Oscary 2015
Moderatorzy: boncek, Zolt, Pquelim, Voo
Oscary 2015
http://www.filmweb.pl/news/OSCARY+2015% ... je!-109270
No to znamy nominacje. W najważniejszych kategoriach:
Najlepszy film
"Snajper"
"Birdman"
"Boyhood"
"The Grand Budapest Hotel"
"Gra tajemnic"
"Selma"
"Teoria wszystkiego"
"Whiplash"
Najlepsza reżyseria
Alejandro González Iñárritu - "Birdman"
Richard Linklater - "Boyhood"
Bennett Miller - "Foxcatcher"
Wes Anderson - "Grand Budapest Hotel"
Morten Tyldum - "Gra tajemnic"
Najlepszy aktor
Steve Carell, “Foxcatcher”
Bradley Cooper, “Snajper”
Benedict Cumberbatch, “Gra tajemnic”
Michael Keaton, “Birdman”
Eddie Redmayne, “Teoria wszystkiego”
Najlepsza aktorka
Marion Cotillard, "Dwa dni, jedna noc"
Felicity Jones, "Teoria wszystkiego"
Julianne Moore, "Still Alice"
Rosamund Pike, "Zaginiona dziewczyna"
Reese Witherspoon, "Dzika droga"
Najlepszy aktor drugoplanowy
Robert Duvall, “Sędzia”
Ethan Hawke, “Boyhood”
Edward Norton, “Birdman”
Mark Ruffalo, “Foxcatcher”
J.K. Simmons, "Whiplash"
Najlepsza aktorka drugoplanowa
Patricia Arquette - „Boyhood”
Emma Stone - „Birdman”
Laura Dern - „Dzika droga”
Meryl Streep - „Tajemnice lasu”
Keira Knightley - „Gra tajemnic”
Najlepszy scenariusz oryginalny
Alejandro G. Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Jr. & Armando Bo - „Birdman”
Richard Linklater- „Boyhood”
E. Max Frye i Dan Futterman - „Foxcatcher”
Wes Anderson i Hugo Guinness - “Grand Budapest Hotel”
Dan Gilroy - “Wolny strzelec”
Najlepszy scenariusz adaptowany
Jason Hall - "Snajper"
Graham Moore - "Gra tajemnic"
Paul Thomas Anderson - "Wada ukryta"
Anthony McCarten - "Teoria wszystkiego"
Damien Chazelle - "Whiplash"
Najlepszy film animowany
"Wielka szóstka"
"Pudłaki"
"Jak wytresować smoka 2"
"Song of the Sea"
"The Tale of the Princess Kaguya"
No to znamy nominacje. W najważniejszych kategoriach:
Najlepszy film
"Snajper"
"Birdman"
"Boyhood"
"The Grand Budapest Hotel"
"Gra tajemnic"
"Selma"
"Teoria wszystkiego"
"Whiplash"
Najlepsza reżyseria
Alejandro González Iñárritu - "Birdman"
Richard Linklater - "Boyhood"
Bennett Miller - "Foxcatcher"
Wes Anderson - "Grand Budapest Hotel"
Morten Tyldum - "Gra tajemnic"
Najlepszy aktor
Steve Carell, “Foxcatcher”
Bradley Cooper, “Snajper”
Benedict Cumberbatch, “Gra tajemnic”
Eddie Redmayne, “Teoria wszystkiego”
Najlepsza aktorka
Marion Cotillard, "Dwa dni, jedna noc"
Felicity Jones, "Teoria wszystkiego"
Julianne Moore, "Still Alice"
Reese Witherspoon, "Dzika droga"
Robert Duvall, “Sędzia”
Ethan Hawke, “Boyhood”
Edward Norton, “Birdman”
Mark Ruffalo, “Foxcatcher”
J.K. Simmons, "Whiplash"
Emma Stone - „Birdman”
Laura Dern - „Dzika droga”
Meryl Streep - „Tajemnice lasu”
Keira Knightley - „Gra tajemnic”
Alejandro G. Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Jr. & Armando Bo - „Birdman”
E. Max Frye i Dan Futterman - „Foxcatcher”
Wes Anderson i Hugo Guinness - “Grand Budapest Hotel”
Dan Gilroy - “Wolny strzelec”
Jason Hall - "Snajper"
Graham Moore - "Gra tajemnic"
Paul Thomas Anderson - "Wada ukryta"
Anthony McCarten - "Teoria wszystkiego"
