Polskie drogi...
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
- Razorblade
- Mr. Kroper
Re: Polskie drogi...
Jak Crow - wyjezdzajac z drogi wewnetrznej wlaczasz sie na drogi publiczne, ergo ustepujesz pierwszenstwa... "a jak Ci sie nie podoba to nastepnym razem sie we mnie wjeb i wezwij policje a ja z usmiechem popatrze jak zabieraja prawo jazdy za nieznajomosc kluczowych przepisow"...
A u mnie jest jeszcze milej - Centrum Handlowe, znak "droga wewnetrzna obowiazuja przepisy ruchu drogowego" i dluuuuga prosta do ktorej z prawej strony dochodza drogi od miejsc parkingowych... jak myślicie, ile osob przepuszcza tych z prawej ... szkoda tylko ze mam do zrobienia zderzak z prawej a nie lewej strony
A u mnie jest jeszcze milej - Centrum Handlowe, znak "droga wewnetrzna obowiazuja przepisy ruchu drogowego" i dluuuuga prosta do ktorej z prawej strony dochodza drogi od miejsc parkingowych... jak myślicie, ile osob przepuszcza tych z prawej ... szkoda tylko ze mam do zrobienia zderzak z prawej a nie lewej strony
Miałem dzisiaj sytuację. Jakieś pół godziny temu. Wyjeżdżam z Renomy (takie centrum handlowe), chcę wjechać z Cichej w Podwale, o tu stoję dokładnie:
https://www.google.pl/maps/place/51%C2% ... !1s0x0:0x0
Tam jest zawsze duży ruch, więc trzeba się wciskać. No to patrzę w prawo, auto, auto, jest dziura, wcisnę się. Jedynka, gaz, głowa w lewo i.. JEB po hamulcach, bo widzę jak mi koleś wbiega na maskę! Gdyby nie refleks wyćwiczony przez te 25 lat grania, to pewnie bym go uszkodził. Na szczęście natychmiast zareagowałem. Popatrzyłem się na niego, poklepałem w głowę i jadę dalej. Pech chciał, że tam zaraz są światła i wskoczyło czerwone. Koleś podchodzi z żoną, ta wali mi w szybę, otwieram, a ona do mnie "że chciałem przejechać człowieka!" ja do niej, że po pierwsze nie chciałem, a po drugie tam nie ma przejścia, a nawet są barierki, więc pan nie powinien tam w ogóle być i może mieć pretensje tylko do siebie. Ta nadal krzyczy, że chciałem przejechać człowieka, do tego zainteresowany też się włączył i krzyczy, że następnym razem jak będzie TIR jechał to mam w tego TIRa też wjechać. Przyznam szczerze, że nie zrozumiałem analogii, bo nijak miała się do sytuacji, zwróciłem tylko uwagę, że nie przejechałem jednak pana, a w ogóle to pan nie powinien wbiegać na jezdnię w niedozwolonym miejscu, a tym bardziej mieć pretensji, jeśli już to powinien przeprosić. Oni dalej swoje, ta babka w ogóle z jakimś takim obłędem w oczach. Całe szczęście zapaliło się zielone i pojechałem dalej, choć kusiło mnie, żeby wyjść i zadzwonić po policję, bo dla mnie to był po prostu szczyt bezczelności.
