Leeeeeego!
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Re: Luźny I
Przywiozłem z Polski stare lego, które kiedyś tam męczyliśmy z LLotharem no i dzieciaki zachwycone. Cośtam złożyłem i zostało jeszcze całe wiadro do składania.
Ciekawe jest to, że te stare lego chodzą czasem za taką kasę na e-bayu, że za stary zestaw mógłbym spokojnie kupić porównywalny nowy...
Poszperajcie w domu rodziców - może czai się tam jakiś skarb
Ciekawe jest to, że te stare lego chodzą czasem za taką kasę na e-bayu, że za stary zestaw mógłbym spokojnie kupić porównywalny nowy...
Poszperajcie w domu rodziców - może czai się tam jakiś skarb
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
U teściów leży zestaw którym bawiła się moja żona i jej siostra. Teraz bawią się tym dzieciaki. Zabawka ma ze 30 lat. Wtedy Lego nie robiło jeszcze zestawów na filmowej licencji i te klocki mają swój duński, pacyfistyczny urok
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Larofan
- Social Media Ninja
taak.. kiedys byly tylko statki pirackie/zamki/stacja benzynowa
to byly czasy
to byly czasy
Mam całą skrzynie klocków. Taki miałem największy
http://lego.wikia.com/wiki/6982_Explorien_Starship
Good times, good times...
http://lego.wikia.com/wiki/6982_Explorien_Starship
Good times, good times...
#sgk 4 life.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Największe szaleństwo jest z nieotwartymi zestawami, które gdzieś komuś na półce przeleżały. Chodzą za $1000-$3000...
- Larofan
- Social Media Ninja
who in the right mind nie dostalby klocki i nie otworzyl... w dupach sie poprzewracalo
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
W sensie na półce sklepowej... albo magazynowej...
- Counterman
- Waniaaa!
Czyli co, trzeba robić włam do starych magazynów Smyków?
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
Nigdy nie miałem lego, bo było za drogie. Największy koszmar dzieciństwa
Czasem bawiłem się u kolegi czy kuzyna, a czasem wertowałem katalogi wyobrażając sobie jak fajnie się tym bawić.
Kto mnie przytuli?
Czasem bawiłem się u kolegi czy kuzyna, a czasem wertowałem katalogi wyobrażając sobie jak fajnie się tym bawić.
Kto mnie przytuli?
- Larofan
- Social Media Ninja
been there.. done thatSithFrog pisze:Czasem bawiłem się u kolegi czy kuzyna, a czasem wertowałem katalogi wyobrażając sobie jak fajnie się tym bawić.
Ooww.... There there!SithFrog pisze:Nigdy nie miałem lego, bo było za drogie. Największy koszmar dzieciństwa
Kto mnie przytuli?
Ja miałem lego, ale nie żadne zestawy tylko taki kubeł klocków po kimś, dzięki czemu mogłem budować wszystko poza tym co było reklamowane
Zanim klepnąłem "wyślij" pomyślałem - zaraz mi się Halu zrewanżujeHalaster pisze:Ooww.... There there!
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Ja byłem smutny, bo kolega miał taki czerwony rowerek lego, a ja nie miałem... ale bardzo chciałem...
Guess what... Pierwszy zestaw jaki córce kupiłem zawierał właśnie taki czerwony rowerek
Guess what... Pierwszy zestaw jaki córce kupiłem zawierał właśnie taki czerwony rowerek
Mam jescze dwie skrzynie pelne budowli z lego
Najgorsze jest ze w penwmy momecie zuzylem wiekszosc ciekwaych klockowe na kilka duzych budowli i nie bylo juz co budowac, a rozwalac serca nie mialem
Najgorsze jest ze w penwmy momecie zuzylem wiekszosc ciekwaych klockowe na kilka duzych budowli i nie bylo juz co budowac, a rozwalac serca nie mialem
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Ja miałem trzy takie małe zestawy: zamiatarkę, samolot i jakiś łazik kosmiczny. Wszystkie dostane na prezent jak leżałem w szpitalu. Ale miałem podróbki kupione na bazarze od przyjaciół ze wschodu, które do lego idealnie pasowały, a różniły się tylko brakiem napisu na wypustkach. Zawsze zazdrościłem tym, co mieli zestawy pirackie.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
- Larofan
- Social Media Ninja
ja mialem piracki.. to bylo moje najwieksze marzenie i rodzice ostatecznie mi zakupili - pamietam im to, i pamietam jaka afere im zrobilem jak najpierw przyniesli mi nie ten ktory sobie wymarzylem alez byl ze mnie maly niewdzieczny gnoj
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Z pirackich to tylko taki miałem. Do kompletu był statek, tylko nie piracki, ale wojskowy.
