Kukiz i inne JOWy
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Re: Kukiz
Cała ta szopka to jest albo genialny plan na zaistnienie w środkach masowego przekazu w ostatnim tygodniu kampanii, albo kolejny powód do tego, żeby oddać nieważny głos, żeby żyć w zgodzie z własnym sumieniem.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Odkryliśmy prawdziwą tożsamość Thima??ThimGrim pisze:Donald Tusk
By żyło się lepiej
Proszę już więcej nie offtopować w tym wątku. Wystarczy, że temat obietnic jest poruszany w wątku ogólnowyborczym.
Nawet nie wiesz, jak bardzo chciałbym, żeby tak było...genialny plan na zaistnienie w środkach masowego przekazu w ostatnim tygodniu kampanii
Kukiz ma ten problem, że jest mocno kategoryczny. Pamiętacie jak wkurzył się na Piersi, bo nie chcieli wchodzić w politykę razem z frontmanem? Ostatnio u Wojewódzkiego mówił, że ma żal do Kazika i Muńka, że nie pociągnęli Jarocina dalej i nie zajmują się otwarcie polityką. Albo jego metoda, albo żadna. Trudno takim ludziom coś przetłumaczyć i wejść z nimi w porozumienie, szczególnie jeśli drugą stroną jest gość, który zakłada kolejne ugrupowanie jak przestaje stać na czele ostatniego
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Razorblade pisze:Nie Thim... jestes tylko zwyklym chlopcem ktory uwierzyl ze wszyscy inni to chuje poza jedynymi prawymi, i jak oni Cie jebia w kakao to boli mniej... coz... troche mi Ciebie szkoda...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
http://wiadomosci.dziennik.pl/wybory-pr ... stemu.html
Ja pier*... Kukiza też pojebało... Mam nadzieję, że po wyborach obaj siądą przy jednym stole i napiszą książkę "Jak stracić 3/4 poparcia w 7 dni".
Na profilach obu panów dominują komentarze w stylu "Co wy do K* nędzy odpier*!?!?!?!". Ludzie chcą na nich głosować a oni co? Pokazują, że nawet na czas wyborów nie potrafią się dogadać. Nie tego oczekiwałem...
Ja pier*... Kukiza też pojebało... Mam nadzieję, że po wyborach obaj siądą przy jednym stole i napiszą książkę "Jak stracić 3/4 poparcia w 7 dni".
Na profilach obu panów dominują komentarze w stylu "Co wy do K* nędzy odpier*!?!?!?!". Ludzie chcą na nich głosować a oni co? Pokazują, że nawet na czas wyborów nie potrafią się dogadać. Nie tego oczekiwałem...
Nie. Zdecydowanie nie. Raczej to co napisał Razor. Jesteś tylko częścią masy, która uwierzyła, że poza tym systemem nie istnieje nic. Nie ma żadnej innej drogi, żadnego wyjścia. To jest jedyny słuszny układ. NIE DA się inaczej. Jak z wiekiem emerytalnym.ThimGrim pisze:Tak, ja jestem twórcą wszystkich systemów i układów, PiSem i Omegą
ja już nawet nie mam siły się wypowiadać, bardzo fajnie wypunktowaliście to co pisałem o Komorowskim wczoraj. Ale to wszystko jak do rynny - pomijamy niewygodne fakty i lecimy z kolejnymi argumentami.
W ten sposób kłóciła się kiedyś ze mną moja była przed okresem, ja do dziś nie rozumiem jak można tak rozumować.
W ten sposób kłóciła się kiedyś ze mną moja była przed okresem, ja do dziś nie rozumiem jak można tak rozumować.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Kochanie, wróciłam! No daj pyska :-*Pquelim pisze:ja już nawet nie mam siły się wypowiadać, bardzo fajnie wypunktowaliście to co pisałem o Komorowskim wczoraj. Ale to wszystko jak do rynny - pomijamy niewygodne fakty i lecimy z kolejnymi argumentami.
Ps. Nie wiem co ja pominęłam. Otrzymałam argument, że to są "obietnice, bo wszystko to obietnice, więc to obietnica" więc nie bardzo mam z czym dyskutować. Ale idźcie już głosować na Tymińskiego... tfu, Kukiza. Przecież Wam nie zabraniam.
Ostatnio zmieniony 7 maja 2015, o 09:21 przez ThimGrim, łącznie zmieniany 1 raz.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Dokładnie odwrotnie. To my dowiedzieliśmy się, że cokolwiek kandydat nie powie w debacie - bez opatrzenia słowem "obiecuję" - nie ma żadnych obietnic. Wszystko co powiedział to było tak o, żeby sobie pogadać. Nic z tego nie jest ani programem, ani planami. Ot, tak sobie pogadał.ThimGrim pisze:Otrzymałam argument, że to są "obietnice, bo wszystko to obietnice, więc to obietnica" więc nie bardzo mam z czym dyskutować.