https://www.google.pl/maps/place/51%C2% ... !1s0x0:0x0
Tam jest zawsze duży ruch, więc trzeba się wciskać. No to patrzę w prawo, auto, auto, jest dziura, wcisnę się. Jedynka, gaz, głowa w lewo i.. JEB po hamulcach, bo widzę jak mi koleś wbiega na maskę! Gdyby nie refleks wyćwiczony przez te 25 lat grania, to pewnie bym go uszkodził. Na szczęście natychmiast zareagowałem. Popatrzyłem się na niego, poklepałem w głowę i jadę dalej. Pech chciał, że tam zaraz są światła i wskoczyło czerwone. Koleś podchodzi z żoną, ta wali mi w szybę, otwieram, a ona do mnie "że chciałem przejechać człowieka!" ja do niej, że po pierwsze nie chciałem, a po drugie tam nie ma przejścia, a nawet są barierki, więc pan nie powinien tam w ogóle być i może mieć pretensje tylko do siebie. Ta nadal krzyczy, że chciałem przejechać człowieka, do tego zainteresowany też się włączył i krzyczy, że następnym razem jak będzie TIR jechał to mam w tego TIRa też wjechać. Przyznam szczerze, że nie zrozumiałem analogii, bo nijak miała się do sytuacji, zwróciłem tylko uwagę, że nie przejechałem jednak pana, a w ogóle to pan nie powinien wbiegać na jezdnię w niedozwolonym miejscu, a tym bardziej mieć pretensji, jeśli już to powinien przeprosić. Oni dalej swoje, ta babka w ogóle z jakimś takim obłędem w oczach. Całe szczęście zapaliło się zielone i pojechałem dalej, choć kusiło mnie, żeby wyjść i zadzwonić po policję, bo dla mnie to był po prostu szczyt bezczelności.
No z tym TIRem to nie kleję o co biega. A reakcja tych ludzi: idiotów jest masa. Nie poradzisz.
Debili jest cała masa. Ja serio zastanawiam się czy nie zainwestować w jakąś kamerkę.
11.XI.2006
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Jutro w Wyborczej: maniak gier komputerowych próbował rozjechać na czerwonym świetle bogu ducha winne małżeństwo. Na próbę zatrzymania zareagował ostrzałem z broni maszynowej i wyzwiskami, po czym odleciał w kierunku wschodniej granicy kraju.
Może chcieli wymusić odszkodowanie? Ponoć przyszła do nas taka moda z Rosji, że wchodzi się pod samochód, a potem wyciąga kasę z OC.
Może chcieli wymusić odszkodowanie? Ponoć przyszła do nas taka moda z Rosji, że wchodzi się pod samochód, a potem wyciąga kasę z OC.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Bonzo, mysleli ze go widziałeś i ze chciałeś go chamsko nastraszyc.
No to źle myśleli. Zresztą, mogę im to samo zarzucić. Facet wbiegł na jezdnię w tym samym momencie, kiedy ja zdecydowałem się dołączyć do ruchu, a że mówimy o jednokierunkowej to nawet nie patrzyłem w lewo wcześniej. Zresztą pewnie i tak bym go nie zauważył wcześniej, bo było ciemno, a w tym miejscu nie ma przejścia. Robie tam ten manewr przynajmniej trzy razy w tygodniu od dwóch lat i nigdy nie mailem takiej sytuacji.
a ja dzisiaj jadąc przepisowe 50-55 w zabudowanym na wiosce miałem przyjemność stuknąć psa, który wyskoczył mi przed maskę z bramy podwórka. Myślałem, że go rozjechałem, bo leżał przy drodze i niezbyt się garnął do wstawania. Oczywiście żaden z gospodarzy z najbliższych domków nie wiedział czyj to pies i skąd się tam wziął, zapewne z Księżyca. Załadowałem go do bagażnika, odwiozłem do weterynarza, tam się okazało po prześwietleniu i morfologii, że tylko pokaleczył łapę i jest w szoku (już myślałem, że trzeba będzie usypiać). Teraz czeka tam na zorganizowanie jakiegoś nowego miejsca, na szczęście dobrzy weterynarze mnie w tym wspomogli. Jak nic nie znajdziemy, to zastanawiam się poważnie, czy go nie wypuścić w tym miejscu, z którego go zabrałem. Za chwilę by trafił do domu.
Dwie stówy za wizytę, halogen i może coś z błotnikiem. Pieprzony kundel.
Dwie stówy za wizytę, halogen i może coś z błotnikiem. Pieprzony kundel.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Kundle są niezniszczalne. I taniej by wyszło jakbyś wrzucił wsteczny...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Counterman
- Waniaaa!
