Religia, etyka, światopogląd - ogólny
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
Re: Religia, etyka, światopogląd - ogólny
Żabski na ratunekSithFrog pisze:Ech, nie napisali najważniejszego - udało się???
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Oblivion gate w Krakowie?
Zupełnym przypadkiem widziałem dzisiaj u rodziców kawałek Panoramy z materiałem na temat tych egzorcyzmów. Cały materiał kręcili trzęsącą się kamerą, z nagłymi cięciami, zbliżeniami niepokojących przedmiotów i horrorowatym ambientem w tle. I ci ludzie mają kurwa czelność nazywać się dziennikarzami.
Ale w sumie to dobrze, bo przypomniałem sobie czemu od trzech lat nie oglądam telewizji.
Ale w sumie to dobrze, bo przypomniałem sobie czemu od trzech lat nie oglądam telewizji.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
http://www.bbc.com/news/world-europe-31027152
Przydługawe, ale warto się zapoznać. Dot. stanowiska islamskich uczniów we francuskich szkołach nt. "Charlie Hebdo"
Przydługawe, ale warto się zapoznać. Dot. stanowiska islamskich uczniów we francuskich szkołach nt. "Charlie Hebdo"
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
0_0. Holy shiit, to już uważam za lekkie przegięcie. O ile uważam eutanazję na ludziach cierpiących, którzy są nieuleczalnie chorzy i wiadomo, że nie zostało im wiele, za ewentualną opcję do dyskusji, tak eutanazja na ludziach z depresją? Ludziach, o których wiadomo, że właśnie przez depresję mają często myśli samobójcze?
To już jest nie do końca ok.
To już jest nie do końca ok.
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
Najbardziej podoba mi się hasło, że kobieta cierpi na ciężką depresję, ale jest zdrowa psychicznie. To coś jakby powiedzieć: kolesiowi upierdoliło nogę ale generalnie jest kompletny
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Tak się zastanawiam, na ile to jest kwestia zachodniego stylu życia, gdzie powszechne jest, że dzieci zamykają rodziców w domach opieki.
Chciaż słyszałem o takim "rozpustnym" domu starców gdzieś na Florydzie, gdzie leżą sterty Viagry w miseczkach na każdym piętrze i staruszkowie nadrabiają stracone lata...
Chciaż słyszałem o takim "rozpustnym" domu starców gdzieś na Florydzie, gdzie leżą sterty Viagry w miseczkach na każdym piętrze i staruszkowie nadrabiają stracone lata...
- Counterman
- Waniaaa!
Ciiiicho, bo Voo się zainteresuje.Matthias[Wlkp] pisze: Chciaż słyszałem o takim "rozpustnym" domu starców gdzieś na Florydzie, gdzie leżą sterty Viagry w miseczkach na każdym piętrze i staruszkowie nadrabiają stracone lata...
W nawiązaniu do tematu: pierwszy raz słyszę, że depresja jest powodem do eutanazji i brzmi to dla mnie jak jakaś straszna głupota. Lekarzem nie jestem, ale zajmowałem się osobami z ciężkimi stanami depresyjnymi i zaręczam, że co najmniej jedna osoba bardzo chętnie by sobie w tamtych złych czasach "strzeliła w żyłę, raz a dobrze". A teraz jest wszystko cacy, wyszła z choroby bez większych urazów. Gdyby miała możliwość, to prawdopodobnie by była w grobie.
W życiu też nie słyszałem o "nieuleczalnej depresji". Co to jest niby w ogóle?
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Ej, no zaraz...
A czy kogoś dziwi, żę osoba z depresją popełnia samobójstwo? Mnie nie.
Więc skoro mogę się zaćpać, mogę wypić domestosa i skoczyć z 4 pietra pod pociąg, to czemu nie mogę sobie zaordynować pawulonu, czy innego czegoś?
Rozumiem, ze prawo w tym konkretnym przypadku zostalo nagięte, ale sorry, jak instytucjonalizujemy samobójstwo, to tak się to kończy. Następnym krokiem powinno być dopuszczenie prawne eutanazji na życzenie za zgodą rodziny i tyle.
