Robienia tego w stylu Franka UnderwoodaThimGrim pisze:Ale kurde, ludzie, to jest polityka! Naprawdę, czego wy oczekujecie?
Eklezja, czyli luźno o polityce.
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
- Razorblade
- Mr. Kroper
Re: Eklezja, czyli luźno o polityce.
A... to jeszcze dziwniejsze. Oglądacie House of Cards i oczekujecie, że nadejdzie partia, która nie będzie Was w wała robiła...Razorblade pisze:Robienia tego w stylu Franka UnderwoodaThimGrim pisze:Ale kurde, ludzie, to jest polityka! Naprawdę, czego wy oczekujecie?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Ale jest nowa nadzieja, nie wiem czy śledziliście nasze zmanipulowane media, ale nawet Frasyniuk jest za tym projektem (w sensie "niepolitycznie"), więc jest nadzieja.
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... -pl/hr2fhm
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... -pl/hr2fhm
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Razorblade
- Mr. Kroper
No i po co mu te podpisy jak PO i tak ma takie projekty w dupie
Ja nawet nie licze ze partia nie bedzie robila nas w chuja tylko ze nie będzie to tak widoczne i bezczelne
Ja nawet nie licze ze partia nie bedzie robila nas w chuja tylko ze nie będzie to tak widoczne i bezczelne
Tzn. ja upatruję w tym raczej szansę na nowe ugrupowanie. A o odrzuconych podpisach też bywa głośno. No i podpisy podpisom nierówne.Razorblade pisze:No i po co mu te podpisy jak PO i tak ma takie projekty w dupie
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Razorblade
- Mr. Kroper
No, te PiSowskie mozna wrzucac do kosza .
Ja szczerze mowiac nie bardzo widze tam szanse na ugrupowanie - juz predzej pod Kukizem... no ale pozyjemy zobaczymy
Ja szczerze mowiac nie bardzo widze tam szanse na ugrupowanie - juz predzej pod Kukizem... no ale pozyjemy zobaczymy
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Widzieliście zdjęcia Korwina z Pyrkonu? Panny ustawiają się w kolejce...
- Razorblade
- Mr. Kroper
Eh... nacjonalisty motocyklowe prowokuja Polakow skladajac kwiaty na grobach pomordowanych w Katyniu... chuje normalnie...
Czy można być większą polityczną szmatą?
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/michal-k ... oru/wvs5wk
Oczywiście Monika nie zada, bo Michał z PO teraz jest. Cacy gość.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/michal-k ... oru/wvs5wk
Ja bym tylko zapytał gdzie wtedy był Kamiński i co mówił. Jedno pytanie.Z Andrzejem Lepperem też się Jarosław Kaczyński kłócił, a potem zawiązał koalicję - powiedział w "Kropce nad i" w TVN24 Michał Kamiński.
Oczywiście Monika nie zada, bo Michał z PO teraz jest. Cacy gość.
Janusz najczęściej komentowanym polskim politykiem w Rosji... czyli też w Sewastopolu.
http://en.voicesevas.ru/news/analytics/ ... oland.html
http://en.voicesevas.ru/news/analytics/ ... oland.html
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Razorblade
- Mr. Kroper
Nic dziwnego - jako chyba jedyny u nas mowi rozsadnie ze z Rosja nie wygrany a silna gospodarczo Ukraina nam nie jest na reke... wiec Putinowi on pasuje
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
PO w pigułce, piękne.
Aż 3 mln ludzi chce sprawdzić jak jest tam.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... n=10199882
Ciekawe, że jak sprawdzą to nie wracają
Aż 3 mln ludzi chce sprawdzić jak jest tam.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... n=10199882
Ciekawe, że jak sprawdzą to nie wracają
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-n ... Id,1723249Sprawa lewego pozwolenia na broń, jakie trzy lata temu uzyskał Cezary Grabarczyk nie powinna się skończyć zarzutami dla usłużnych policjantów. Lektura przepisów w tej sprawie wyklucza, by minister sprawiedliwości mógł nie wiedzieć, że wydający pozwolenie policjanci łamią prawo. Co więcej - nie tylko musiał wiedzieć, ale też poświadczył nieprawdę swoim podpisem na protokole z egzaminu.
Oj tam, oj tam.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Podpalasz Polskę Dael. Lepsze to niż budowanie pomnika na Krakowskim Przedmieściu.
