Sauron miał rację!
Moderatorzy: boncek, Zolt, Pquelim, Voo
Re: Sauron miał rację!
Gandalf zbok, lubił popatrzeć sobie...
Linki się nie pokazują (na koniec, do poprzednich filmów). No i czemu nie dałeś naszych "fot"?
Linki się nie pokazują (na koniec, do poprzednich filmów). No i czemu nie dałeś naszych "fot"?
- Larofan
- Social Media Ninja
Video not available?
Hmmm... Faktycznie. Zaraz naprawię.SithFrog pisze:Linki się nie pokazują (na koniec, do poprzednich filmów).
Ograniczyły mnie zdolności photoshopowe. Po prostu nie mogłem ich tak obrobić, żeby to jakoś fajnie wyszło. No i musiałem zrezygnować.SithFrog pisze:No i czemu nie dałeś naszych "fot"?
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Czy to idzie na główną? Bo nie wiem, czy linkować na naszym Twitterze - no, chyba, że mogę.
Since 2001.
- Larofan
- Social Media Ninja
dobrze sie bawilem ale wydaje mis ie ze scenka z 'innymi mniejszosciami' zdziebko przydluga wcisne na fejsa jutro zeby ugryzc lepszy timing
Palantiry nie były wynalazkiem Saurona! To duzo starsza technologia, pochodziła jeszcze z Numenoru!
#sgk 4 life.
Tak, "inne mniejszości" są przydługie. I ten wstęp o rewolucji przemysłowej też. Akurat te inne mniejszości to i tak mocno skróciłem w stosunku do oryginalnej wersji. A trzeba było jeszcze połowę uciąć.
Cóż, takie rzeczy wychodzą w praniu i nie jestem w stu procentach zadowolony z tego odcinka. Ale każdy odcinek to jakieś nowe doświadczenia, także myślę, że następny będzie lepszy.
Co do palantirów - wiem. To było przekłamanie dla wzmocnienia elementu komediowego
Cóż, takie rzeczy wychodzą w praniu i nie jestem w stu procentach zadowolony z tego odcinka. Ale każdy odcinek to jakieś nowe doświadczenia, także myślę, że następny będzie lepszy.
Co do palantirów - wiem. To było przekłamanie dla wzmocnienia elementu komediowego
- Larofan
- Social Media Ninja
ja uwazam ze jest naprawde dobryDaeL pisze:nie jestem w stu procentach zadowolony z tego odcinka
upvote
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Zona narzeka, ze "elfowie" a nie "elfy" i ze "orkowie" a nie "orki".
Ogolnie swietne . Az chce mi sie robic ten odcinek co kiedys myslalem, ze zrobie
Ogolnie swietne . Az chce mi sie robic ten odcinek co kiedys myslalem, ze zrobie
- Larofan
- Social Media Ninja
nie jestem specjalista od swiata LOTR ale wydaje mi sie ze to juz jest kwestia tlumaczenia..LLothar pisze:Zona narzeka, ze "elfowie" a nie "elfy" i ze "orkowie" a nie "orki".
forma 'elfowie' jest chyba pozniejsza,, i wydaje mi sie ze mniej ludowa i bardziej poprawna, z pragmalingwistycznego punktu widzenia (wskazuje na jakis lud, nie rase)..
gdzies przed chwila czytalem ze elfowie to poprawna odmiana liczby mnogiej dla rzeczownikow meskoosobowych... to by sie zgadzalo nawet
poza tym 'orki' to te wielkie plywajace czarobiale
Elfowie jest u Skibniewskiej (pierwsze tłumaczenie, konsultowane afair z autorem). Skoro elves a nie elfs to ona też zmieniła.
#sgk 4 life.
Nie wiem czy orki pojawiały się w sadze Wiedźmaka w ogóle, ale u Sapka na pewno były elfy
- Larofan
- Social Media Ninja
a elf nie odmienia sie jak wolf? brzmi duzo logiczniejTurtles pisze:Skoro elves a nie elfs
- Larofan
- Social Media Ninja
wlazlem troche w internety w poszukiwaniu odpowiedzi i doszedlem do wniosku ze proba roztrzasania tego zaganienia to dyskusja o wyzszosci swiat bozego narodzenia nad wielkanoca zostawmy to
ja na pewno z rozpedu bez namyslu powiedzialbym 'orki' i 'elfy' tho
ja na pewno z rozpedu bez namyslu powiedzialbym 'orki' i 'elfy' tho
skręca mnie jak Sith rozprawia o najlepszej trylogii wszechczasów w tak zmanipulowany sposób ;D
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Nie bądź lemingiem! On odkrywa prawdę!
