https://youtu.be/wQATS4HOxdo
Wiadomo, że takie pokazy są podrasowane i podfiltrowane i efekt końcowy może się różnić, ale:
+ poprawili animację mimiki twarzy
+ szczegółowość otoczenia jest niebywała (chyba nawet RDR2 wymięka) - serio, gdyby pokazać ten gameplay komuś, kto od 20 lat nie śledził branży, to dostałby spazmów; wiadomo, że w dzisiejszych czasach skoki jakościowe nie są tak widoczne, ale ja i tak jestem pod wrażeniem;
+ jeśli dowiozą to w 4k, to na telewizorze będą się odpalały fajerwerki
+ walka pozostaje w zasadzie taka sama, ale ja tam uważam, że jedynka akurat miała doskonałą walkę; oferowała tyle broni, kombinacji i sztuczek, że za wiele nie trzeba zmieniać; wystarczą nowe maszyny do ubicia i można się bawić,
+ z tą ucieczką przed dinorobotami i bombą dymną mam silne skojarzenia ze starymi Assassynami, ale tutaj chyba mocno oskryptowali tę scenę
+ w 10:00 minucie słychać jak dzwoni Breath of the Wild, prosząc o oddanie lotni - przy czym absolutnie mi to nie przeszkadza
+ mam wrażenie, że ten otwarty świat jest znacznie mniej "otwarty", a więcej w nim hubów, przeszkód, pojedynczych lokacji posklejanych w całość; tzn. mniej uporządkowanych dróg, a więcej zakątków do odkrycia - fajnie, bo Ayloy stała się bardziej mobilna i z tym hakiem przypomina niemal Bruce'a Wayne'a z Arkham Asylum
- postaci w dalszym ciągu ssą paułkę, ale, podobnie jak w Godzilli vs Kong, nie o fabułę tu chodzi, tylko o naparzanie się z wielgachnymi mechazordami,