To jest fajny dowód na to jak bardzo nietykalna jest ta ekipa
To jest fajny dowód na to jak bardzo nietykalna jest ta ekipa
Ja myślę, że Grabarczyk poleci koniec końców. Pewnie mają problem z kimś na jego miejsce, albo z wewnętrznymi układami w PO.
Ciekaw jestem jak to się skończy, bo akurat on ma tam dość silną "spółdzielnię". Sporo ludzi jest za nim. W PO chyba najmocniejsza frakcja obecnie.boncek pisze:Ja myślę, że Grabarczyk poleci koniec końców. Pewnie mają problem z kimś na jego miejsce, albo z wewnętrznymi układami w PO.
Nie rozumiem jak miałby polecieć. Przecież to jest ewidentny atak i krecia robota. Najpierw zegarki, potem taśmy, potem kolejne taśmy (o których cisza), a teraz to.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Nie czepiajcie się Czarka:
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Bo my dokladnie sprawdzamySithFrog pisze:Ciekawe, że jak sprawdzą to nie wracają
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Pisalem juz w innym topicu, wlezie tak z 7 cali ale niewygodnie...SithFrog pisze:sprawdzajcie ile wlezie
#sgk 4 life.
Ya wrzucałem w mediach.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
No nie wiem czy takie zwykłe przepraszam wystarczy.SithFrog pisze:A to przepraszam, nie zauważyłem.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Czarek Grabarczyk padł! Czteryyy!
Chcieliście to macie Lepiej późno niż później.
Chcieliście to macie Lepiej późno niż później.
#sgk 4 life.
To za mało. Jeden Grabarczyk nie czyni wiosny ludów.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Ja myślę, że powinniśmy go rozstrzelać na Krakowskim Przedmieściu. Jego pistoletem.
I postawić pomnik.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
1. Bo wybory. Za duże ryzyko jak sprawa śmierdzi.Turtles pisze:Chcieliście to macie Lepiej późno niż później.
2. Jak PO wygra na jesieni to wróci w wielkim stylu.
Pamiętacie kto (m.in.) poleciał za hazardową? Obecny minister spraw zagranicznych
Podpalasz Polskę, Sith.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Pomiędzy pomnikami ofiar zamachu smoleńskiego.Ja myślę, że powinniśmy go rozstrzelać na Krakowskim Przedmieściu. Jego pistoletem.
No właśnie, pewnyś? Bo dymisja to raczej przyznanie się do winy.Sith pisze: 1. Bo wybory. Za duże ryzyko jak sprawa śmierdzi.
#sgk 4 life.
Yop, gdyby wybory były za 3 lata, pewnie by nie poleciał. Zresztą. Poczekajmy do jesieni i sprawdzimy punkt nr 2.Turtles pisze:No właśnie, pewnyś? Bo dymisja to raczej przyznanie się do winy.
Poza tym jakie przyznanie się do winy? Skąd wiesz czy sam przyszedł, czy usłyszał "trwają wybory, to za duże ryzyko, podajesz się do dymisji, albo sama cię wywalę"?
i zdobywa dodatkowe punkty za "podałem się do dymisji w celu wyjaśnienia sprawy. Teraz mogę wrócić jak już zdobyłem legalnie pozwolenie."
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
No pewnie usłyszał. O tym mówię. Gdyby nie poleciał to by nikt o tym nie mówił. O tym, ze poleciał i dlaczgo dowiedzieć się można już z ekranów w tramwajach. Jeżeli chcesz zamieść coś pod dywan to nie wywalasz ministra tylko mówisz "bez komentarza".
#sgk 4 life.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/grzegorz ... sci/yh9pkyZolt pisze:i zdobywa dodatkowe punkty za "podałem się do dymisji w celu wyjaśnienia sprawy. Teraz mogę wrócić jak już zdobyłem legalnie pozwolenie."
Chyba, że wałkowanie tego, że nie poleciał i kolejne przecieki ze sprawy do jakiegoś Wprostu czy innego doRzeczy mogą Komorowskiemu zrobić krecią robotę w kampanii.Turtles pisze:No pewnie usłyszał. O tym mówię. Gdyby nie poleciał to by nikt o tym nie mówił. O tym, ze poleciał i dlaczgo dowiedzieć się można już z ekranów w tramwajach. Jeżeli chcesz zamieść coś pod dywan to nie wywalasz ministra tylko mówisz "bez komentarza".