Swoją drogą, Kukiz użył słowa "obiecuję" do JOWów? Bo jak nie to trochę niesłusznie mu się dostaje.
Serio, to też ja napisałem, że musi być słowo klucz "obiecuję" w zdaniu żeby to była obietnica? Ja rozumiem, że Razor nie umie czytać, to nic nowego, ale wydawało mi się, że pozostali już coś niecoś czają. Ale zostawiam Was z tym tematem, bo z TWA nie wygram.SithFrog pisze:Dokładnie odwrotnie. To my dowiedzieliśmy się, że cokolwiek kandydat nie powie w debacie - bez opatrzenia słowem "obiecuję" - nie ma żadnych obietnic. Wszystko co powiedział to było tak o, żeby sobie pogadać. Nic z tego nie jest ani programem, ani planami. Ot, tak sobie pogadał.ThimGrim pisze:Otrzymałam argument, że to są "obietnice, bo wszystko to obietnice, więc to obietnica" więc nie bardzo mam z czym dyskutować.
Swoją drogą, Kukiz użył słowa "obiecuję" do JOWów? Bo jak nie to trochę niesłusznie mu się dostaje.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Kurwa, ludzie. Co to ma być? Tacy wszyscy podjarani tymi wyborami? Może trochę kultury w tej dyskusji, by żyło się lepiej. Jebanie w kakao, była r(o)kiego przed okresem, razor co nie umie czytać. Thim Was czasem chamsko prowokuje, czasem po prostu macie inne zdanie i sie burdel robi od razu. i o co? O wybory co to nic nie znaczą.
#sgk 4 life.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Matthias[Wlkp] pisze:http://wiadomosci.dziennik.pl/wybory-pr ... stemu.html
I już chyba nie zagłosuje na Kukiza...
To dowodzi tylko jednego. Jeżeli chcesz kręcić lody jako władza (vide taśmy wprost), czy umawiasz się przedwyborczo (Kukiz i JKM), to tylko na Dolnym MokotowieThimGrim pisze:W końcu umawiali się w Lotosie, knajpie co pamięta czasy PRLu. Antysystemowcy...
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- PIOTROSLAV
- Parmezan
W Magdalence! Tam najlepsze ustalenia się dokonuja!
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Przemyślałem sobiie powyższe na spokojnie i mu wybaczę tym razem. JOWy działają we Francji - pogadałem sobie też z moim szefem, Francuzem, czy ludzie są faktycznie zadowoleni z takiego głosowania i potwierdził. Korwin na pewno o tym wie, ale wybrał przykład skrajnie inny w sytuacji, gdzie przeciwnik nie ma za bardzo jak tego bronić. Do tego wykorzystał jego zmęczenie i brak doświadczenia, żeby wywołać emocjonalną reakcję a potem grać stoika.LLothar pisze:Matthias[Wlkp] pisze:http://wiadomosci.dziennik.pl/wybory-pr ... stemu.html
I już chyba nie zagłosuje na Kukiza...
Czy powyższy przykład udowadnia, że JOWy na pewno zadziałają? Oczywiście nie, ale pokazuje, że da się je wprowadzić z dobrym skutkiem. Wszystko da się schrzanić, ale to nie jest powód, żeby zarzucać kompletnie ten pomysł.
Nie widzę w zagrywce Korwina nic innego jak perfidną grę na zabranie głosów. Czyli JKM poddał już zawody o Prezydenturę i walczy tylko o dobry wynik żeby mieć lepszą pozycję w negocjacjach z potencjalnymi koalicjantami na jesieni, tylko... no właśnie - z kim? Po takiej akcji przed wyborami, kto ma go potraktować poważnie? Mam przyjąć, że to była po prostu wewnętrzna gierka? Żeby urządzić sobie prawybory, kto ma rządzić wśród anty-systemowej prawicy? Niech sobie zrobią prawybory kiedy indziej . Nie kiedy można coś zmienić, albo chociaż przekonać wyborców, że potrafią coś razem zrobić.
Jakby wszyscy - Kukiz, Korwin, Kowalski, kto tam jeszcze był... - zebrali się dzisiaj na wspólnej konferencji i ogłosili, że wszyscy oprócz jednego rezygnują, to by zmietli Bronka, być może nawet w pierwszej turze...
Kandydat nie jest idealny (jak każdy inny), ale trudno. Nie czuję, żebym wybierał "mniejsze zło", ale kandydata na poziomie "wystarczającym". Jeśli jest tym, za kogo go mam, poradzi sobie. Jeśli nie - to bez różnicy, czy on, Duda, Komor, czy ktokolwiek.
Do tego jeszcze taki sondaż, który pokazuje jednak, że większość niezdecydowanych woli Kukiza no i jakaś iluzoryczna szansa na drugąturę jest. Czyli w takiej sytuacji Korwin by się wycofał, żeby go poprzeć (gdyby nie idiotyczna sytuacja prima-aprilisowa...). Kolejny powód, żeby zagłosować Piersi (tfu... Kukiza ).