No taniej, ale jakoś tak nikogo z forum nie podejrzewam o takie oszczędności.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
Pies by się nie męczył. A tak, będzie żył w zdrowiu długie lata, samotny, bezpański i głodny. Bo Zolt miał sumienie...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Witamy na polskiej wiosce. Psy mamy albo na łańcuchu albo luzem i bez dozoru. Bram nie zamykamy bo łojce i dziady tyż nie zamykali i jakoś było dobrze. A miastowe się kręcom jak gupie i problemy robio.na wiosce miałem przyjemność stuknąć psa, który wyskoczył mi przed maskę z bramy podwórka
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
To nie drogi, a tory, ale beka jest. Dopiero wczoraj widziałem jakiś materiał o Pendolino i umarłem ze śmiechu.
Pociąg generalnie ma specjalne wahadło, żeby przy dużych prędkościach środek ciężkości pracował i wychylał pociąg na zakrętach bez konieczności profilowania torów. Popraw mnie LLo jak coś źle zrozumiałem.
Polskie koleje kupiły Pendolino w opcji tańszej, bez wahadła.
Tory pod Pendolino budowano bez profilowania na zakrętach, bo założenie było takie, że wahadło będzie.
Kurtyna.
Pociąg generalnie ma specjalne wahadło, żeby przy dużych prędkościach środek ciężkości pracował i wychylał pociąg na zakrętach bez konieczności profilowania torów. Popraw mnie LLo jak coś źle zrozumiałem.
Polskie koleje kupiły Pendolino w opcji tańszej, bez wahadła.
Tory pod Pendolino budowano bez profilowania na zakrętach, bo założenie było takie, że wahadło będzie.
Kurtyna.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Ale tłumaczą, że na naszych prostych trasach wahadło poprawiłoby czas przejazdu na poziomie kilku minut.
Mnie bardziej zastanawia jak pociąg osiągający 200 km/h może jechać z Wawy do Krakowa 2.5h
Mnie bardziej zastanawia jak pociąg osiągający 200 km/h może jechać z Wawy do Krakowa 2.5h
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Crowley
Chyba nie do końca, bo przecież po tych torach jeżdżą i będą jeździć też dotychczasowe pociągi, które na płaskim się wypieprzą.SithFrog pisze:Tory pod Pendolino budowano bez profilowania na zakrętach, bo założenie było takie, że wahadło będzie.
Jest za to taki numer, że na przebudowywanej trasie Warszawa-Gdynia, robionej docelowo pod Pendolino, zastosowano takie rozwiązania, które uniemożliwiają rozwijanie wysokich prędkości. Na przykład kolizyjne przejazdy kolejowe. Na przykład w gdańskich Lipcach wyjebano wielki peron, na którym wysiada maksymalnie kilka osób (wiem, bo teściowie mieszkają zaraz obok) i zatrzymują się na nim tylko lokalne kolejki, a zaraz obok jest przejazd kolejowy, w miejscu którego miał być wiadukt, ale uznano, że jest za drogi. 500 m dalej jest z kolei podziemne przejście dla pieszych, które zbudowano tak solidnie, że może służyć za schron w czasie wojny. Przejście znajduje się prawie w szczerym polu. Jeśli wszędzie tak to było projektowane, to i tak cud, że cokolwiek po tych torach będzie jeździć.
About Mankind
About Mankind
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Pudlo wahadelko tak jak pisal Voo, niewiele zmienia. Chłyt marketingowy. A tory zawsze się profiluje, jak drogi.
Bez profilowania pod prędkości >160km/h. Dla Pendolino, inne nie pojadą szybciej i tak.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Bohatera dzisiejszego dnia może widzieliście...
http://autokult.pl/23911,polski-szeryf- ... o-kierowcy
a to
http://www.wykop.pl/link/2295548/nazwac ... sbe-77796/
daje do myślenia jak bardzo jesteśmy "odkryci" w necie - zdjęcia, dane, co tylko chcesz. Gamelog był niewyszukiwalną norą i można było sobie pofolgować. Ale tutaj może trzeba już trochę uważać - na zdjęcia, na to się pisze Internet wszystko znajdzie i szybko osądzi. Koleś memy ze sobą będzie znajdował do końca życia.
http://autokult.pl/23911,polski-szeryf- ... o-kierowcy
a to
http://www.wykop.pl/link/2295548/nazwac ... sbe-77796/
daje do myślenia jak bardzo jesteśmy "odkryci" w necie - zdjęcia, dane, co tylko chcesz. Gamelog był niewyszukiwalną norą i można było sobie pofolgować. Ale tutaj może trzeba już trochę uważać - na zdjęcia, na to się pisze Internet wszystko znajdzie i szybko osądzi. Koleś memy ze sobą będzie znajdował do końca życia.