Jak ktoś czyta dorzeczy to i tak nie zagłosuje na Komorowskiego
No przecież. Tak się mówi. Zresztą jeżeli śledztwo zostanie umorzone (a może zostać znając klimat) to jaki jest powód, żeby go nie przywracać. Tzn, dla mnie to powinno mu złamać karierę na dłuższy czas, ale optyka jest taka: Istnieje podejrzenie naduzycia prawa z konsekwencjami prawo-karnymi (i to nawet nie są moje słowa, to słowa Jarosława Kaczyńskiego) -> dymisja ->wyjaśnia się, że nic nie było -> przywrócenie na stanowisko, bo nic nie było.http://wiadomosci.onet.pl/kraj/grzegorz ... sci/yh9pky
#sgk 4 life.
Napisałbym: przyzwoitość, ale w kraju, gdzie premier ma sędziów na telefon (trójpodział władzy my ass ) to chyba będzie wyjątkowo naiwneTurtles pisze:Zresztą jeżeli śledztwo zostanie umorzone (a może zostać znając klimat) to jaki jest powód, żeby go nie przywracać.
To jak z Sikorskim. Nie sprawdzili czy naprawdę wyjeździł (i kiedy) tyle km ile deklarował tylko zmierzyli drogę z domu do stolicy i założyli, że ma daleko więc może dużo jeździć, causa finita
Spoko. Pozwolę sobie zakładać, że jak mają sędziów na telefon to i kolega-prokurator się znajdzie. patrz przytoczony przykład z Sikorskim.Turtles pisze:Umarza prokurator.
Spoko. Po prostu nie ma to nic wspólnego z trójpodziałem władzy. I nikt nie ma sędziów na telefon.
A co do Sikorskiego. Nom. Ale co to ma wspólnego z czymkolwiek? A w Ameryce biją Murzynów.
A co do Sikorskiego. Nom. Ale co to ma wspólnego z czymkolwiek? A w Ameryce biją Murzynów.
#sgk 4 life.
Naprawdę mam zacząć sypać linkami o sprawie Milewskiego?Turtles pisze:I nikt nie ma sędziów na telefon.
Jak dla mnie ma sporo. Pokazuje jak to u nas działa. Ja się nie znam na tym, ale zdroworozsądkowo założyłem, że Radosław (i każdy inny poseł z podejrzaną kilometrówką) będzie musiał się wytłumaczyć z tego gdzie tyle jeździł, podać jakieś detale itp. A oni stwierdzili tylko, że mieszka daleko, pewnie dojeżdża, no to trzepie kilometry. Przecież to żadna filozofia sprawdzić gdzie i kiedy był minister SZ czy Marszałek Sejmu i np. kuknąć w listy pasażerów linii lotniczych czy rejestr samochodów służbowych.Turtles pisze:A co do Sikorskiego. Nom. Ale co to ma wspólnego z czymkolwiek? A w Ameryce biją Murzynów.
Jak mnie konduktor (niesłusznie) oskarżył o podrobienie legitymacji to aż grafologa prosili o ekspertyzę. Mogli przecież spojrzeć. Na oko to nawet nie wyglądało na podrobione.
To pokazuje jak się pewne sprawy u nas załatwia. Stąd mój wniosek, że z Cezarym będzie podobnie. Co prawda nie brał udziału w teście potrzebnym do pozyskania pozwolenia, ale skąd mógł wiedzieć, że w takim razie sfałszowano wynik?
Nie. Po prostu w nie kliknij i przeczytaj co tam jest.SithFrog pisze:Naprawdę mam zacząć sypać linkami o sprawie Milewskiego?
#sgk 4 life.
No tak. To prowokacja dziennikarska, a nie faktyczny telefon z KP. Na pewno pierwszy raz spotkał się z czymś takim i z automatu, nie wiedzieć czemu, przyjął postawę służebną. O słodka naiwnościTurtles pisze:Nie. Po prostu w nie kliknij i przeczytaj co tam jest.
Lol, najpierw źle że nie podał się do dymisji, teraz źle bo wiadomo, że na tym zyska. Poziom zaczedzenia Lobo normalnie.