SithFrog pisze:Ja też nie. Wkleiłem tu link o GTA V dla trolingu, bo u nas jest silna reprezentacja "PC master race, konsole chujowe"
No i kto się rozpłakał z powodu miesiąca opóźnienia?
SithFrog pisze:Poniżej 30 FPS zapewne tak, ale powyżej? Jak gra przycina to na pewno jest dramat tak jak z lagiem, ale grałem w dużo szybsze multi już (AC) i jakoś przy 30 FPS grało się przednio.
Boże, to jak rozmawiać z dziewicą o seksie

Tak, moje sokole oczy wolą lepszą płynność animacji, bo lepiej się celuje i steruje czołgiem...
TERAZ UWAGA RZUCAM BOMBĘ! Mindfuck gwarantowany! Otóż... płynniejsza animacja jest lepsza od mniej płynnej. Filmowe 24 fps jest standardem tylko i wyłącznie dlatego, że to najmniejsza ilość klatek dająca sensowne złudzenie płynności - oszczędność na długości taśmy potrzebnej na minutę filmu. Nie dlatego, że to jakaś boska liczba. 30 fps to tylko troszkę lepiej i idąc dalej dodatkowe klatki dają lepsze wrażenia z obcowania z grą i tyle. Toż to po prostu fakt i tyle. 1080p jest lepsze niż 720p. 60 klatek jest lepsze niż 30 i to czuć. 30 klatek nie zamienia automatycznie gry w kupę, ale 720p też nie. A tak się obrywa za to biednemu X-boxowi ciągle... Ech, te PS4 master race...
Próbka filmowa: ACHTUNG! NIE PAMIĘTAM W JAKICH PRZEGLĄDARKACH OPRÓCZ CHROME DZIAŁA WYŻSZY FRAMERATE:
Swoją drogą od kiedy tylko na youtubie są filmiki z wyższą płynnością, to z taką oglądam. Ciekawe dlaczego? Przecież w 30 klatkach też się dało oglądać...
P.S. Czemu 60FPS? Czemu nie 70? 55? 48? 91? Czemu w 60 jest idealnie?
60 bo... taki się utarł standard. I nie jest to idealne. 70 i 91 byłoby jeszcze lepsze, ale wątpię czy akurat to będą kolejne standardy.
Podsumowując moje tłumaczenie, że 2 zł są lepsze niż 1 zł rzucę 3 fakty:
1. Wyższa rozdzielczość grafiki - lepsza jakość grafiki,
2. Wyższa ilość klatek animacji - lepsza jakość grafiki + bonusy,
3. Jak masz 2 zł, to masz więcej kasy niż jak masz złotówkę.
Also dyskwalifikacja i -100 postów z licznika na pana Żaby za używanie słowa "ziom"