Praca, szukanie pracy
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Re: Praca, szukanie pracy
Są w tym budynku zaraz przy metro wilanowska.
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Ja niestety nie będę ŁebOps Endzajnerem, ale za to zaczynam niedługo płatne praktyki jaki tester (raczej nie unit testy, ale też nie proste wyklikiwanie ).
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Testowanie to potwornie nudna robota, wiem bo aktualnie sam siedzę przy testach.Piccolo pisze:Ja niestety nie będę ŁebOps Endzajnerem, ale za to zaczynam niedługo płatne praktyki jaki tester (raczej nie unit testy, ale też nie proste wyklikiwanie ).
Ja aktualnie potrzebuję czegokolwiek co da mi utrzymanie i pozwoli odciąć się od garnuszka rodziców bo najwyższa na to pora. Poza tym z testera, przynajmniej w tej firmie, można przejść, po jakimś czasie, na normalnego programistę.
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Nie no wiadomo, ja też teraz nie mówię "jebać" na robotę którą mam. Natomiast prędzej czy później trzeba będzie pomyśleć o jakichś zmianach, bo to jednak jest coś co mnie niespecjalnie pasuje.
Też wolałem opcję WebOpsa, świata bym pewnie trochę zwiedził.
Ale co zrobisz? Nic nie zrobisz .
Dostałem maila o treści "Bardzo się starałeś, lecz z gry wyleciałeś".
Ale co zrobisz? Nic nie zrobisz .
Dostałem maila o treści "Bardzo się starałeś, lecz z gry wyleciałeś".
- PIOTROSLAV
- Parmezan
No ja od półtora roku robiłem automatyzację na TestNG, z wykorzystanie Selenium i REST Assured.
Szczerze mówiąc kasa z tego jest bardzo przyzwoita.
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Szkoda że ja mam manualne testy, których ni możemy automatyzować. No i płace w Łodzi są nikłe.PIOTROSLAV pisze:No ja od półtora roku robiłem automatyzację na TestNG, z wykorzystanie Selenium i REST Assured.
Ja się trzymam z dala od selenium, zawsze wolałem używać curla do automatyzacji http.PIOTROSLAV pisze:No ja od półtora roku robiłem automatyzację na TestNG, z wykorzystanie Selenium i REST Assured.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
ja
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
programista czego? bo naprzyklad ja nie porgramuje mikro kontrolerow jak LLotherCherryy pisze:Czy ktoś oprócz mnie nie jest tutaj programistą?
ja poniekąd też nie jestem, ale mam zamiar to zmienić (PLC here I come!)
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
No to dobrze, że nie jestem sam. Aczkolwiek czytając ten temat mam żal do samego siebie, że nie kułem maty i nie poszedłem w stronę ścisłych przedmiotów. Miałbym teraz lepiej.
Since 2001.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Tej, ja programistą też nie jestem. Umiem sobie amatorsko costam poprogramowac, ale to tyle. W pracy programowanie to jakis 1% tego co robie albo i mniej.
- Counterman
- Waniaaa!
Ja nie jestem programistą. Jak ktoś pokazuje mi kod to ja widzę krzaczki.
A w ogóle to chyba jestem chory, piękny początek tygodnia. Po robocie do lekarza.
A w ogóle to chyba jestem chory, piękny początek tygodnia. Po robocie do lekarza.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
- Counterman
- Waniaaa!
No i jestem chory. Do końca tygodnia w domu.
IRON MAIDEN are KINGS
farciarz
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- PIOTROSLAV
- Parmezan
A ja sie dogadalem z kierownictwem na wczesniejsze zwolnienie z obowiazku swiadczenia pracy. W piatek zaczynam dlugi weekend do 1ego kwietnia.
Heh, "fuszka" dla amerykanów okazała się koszmarem, który pochłania każdą wolną sekundę mojego czasu. Od ichniejszego poranka, czyli naszej 16 jestem bombardowany mailami, telefonami na Skype, a stawkę tygodniową wyrabiam już w środę, więc w zasadzie jestem zmuszany do pracy za darmo do końca tyg. Odinstalowałem nawet skype z tel, bo miałem telefony o 24. Jutro informuję USA, że rezygnuję, bo szkoda życia na coś takiego. Jedynie kasy żal, bo niezła. Choć zły jestem bo miało być tak pięknie, a jest kupa taka wielka.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Witamy w Ameryce. Tam się nie pracuje po 8h dziennie, tylko 10-12 jak trzeba, oczywiście nic dodatkowo płatne. A jako że jesteś w 'europie wschodniej' to pewnie za ich dniowke żyjesz jak król przez miesiąc, wiec zapoerdalac powinieneś 2 razy bardziej...
- Larofan
- Social Media Ninja
ta.. praca dla amerykanow to ciekawa rzecz... w ogole zapomnij ze maja swidomosc roznic czasowych.. liczy sie tylko EST czy gdziekolwiek aktualnie siedzi prze-szefLLothar pisze:Witamy w Ameryce. Tam się nie pracuje po 8h dziennie, tylko 10-12 jak trzeba, oczywiście nic dodatkowo płatne. A jako że jesteś w 'europie wschodniej' to pewnie za ich dniowke żyjesz jak król przez miesiąc, wiec zapoerdalac powinieneś 2 razy bardziej...
da sie ich ustawic - u nas bardzo dlugo placili za nadgodziny straszne pieniadze bo zaslanilismy sie 'polish labour law' i jak sie zoeirntowali po jakims roku ile to ich kosztuje to teraz juz nie chca zebysmy robili nadgo
Ja to jestem w stanie zrozumieć i gdybym pracował tylko dla nich, to ostatecznie mógłbym się do tego dostosować, pracować w innych godzinach itd.