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Jaki jest taki dobry mikrofon? Kupię Żabie. Serio.
Samson Go Mic (nie mylić z drugą jego wersją - Go Mic Direct). Świetny i tani mikrofon.LLothar pisze:Jaki jest taki dobry mikrofon? Kupię Żabie. Serio.
Nie wygłupiajcie się Jak mój to naprawdę taka kaszana, to może kolejny odcinek z Daelem nakręci ktoś z lepszym sprzętem, nie ma problema.
Wyczuwam obrażanie się.SithFrog pisze:Nie wygłupiajcie się Jak mój to naprawdę taka kaszana, to może kolejny odcinek z Daelem nakręci ktoś z lepszym sprzętem, nie ma problema.
Since 2001.
Dżołkujemy Sith. Aczkolwiek faktycznie przydałby Ci się lepszy mikrofon.
there's only one return and it ain't of the king, it's of the Jedi!Pquelim pisze:skręca mnie jak Sith rozprawia o najlepszej trylogii wszechczasów w tak zmanipulowany sposób ;D
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
there is only one trilogy which every movie contains excellence, not Ewoks
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
bzdura, drugi Matrix był słaby.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Nie nie nie, za mało emotikonów chyba dałem. Pisałem bez nadęcia. Po prostu nie chcę wydawać nie wiadomo jakiej kasy na mikrofon, którego użyję raz na 3 miesiąceCherryy pisze:Wyczuwam obrażanie się.
- Larofan
- Social Media Ninja
ja chyba nigdy w koncu nie przeczytalem pana wołodyjowskiegoZolt pisze:bzdura, drugi Matrix był słaby.
Takie czasy nastały na forum, żeby napisać coś żartobliwie/bez spiny to trzeba najebać tyle uśmieszków.SithFrog pisze:Nie nie nie, za mało emotikonów chyba dałem. Pisałem bez nadęcia.Cherryy pisze:Wyczuwam obrażanie się.
Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2015, o 09:38 przez Sobies, łącznie zmieniany 1 raz.
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
potwierdzamTurtles pisze:Elfowie jest u Skibniewskiej (pierwsze tłumaczenie, konsultowane afair z autorem). Skoro elves a nie elfs to ona też zmieniła.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Film jest jak najbardziej OK, jakby trwał z 9 minut po wspominanych skrótach to pewnie byłby jeszcze bardziej OK. Głosem bym się nie przejmował bo takie mamy możliwości i to jest miś, znaczy film na miarę naszych możliwości
Poza tym na ogólny odbiór może mieć wpływ to, że zarówno Sauron jak i Skaza jest na swój sposób "naciągany". Oczywiście takie jest założenie serii. Jednak w przypadku Imperatora pewnie większość miała wrażenie, że jest w tym sporo racji, wcale nie koniecznie z przymrożeniem oka. Dlatego tamten odcinek może się z czasem wydawać "fajniejszy".
Dokładnie!nie jestem w stu procentach zadowolony z tego odcinka. Ale każdy odcinek to jakieś nowe doświadczenia, także myślę, że następny będzie lepszy
Poza tym na ogólny odbiór może mieć wpływ to, że zarówno Sauron jak i Skaza jest na swój sposób "naciągany". Oczywiście takie jest założenie serii. Jednak w przypadku Imperatora pewnie większość miała wrażenie, że jest w tym sporo racji, wcale nie koniecznie z przymrożeniem oka. Dlatego tamten odcinek może się z czasem wydawać "fajniejszy".
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Może połączyć te topici?
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Jak widać, ja też dałem za mało.Sobies pisze:Takie czasy nastały na forum, żeby napisać coś żartobliwie/bez spiny to trzeba najebać tyle uśmieszków.SithFrog pisze:Nie nie nie, za mało emotikonów chyba dałem. Pisałem bez nadęcia.Cherryy pisze:Wyczuwam obrażanie się.
Jesteśmy niewolnikami emotikonów!
Since 2001.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
No konwencja jest zdecydowanie inna to trzeba przyznać - bo Imperator faktycznie rzeczowe argumenty wykładał.Poza tym na ogólny odbiór może mieć wpływ to, że zarówno Sauron jak i Skaza jest na swój sposób "naciągany". Oczywiście takie jest założenie serii. Jednak w przypadku Imperatora pewnie większość miała wrażenie, że jest w tym sporo racji, wcale nie koniecznie z przymrożeniem oka. Dlatego tamten odcinek może się z czasem wydawać "fajniejszy".
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
Musiałby jakiś srogi mezalians trzasnąć bo żeńskich Majarów chyb anie było aż tak wiele.