Buciki
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
Re: Buciki
To było w Factory, bodajże w NikeDra'gon pisze:Trudno mi w to uwierzyć..
Ale sprzedawce zmien
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Kiedyś to była norma, że buty oprócz rozmiaru miały też tęgość. Niestety bezkształtna chińszczyzna zalała od tego czasu rynek i kupowanie butów to szukanie po omacku. Wojas podaje tęgość ale nie daje chyba wyboru. Po prostu dany model ma ustaloną tęgość i tyle. Dobre i to.Dra pisze:Jest to bodaj jedyna firma ktora robi buty nie tylko na dlugosc ale i na szerokosc stopy (4 mozliwe szerokosci).
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
A ja do biegania takie teraz mam, skoro Nike się już rozlatują po 3 latach:
http://global.reebok.com/V60338_580.html
Pod wieczór dopiero się przebiegnę, ale są bardzo lekkie i bardziej nadają się na leśne ścieżki (gruba podeszwa i większy "bieżnik") niż moje wcześniejsze
No i widziałem też, że Reebok robi fajne buty do chodzenia za około 2 stówy i chyba po następnej wypłacie też się zaglądnie
Pod wieczór dopiero się przebiegnę, ale są bardzo lekkie i bardziej nadają się na leśne ścieżki (gruba podeszwa i większy "bieżnik") niż moje wcześniejsze
No i widziałem też, że Reebok robi fajne buty do chodzenia za około 2 stówy i chyba po następnej wypłacie też się zaglądnie
Jakoś ostatnio jestem zalatany i prawie w ogóle nie wchodzę na forumJutsimitsu pisze:O panie, a jak o kolorystyce butów, to jeszcze Bukins by się przydał. (swoją drogą, to czy on się zarejestrował?)
I już widzę, że po klasycznym czerwonym modelu Vansów ktoś jedzie (Crowley?)... Eh.
Jestem zawiedziony, bo sobie na lato kupiłem taki ładny model Vansów, ale jednak tył mnie na tyle ociera, że nie jestem w stanie w nich chodzić. A takie ładne są!
- Crowley
Dla mnie to one wyglądają jak czerwone chińskie trampki z bazaru, za które ktoś kasuje 15 razy tyle ile są warte. Ale ja się nie znam.
A te niebieskie trampki całkiem fajne. Jak na trampki.
A te niebieskie trampki całkiem fajne. Jak na trampki.
About Mankind
About Mankind
- Razorblade
- Mr. Kroper
+1A te niebieskie trampki całkiem fajne. Jak na trampki.
Polecam komentarz Ivana Locke odnosnie trampkow
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Człowieku ale masz je, to się liczyJestem zawiedziony, bo sobie na lato kupiłem taki ładny model Vansów, ale jednak tył mnie na tyle ociera, że nie jestem w stanie w nich chodzić.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
a takie dzisiaj zamówiłem. Strasznie ciężko coś Keena znaleźć w Polsce
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Jako ze jestem calkowicie aobuwiowa i w sklepach z butami oblewa mnie zimny pot, tym dumniejsza jestem, ze dzis kupilam az trzy pary i bede miala na jakis czas z glowy.
Wyrwalam je za 21€
Za to te moglabym dostac w necie za polowe ceny, ktora dalam xD
I takie adidasy jeszcze, ale kurde nie moge znalezc ani modelu..
Wyrwalam je za 21€
Za to te moglabym dostac w necie za polowe ceny, ktora dalam xD
I takie adidasy jeszcze, ale kurde nie moge znalezc ani modelu..
Ja biegam tylko w najkach, a co do rozpadywania sie... jak troche biegasz to wszystkie buty po jakims czasie (2-3 lata) traca na sprezystosci czy amortyzacji. Najlepsze pod tym wzgledem sa Asicsy (maja calkiem trwale wkladki zelowa) i wlasnie Nike - z poduszkami gazowymi Air (lub ZoomAir). Amortyzacja w przypadku butow biegowych jest najbardziej kluczowa. Lekkosc, przyczepnosc, wygoda, etc tez sa wazne, ale buty do biegania sa glownie po to by rozkladac nacisk (twoja waga x 3 przy kazdym kroku) - amortyzowac. PROsi zmieniaja buty po 2 miechach mimo, ze na zewnatrz wygladaja jak nowki.Gregor pisze:A ja do biegania takie teraz mam, skoro Nike się już rozlatują po 3 latach:
PS. ile te riboksy?