W sytuacji, kiedy pracuję normalnie od 9 do 17, a to robie po pracy takiej możliwości nie mam. I kiedy ja coś kończę o 24, a zaraz mam tel/mail, żebym jeszcze zrobił to to i to, co w efekcie wydłuża mi pracę o kolejne 3h+ to już na dłuższą metę przestaje być sensowne. Oni tam po prostu potrzebują kogoś na full time, a nie 15h/week.
W sytuacji, kiedy pracuję normalnie od 9 do 17, a to robie po pracy takiej możliwości nie mam. I kiedy ja coś kończę o 24, a zaraz mam tel/mail, żebym jeszcze zrobił to to i to, co w efekcie wydłuża mi pracę o kolejne 3h+ to już na dłuższą metę przestaje być sensowne. Oni tam po prostu potrzebują kogoś na full time, a nie 15h/week.
- Larofan
- Social Media Ninja
'zresetuj oczekiwania'
ja koncze prace o godzinie X
ustaw moze out of office czy cos
nie masz w kontrakcie zadnego zapisu ze masz pracowac na projekcie zzgodnie z oczekiwanym czasem projektodawcy or sth?
ja koncze prace o godzinie X
ustaw moze out of office czy cos
nie masz w kontrakcie zadnego zapisu ze masz pracowac na projekcie zzgodnie z oczekiwanym czasem projektodawcy or sth?
- LLothar
- A u nas w Norwegii
To nie mozesz im w srode odpisac, ze na ten tydzien juz wyczerpales 15h i bedzie zrobione w poniedzialek?boncek pisze:Nope, mam za to zapis, żeby nie przekraczać 15h w tygodniu.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Albo powiedza "spierdalaj" albo powiedza, ze "ok". Jak kaza spierdalac, to i tak boncek chce sie z tego wypisac, wiec nic sie nie zmienia. Jak powiedza, ze "ok" to pelen sukces. Nic nie mozna stracic, mozna tylko zyskac.Larofan pisze:dobre
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
Nieprawda. Od ponad roku pracuję dla Amerykanów i nigdy nie spotkałem się z takim podejściem.Larofan pisze:
ta.. praca dla amerykanow to ciekawa rzecz... w ogole zapomnij ze maja swidomosc roznic czasowych.. liczy sie tylko EST czy gdziekolwiek aktualnie siedzi prze-szef
- Larofan
- Social Media Ninja
to moze trafiles na jakichs z mozgiem - jest ich zdecydowana mniejszosc
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Bo do Brytyjczyków mają pewnie inne podejście! Dominick ! pisze:Nieprawda. Od ponad roku pracuję dla Amerykanów i nigdy nie spotkałem się z takim podejściem.Larofan pisze:
ta.. praca dla amerykanow to ciekawa rzecz... w ogole zapomnij ze maja swidomosc roznic czasowych.. liczy sie tylko EST czy gdziekolwiek aktualnie siedzi prze-szef
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Counterman
- Waniaaa!
A daj Pan spokój czuję się jak trzecia filmowa część Hobbita (czyt. jak kupa).Zolt pisze:farciarz
Chciałem coś bonzowi odpisać, ale mam takie ciepłe kluchy zamiast mózgu, że może lepiej nie.
IRON MAIDEN are KINGS
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Cosik sie nie wyswietla...Halaster pisze:Taka sytuacja
Była już o tym mowa, dowiedziałem się, że rozumieją itd., ale terminy gonią. Pozostaje mi zrobić jak piszesz i powiedzieć, że to nie mój problem, bo wyczerpałem "limit". I pewnie tak zrobię, bo już mi nie zależy.LLothar pisze:To nie mozesz im w srode odpisac, ze na ten tydzien juz wyczerpales 15h i bedzie zrobione w poniedzialek?boncek pisze:Nope, mam za to zapis, żeby nie przekraczać 15h w tygodniu.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Pamiętaj tylko, że jak zaproponują podniesienie liczby godzin, to stawka musi być większa. Jak im bardzo zależy i jesteś jedyną osoba, która może im to na czas zrobić (znalezienie i wprowadzenie kogoś nowego to zawsze duża obsuwa) - to gratuluję. Właśnie chwyciłeś pracodawcę za jaja. Pora na stawkę 200-300%
Masz tu:LLothar pisze:Cosik sie nie wyswietla...Halaster pisze:Taka sytuacja
Statuetkę dostałem wczoraj
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Gratulacje, wygląda pr0
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
Pewnie racja.Voo pisze:Bo do Brytyjczyków mają pewnie inne podejście! Dominick ! pisze:Nieprawda. Od ponad roku pracuję dla Amerykanów i nigdy nie spotkałem się z takim podejściem.Larofan pisze:
- Counterman
- Waniaaa!
No ba. Uścisk dłoni prezesa też był pr0, czy szarpneli się na coś więcej?LLothar pisze:Gratulacje, wygląda pr0
IRON MAIDEN are KINGS
W tym roku tylko uścisk dłoni i statuetka, ale nie mam za złe, bo właśnie za to rozwiązanie dostałem w zeszłym roku nagrodę pieniężną, więc oliwa sprawiedliwa
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Samiec Alfa i na dodatek Lew! Gratulacje!
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Dzięki
Już wchodzimy w wiek otrzymywania statuetek za życiowe dokonania?
Since 2001.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
Gratki
pewnie postawisz ją na honorowym miejscu zaraz obok szkatułki z napletkiem?
pewnie postawisz ją na honorowym miejscu zaraz obok szkatułki z napletkiem?