Najlepszy film animowany
"Wielka szóstka"
"Pudłaki"
"Jak wytresować smoka 2"
"Song of the Sea"
"The Tale of the Princess Kaguya"
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2015, o 16:13 przez SithFrog, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Oscary 2015
Moje typy (uwzględniając to co już obejrzałem, opinie krytyków i przewidywania):
Najlepszy film
"Boyhood" (niestety)
Najlepsza reżyseria
Richard Linklater - "Boyhood" (niestety)
Najlepszy aktor
Najlepsza aktorka
J.K. Simmons, "Whiplash"
Najlepszy film animowany
"Wielka szóstka"
Obym się mylił z tym zalewem nagród dla bojhuda. Szkoda mi Ethana Hawka, bo on (i Patricia Arquette też) zasłużył ale pewnie belfer z Whiplasha dostanie
A poza tym Lego Movie nie ma nawet w nominacjach więc jebać kurwa Oscary
Najlepszy film
"Boyhood" (niestety)
Najlepsza reżyseria
Richard Linklater - "Boyhood" (niestety)
Najlepszy aktor
Najlepsza aktorka
J.K. Simmons, "Whiplash"
Najlepszy film animowany
"Wielka szóstka"
Obym się mylił z tym zalewem nagród dla bojhuda. Szkoda mi Ethana Hawka, bo on (i Patricia Arquette też) zasłużył ale pewnie belfer z Whiplasha dostanie
A poza tym Lego Movie nie ma nawet w nominacjach więc jebać kurwa Oscary
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Ale będzie napinka! 4 nominacje dla polskich filmów (chociaż podobno Ida jest jeszcze bardziej beznadziejna od Katynia . Brak nominacji dla Lego Movie ciężko skomentować. Reszta chyba bez wielkich zaskoczeń. Może poza tym, że Selma ma tylko jedną nominację (i pewnie spore szanse na wygraną w najważniejszej kategorii).
Już się napalam na obejrzenie większości głównych nominowanych.
Już się napalam na obejrzenie większości głównych nominowanych.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
Jak dla mnie wszystkie oskary powinin zgarnąć Aaaaa bum bum hooked on the feeling!
W tym za film obcojęzycznym I AM GROOT
W tym za film obcojęzycznym I AM GROOT
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
No nie wiem. Ja stawiam na ambitne kino japońskie albo starą szkołe europejskiej animacji z Europy. Bo to takie piękne, bajkowe i malownicze i ponadczasowe. Lego i tak by nie wygrało. Dobry film powinien być nudny Chce obejrzeć Birdmana i Inherent Vice najbardziej z filmów na te oskary. W drugiej kolejnośc Idę, Snajpera, Grę Tajemnic. A i jeszcze strasznie ciekawi mnie jak Carell poradził sobie z Foxcatcherem, bo podobno świetnie.Najlepszy film animowany
"Wielka szóstka"
Niech Wam będzie, że Whiplash też można zobaczyć.
#sgk 4 life.
Widzę, że mnie uprzedziłeś SithFrog. Wcale nie mam żalu, nic a nic...
Dziwi mnie nominacja dla Idy - nie dość ze film z początku 2013, to dla mnie takie mocne 6/10 w oleju.
Film Roku raczej na pewno Boyhood. Chciałbym, żeby Norton dostał Oscara za cokolwiek w czym jeszcze chce mu się grać, bo on zwyczajnie zasługuje na statuetkę. Koleś z Postalem w CV może się nacieszyć nominacją, a jak jest taki dobry to niech to udowadnia wzorem DiCaprio
Dziwi mnie nominacja dla Idy - nie dość ze film z początku 2013, to dla mnie takie mocne 6/10 w oleju.
