Store
Re: Store
No przecenili MGS HD na PS3. Ciężko ją teraz dostać na nośniku za sensowną kasę. Fajnie, bo dwójkę juz na Vicie przeszedłem, teraz zacząłem grać w trójkę, ale od razu pomyślałem, że fajnie byłoby ja przejść w cross playu. No i Peace Walker w HD. Co prawda dopiero co go na Vitę kupiłem, ale co tam. :p
A! Wziąłem też od razu Super Street Fighter 4 Arcade za całe 18,90, będzie jak znalazł na zlot. A, jak ktoś jeszcze nie grał to Ni No Kuni można kupić za... 21 zł!!
A! Wziąłem też od razu Super Street Fighter 4 Arcade za całe 18,90, będzie jak znalazł na zlot. A, jak ktoś jeszcze nie grał to Ni No Kuni można kupić za... 21 zł!!
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Ech, brałbym to Ni No Kuni ale ostatnio ja sprawdzałem to coś grubo ponad 20 GB.
O tym zestawie MGSa też już kiedyś myślałem, bo to w sumie jedna z nielicznych "wielkich" serii na konsole Sony, której nigdy nawet nie dotknąłem. Problem mam paradoksalnie tylko z pierwszą częścią ale tu już sobie wymyśliłem, że jak mnie jednak odrzuci to ostatecznie zagram/obejrzę w tę wersję komiksową, Digital Novel, czy jakoś tak, jest też na Store.
Teraz tylko skończyć FFIX, z którym jestem jeszcze daleko w polu.
O tym zestawie MGSa też już kiedyś myślałem, bo to w sumie jedna z nielicznych "wielkich" serii na konsole Sony, której nigdy nawet nie dotknąłem. Problem mam paradoksalnie tylko z pierwszą częścią ale tu już sobie wymyśliłem, że jak mnie jednak odrzuci to ostatecznie zagram/obejrzę w tę wersję komiksową, Digital Novel, czy jakoś tak, jest też na Store.
Teraz tylko skończyć FFIX, z którym jestem jeszcze daleko w polu.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
No jest, ale jak pomielisz to znajdziesz miejsce. Sam musiałem trochę pogrzebać (mam 80GB), ale udało się. Same dodatki do GT5 zajmowały grubo ponad 10 giga.
Co do MGS to jedynkę najlepiej przejść w wersji na Gamecube (MGS: Twin Snakes), bo to jest na silniku MGS2. Spokojnie odpalisz na laptopie na emu GC.
Co do MGS to jedynkę najlepiej przejść w wersji na Gamecube (MGS: Twin Snakes), bo to jest na silniku MGS2. Spokojnie odpalisz na laptopie na emu GC.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Nie chodzi mi o ilość miejsca na dysku bo mogę nawet powywalać wszystko, żeby to ściągnąć. Problem z transferem (łącze 1mb, hehe). Więcej mogę wydać na prąd, żeby to ściągnąć Ale zobaczę, cena jest śmieszna a na allegro gierka wciąż jest bardzo droga na płycie. Chyba kupię a potem się zastanowię co dalej
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Aaa, no to tak, faktycznie masz problem. Ale może jakbyś tak ją zostawił na jakiś wyjazd urlopowy, to akurat by się ściągnęło. Faktycznie z cenami nośników jest dziwna sprawa. Sam widziałem w Media Marktcie Ni No Kuni za ponad 250zł.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Spoko, rozpracujemy to! Kiedyś bawiłem się emulatorami ale skończyłem na etapie Nintendo 64
W razie czego MGS jest też na PC, tyle, że uruchomienie gry sprzed kilkunastu lat może być trudniejsze od uruchomienia i skonfigurowania emulatora
W razie czego MGS jest też na PC, tyle, że uruchomienie gry sprzed kilkunastu lat może być trudniejsze od uruchomienia i skonfigurowania emulatora
Instalujesz Dolphina i tyle, chyba nawet biosu nie potrzeba, ale nie pamiętam, bo dawno nie grałem w nic na nim (mam Wii, więc trochę mija się to z celem). Jak coś, to wszystko jest opisane na stronie, łącznie z profilami dla każdej gry.
https://pl.dolphin-emu.org/?cr=pl
https://wiki.dolphin-emu.org/index.php? ... win_Snakes
Jak pisałem, jest mega różnica między oryginalnym MGS, a Twin Snakiem. Po pierwsze graficznie jest przepaść, po drugie sam gameplayu nie jest tak archaiczny. Oczywiście puryści czepiają się, że można celować w trybie FPP, ale dzięki temu gra nie jest tak frustrująca jak oryginał.
https://pl.dolphin-emu.org/?cr=pl
https://wiki.dolphin-emu.org/index.php? ... win_Snakes
Jak pisałem, jest mega różnica między oryginalnym MGS, a Twin Snakiem. Po pierwsze graficznie jest przepaść, po drugie sam gameplayu nie jest tak archaiczny. Oczywiście puryści czepiają się, że można celować w trybie FPP, ale dzięki temu gra nie jest tak frustrująca jak oryginał.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
(ale nie mówcie mu, że tam nie ma trofików...)
