In Putin Russia... Czyli o naszych sąsiadach zza Buga.
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
- Razorblade
- Mr. Kroper
Re: In Putin Russia... Czyli o naszych sąsiadach zza Buga.
Starzeje sie... kiedys bym to wszystko wpieprzal w translatora
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Zabawne, że wszyscy się denerwują bo prezydent Rosji przez dosłownie kilka dni nie pokazał się, nie powiedział ani nie zrobił nic ciekawego.
Meanwhile in Poland...
Meanwhile in Poland...
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
No właśnie! Zupełnie nie rozumiem tej podniety "zniknięciem" Putina.
no jak to, prezydentowi w Kielcach Scyzoryki ostrzelały autobus kulkami z farbą. Prokuratura jeszcze nigdy nie pracowała tak szybko.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
-
- sraczkowaty
http://www.polskatimes.pl/artykul/45861 ... l?cookie=1- Żałuję, że nie powiedziałem tego mocniej - tak Bronisław Komorowski odpowiedział na pytanie, czy nie żałuje swojego komentarza po ostrzelaniu kolumny Lecha Kaczyńskiego w Gruzji ("Jaki prezydent, taki zamach" - red.).
Dlaczego chcesz dzielić i jątrzyć?
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
-
- sraczkowaty
Komorowski powiedział "jaka WIZYTA taki zamach", a to jest jednak duża różnica, ten cytat jest zwyczajnie zakłamany, Polska the Times manipulowała
http://www.polskieradio.pl/7/129/Artyku ... e-zjawiska
http://www.polskieradio.pl/7/129/Artyku ... e-zjawiska
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Przyznał się, że to on strzelał! Ale go wkręcili!SithFrog pisze:http://www.polskatimes.pl/artykul/45861 ... l?cookie=1- Żałuję, że nie powiedziałem tego mocniej - tak Bronisław Komorowski odpowiedział na pytanie, czy nie żałuje swojego komentarza po ostrzelaniu kolumny Lecha Kaczyńskiego w Gruzji ("Jaki prezydent, taki zamach" - red.).
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Prawie jak z tymi sukcesami o przeszczepach głowy psa za ZSRR
Z tym PAK FA to na dwoje babka wróżyła. Na papierze to jest cud, miód i orzeszki. F-22 ma zjadać na śniadanie, a F-35 w ogóle doszczętnie wdeptywać w glebę samym swoim istnieniem. Ale w praktyce to Hindusi się z kooperacji z Ruskimi wycofali twierdząc, że to szmelc, a nie myśliwiec piątej generacji. Z drugiej strony Pierre Sprey, projektant F-16 (ale tej pierwszej wersji, która była myśliwcem przewagi powietrznej, nie myśliwcem wielozadaniowym), chwali PAK FA pod niebiosa, a wiesza psy na F-22 i (szczególnie) na F-35. Tylko, że ze Spreyem to też trzeba zachowywać ostrożność, bo facet ma hopla na punkcie lekkich myśliwców, i krytykował wszystkie najbardziej udane amerykańskie konstrukcje - łącznie z genialnym F-15. A najbardziej to chyba nie może przeboleć faktu, Lockheed Martin przejął jego dziecko i zrobił z niego bardzo udany myśliwiec wielozadaniowy. Z takich ciekawszych rzeczy, to opowiadał też, że koncepcja stealth to jest lipa i ślepa uliczka, na podstawie jednego zestrzelenia F-117 nad Serbią.
Poza tym to ja naprawdę nie wiem, czy Rosjanie mają know how, żeby zrobić myśliwiec piątej generacji. Do swoich czołgów to muszą osprzęt zamawiać u Francuzów, bo sami nie są w stanie zrobić nowoczesnego celownika. Jasne, to inny dział zbrojeniówki, no i jednak przemysł lotniczy w ZSRR kwitł, ale mimo wszystko mam wątpliwości.