Film Roku raczej na pewno Boyhood. Chciałbym, żeby Norton dostał Oscara za cokolwiek w czym jeszcze chce mu się grać, bo on zwyczajnie zasługuje na statuetkę. Koleś z Postalem w CV może się nacieszyć nominacją, a jak jest taki dobry to niech to udowadnia wzorem DiCaprio
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Polska z pięcioma nominacjami. Tego jeszcze nie grali. Mamy przecież jeszcze nominację za stroje.
I Ida z dwoma nominacjami. Pierwszy polski film w historii. Akurat za zdjęcia brawa, bo za to się należało. Ale film fabularnie - kiepskawo. Ode mnie ma 6/10 w dużej mierze za zdjęcia.
Nie mogę się wypowiadać, bo widziałem na razie trzy filmy z nominowanych.
I Ida z dwoma nominacjami. Pierwszy polski film w historii. Akurat za zdjęcia brawa, bo za to się należało. Ale film fabularnie - kiepskawo. Ode mnie ma 6/10 w dużej mierze za zdjęcia.
Nie mogę się wypowiadać, bo widziałem na razie trzy filmy z nominowanych.
Since 2001.
- Crowley
A ja myślę, że Boyhood przegra z Birdmanem bój o statuetkę za najlepszy film. W ramach pocieszenia zgarnie nagrodę za reżyserię, a Grand Budapest Hotel za scenariusz (w ramach pocieszenia jak Django w ubiegłym roku). Wspomnicie moje słowa!
Najbardziej nie mogę się doczekać Ptakoczłowieka, Snajpera i Inherent Vice, chociaż ten ostatni podobno udał się średnio.
Najbardziej nie mogę się doczekać Ptakoczłowieka, Snajpera i Inherent Vice, chociaż ten ostatni podobno udał się średnio.
About Mankind
About Mankind
to, że snajper ma sześć nominacji to dla mnie kolejny obok Idy dowód na słabizne tego roku. A kolejny to Selma w kategorii Film Roku.
No i Interstellar z piątką, same techniczne. Efekty Specjalne included <lol2>. Dobrze, że chociaż Hobbita odpuścili... oh wait - jednak dostał za montaż dźwięku (???).
śmiać mi się chcę. jak zwykle zresztą.
No i Interstellar z piątką, same techniczne. Efekty Specjalne included <lol2>. Dobrze, że chociaż Hobbita odpuścili... oh wait - jednak dostał za montaż dźwięku (???).
śmiać mi się chcę. jak zwykle zresztą.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Oglądałeś Selmę? Czy tematyka determinuje jakość?
A, obejrze sobie jeszcze Julianne Moore w tym filmie o alzheimerze (tzn nie w kinie ofc )
A, obejrze sobie jeszcze Julianne Moore w tym filmie o alzheimerze (tzn nie w kinie ofc )
#sgk 4 life.
Yggor.
W tym przypadku tematyka determinuje pewność nominacji, bez względu na jakość. Seriously, SZEŚĆ?Turtles pisze:Oglądałeś Selmę? Czy tematyka determinuje jakość?
Snajpera nie widziałem. Ale widziałem recenzje. Jak na Clinta jest ponoć przecietnie, ale skoro przeoczyli jego ostatnie dwa filmy, to teraz wypadało docenić. Niemniej chętnie obejrze dla Bradleya Coopera.
Zresztą, zwróćcie uwagę na opinie na imdb, to są co najwyżej niezłe filmy które w normalnym roku powinny przepaść. A tym razem jest hype w którym utopiono chociażby rewelacyjny i mocny Gone Girl.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Po prostu dziwi mnie, że narzekasz na to, że filmy w kategorii film roku są słabe, ale na wszelki wypadek ich nie oglądałeś. "Zwrócice uwagę na opinie na imdb" a na rottentomatoes selma ma świetne opinie, to jak?
#sgk 4 life.
- Crowley
Mówisz o Jersey Boys, J. Edgar, czy Hereafter? Chociaż to w sumie 3 a nie 2, a ten ostatni nawet całkiem przyzwoity był.Pquelim pisze: Jak na Clinta jest ponoć przecietnie, ale skoro przeoczyli jego ostatnie dwa filmy, to teraz wypadało docenić.
