Dragon Age
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
Re: Dragon Age
Obawiam się, że nie rozumiem żartu...
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
Nowiutki smok z DA:I wygląda gorzej nie tylko niż ten w wieśku ale w sumie niż większość smoków po roku 2000
I to nie gorzej w sensie dyskusyjnym - a zwyczajnie jak derp wygląda
Przy czym nie wiem jak wygląda reszta smoków w DA ale kurcze jak się ma smoka w nazwie gry i rzuca coś takiego to trochę przykro
I to nie gorzej w sensie dyskusyjnym - a zwyczajnie jak derp wygląda
Przy czym nie wiem jak wygląda reszta smoków w DA ale kurcze jak się ma smoka w nazwie gry i rzuca coś takiego to trochę przykro
Bzdury, smoki są inne i gry są inne zupełnie z dupy porównanie.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
znaczy wiecie - ja tego obrazka nie robiłem tylko go zalinkowałem... no i potwierdzilem ze ten smok z obrazka wyglada jak nieszczęście
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
No cóż, z tego co widzę to jest dragonling... Na dodatek chujowy screen. Bo same high dragony w większości wyglądają nieźle. Mogę powiedzieć z pierwszej ręki, bo przed chwilą jednego rozpykałem
screenshot or didn't happen
Zabiłem trzy High Dragony do tej pory, każdy prezentuje się zajebiście. A co do smoka z wieśka to sorry, ale wygląda jak ukradziony z Monster Manuala do edycji 3.0 D&D jak już chcemy się beznadziejnie licytować. Stary, po co krytykujesz coś, w co nie grałeś?
- Razorblade
- Mr. Kroper
Hmmmm... let me think... bo to kurwa DW jest?sir Artus pisze: Stary, po co krytykujesz coś, w co nie grałeś?
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
normalnie jak z fanimi harego pottera... nawet się o screenie nie można wypowiedzieć bo jest płacz, żę każdy musi przeczytać wszystkie części albo jest debilem bez prawa do opinii
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
W Wiedźminie też dałoby radę zrobić chujowego screena DW. Just saying. Dlatego wypadałoby zamiast krytykować, to zapytać czy tak jest. Trochę kultury, to nie dostaniesz gównaJutsimitsu pisze:Na dodatek chujowy screen.
EDIT: Tu masz walkę z jednym, wcale nie najmocniejszym:
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... Udjr4#t=75
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
ale ja tylko przelinkowałem cudzą grafikę
Co do twojego linku to znów nie wiem co napisać, żeby nie było, że hejtuję
Smok wizualnie ciekawszy ale bez szału... takie 6-7/10 w skali smoków growych powiedzmy. Powiedzmy więc, że jak odrzucić kilka największych pokrak to poziom wizualny może byłby i równy z Wieśkiem. Tyle, że tu sam gameplay wygląda jak MMO z kolei W sytuacji kiedy walka prowadzona jest zbyt efekciarsko, nawet jak na standardy D&D, to naprawdę nie mój typ rozrywki się robi
Co do twojego linku to znów nie wiem co napisać, żeby nie było, że hejtuję
Smok wizualnie ciekawszy ale bez szału... takie 6-7/10 w skali smoków growych powiedzmy. Powiedzmy więc, że jak odrzucić kilka największych pokrak to poziom wizualny może byłby i równy z Wieśkiem. Tyle, że tu sam gameplay wygląda jak MMO z kolei W sytuacji kiedy walka prowadzona jest zbyt efekciarsko, nawet jak na standardy D&D, to naprawdę nie mój typ rozrywki się robi
Zajebisty dźwięk w tym DA jest.Jutsimitsu pisze:W Wiedźminie też dałoby radę zrobić chujowego screena DW. Just saying. Dlatego wypadałoby zamiast krytykować, to zapytać czy tak jest. Trochę kultury, to nie dostaniesz gównaJutsimitsu pisze:Na dodatek chujowy screen.
EDIT: Tu masz walkę z jednym, wcale nie najmocniejszym:
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... Udjr4#t=75
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
1. DW tylko podlinkował śmiechowy obrazek, nie krytykował gry.
2. Potwory na zdjęciu może są źle skadrowane i kiepskie to screenshoty ale ten wiedźmiński wygląda jak smok, a ten z DA jak bieda-smok.
Nie wiem o co to ciosanie kołków na głowie Smoczego
2. Potwory na zdjęciu może są źle skadrowane i kiepskie to screenshoty ale ten wiedźmiński wygląda jak smok, a ten z DA jak bieda-smok.
Nie wiem o co to ciosanie kołków na głowie Smoczego
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Po raz 3ci chyba: to nie jest high-dragon, tylko młode smoka. Taki malutki, chujowy co go na strzał biorę...SithFrog pisze:2. Potwory na zdjęciu może są źle skadrowane i kiepskie to screenshoty ale ten wiedźmiński wygląda jak smok, a ten z DA jak bieda-smok.
