie, jeszcze wypłynie. Po wyborach ofkors.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
I tak jest dobrze. W naszym kraju nie zdziwiłoby mnie, gdyby to oświadczenie kończyło się na "... zatrudnienie mnie nie było związane z żadnymi koneksjami politycznymi" i dalej siedziała by na stołku .
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
Podobają mi się zawsze td opisy. Pan Marcin zaorał, pan Jakub zmasakrował, pan Zygmunt zmiażdżył. Tak jakby trzeba było te masakracje podkreślać, żeby przypadkiem nikt ich w tych artykułach nie przegapił.
mi się podobała nazwa jakiegoś filmiku "Kukiz gasi Wojewódzkiego jak peta", bardziej się nie da
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Nadinterpretacja. Tu nie ma żadnej zasady. Kiedyś napisałeś coś w stylu "Pan Marcin ma bardzo ciekawe artykuły" czy coś takiego. Spodobało mi się to, bo dla mnie "Pan Marcin" to na co dzień Spooky albo Mako i wyjątkowo mnie to bawi. Coś jakbyś do Zolta mówił Pan Michał albo Panie Janie do Rzuffiaboncek pisze:Podobają mi się zawsze td opisy. Pan Marcin zaorał, pan Jakub zmasakrował, pan Zygmunt zmiażdżył. Tak jakby trzeba było te masakracje podkreślać, żeby przypadkiem nikt ich w tych artykułach nie przegapił.
Także to moja mała prywata, bez podtekstów
tak to tylko przy wódeczceCoś jakbyś do Zolta mówił Pan Michał albo Panie Janie do Rzuffia
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Ja jestem za tym, żeby od dziś do Sitha zwracać się, przez 'panie Jarosławie'
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Tylko bez takich Panie PiotrzePIOTROSLAV pisze:Ja jestem za tym, żeby od dziś do Sitha zwracać się, przez 'panie Jarosławie'
Aaaaa, nie no, tak się utarło. Zaorał, zmasakrował, pozamiatał. Co innego tu dać? Pan Marcin ma rację, a HGW się myli?boncek pisze:Ale mi nie chodzi o tego Pana Marcina, tylko o to, że zaorał.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Jak sie z tego wycofają, jak mają zaraz kolejne wybory do wygrania
#sgk 4 life.
Przecież do jesieni tego nie zrobią. Może cudem dojdzie do referendum, ale już na pewno nie do przeprowadzenia zmianTurtles pisze:Jak sie z tego wycofają, jak mają zaraz kolejne wybory do wygrania
W sensie poza szarpaniem się Kukiza od paru lat? Pierwsze słyszę.boncek pisze:Ale nowa ordynacja już od jakiegoś czasu jest na tapecie.
A, ok. Btw, to mnie rozbawiło: "W połowie 2017 r. projekt powinien być gotowy."
W weekend nie, ale może w 8 lat? Kto wie. Poza tym co Ty mi z Dudą wyjeżdżasz. To nie jest moja bajka.boncek pisze:Wiadomo, Duda by napisał w weekend.
Ja tylko stwierdzam fakt. Patrząc w jakim tempie rzuca obietnicami, to taka ordynacja jest dla niego pestką.
Swoją drogą to chyba nie procedują tego od 8 lat tylko początku tego roku?
Swoją drogą to chyba nie procedują tego od 8 lat tylko początku tego roku?
Zgadza się. Mieli 8 lat na poważne reformy i dopiero teraz okazuje się, że mają same fajne pomysły.boncek pisze:Swoją drogą to chyba nie procedują tego od 8 lat tylko początku tego roku?
Co jest o tyle dziwne, iż mają to w programie wyborczym od 2005boncek pisze:Swoją drogą to chyba nie procedują tego od 8 lat tylko początku tego roku?
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Przez 8 lat jakoś się udawałoboncek pisze:To lepiej, żeby w ogóle nic nie robili?