About Mankind
About Mankind
Dopiero teraz do mnie dotarło. Nightcrawler nie jest nominowany ani za film roku ani za główną rolę męską.
W sumie już na tym etapie mogą sobie te nagrody wsadzić w d.
W sumie już na tym etapie mogą sobie te nagrody wsadzić w d.
Obejrzałem Whiplash i Foxcatcher. Not even close to some movie 'bout bricks.
#sgk 4 life.
A zaskoczy Cię zakończeniem?
No są na pewno 2-3 świetne role. Carell, który podobno przygotowywał się bardzo długo by wcielić się w rolę, Channing Tatum którego w zyciu bym nie podejrzewał, że jest aktorem...Mark Ruffalo też był dobry, ale nie zaskoczył mnie aż tak, bo on już gdzies tam grał poza avengersami.
Dojmujący jest ten (jak w życiu) brak happy endu, tragiczna historia trzech mężczyzn (test Bachdel oblany na starcie )- dwóch którym w zyciu coś nie wychodziło (mimo bogactwa czy wieńca olimpijskiego). Miło i przyjemnie się tego nie ogląda, bo to ma oskary wygrywać a nie pogodę ducha w widowni rozpalać. Bardziej na serio - czasu nie straciłem na oglądanie, bo to konkretna rzecz. Dobre kino - porządna rezyseria, świetne aktorstwo, udane udźwiękowienie (sporo ciszy na przykład). Czasem scenariusz zdaję się uciekać w stronę sztampy (droga na szczyt, upadek), ale calość się na pewno wyróznia na tle kina sportowego, bo to nie wszystko co w foxcatcherze jest.
Ostatni film o amerykańskim sporcie to było to Eastwooda o baseballu. To co miałem ochotę po obejrzeniu zapłacic za pakiet premium na imdb, zdobyć kontakt do Eastwooda i mu nawrzucać, że bardziej porywające kino są w stanie zrobić w telewizji śniadaniowej.
No są na pewno 2-3 świetne role. Carell, który podobno przygotowywał się bardzo długo by wcielić się w rolę, Channing Tatum którego w zyciu bym nie podejrzewał, że jest aktorem...Mark Ruffalo też był dobry, ale nie zaskoczył mnie aż tak, bo on już gdzies tam grał poza avengersami.
Dojmujący jest ten (jak w życiu) brak happy endu, tragiczna historia trzech mężczyzn (test Bachdel oblany na starcie )- dwóch którym w zyciu coś nie wychodziło (mimo bogactwa czy wieńca olimpijskiego). Miło i przyjemnie się tego nie ogląda, bo to ma oskary wygrywać a nie pogodę ducha w widowni rozpalać. Bardziej na serio - czasu nie straciłem na oglądanie, bo to konkretna rzecz. Dobre kino - porządna rezyseria, świetne aktorstwo, udane udźwiękowienie (sporo ciszy na przykład). Czasem scenariusz zdaję się uciekać w stronę sztampy (droga na szczyt, upadek), ale calość się na pewno wyróznia na tle kina sportowego, bo to nie wszystko co w foxcatcherze jest.
Ostatni film o amerykańskim sporcie to było to Eastwooda o baseballu. To co miałem ochotę po obejrzeniu zapłacic za pakiet premium na imdb, zdobyć kontakt do Eastwooda i mu nawrzucać, że bardziej porywające kino są w stanie zrobić w telewizji śniadaniowej.
#sgk 4 life.
To ja jeszcze dodam, że Meryl Streep - co przeoczyłem początkowo - dostała kolejną nominację.
Nie chciało mi się liczyć która to w ogóle, ale piętnasta w ciągu 30 ostatnich lat.
Serio. 15.
Nie chciało mi się liczyć która to w ogóle, ale piętnasta w ciągu 30 ostatnich lat.
Serio. 15.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Crowley
Ona po prostu wykupiła abonament. To już 19 nominacja, czyli śrubowania rekordu ciąg dalszy. Żaden inny aktor ani aktorka tylu nie ma.