- Larofan
- Social Media Ninja
no wlasnie ja dostalem wojskowy
i afera byla kosmiczna - ja tej afery nie pamietam ale to juz legenda rodzinna i pamietam jak przez mgle jak zmuszalem ojca do przemalowywania tej wojskowej flagi na piracka przy pomocy korektora
i afera byla kosmiczna - ja tej afery nie pamietam ale to juz legenda rodzinna i pamietam jak przez mgle jak zmuszalem ojca do przemalowywania tej wojskowej flagi na piracka przy pomocy korektora
Swego czasu miałem z bratem wszystkie zestawy z rycerzami i część pirackich (bez statków) z tej książeczki:
http://worldbricks.com/en/my-instructio ... id=87.4076
Kupowała nam je babcia za dolary w Pewexie. Potem chyba wymieniłem je na rower czego do dzisiaj nie mogę sobie wybaczyć.
Kupowała nam je babcia za dolary w Pewexie. Potem chyba wymieniłem je na rower czego do dzisiaj nie mogę sobie wybaczyć.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
burżujski sukinsyn ze szczęśliwym dzieciństwemboncek pisze:Swego czasu miałem z bratem wszystkie zestawy z rycerzami i część pirackich (bez statków) z tej książeczki:
ja miałem same randomowe zestawy - zwykle z tych mniej ciekawych serii bo ciotki i wujkowie nie łapali właściwych klimatów
+1 ale nie narzekałem, lego to lego. Raz dostałem jakieś klocki z Cobi i mimo że wyglądały podobnie to jednak były kiepsko dopasowane i zrobione z gorszej jakości plastiku.Dragon_Warrior pisze:ja miałem same randomowe zestawy - zwykle z tych mniej ciekawych serii bo ciotki i wujkowie nie łapali właściwych klimatów
11.XI.2006
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
Pewnie biedna ciągle myśli, że ukradła go jej najlepsza koleżanka...Guess what... Pierwszy zestaw jaki córce kupiłem zawierał właśnie taki czerwony rowerek
- Alexandretta
- Współpraca GL
- Kontakt:
Swoich zestawów lego nie miałam, ale na szczęście miałam brata, który regularnie był obdarowywany kolejnymi zestawami, więc nie było tak źle I tak zawsze budowałam samoloty i samochody. Domki dla ludzików są nudne i przereklamowane.
"Żal, że sie coś zrobiło, przemija z czasem. Żal, że się czegoś nie zrobiło, nie przemija nigdy."
Na Pograniczu
Na Pograniczu
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
+1000Domki dla ludzików są nudne i przereklamowane.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
My z bratem mieliśmy całkiem sporo klocków Lego. Głównie serię miejską (City czy jakoś tak) i coś z kosmosu. Właściwie to do tej pory je mamy bo leżą u mnie w piwnicy. Jakiś czas temu je poskładałem, większość jest kompletna, a liczą już sobie grubo ponad 20 lat
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
Ja miałam wszystkiego po trochu, bo nie mogłam się zdecydować co mnie bardziej interesuje, czy rycerze i smoki, czy eksploracja kosmosu (zatem można było polecieć astronautą na Marsa smokiem.. )
bęzensu... Astronautą na Marsa?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
O to był dokładnie ten koleżka! 1991 wow. Smoki trochę później się pojawiły więc musiał poczekać ..
http://brickset.com/sets/6811-1/Pulsar-Charger
http://brickset.com/sets/6811-1/Pulsar-Charger
wygląda znajomo...
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
Teraz jak przeglądam tą brickopedie to stwierdzam że chyba nie miałam zadanych zabawek poza Lego..
I zobacz jak wyrosłaś "na ludzi"Killashandra pisze:Teraz jak przeglądam tą brickopedie to stwierdzam że chyba nie miałam zadanych zabawek poza Lego..