Pewnie my, szarzy zjadacze chleba to się dowiemy ile wart był PAK FA za jakieś 20 lat. Ja bym się w każdym razie nie zdziwił jakby się to wszystko trzymało na płytach pilśniowych i kropelce - jak ten polski "niewidzialny czołg" co go ostatnio w TV pokazywali.
Poza tym to ja naprawdę nie wiem, czy Rosjanie mają know how, żeby zrobić myśliwiec piątej generacji. Do swoich czołgów to muszą osprzęt zamawiać u Francuzów, bo sami nie są w stanie zrobić nowoczesnego celownika. Jasne, to inny dział zbrojeniówki, no i jednak przemysł lotniczy w ZSRR kwitł, ale mimo wszystko mam wątpliwości.
Pewnie my, szarzy zjadacze chleba to się dowiemy ile wart był PAK FA za jakieś 20 lat. Ja bym się w każdym razie nie zdziwił jakby się to wszystko trzymało na płytach pilśniowych i kropelce - jak ten polski "niewidzialny czołg" co go ostatnio w TV pokazywali.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Przeprosimy sie jeszcze z Łukaszenką.
#sgk 4 life.
Niedługo zaczną domagać się rdzennie ruskiego Poznania.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Ale może wciąż jeszcze tli się choćby najmniejsza szansa na porozumienie żeby uniknąć konfliktu?
Np. oddajmy im Krym w zamian za Królewiec?
Np. oddajmy im Krym w zamian za Królewiec?
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Jak mamy im oddać Krym jak go nie mamy?
#sgk 4 life.
Sosnowiec może być?
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Razorblade
- Mr. Kroper
Z Radomiem w zestawiePquelim pisze:Sosnowiec może być?
- Razorblade
- Mr. Kroper
Nie pytac, dac
@rzuff - fizycznie czy jakoś tak, nie mamy, ale oficjalne uznanie aneksji Krymu przez państwo członkowskie NATO i UE - nawet tak niepoważne jak Polska - chyba ma jakąś tam wartość? Korzystajmy z okazji bo następna będzie nieprędko. Ja wiem, że mamy tradycję uznawania aneksji i rozbioru własnego państwa, ale może - wyjątkowo - mądry Polak przed szkodą?
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
http://biznes.pl/magazyny/moskiewscy-ur ... ych/7c508f
Rodzime zamienniki. Snickers zamiast orzeszków i karmelu ma kartofle i styropian, ale poza tym bomba
Rodzime zamienniki. Snickers zamiast orzeszków i karmelu ma kartofle i styropian, ale poza tym bomba
A nasze rodzime urzędasy z zazdrością patrzą na bratnich urzędasów radzieckich i aż się ślinią z zazdrości (to by dopiero były łapówki za odstąpienie od wymierzenia kary grzywny i więzienia).
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
ja się pytam czemu tego we Flaszach nie było?Turtles pisze:Z Radomiem będzie problem
czy ja muszę z nudów w politykę zaglądać żeby takie perełki znajdować?
Widać kto nadal żyje w średniowieczu...
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/ukraina ... wie/49fjsq
A nasi politykierzy z obu stron barykady udają, że deszcz pada.
A nasi politykierzy z obu stron barykady udają, że deszcz pada.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
-
- sraczkowaty
Nie ten temat, ale to jest skandal i afront wobec polskiego prezydenta. Nie rozumiem czemu nikt z Polski nie zareagował
Bo w Polsce też wszyscy olewają Bronka. Nie tylko Ukraińcy
Bo zbyt szerokie informowanie o tym byłoby bardzo ciężkie do zrozumienia i przetrawienia przy popołudniowym relaksie Pana Janusza z Wólki Dolnej. Na co to komu?grel3gargamel pisze:Nie ten temat, ale to jest skandal i afront wobec polskiego prezydenta. Nie rozumiem czemu nikt z Polski nie zareagował
Since 2001.