A ja już nie pamiętam - Wii podłącza się do TV czym, euro? Bo koleżanka z pracy ma, stoi i się kurzy, może kiedyś bym wyłudził za jakiś nieduży grosz
A ja już nie pamiętam - Wii podłącza się do TV czym, euro? Bo koleżanka z pracy ma, stoi i się kurzy, może kiedyś bym wyłudził za jakiś nieduży grosz
Na Wii essential:
Super Mario Galaxy 1
Super Mario Galaxy 2
Zelda:Twilight Princess
Zelda:Skyward Swords
Resident Evil 4 Wii Edition - IMO najlepsza wersja RE4.
Metroid Prime Trilogy (!!!)
Mario Kart Wii
A o gamecubie to nawet nie pozwólcie mi zacząć gadać
Super Mario Galaxy 1
Super Mario Galaxy 2
Zelda:Twilight Princess
Zelda:Skyward Swords
Resident Evil 4 Wii Edition - IMO najlepsza wersja RE4.
Metroid Prime Trilogy (!!!)
Mario Kart Wii
A o gamecubie to nawet nie pozwólcie mi zacząć gadać
Możesz euro, ale najlepszą jakość (i progressive scan) masz przy użyciu component cable (nie wiem jak to się po polsku pisze ).
Ogólnie Wii jest chyba najlepiej "złamaną" konsolą, podobną wygodę kojarzę tylko z PSP. W zasadzie ściągasz HackMii na kartę SD, odpalasz ją na Wii i.. wszystko. Chyba nawet same się teraz IOSy zmieniają, trzeba tylko podmienić MIOS na DIOS MIOS, jeżeli chce się grać w gry z Gamecube via pendrive. Wszystko to jest banalnie proste, choć może wydawać się skomplikowane. Potem w zasadzie wszystko sprowadza się do nagrania odpowiedniego softu na kartę SD i odpalenie go przez Homebrew Channel (specjalny kanał do odpalania homebrew). Tak naprawdę wystarczy tylko jakiś loader (np. Wii Flow, albo USB Loader GX) i ew. jakieś emu jeżeli nas to interesuje (Wii to świetna maszynka do emulacji).
Kiedyś trzeba było wypalać, kombinować z formatowaniem na natywne systemy plików, teraz nawet z NTFSu można odpalać gry. Jedynie gry na GC trzeba odpalać z FAT, ale to można sobie do tego użyć pendrive'a z 4GB miejsca. Do gier z Wii wystarczy pendrive/dysk USB i odpowiedni soft do "przerobienia" plików iso (sam używam Wii Backup Manager).
Do listy Dogiego dołączę:
1. Donkey Kong Country Returns
2. Silent Hill : Shattered Memories (taki bardzo luźny remake jedynki)
3. Kirby's Epic Yarn
4. New Super Mario Bros. Wii
5. Pikminy w wersji Wii
6. wspomniany już Mad World (imho jedna z najlepszych gier na Wii)
7. No More Heroes 2
8. Xenoblade Chronicles (najbardziej imponująca gra na Wii imho)
9. Klonoa (sam jeszcze nie grałem, ale ponoć jest to doskonały remake bardzo ciekawej platformówki z PSXa)
10. The Last Story
11. Muramasa: The Demon Blade
12. Ōkami (choć w to może lepiej w HD na PS3)
13. Punch-Out!!
14. Tatsunoko vs. Capcom
15. Wario Land: Shake It!
16. WarioWare: Smooth Moves (koniecznie na imprezie, albo z dzieciakiem )
17. WiiSports (kręgle!) i Wii Sports Resort
18. Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure (Voo zna)
19. Deadly Creatures (bardzo dziwna, ale też bardzo ciekawa gra).
Uff.. To tyle na razie.
Osobiście odpuściłbym sobie Metroidy Primy, bo dla mnie to ziew, ale to jest specyficzna gra, nie każdemu podejdzie (z drugiej strony Fusion uwielbiam).