(..)
Drag
Keep running.
Drag
Keep running.
Potwierdzam, chociaż ze względu na bieganie po betonie, moje asicsy siadły po 1200 km (~ rok)
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Z ta amortyzacją to nie jest tak, że teraz na topie są płaskie, lekkie buciki do biegania na przedniej czesci stopy?
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Nie wiem. Ja kupowałem tak, że powiedziałem ile biegam, po czym biegam. Następnie obejrzano mój bieg na bieżni i na tej podstawie dobrano obuwie, które potem okazało się cudownym remedium na moje bóle i wyniki.
Riboksy kosztowały 250 złociszy. Pobiegałem już trochę w nich i zdecydowanie są warte swojej ceny, a z moimi przebiegami zarobią na siebie. Mają jednak taką wadę, że te dzyndzle na podeszwie lubią wciągać kamienie i trzeba wydłubywać po każdym biegu.Dra'gon pisze:Ja biegam tylko w najkach, a co do rozpadywania sie... jak troche biegasz to wszystkie buty po jakims czasie (2-3 lata) traca na sprezystosci czy amortyzacji. Najlepsze pod tym wzgledem sa Asicsy (maja calkiem trwale wkladki zelowa) i wlasnie Nike - z poduszkami gazowymi Air (lub ZoomAir). Amortyzacja w przypadku butow biegowych jest najbardziej kluczowa. Lekkosc, przyczepnosc, wygoda, etc tez sa wazne, ale buty do biegania sa glownie po to by rozkladac nacisk (twoja waga x 3 przy kazdym kroku) - amortyzowac. PROsi zmieniaja buty po 2 miechach mimo, ze na zewnatrz wygladaja jak nowki.Gregor pisze:A ja do biegania takie teraz mam, skoro Nike się już rozlatują po 3 latach:
PS. ile te riboksy?
Z Nike, które miałem wcześniej też byłem bardzo zadowolony i respekt dla nich, że 3 lata biegania po lasach wytrzymały Z kolei Adidas, które oglądałem wyglądają wszystkie jakby były zrobione ze styropianu...
Jezu, jak jest ciężko zwykłe sportowe trampeczki kupić. Same jaskrawe kolory, pełna gejoza W ostateczności wygrały te...
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
A ja w takichGregor pisze:A ja do biegania takie teraz mam, skoro Nike się już rozlatują po 3 latach:
Ile za te buciki obecnie Gregor? Pamiętam, że rok temu one w sklepach były po 350 zł co mnie mocno przeraziło
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
CATy z zalando.pl
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Razorblade
- Mr. Kroper
Dokladnie jak Zabski.
Tylko zaznaczam, wtedy to był nowy model i cena również była wywindowana do góry. Teraz widzę jest bardzo atrakcyjnaSithFrog pisze:350 za naprawdę porządne buty to nie jest jakaś kosmiczna kwota.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
To jest pewien paradoks dla mnie bo tak, są to ceny normalne a raczej "normalne". Nie jest nic normalnego w tym, że za parę przeciętnych (nie oszukujmy się, nie mówimy tu o czymś nadzwyczajnym tylko butach do codziennego tłuczenia) butów daje się 350 zł. Albo 400 za dżinsy. Albo 69 za chujowego t-shirta na 3 prania max Natomiast zgodze się, że w odniesienu do tego za co ile się u nas płaci to 350 zł za dobre buty to nie jest dużo
- Razorblade
- Mr. Kroper
za DOBRE buty z dobrej skory i innych tego typu kwestii, 350 PLN to nie jest duzo niezaleznie ile sie u nas placi. To w ogole nie jest duzo, bo DOBRE buty moga spokojnie kosztowac 350 Euro i nadal nie jest to wygorowana cena.Voo pisze:Natomiast zgodze się, że w odniesienu do tego za co ile się u nas płaci to 350 zł za dobre buty to nie jest dużo
A jeansy za 400 PLN... no comment
Ja daję tyle i tłukę je mniej więcej 3 lata. Jakbym dał 120 pln to co roku bym musiał zmieniać. Tak jak Razor pisał, kwestia wykonania i użytych materiałów. To nie jest opłata jedynie za firmę/znaczek.Voo pisze:To jest pewien paradoks dla mnie bo tak, są to ceny normalne a raczej "normalne". Nie jest nic normalnego w tym, że za parę przeciętnych (nie oszukujmy się, nie mówimy tu o czymś nadzwyczajnym tylko butach do codziennego tłuczenia) butów daje się 350 zł.