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Jak co zrobi?
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Nawet jak UKiP dostanie 20 mandatów (a nie dostanie, bo ma szanse na co najwyżej 4), i Korwin zrezygnowałby z kandydowania, to zaraz znalazłby furtkę, żeby się zarejestrować jeszcze raz...
-
- sraczkowaty
Tylko, że we Francji obowiązuje inny system władzy-Prezydent ma tam znacznie więcej do gadania niż u nas. Poza tym tam jest jeszcze druga tura
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
JOW-y są? Są. Działa? Działa.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
No i JOWy w UK nie zadziałały, bo UKIP, mający 10% poparcia, dostanie 2 z 650 mandatow...
Edit: a kto będzie rządzić nie wiadomo, bo im sie exit polls gorzej niz w Polsce rozjechaly...
Edit: a kto będzie rządzić nie wiadomo, bo im sie exit polls gorzej niz w Polsce rozjechaly...
-
- sraczkowaty
YouGov nie robił exit poll z tego co czytam.
Wyniki mocno się rozjechały z sondażami. Znaczy-tam też fałszują
Wyniki mocno się rozjechały z sondażami. Znaczy-tam też fałszują
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
http://www.telegraph.co.uk/news/general ... -live.html
Z tego co widzę, inni niż mainstreamowi kandydaci dostaną 25 miejsc. Najwyraźniej byli to lepsi kandydaci niż UKIPu... Może Farange ma ten sam problem co Korwin - jest jeden lider, który resztę przyćmiewa tak bardzo, że Ci nie istnieją?
Z tego co widzę, inni niż mainstreamowi kandydaci dostaną 25 miejsc. Najwyraźniej byli to lepsi kandydaci niż UKIPu... Może Farange ma ten sam problem co Korwin - jest jeden lider, który resztę przyćmiewa tak bardzo, że Ci nie istnieją?
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
mówimy o exit polls
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Przejrzałem co pisze Cookies o JOW. Zasadniczo wszystko się zgadza. JOWy wspierają duże partie i kandydatów niezależnych. Małe partie dostają w dupe.
Szczerze mówiąc mam gdzieś kandydatów niezależnych. Mam jeden, mały, niewiele znaczący glos. Po co mam głosować na kogoś, kto jak wygra to będzie mieć jeden niewiele znaczący głos w parlamencie?
Szczerze mówiąc mam gdzieś kandydatów niezależnych. Mam jeden, mały, niewiele znaczący glos. Po co mam głosować na kogoś, kto jak wygra to będzie mieć jeden niewiele znaczący głos w parlamencie?
Choć jowy nie działają, a więc jedyny postulat Kukiza jest z dupy, to mimo wszystko to nie taki zły system. Właśnie dlatego, że w wyniku daje z grubsza dwie silne partie...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
http://www.bbc.com/news/election/2015/results
UKIP dostało 3,5 miliona głosów a na razie ma tylko jednego MP.
Szkocka Partia narodowa półtora i 56 mandatów.
UKIP dostało 3,5 miliona głosów a na razie ma tylko jednego MP.
Szkocka Partia narodowa półtora i 56 mandatów.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
LLothar pisze:Szczerze mówiąc mam gdzieś kandydatów niezależnych. Mam jeden, mały, niewiele znaczący glos. Po co mam głosować na kogoś, kto jak wygra to będzie mieć jeden niewiele znaczący głos w parlamencie?
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Po prostu część PSLu też wyjechała na Wyspy i zrobili tam już sobie przyczółek. :d
All the good in the world
About Mankind
About Mankind
Po pierwsze:
Po drugie: ciekawe, że niektórzy lepiej pamiętają i przywołują Wiplera z tamtych wyborów, a nie np. fakt, że pełne i oficjalne wyniki podano po pół roku. Ot, miara co u nas jest ważne.snt pisze:Ale w Polsce rozjechały się exit polls z wynikami, a nie sondaże przedwyborcze z exit pollsami, jeśli dobrze rozumiem Wasze wypowiedzi.
Zapomniałem! Jezu, jak mogłem zapomnieć Nie będziesz brał imienia Pana Przemysława Wiplera nadaremno!Sith pisze: Po drugie: ciekawe, że niektórzy lepiej pamiętają i przywołują Wiplera z tamtych wyborów, a nie np. fakt, że pełne i oficjalne wyniki podano po pół roku. Ot, miara co u nas jest ważne.
Oczywiście. Przemysław Wipler to nie temat do żartów!
#sgk 4 life.
Fakt, Kurze Móżdżki rulez. Korwin ze swoimi utworami nie ma startu.snt pisze:Specjalistę od kur.ThimGrim pisze:To kogo ostatecznie wybraliście? Piosenkarza czy brydżystę?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Tylko Braun! Intronizacja Cheesusa na Krula Polski i odebrać tytuł krula Korwinowi!
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"