Ogólnie Wii jest chyba najlepiej "złamaną" konsolą, podobną wygodę kojarzę tylko z PSP. W zasadzie ściągasz HackMii na kartę SD, odpalasz ją na Wii i.. wszystko. Chyba nawet same się teraz IOSy zmieniają, trzeba tylko podmienić MIOS na DIOS MIOS, jeżeli chce się grać w gry z Gamecube via pendrive. Wszystko to jest banalnie proste, choć może wydawać się skomplikowane. Potem w zasadzie wszystko sprowadza się do nagrania odpowiedniego softu na kartę SD i odpalenie go przez Homebrew Channel (specjalny kanał do odpalania homebrew). Tak naprawdę wystarczy tylko jakiś loader (np. Wii Flow, albo USB Loader GX) i ew. jakieś emu jeżeli nas to interesuje (Wii to świetna maszynka do emulacji).
Kiedyś trzeba było wypalać, kombinować z formatowaniem na natywne systemy plików, teraz nawet z NTFSu można odpalać gry. Jedynie gry na GC trzeba odpalać z FAT, ale to można sobie do tego użyć pendrive'a z 4GB miejsca. Do gier z Wii wystarczy pendrive/dysk USB i odpowiedni soft do "przerobienia" plików iso (sam używam Wii Backup Manager).
Do listy Dogiego dołączę:
1. Donkey Kong Country Returns
2. Silent Hill : Shattered Memories (taki bardzo luźny remake jedynki)
3. Kirby's Epic Yarn
4. New Super Mario Bros. Wii
5. Pikminy w wersji Wii
6. wspomniany już Mad World (imho jedna z najlepszych gier na Wii)
7. No More Heroes 2
8. Xenoblade Chronicles (najbardziej imponująca gra na Wii imho)
9. Klonoa (sam jeszcze nie grałem, ale ponoć jest to doskonały remake bardzo ciekawej platformówki z PSXa)
10. The Last Story
11. Muramasa: The Demon Blade
12. Ōkami (choć w to może lepiej w HD na PS3)
13. Punch-Out!!
14. Tatsunoko vs. Capcom
15. Wario Land: Shake It!
16. WarioWare: Smooth Moves (koniecznie na imprezie, albo z dzieciakiem )
17. WiiSports (kręgle!) i Wii Sports Resort
18. Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure (Voo zna)
19. Deadly Creatures (bardzo dziwna, ale też bardzo ciekawa gra).
Uff.. To tyle na razie.
Osobiście odpuściłbym sobie Metroidy Primy, bo dla mnie to ziew, ale to jest specyficzna gra, nie każdemu podejdzie (z drugiej strony Fusion uwielbiam).
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Jesteśmy trochę nie w temacie ale żeby zakończyć wątek - Dolphin działa, muszę kupić jakiegoś pada do PC
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
W Sklepie jest do ściągnięcia za darmo Ace Combat: Infinity
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=21908
Gra jest za darmo, z mikropłatnościami. Zamierzam sprawdzić czy ma jakąś kampanie w singlu i czy zadziała z joyem Thrustmastera.
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=21908
Gra jest za darmo, z mikropłatnościami. Zamierzam sprawdzić czy ma jakąś kampanie w singlu i czy zadziała z joyem Thrustmastera.
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
W sklepie pojawila sie opcja doladowania konta za pomoca komorki. Kwota pojawia sie na rachunku za telefon.
Fajna sprawa.
Sent from my Surface Pro 3 using Tapatalk
Fajna sprawa.
Aż odkopałem spod 2 metrowego kurzu moją Vitę i zaklepałem sobie NFS Most Wanted. W czasie świąt się pogra
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
Hymm, chyba jestem ślepy. Ja nie widzę takiej opcji.! Dominick ! pisze:W sklepie pojawila sie opcja doladowania konta za pomoca komorki. Kwota pojawia sie na rachunku za telefon.
Fajna sprawa.
- Człowiek-Fotel
Tak. Polski sklep nie ma tej opcji?
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
Miałem nadzieję na jakieś fajne dema na PS4 w Sklepie, a tu bida z nyndzą
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
Nie no co Ty.
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
Przecież to jakaś popierdółka
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
Wolę Trials Fusions. Na Xboxsie zęby na Trials HD zjadłem.
Opisy w PS Store to dramat.
https://store.sonyentertainmentnetwork. ... 000000GAME
Czy to jest cały pierwszy sezon czy co?
https://store.sonyentertainmentnetwork. ... 000000GAME
Czy to jest cały pierwszy sezon czy co?