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Szkoda, że teraz jest tak mało "neutralnych" zestawów. Jest trochę City i parę domków z serii Creator (te są akurat fajne - masz 3 intrukcje do jednego zestawu klocków, zachęca do składania na różne sposoby), ale jednak 3/4 to jakaś Chima, Friends, Star Wars i Lego Movie...
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
Sobies pisze:I zobacz jak wyrosłaś "na ludzi"Killashandra pisze:Teraz jak przeglądam tą brickopedie to stwierdzam że chyba nie miałam zadanych zabawek poza Lego..
No i mam w domu kilka półekek przeznaczonych na Lego. a ich ilość ciągle rośnie. Ale jak można się oprzeć maleńkiemuAT-ATowiemu serii microfighters albo Lego pługowi śnieżnemu.. T_T
Nie no, City w ostatnim katalogu zajmuje parę ładnych stron. Pociągi, straż przybrzeżna, miasto, policja itd.. Są też kopalnie bodajże. Jakieś elfowe coś też jest teraz.
- Crowley
Ja miałem takie trzy bieda-zestawy:
http://brickset.com/sets/6529-1/Ultra-Lite-I
http://brickset.com/sets/6831-1/Message-Decoder
http://brickset.com/sets/6649-1/Street-Sweeper
Zapamiętałem je... większe i bardziej skomplikowane.
Fak. Mogłem tej zamiatarki nie otwierać. Nówka na ebayu stoi za $130.
http://brickset.com/sets/6529-1/Ultra-Lite-I
http://brickset.com/sets/6831-1/Message-Decoder
http://brickset.com/sets/6649-1/Street-Sweeper
Zapamiętałem je... większe i bardziej skomplikowane.
Fak. Mogłem tej zamiatarki nie otwierać. Nówka na ebayu stoi za $130.
About Mankind
About Mankind
- Razorblade
- Mr. Kroper
Ja mialem akurat sporo lego... i jestem wkurwiony bo dalem kuzynowi ktory cholera wie gdzie je przejebal...
Ja pamiętam, że z takich większych zestawów to miałem to
+
Dobre czasy
+
Dobre czasy
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
Cholera, zawsze chciałem je mieć. Sobieś, nienawidzę Cię.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Razorblade
- Mr. Kroper
Zolt pisze:Cholera, zawsze chciałem je mieć. Sobieś, nienawidzę Cię.
- Crowley
Ja tak miałem ze sporą częścią zabawek i niestety z Amigą.Razorblade pisze: i jestem wkurwiony bo dalem kuzynowi ktory cholera wie gdzie je przejebal...
Sobieś, jesteś penisem.
About Mankind
About Mankind
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
Oo Canaveral!! Ja mam go nadal. Mega super był kask astronauty z ta wielką swiecacą przylbica!
- Larofan
- Social Media Ninja
tak jak patrze ile te zestawy kosztuja... $30... kurde na tamtejsze zlotowki to musiala byc kasa... pisze eske do rodzicow O_o
swoja droga nie jestem teraz juz pewien czy mialem taki a taki zestaw czy raczej tak dlugo patrzylem w katalog ze wydaje mi sie ze sie tym naprawde bawilem
pulsar chargera tez mialem
przegladam te katalogi zeby pokazac co mialem i nie moge sie zdecydowac co bardziej pamietam...
swoja droga nie jestem teraz juz pewien czy mialem taki a taki zestaw czy raczej tak dlugo patrzylem w katalog ze wydaje mi sie ze sie tym naprawde bawilem
pulsar chargera tez mialem
przegladam te katalogi zeby pokazac co mialem i nie moge sie zdecydowac co bardziej pamietam...
Dokładnie tak!!!!boncek pisze: c) techniksów
Ten statek z duchem to było moje marzenie za dzieciaka
Ale za to Laro przypomniałeś mi, że miałem inny statek:
Ale za to Laro przypomniałeś mi, że miałem inny statek:
A ten duch nie był czasem fosforyzujący? Bo coś kojarzę, że któryś z tych ludków z zestawów średniowiecznych świecił w ciemności.
11.XI.2006
Był. Naświetlanie go trzymając przy żarówce, a potem wyłączanie światła i jaranie się (nomen omen) tym świeceniem to była nieodzowna część mojego dzieciństwa.