Na początek wysportowane panie:
Tak żeby było od czego zacząć dyskusję.
![:roll: :roll:](./images/smilies/4.gif)
Moderatorzy: boncek, Zolt, Cherryy
Gregor pisze:Twerking (czyt. wymachiwanie odwłokiem) to chyba spisek feministek, żeby odebrać kobiecym tyłeczkom seksowność
Gregor pisze:Cóż... jeden lubi jak kobieta jest seksowna i zmysłowa, a inny jak wymachuje odbytem jak pawianica podczas godów
Crowley pisze:Za umieszczanie takich filmów powinien być karny kutas na czoło i ban na 24 godziny.
Gregor pisze:Twerking (czyt. wymachiwanie odwłokiem) to chyba spisek feministek, żeby odebrać kobiecym tyłeczkom seksowność
Gregor pisze:Cóż... jeden lubi jak kobieta jest seksowna i zmysłowa, a inny jak wymachuje odbytem jak pawianica podczas godów
Zgadzam się, tylko PlusLiga! Ani Rosyjska, ani Włoska nie jest tak dobra jak nasza!Sobies pisze:P.S. I przypominam, że polska liga jest najlepsza!!
+1, choc jakby Neuer wygral to tez bym pretensji nie mial mimo wszystko...SithFrog pisze:Złota Piłka dla Ronaldo zasłużona, ale 11 roku jak zawsze z niezłymi kabanami. Iniesta i David Luiz, buahahaha
a to byla nagroda za rok gry czy za MS? Wydawalo mi sie ze to pierwsze...grel3gargamel pisze:Ronaldo tak słabo wypadł na MŚ, że już wolałbym Neuera
No i? CR gra w druzynie pokroju jakiejs Grecji, Neuer w mechanicznych Niemcach. Mimo wszystko wydaje mi sie iz gra w klubie bardziej oddaje umiejetnosci...grel3gargamel pisze:No za rok gry, ale MŚ to była najważniejsza impreza w tym czasie.
Najważniejsze są rozgrywki klubowe. Czasy reprezentacji minęły. Fajnie, że jeszcze sobie kopią i co dwa lata impreza i tyle. Trudniej wygrać LM czy nawet LE, albo Premiership czy La Ligę niż MŚ. No i przy obecnych rozgrywkach klubowych zazwyczaj najlepsi i tak są na dużych imprezach zmęczeni i zarżnięci.grel3gargamel pisze:No za rok gry, ale MŚ to była najważniejsza impreza w tym czasie.
Dobrze, że Ronaldo ma w Realu samych leszczy koło siebieSithFrog pisze: To jest klasowy bramkarz ale Bayern/Niemcy mają taką obronę, że on naprawdę rzadko musi się pocić.
Messi też miał w reprezentacji partnerów wyraźnie słabszych niż w klubie i prawie, że sam przeciągnął ich przez fazę grupową, to też świadczy o klasie piłkarza, a Ronaldo w decydujących momentach zawiódł, bo marnował świetne sytuacje.Razorblade pisze: No i? CR gra w druzynie pokroju jakiejs Grecji, Neuer w mechanicznych Niemcach. Mimo wszystko wydaje mi sie iz gra w klubie bardziej oddaje umiejetnosci...
No tak, wysiłek Ronaldo w dowolnym meczu jest porównywalny np. z zerem interwencji Neuera. Albo jedną gdzie piłkę złapał w zęby.grel3gargamel pisze:Dobrze, że Ronaldo ma w Realu samych leszczy koło siebieSithFrog pisze: To jest klasowy bramkarz ale Bayern/Niemcy mają taką obronę, że on naprawdę rzadko musi się pocić.
Nie porównuje klasy poszczególnych zawodników (inna sprawa, że Argentyna w grupie nic nie grała, no i nie wiem czy akurat pomiędzy Patricio i Romero jest jakaś straszna różnica w poziomie gry), tylko wpływ na grę zespołu. Messi, gdy nie szło z Iranem, zrobił różnicę, Neuer ratował z Algierią, Ronaldo natomiast z Ghaną...zawalił. Jasne, że to nie jest decydujące o ocenie całości roku, ale według mnie MŚ powinny być ważną jej składową.Razorblade pisze:Nie no, zaraz zaraz... Ty na prawde porownujesz zawodnikow typu Di Maria, Aguero, Rojo, Romero czy Mascherano (a kilku znanych pominalem) do Rui Patricio, Postigi czy Naniego? Serio? To raz...
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak to porównać. Bo biorąc pod uwagę kryterium wysiłkowe to bramkarz nigdy nie wybiega tyle ile napastnik, czy pomocnik, nawet Neuer. On za to musi zachować pełną koncentrację cały mecz. Poza tym u bramkarza bardzo ważne poza interwencjami jest np. niedopuszczanie do nich poprzez ustawianie się. Neuer nie wykreował nowego stylu gry, ale jest chyba pierwszym naprawdę klasowym bramkarzem, który tak aktywnie i skutecznie uczestniczy w grze poza polem karnym.SithFrog pisze: No tak, wysiłek Ronaldo w dowolnym meczu jest porównywalny np. z zerem interwencji Neuera. Albo jedną gdzie piłkę złapał w zęby.
hmmm Bayern-Roma 2:0? Chociaż to nie był specjalnie ważny mecz.SithFrog pisze: Naprawdę, nawet z MŚ nie kojarzę, może poza Algierią, meczu, w którym Neuer był widoczny, był bohaterem, wyciągnął setki, które uratowały Niemiaszkom życie. Przypomnisz mi?
Pamietajmy o potencjalnej kasie od sponsorow ktorzy placa te czesc "ukryta"... chyba ze cos sie zmienilo?Matthias[Wlkp] pisze:Na pewno nie więcej niż $387,500 USD na rok brutto. Taki jest limit ligowy. Podobno jest dosyć blisko tego limitu...
Czytałem już podobne artykuły ale nie do końca się zgadzam. Mamy dwóch czy trzech naturalizowanych Polaków w dyscyplinie gdzie gra się po jedenastu, a na wielkie imprezy jedzie 23 sztuk. To co innego niż kupić sobie: imprezę, kibiców, trenera, drużynę.
+1SithFrog pisze: To co innego niż kupić sobie: imprezę, kibiców, trenera, drużynę.
Co innego jak ktoś chce być obywatelem danego kraju, a co innego gdy kraj sam go na to obywatelstwo namawia, bo może będą z tego korzyści sportowe. Co innego Olisadebe czy Roger grajacy dla Polski, bo oni u nas spedzili kilka lat kariery i to oni chcieli nasz paszport, a co innego jak szejk sypie petrodolarami, bo sie impreza sportowa u nich szykuje i chcą sukcesu. Kupowanie kibiców to juz w ogóle było jechanie po bandzie.Matthias[Wlkp] pisze: Jeśli się nie mylę, w sporcie reprezentują obywatele danego kraju. Więc jeśli ktoś ma luźne zasady obywatelstwa (obywatelstwo czasowe to chyba jednak herezja...), to w czym problem?
Zawsze zostaje Julia Mancuso moja naulubieńsza alpejkaVoo pisze:Szkoda, że sportsmenki takie sfotoszopowane ale pewnie wypadłyby blado obok modelek. Niestety nie ma żadnej narciarki
To był post do Voo, nie do kogoś komu zona patrzy przez ramię jak siedzi na forum.Matthias pisze:No nie wiem, Rzuff, jak to skomentować... Ja tam wolę, jak kobieta jednak ma nieco mniej w talii i w barkach. Ciekawe dlaczego..