About Mankind
About Mankind
Prawdopodobnie dostałaby nominacje za pierdnięcie w reklamie Stoperanu. W kategorii montaż dźwięku, albo coś.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Wyobrażam sobie jak rooki od tygodnia siedzi przed komputerem wpatruje się w te nominacje i
Tylko, że bardziej. No kurwa, Selma, no nie no ja pierdole, co to kurwa ma byc za kategoria montaż dzwięku, KURWAAAAA jebana Meryl Streep!, jezu ten montaż dzwięku!! Ja jebie, jeszcze Eastwood coś zrobił, kurrrrwa mać.
Nie wiem czy Ci zazdrościć, że masz takie problemy czy współczuć
Tylko, że bardziej. No kurwa, Selma, no nie no ja pierdole, co to kurwa ma byc za kategoria montaż dzwięku, KURWAAAAA jebana Meryl Streep!, jezu ten montaż dzwięku!! Ja jebie, jeszcze Eastwood coś zrobił, kurrrrwa mać.
Nie wiem czy Ci zazdrościć, że masz takie problemy czy współczuć
#sgk 4 life.
Uwielbiam to, że jesteś na mnie cięty Turtles jakbym był dla Ciebie Kimś Ważnym, dzieki
odpowiem jednak, że patrząc na oscarowe nominację i dyskutując o nich tutaj zwyczajnie się relaksuje. Ból dupy mam np z frankiem szwajcarem, tudzież z prywatnymi sprawami (akurat ten rok nie zaczyna się najciekawiek tak btw).
Oscary to hobby, o kinematografii mam swoje zdanie i lubie konfrontować je ze zlobbowanym gremium Akademii.
odpowiem jednak, że patrząc na oscarowe nominację i dyskutując o nich tutaj zwyczajnie się relaksuje. Ból dupy mam np z frankiem szwajcarem, tudzież z prywatnymi sprawami (akurat ten rok nie zaczyna się najciekawiek tak btw).
Oscary to hobby, o kinematografii mam swoje zdanie i lubie konfrontować je ze zlobbowanym gremium Akademii.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Crowley
Mnie też nie lubi, nie czuj się zbyt wyjątkowy.Uwielbiam to, że jesteś na mnie cięty Turtles jakbym był dla Ciebie Kimś Ważnym, dzieki
About Mankind
About Mankind
Ja wszystkich lubię! Po prostu nie mogę patrzeć jak się męczycie będąc w błędzie cały czas a propos wszystkiego
#sgk 4 life.
Turtles pisze:Ja wszystkich lubię! Po prostu nie mogę patrzeć jak się męczycie będąc w błędzie cały czas a propos wszystkiego
Mój internet wygrał dzisiaj rzułf.SithFrog pisze:Turtles pisze:Ja wszystkich lubię! Po prostu nie mogę patrzeć jak się męczycie będąc w błędzie cały czas a propos wszystkiego
A tak serio, czas się zacząć za nadrabianie. W ten weekend wchodzi do kin bodaj Birdman. Ponoć kręcony z jednego ujęcia (przyznaję szczerze, że o filmie nie słyszałem praktycznie nic do zeszłego tygodnia).
Since 2001.
Moja osobista ocena najlepszych filmów z tego co do tej pory obejrzałem to:
Birdman > Whiplash > Boyhood
Birdman > Whiplash > Boyhood
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2015, o 10:20 przez Sobies, łącznie zmieniany 1 raz.
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
Kur....wa odwrotnie znaki większości Matematykiem to ja nigdy nie byłem
Poprawiłem
Poprawiłem
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
- Crowley
Birdman jest już w jakiejś znośnej jakości, czy gdzieś już puszczają w kinach?
About Mankind
About Mankind
Narazie same screenery. Na DVD bankowo bedzie po rozdaniu statuetek.
W kinach od tego weekendu. Ja się pewnie wybiorę do jakiegoś Studyjnego.
W kinach od tego weekendu. Ja się pewnie wybiorę do jakiegoś Studyjnego.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Ja Birdmana oglądałem na vod.toruń.pl w screenerze. Znośna wersja. Dziś-jutro czeka mnie Snajper, Teoria wszystkiego i Gra Tajemnic.