Memy jak memy. Prokurator pewnie się zainteresuje.
A drogę poznałem zanim przeczytałem gdzie to. Z Olkusza na A4 dobry dojazd jak nie ma dużego ruchu
A drogę poznałem zanim przeczytałem gdzie to. Z Olkusza na A4 dobry dojazd jak nie ma dużego ruchu
- Counterman
- Waniaaa!
Panie i Panowie. Jadę 28 grudnia z Warszawy w Bieszczady (za Sanok jeszcze). Chcę uniknąć trasy Rzeszów-Radom, bo to kurwać masakra jest. Czy ktoś ma jakieś sprawdzone drogi alternatywne?
IRON MAIDEN are KINGS
- Razorblade
- Mr. Kroper
Gierkowka i na A4 ? Ale w chuj nadrobisz km.
Gierkówka i A4 przy jeździe na A4 z tempomatem 160 km/h to w sumie 7 godzin. To byłby dobry czas ale może się skończyć na 9.
- Counterman
- Waniaaa!
Hm 7 godzin to tak jak przez Radom i Rzeszów.... A nie mam auta do jazdy 160 km/h. Duze nadrabianie km raczej jednak odpada...
IRON MAIDEN are KINGS
- Razorblade
- Mr. Kroper
chciales napisac "jak przez Radom i Rzeszow w dobrych warunkach"... tutaj jednak niemal caly czas 2pas jest...
- Counterman
- Waniaaa!
A zna ktoś drogę krajową 77? Tam też jeden pas, ale nie wiem jak z ruchem - może mniejszy.
IRON MAIDEN are KINGS
- Crowley
Pamiętaj Voo, jak już wsiądziesz na tego swojego Komara, to nie jedź do Rosji, bo cię rozjadą. Uprzedzam, że niektóre sceny są bardzo mocne. Niestety duża część tych wypadków udowadnia, że na motocyklach jeździ cała masa debili (jakby nie wystarczyło debili w samochodach...).
About Mankind
About Mankind
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Pajacyki... woooooooooo....
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
To są nagrania nie tylko z Rosji, no i w 2/3 przypadków jednak wina kierowców samochodów (głównie wymuszenia) . Ja w ramach uważania po prostu nie bywam zbyt często na asfalcie - nie chcę być jak powstanie w getcie - bez szans
edit: no dobra, w połowie przypadków
edit: no dobra, w połowie przypadków
- Crowley
Nie chce mi się liczyć ale mi się wydawało, że co najmniej połowa spowodowana była wyprzedzaniem w okolicach skrzyżowań, przekraczaniem prędkości i przejeżdżaniem na czerwonym świetle.Voo pisze:no i w 2/3 przypadków jednak wina kierowców samochodów (głównie wymuszenia)
About Mankind
About Mankind
- Razorblade
- Mr. Kroper
dodalbym jeszcze rycie sie miedzy samochodami w korkach - bo co innego przejezdzanie miedzy nimi, a co innego rycie sie i urywanie lusterek...Crowley pisze:Nie chce mi się liczyć ale mi się wydawało, że co najmniej połowa spowodowana była wyprzedzaniem w okolicach skrzyżowań, przekraczaniem prędkości i przejeżdżaniem na czerwonym świetle.
ale typ co wycofał żeby zablokować motocyklistę jest królem kategorii zjebRazorblade pisze:dodalbym jeszcze rycie sie miedzy samochodami w korkach - bo co innego przejezdzanie miedzy nimi, a co innego rycie sie i urywanie lusterek...Crowley pisze:Nie chce mi się liczyć ale mi się wydawało, że co najmniej połowa spowodowana była wyprzedzaniem w okolicach skrzyżowań, przekraczaniem prędkości i przejeżdżaniem na czerwonym świetle.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Kilka wygląda jak wymuszenia ale jeśli motocykl wali po mieście 140km/h to ciężko w porę go zauważyć.