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Ja za swoje aktualne dałem 130 zł, trzymają już 3ci rok i są w niezłym stanie. Chociaż to fakt że Reeboki które były w przecenie 50%.SithFrog pisze:Ja daję tyle i tłukę je mniej więcej 3 lata. Jakbym dał 120 pln to co roku bym musiał zmieniać. Tak jak Razor pisał, kwestia wykonania i użytych materiałów. To nie jest opłata jedynie za firmę/znaczek.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Wiesz Jutsi. Ja za swoje ulubione obecnie buty dalem 150 PLN na wyprzedazy i ostro je zazynam.a one nie chca pasc. A za swietne Timberlandy dalem 300 PLN i uszkodzilem o drut po roku czasu (wymiana bezproblemowa co na duzy plus). Mowimy o regule a nie przypadku i trafionej okazji bo te tez sie zdarzaja .
Ale to co napisał Justi potwierdza regułę, bo:
Najczęściej buty kupuję w Ecco ale prawie zawsze czekam na jakieś przeceny, bo w sezonie to tam porządne buty cenią sobie od 420 pln w góręJutsimitsu pisze:Chociaż to fakt że Reeboki które były w przecenie 50%.
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Ja generalnie kupuję buty za 150-200 zł i szukam po prostu przecen. Wiadomo, nie zawsze można, ale chyba tylko raz kupiłem buty do garniaka nie po przecenie... a nie jeszcze Asicsy, ale te też za 200 kupiłem i nadal są w dobrym stanie.
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
a ja takie cos sobie sprawilem. w komplecie taki sam lewy jeszcze byl.
Wyglądają ok ale jakoś dziwnie się czuję w butach bez sznurowadeł i ostatnie takie miałem w liceum. Nie licząc oczywiście narciarskich
Strasznie wkurza mnie, ze przy dysproporcji wynagrodzen w PL placi sie tyle samo kasy za te same ubrania i buty co w DE. W Niemczech nie boli mnie dac 50€ za buty, ale w PL bym kupila jakies za 200zl to mnie skreca.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Col, zapraszam do Norwegii gdzie jest to rozwiązane - buty kosztują tu 2x więcej niż w Polsce .
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
A zarobki 4 razy większe...
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Nie mowie, ze jest tutaj zleJutsimitsu pisze:A zarobki 4 razy większe...
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
LLothar pisze:
Mnie wkurza to, że czasami na zachodzie jest TANIEJ T-shirty regularnie kupuję wysyłkowo w UK, bo tam płacę 3x mniej niż u nas.colgatte pisze:Strasznie wkurza mnie, ze przy dysproporcji wynagrodzen w PL placi sie tyle samo kasy za te same ubrania i buty co w DE. W Niemczech nie boli mnie dac 50€ za buty, ale w PL bym kupila jakies za 200zl to mnie skreca.
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
A mi to nie przeszkadza
Domyślamy się... po zakupie "fotela"! Dominick ! pisze:A mi to nie przeszkadza
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
Nie przeszkadza mi, że w UK jest taniej, bo ja siedzę w UK, bystrzaku
Przecież wiem Szerloku! Dominick ! pisze:Nie przeszkadza mi, że w UK jest taniej, bo ja siedzę w UK, bystrzaku
Zbliża się listopad a ja nie wiem jakie buty na zimę chcę
Jakieś sensowne marki trekkingów znacie, żeby dało się kupić coś poniżej 2 stów?
Jakieś sensowne marki trekkingów znacie, żeby dało się kupić coś poniżej 2 stów?
Ja kupilem Janoski, w sumie to trochę dziwnie skrojone, nie w moim stylu, ale wygodne za to, więc sie przekonałem szybko .
- Crowley
Napisałbym coś o kolorze ale wtedy przyjdzie Rzułw i powie, że jestem nietolerancyjny i czytam Nasz Dziennik.
About Mankind
About Mankind