- Crowley
Sobies pisze:vod.toruń.pl
Myślałem, że Birdman będzie gdzieś dopiero koło marca. W piątek albo sobotę postaram się iść.
About Mankind
About Mankind
szczególnie, że nikt z nas chyba nie odczuwa presji społecznej na zapoznanie się ze wszystkimi nominowanymi filmami przed rozdaniem statuetek?SithFrog pisze:Ja pierdolę. Podziwiam, że wam się chce oglądać screenery.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Tu nawet nie chodzi o "zdążenie" przed oscarami. Oglądanie screenera jest jak żarcie czekoladopodobnego kitu zamiast czekolady Milka. Można, ale po co?
- Crowley
MUST! WATCH! EVERYTHING!!!!oneoneoneZolt pisze:szczególnie, że nikt z nas chyba nie odczuwa presji społecznej na zapoznanie się ze wszystkimi nominowanymi filmami przed rozdaniem statuetek?
Od momentu, kiedy mam monitor większy niż 15 cali, screenerów nie oglądam, bo to nie ma sensu. Ale kiedyś, jak jeszcze nie było tak szybkich łącz i nikt nie marzył o ściąganiu bluray ripów, było to jedno z lepszych źródeł nowych filmów.
About Mankind
About Mankind
Ja odpuściłem po dniu świra w wersji, że oczy bolały. W dodatku ktoś na bezczela kręcił z łapy w kinie więc i kaszel było słychać i chrupanie popcornu i nawet jakieś mendy łaziły na tle ekranu.
- Crowley
No to nie był screener, tylko CAM. Te pierwsze są zgrywane z kopii przeznaczonych do oglądania przez jury konkursów i na małym ekranie wyglądają często bardzo ok, do tego mają normalny dźwięk a nie nagrany pierdziawkami w kinie.SithFrog pisze:W dodatku ktoś na bezczela kręcił z łapy w kinie więc i kaszel było słychać i chrupanie popcornu i nawet jakieś mendy łaziły na tle ekranu.
About Mankind
About Mankind
- Larofan
- Social Media Ninja
huh - nie wiedzialem ze to screener i cam to nie to samo O_oCrowley pisze:No to nie był screener, tylko CAM
chyba zreszta w takim razie screener screenerowi nie rowny bo widzialem kilka jakies 2 lata temu i nie byly jakies strasznie koszmarne.. od czasu do czasu czarnobiale z napisem jakie to prawa autorskie pierdu pierdu i tyle
Żaba to o czym mówisz to jest CAM RIP, tego ścierwa nie da się oglądać. DVD Screener jest naprawdę przyzwoitą wersją z normalnym dźwiękiem. To nie jest nagrywana na żywca z kina kamera, tylko specjalna kopia do oglądania dla jury. Rok temu jak dobrze pamiętam to wiele osób oglądało
Ok nie widziałem każdej zmarszczki i ruchu warg aktorów, ale wiem że zapowiada się niesamowity bój o statuetkę aktora drugoplanowego między Nortonem a J.K. Simmonsem.
EDIT: przypomnę zapominalskim, że rok temu jakieś 2 miesiące przed polską premierą pół forum obejrzało już 12 Year's a Slave w DVDScreenie i jakoś kurwa nikt nie płakał i nie narzekał
Ok nie widziałem każdej zmarszczki i ruchu warg aktorów, ale wiem że zapowiada się niesamowity bój o statuetkę aktora drugoplanowego między Nortonem a J.K. Simmonsem.
EDIT: przypomnę zapominalskim, że rok temu jakieś 2 miesiące przed polską premierą pół forum obejrzało już 12 Year's a Slave w DVDScreenie i jakoś kurwa nikt nie płakał i nie narzekał
Ja na pewno idę na Birdmana w ten weekend. Ostatnio chciałem obejrzeć "Teorię wszystkiego" i się okazało, że nie ten film zacząłem oglądać:
http://www.filmweb.pl/film/Teoria+wszys ... 014-691862#
http://www.filmweb.pl/film/Teoria+wszys ... 013-663000
http://www.filmweb.pl/film/Teoria+wszys ... 014-691862#
http://www.filmweb.pl/film/Teoria+wszys ... 013-663000
Since 2001.