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Raczej jak model, na którym nie wczytały się tessellacje. Ale to tak moje zdanie, można się z nim nie zgadzać
Hmm wg mnie wcale nie wygląda źle, nie rozumiem o co chodzi.
No proste, złe, bo nie Polskie.
W żarciku nie chodziło o to, że wygląda źle tylko (w domyśle) gorzej niż smok ze stareńkiego Wiedźmaka 2.Halaster pisze:Hmm wg mnie wcale nie wygląda źle, nie rozumiem o co chodzi.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
Znaczy wiecie - tu się nawet nie powinno porównywać - bo w Wieśku smok był mocno drugoplanowy i pojawiał się dwa razy przez całą grę... a tak to historia o ludziach i nieludziach była... więc siłą rzeczy DA powinien mieć smoki drastycznie bardziej dopracowane. Inna sprawa, że wychodzący razem z Wieśkiem Skyrim już się na smokach opierał i z tamtych się chyba nikt nie nabijał o ile pamiętam... tylko z olbrzymami memy chodziły Ale Skyrima też nie mam co chwalić bo on akurat ciągle w kolejce czeka do przejścia.
https://www.youtube.com/watch?v=brO4I2TCw70
Przepraszam, ale co jest takiego pięknego w tym smoku, że on taki wspaniały, bo ja chyba ze wzrokiem mam problemy.
Przepraszam, ale co jest takiego pięknego w tym smoku, że on taki wspaniały, bo ja chyba ze wzrokiem mam problemy.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
odpowiadając filmem na film
https://www.youtube.com/watch?v=8H_ant9fpa0
to uważam że wiedźmiński jest całkiem niezły
i skoro wolicie z Jutsim te z DA to nie będę wam wchodził w drogę
https://www.youtube.com/watch?v=8H_ant9fpa0
to uważam że wiedźmiński jest całkiem niezły
i skoro wolicie z Jutsim te z DA to nie będę wam wchodził w drogę
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Ja nie mówię, że wolę bo w Wieśku 2 widziałem go tylko w La Valette. Ale na pewno nie będę stał po stronie hejtu dla tych z DA:I (są podobne bardzo do D&Dkowych, a nie ukrywam, że w D&D mnie bardzo odpowiada ich wygląd).
Ale jaki hejt? Ludzie. Śmieszkowy mem DW wrzucił, a tu panika, analiza i oburzenie jakby wam matki obraził
Ja jeszcze jestem w szoku, że nie zgadujecie się na solo jakieś i pojedynek. Jak będziecie się bić w Łodzi to dajcie znać i przyjdę popatrzeć
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
No właśnie gdyby był śmieszkowy, a nie po raz 43413 "wiedźmin jest lepszy" to może byśmy się chociaż pohahali.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
kurcze Żabski wzruszony jestem... całe życie nikt mnie nie bronił a tu już drugi raz w tym tygodniu, najpierw księgowa w robocie dwa dni temu a teraz TySithFrog pisze:Ale jaki hejt? Ludzie. Śmieszkowy mem DW wrzucił, a tu panika, analiza i oburzenie jakby wam matki obraził
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
No i widzisz co żeś zrobił Sith, teraz pomyśli że go lubimy
Ja widziałem po raz pierwszy. Poza tym nie wiedziałem nawet, że jest jakaś wojna Wiczer wersus Dragon ejdż.sir Artus pisze:No właśnie gdyby był śmieszkowy, a nie po raz 43413 "wiedźmin jest lepszy" to może byśmy się chociaż pohahali.
Ona dopiero się nasili jak wyjdzie "Wiczer fri"SithFrog pisze:Ja widziałem po raz pierwszy. Poza tym nie wiedziałem nawet, że jest jakaś wojna Wiczer wersus Dragon ejdż.sir Artus pisze:No właśnie gdyby był śmieszkowy, a nie po raz 43413 "wiedźmin jest lepszy" to może byśmy się chociaż pohahali.
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Dragon Age grą roku wg. The Game Awards.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
bardzo wiarygodnie ;D
Biorąc pod uwagę z czego wybierali. Słaby był ten rok pod względem gier, które ryją beret.
Też mi wojna. To jak porównywać jakiegoś szczypiora wagi średniej (DA) z Tysonem ( Łiczery)... Nie ta klasaSobies pisze:Ona dopiero się nasili jak wyjdzie "Wiczer fri"SithFrog pisze:Ja widziałem po raz pierwszy. Poza tym nie wiedziałem nawet, że jest jakaś wojna Wiczer wersus Dragon ejdż.sir Artus pisze:No właśnie gdyby był śmieszkowy, a nie po raz 43413 "wiedźmin jest lepszy" to może byśmy się chociaż pohahali.
Lubię toGregor pisze:Też mi wojna. To jak porównywać jakiegoś szczypiora wagi średniej (DA) z Tysonem ( Łiczery)... Nie ta klasaSobies pisze:Ona dopiero się nasili jak wyjdzie "Wiczer fri"SithFrog pisze:Ja widziałem po raz pierwszy. Poza tym nie wiedziałem nawet, że jest jakaś wojna Wiczer wersus Dragon ejdż.sir Artus pisze:No właśnie gdyby był śmieszkowy, a nie po raz 43413 "wiedźmin jest lepszy" to może byśmy się chociaż pohahali.