Ten zjeb co cofał: najpierw nie wierzyłem, że to na wstecznym. Co za menda.
Tych dwóch co uderzają w wózek, a potem w chłopców na przejściu: szybki lincz zanim przeszkodzi policja.
Kilku w autach też niezłe matoły.
Wygrywa żółty skuter na prawym pasie pod prąd. Stalowe nerwy
Ten zjeb co cofał: najpierw nie wierzyłem, że to na wstecznym. Co za menda.
Tych dwóch co uderzają w wózek, a potem w chłopców na przejściu: szybki lincz zanim przeszkodzi policja.
Kilku w autach też niezłe matoły.
Wygrywa żółty skuter na prawym pasie pod prąd. Stalowe nerwy
- Alpha_Gear
- Jawny Słoik
Raczej zwieraczSithFrog pisze:Wygrywa żółty skuter na prawym pasie pod prąd. Stalowe nerwy
- PIOTROSLAV
- Parmezan
a tam zaraz w ostatnich sekundach koleś co wali motocyklistę w kask na przejściu to Jutsi bez reklamówki?
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
A ten co nagrywał to jakiś niepełnosprawny chyba. Stoi i nagrywa, a kolejni się rozbijają.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
A co niby miał zrobić? Stać na środku i wymachiwać rękoma krzycząc: STOP?
Nawet podejść tam i pomóc komuś to samobójstwo jak widać
EDIT: BTW tu jest dłuższa wersja tej akcji. Jak widać nagrywający potem jednak pobiegł pomóc.
Nawet podejść tam i pomóc komuś to samobójstwo jak widać
EDIT: BTW tu jest dłuższa wersja tej akcji. Jak widać nagrywający potem jednak pobiegł pomóc.
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
He's pulled out Aaaalice
#sgk 4 life.
Mrozi krew w żyłach! Ktoś googlał jak krwawe to było? Przeraża mnie potencjalna liczba ofiar i ta bezradność po zderzeniu z tirem, miedy za tobą kolejny naparza...
Zupelnie inne reakcje jak na Ale Urwal
tam sie dziadki jaraly, ze sie ludzie rozwalaja,
a tutaj jedyne komentarze to typu omg, watch out itp, plus refleksja o pomocy
tam sie dziadki jaraly, ze sie ludzie rozwalaja,
a tutaj jedyne komentarze to typu omg, watch out itp, plus refleksja o pomocy
Col, bo w Polsce byłą mała górka i auta jadące 10km/h a tu autostrada i "some serious shit"
- Crowley
Aby pozytywnie zakończyć dzień napiszę, że widziałem dziś benzynę po 4,00 zł za litr. Bardzo pozytywny widok, po weekendzie na Auchanie powinna być trójka z przodu. Zaczynam żałować, że zatankowałem ostatnio za 2 stówy po 4,17.
About Mankind
About Mankind
- Crowley
Ukradli mi tablice rejestracyjne. Przyjeżdża człowiek z roboty i pierwsze co widzi to urwane ramki. Na policji powiedzieli, że ostatnio jest prawdziwa plaga takich kradzieży. Odkąd podniesiono wartość, powyżej której kradzież staje się przestępstwem, złodzieje przyjeżdżają tankować nawet po 100 litrów. Procederowi sprzyja oczywiście niska cena paliwa.
A temu kutasowi, co to zrobił, po chrześcijańsku życzę stu murzyńskich chujów w dupę. Na raz. Pierdolony złodziejski naród.
A temu kutasowi, co to zrobił, po chrześcijańsku życzę stu murzyńskich chujów w dupę. Na raz. Pierdolony złodziejski naród.
About Mankind
About Mankind
Nie zazdroszczę. Miałem podobnego wkurwa, jak mi zajumali z bagażnika autokaru cały bagaż. I to w kierunku wakacyjnym, a nie powrotnym.
Since 2001.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Rece i nogi opadają... Po co komu tablice? Także po co komu uzywany ręcznik plazowy... Ludzie to trochę luje czasem...
Bratu ukradli tablice jakieś 3 miesiące temu, ale to w Łodzi więc ....
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Kradną tablice, żeby tankować za darmo.