Wydaje mi się, że podawanie przykładów ludzi, co mieli i już nie mają niczego nie zmienia.
A czy kogoś dziwi, żę osoba z depresją popełnia samobójstwo? Mnie nie.
Więc skoro mogę się zaćpać, mogę wypić domestosa i skoczyć z 4 pietra pod pociąg, to czemu nie mogę sobie zaordynować pawulonu, czy innego czegoś?
Rozumiem, ze prawo w tym konkretnym przypadku zostalo nagięte, ale sorry, jak instytucjonalizujemy samobójstwo, to tak się to kończy. Następnym krokiem powinno być dopuszczenie prawne eutanazji na życzenie za zgodą rodziny i tyle.
Wydaje mi się, że podawanie przykładów ludzi, co mieli i już nie mają niczego nie zmienia.
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
A jeszcze następnym głosowanie. Jak rodzina demokratycznie przegłosuje, to eutanazja będzie nawet jak nie chcesz.PIOTROSLAV pisze:Następnym krokiem powinno być dopuszczenie prawne eutanazji na życzenie za zgodą rodziny i tyle.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Był taki jeden odcinek Star Treka, gdzie spotkali jakąś rasę, z ustawowym uśmiercaniem w określonym wieku. Z wielką pompą, imprezą itd. Zamiast emerytury...
Chcesz być zerem? Bądź Trekkerem!
Jedyne powazne podejście do eutanazji
Jedyne powazne podejście do eutanazji
#sgk 4 life.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Kirk zjada Solo na śniadanie
Udam, że tego nie widziałem, i że nadal Cię lubięMatthias[Wlkp] pisze:Kirk zjada Solo na śniadanie
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
http://gazetapraca.pl/gazetapraca/1,904 ... #BoxBizImg
Od czasu obejrzenia Millenium i historii z kopenhaską żyrafą mam awersję do Skandynawów (potop szwedzki miłym wspomnieniem z dzieciństwa też nie jest). Oni są jacyś dziwni.
Od czasu obejrzenia Millenium i historii z kopenhaską żyrafą mam awersję do Skandynawów (potop szwedzki miłym wspomnieniem z dzieciństwa też nie jest). Oni są jacyś dziwni.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Wciśnij ktoś warna...Matthias[Wlkp] pisze:Kirk zjada Solo na śniadanie
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Voo pisze:http://gazetapraca.pl/gazetapraca/1,904 ... #BoxBizImg
Ciekawa sprawa, jakiś czas temu czytałem, że takie czipy obrastają komórkami rakowymi. Może jakoś to obeszli...
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
No ja wcisnąłem, odruchowo Ale potem sam go zaakceptowałemZolt pisze:Wciśnij ktoś warna...Matthias[Wlkp] pisze:Kirk zjada Solo na śniadanie
#sgk 4 life.
To mi przypomniało ten rysunek, gdzie budowniczy rozbierają dom, żeby zbudować z jego cegieł mur wokół niego. Nie mogę go znaleźć, ale to jeden z lepszych obrazków satyrycznych, jakie widziałem w życiu.
Since 2001.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Sam się zaczyna, a potem korzysta z mocy admina Dlatego mi zmieniło rangę na Sraczkowaty?Turtles pisze:No ja wcisnąłem, odruchowo Ale potem sam go zaakceptowałemZolt pisze:Wciśnij ktoś warna...Matthias[Wlkp] pisze:Kirk zjada Solo na śniadanie
Chyba jednak dobrze, że się powtrzymałem i nie napisałem, co z nim potem robi Sulu...
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Matthias pisze:Dlatego mi zmieniło rangę na Sraczkowaty?
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
Sejm uchwalił ustawę, dzięki której nie będzie już przemocy wobec kobiet. Uff.
Własnie się z jakiegoś programu dowiedziałem, że w takiej kolebce wolności jaką jest Francja pasma dla telewizji i radia innych niż państwowe dopuszczono dopiero w 1981 roku... De facto raptem niecałe 10 lat niż u nas... wcześniej były tylko państwowe i pirackie nadawane z zagranicy.