Choć nie mi oceniać cokolwiek, bo nie grałem w nowego DA:I
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Szkoda że Tyson nie ma rączek i ma AIDS
- Razorblade
- Mr. Kroper
And yet still better than DA
Szkoda, że Metacritic się nie zgadza, nawet w przypadku słabego DA2
Dragon Age II PC/X360/PS3: 82/79/82sir Artus pisze:Szkoda, że Metacritic się nie zgadza, nawet w przypadku słabego DA2
Witcher 2 PC/X360: 88/88
?
To spójrz na "fantastycznego" W1
W1 jest słaby. Nawet w czasach, w których wyszedł był słaby. No, może średni. Takie 5/10. Pisałem o tym kilka razy, nawet na naszym forum
W zderzeniu DA:O i W1 - mam trudne zadanie. Z jednej strony Wieśka przeszedłem, ale bardziej z kronikarskiego i patriotycznego obowiązku. Z drugiej DA:O znudziło mnie po paru h. Chociaż grafikę, mechanikę i całą techniczną otoczkę Origins miało o dwie długości lepszą.
W zderzeniu DA:O i W1 - mam trudne zadanie. Z jednej strony Wieśka przeszedłem, ale bardziej z kronikarskiego i patriotycznego obowiązku. Z drugiej DA:O znudziło mnie po paru h. Chociaż grafikę, mechanikę i całą techniczną otoczkę Origins miało o dwie długości lepszą.
To ja mam proste pytanie: Po co mam grać w serię, w której pierwsza odsłona jest zwyczajnie słaba, "ale później będzie lepiej"? Dokładnie z tego samego powodu odrzuca mnie Assassin's Creed. Nawet jeśli Ezio jest fajny, to nie tknę go, bo przez AC1 przebrnąć nie idzie. To nie są NFSy czy FIFY, gdzie każda część jest zupełnie osobna.
I tak i nie.
Czasem nawiązania są kosmetyczne. Nie wiem jaki jest w W2, ale spokojnie można grać w AC2-B-R bez znajomości jedynki albo po obejrzeniu tylko intro i outro z jedynki na yt.
Jedyna gra gdzie NIE WARTO pomijać jedynki, mimo, że średnia to Mass Effect.
Czasem nawiązania są kosmetyczne. Nie wiem jaki jest w W2, ale spokojnie można grać w AC2-B-R bez znajomości jedynki albo po obejrzeniu tylko intro i outro z jedynki na yt.
Jedyna gra gdzie NIE WARTO pomijać jedynki, mimo, że średnia to Mass Effect.
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Ja tylko w tym całym hejcie jaki DA dostaje, chciałem tylko powiedzieć że to że nagroda gry roku (pomijając konkurencję) chyba jednak zasłużenie. Ponieważ gra jest naprawdę bardzo dobra. Oczywiście są rzeczy które muszą być spaczowane, ale ja po ponad 100 godzinach grania nadal mam ochotę grać i grać. Drugą postacią przechodzę tak btw.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
Dla niektórych W1 jest ponoć nawet lepsze niż 2ka... nie wiem ja się szczęśliwie zaliczam do tych co wolą 2kę... ale obie części kończyłem po dwa razy - przy czym 2'kę planuję jeszcze trzeci puknąć w styczniu-lutym.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Mi się jedynka bardziej od dwójki podobała.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
Tak jak pisałem, słaby rok.Jutsimitsu pisze:Ja tylko w tym całym hejcie jaki DA dostaje, chciałem tylko powiedzieć że to że nagroda gry roku (pomijając konkurencję) chyba jednak zasłużenie. Ponieważ gra jest naprawdę bardzo dobra. Oczywiście są rzeczy które muszą być spaczowane, ale ja po ponad 100 godzinach grania nadal mam ochotę grać i grać. Drugą postacią przechodzę tak btw.
Ta, tylko TGA to pseudo show, kółeczko wzajemnej adoracji i lizania się po jajach. Patrzysz na kategorie, patrzysz na nominacje i spokojnie 90% zwycięzców wytypujesz. Do tego "perełka" w postaci nominacji dla AC: Unity, które jeśli już to zasługuje tylko na tytuł bugfest roku. No ale czego się spodziewac, jak gra wyszła dzień przed ogłoszeniem nominacji i dostała się z automatu za to, że jest. TGA czy poprzednik, VGA, dostają z 20 razy wiecej uwagi niż zasługują, bo ta branża na siłę chce mieć plebiscyt o takiej randze, jak Oskary w branży filmowej.Jutsimitsu pisze:Ja tylko w tym całym hejcie jaki DA dostaje, chciałem tylko powiedzieć że to że nagroda gry roku (pomijając konkurencję) chyba jednak zasłużenie.