#sgk 4 life.
- Crowley
Na szczęście na tym samym posiedzeniu odrzucili projekt podniesienia kwoty wolnej od podatku, bo by się w dupach wszystkim z dobrobytu poprzewracało.SithFrog pisze:Sejm uchwalił ustawę, dzięki której nie będzie już przemocy wobec kobiet. Uff.
About Mankind
About Mankind
Jedno albo drugie Crowley, nie można mieć wszystkiego.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
+ ZoltCrowley pisze:Na szczęście na tym samym posiedzeniu odrzucili projekt podniesienia kwoty wolnej od podatku, bo by się w dupach wszystkim z dobrobytu poprzewracało.SithFrog pisze:Sejm uchwalił ustawę, dzięki której nie będzie już przemocy wobec kobiet. Uff.
Demokracja kurwa
Czy mi się wydaje, czy media powinny skupić się na
?odrzucili projekt podniesienia kwoty wolnej od podatku
Since 2001.
- Crowley
Nonsens! Co prawda projekt był radykalny, bo zakładał podwojenie kwoty wolnej, co kosztowałoby budżet chyba koło 14 mld zł, więc nie do zrealizowania. ALE można to przecież robić stopniowo i takie tam. Niestety to by oznaczało obniżkę podatków, a do tego rząd nie może dopuścić, bo z czego by rozdawał i dotował? Zresztą lepiej popieprzyć w telewizji o dżenderze, bo o tym się może wypowiedzieć i Michał Milowicz i Doda i Stefan Niesiołowski. O kwocie wolnej przyszedł by Balcerowicz, powiedział "obniżać i ciąć", a Duda by mu powiedział "nie może być tak, że polskiego emeryta nie stać na leki!". Ot i cała dyskusja.
About Mankind
About Mankind
Fajną ostanio na FB animacje widziałem.
http://www.theguardian.com/society/ng-i ... vaccinated
http://www.theguardian.com/society/ng-i ... vaccinated
#sgk 4 life.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/ ... -powietrze
Skurwysyny jebane. Religia pokoju. Trzeba atomówkę jakąś spuścić na to Boko Hujam...
Skurwysyny jebane. Religia pokoju. Trzeba atomówkę jakąś spuścić na to Boko Hujam...
- Crowley
To są pojeby. Szkoda, że nie da się ich zagonić w jedno miejsce, ogrodzić i nie wypuszczać. niech sobie używają na kozach ale won od reszty. To samo z tymi idiotami w Syrii i Iraku.
About Mankind
About Mankind
stop islamophobia! dzie jest admin?!
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- PIOTROSLAV
- Parmezan
z artykułu nie wynika, z jakiej frakcji było to dziecko...
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Taki bajdełej - to określenie powstało po 11 września, wytworzone przez politykow. Muzulumanie sami tego okreslenia nigdy nie uzywali.Gregor pisze:Religia pokoju.
http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_of_Peace
Wait, to po Nowym Yorku się jeszcze nie połapali, że na Odrę to trzeba przymusem czy chcą czy nie chcą? Przecież już tam im niedawno epidemia wybuchła... ehh, banda debili.
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Piccolo - amerykanskie media panikuja, nasze powtarzaja, a za Odrą na Ordę choruje sporo wiecej ludzi.
Problem jest, ale mega rozdmuchany.
Problem jest, ale mega rozdmuchany.
Najlepsze jest to, że falę nieszczepienia spowodowała opinia i "badania", które przez poważnych naukowców zostały zmiażdżone.
A "naukowiec", który je opublikował stracił prawo wykonywania zawodu bo były sfałszowane.SithFrog pisze:Najlepsze jest to, że falę nieszczepienia spowodowała opinia i "badania", które przez poważnych naukowców zostały zmiażdżone.
Llo, fakt, pewnie rozdmuchany jak zawsze w mediach ale nie zmienia to faktu, że jeszcze kilka lat temu problem Odry w USA już nie istniał, a teraz przez bandę debili level "Kreacjoniści" mają nawrót.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
nie przed debili a przez demokrację