Gra o Tron
Moderatorzy: boncek, Zolt, Pquelim, Voo
Gra o Tron
Temat uważam za otwarty.
I na dobry początek - ankieta.
edit: Odpowiadając na zapotrzebowanie społeczne - załączam zdjęcia
Kelly C (Khaleesi Daenerys Stormborn Targaryen)
Melly Sanders (Melisandra z Asshai)
Salsa (Sansa Stark)
Margaryna (Maergery Tyrell)
I na dobry początek - ankieta.
edit: Odpowiadając na zapotrzebowanie społeczne - załączam zdjęcia
Kelly C (Khaleesi Daenerys Stormborn Targaryen)
Melly Sanders (Melisandra z Asshai)
Salsa (Sansa Stark)
Margaryna (Maergery Tyrell)
Ostatnio zmieniony 30 lipca 2014, o 00:36 przez DaeL, łącznie zmieniany 3 razy.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Re: Gra o Tron
No co? Wiek dopuszczenia do obrotu w Polsce już ma. A za 2-3 lata ludzie zapomną o Emmie Watson
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
DaeL, dorzuć zdjęcia, bo nie wiem o kogo chodzi
A tak to dla mnie wygrywa Margaryna razem z tą czerwoną czarownicą.
A tak to dla mnie wygrywa Margaryna razem z tą czerwoną czarownicą.
+4k postów since 02/2005
Chyba żartujesz...peterpan pisze:No co? Wiek dopuszczenia do obrotu w Polsce już ma. A za 2-3 lata ludzie zapomną o Emmie Watson
This.SithFrog pisze:Chyba żartujesz...peterpan pisze:No co? Wiek dopuszczenia do obrotu w Polsce już ma. A za 2-3 lata ludzie zapomną o Emmie Watson
#sgk 4 life.
1. Nie wiem skąd się bierze fascynacja Emmą Watson. Zupełnie przeciętny typ urody.peterpan pisze:No co? Wiek dopuszczenia do obrotu w Polsce już ma. A za 2-3 lata ludzie zapomną o Emmie Watson
2. Tym bardziej nie wiem skąd fascynacją Maisie Williams. Ona wygląda jak ośmiolatek z lekką nadwagą.
Emma jest ładna, bo właśnie wygląda jak lekko wylaszczona dziewucha z sąsiedztwa, a nie jak Renault Megan Fox. Poza tym ma bardzo subtelną urodę. A Arya to tak jak napisałeś, wygląda jak niezbyt ładny, młody chłopak (tak w filmie jak i na zdjęciach z wywiadów):P
Homofoby. siejecie mowa nienawisci kiedy chodzi o milosc
Ależ mnie najnowszy odcinek wpienił. Ciąg dalszy wybielania Cersei. A za tydzień pewnie okaże się, że Stannis dostanie pożyczkę nie ze względu na jej potworne błędy, ale własne knowania. Cholera jasna, co oni robią z tego serialu.
to samo, co Martin z powieścią?
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
A czemu nie ma Cersei w ankiecie? Co prawda w serialu nie wygląda lepiej od Melissandre ale w rzeczywistości... Pewnie też nie.
Ściągam nowy odcinek i aż się boję co tym razem pokręcą.
Ściągam nowy odcinek i aż się boję co tym razem pokręcą.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
Dobrze, że nie czytałem książki to teraz nie jęczę tak jak niektórzy tutaj.
Ale odcinek średni.
Ale odcinek średni.
+4k postów since 02/2005
Arya to będzie kawał dupy za kilka lat, ale wy jesteście na to już po prostu za starzy...
Kelly C bez tej beznadziejnej fryzury sporo zyskuje. Ale Margaryna chyba najlepsza.
Sami fani MILFów
Sami fani MILFów
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
noooooo
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Ten post Peter wniósł ogrom do dyskusji I Ty się śmiejesz z mojego nabijania postów
+1
+1
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
Naprawdę nie wydarzyło się NIC godnego opisu. Trochę niesmacznego Littlefingera (czemu podaje ją jako swoją siostrzenicę, a nie naturalną córkę? - osobe było nie było szlachecką ciężej ukryć) i pitu pitu reszty.
Zabawnie brzmi nazywanie takiej rzeczy niesmaczną w odniesieniu do calości serialu ;D. Cersei to taki GoTowy odpowiednik Skylar z Breaking Bad.
Wysłane z mojego Galaxy Nexus przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Galaxy Nexus przy użyciu Tapatalka
Tym trudniej, że Baelish jest jedynakiempeterpan pisze:(czemu podaje ją jako swoją siostrzenicę, a nie naturalną córkę? - osobe było nie było szlachecką ciężej ukryć)
No cóż, w niektórych kręgach mówiono "siostrzenica" na utrzymankę, więc może wybrną. Ale w sumie to niepotrzebne. I tak jak mówiłeś - ja nie poznaję tej Cersei.DaeL pisze:Tym trudniej, że Baelish jest jedynakiempeterpan pisze:(czemu podaje ją jako swoją siostrzenicę, a nie naturalną córkę? - osobe było nie było szlachecką ciężej ukryć)
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Taki sobie spoiler. W sumie było wiadomo, że to raczej nie jest Wielki Inny, więc pozostawał tylko Nocny Król.
eee tam, żaden spojler.
nadrobiłem GoT najnowszy sezon i jest fabularnie bardzo kiepski. nie wiem czy to juz ksiązki (dotąd nie doczytałem), ale decyzje podejmowane przez Daenerys, Baelisha, Cersei są tak naciągane i nieadekwatne do charakterów, że przyprawia to o rozpacz. Nadal się fajnie ogląda, bo wykreowany świat po prostu wciąga na potęgę, ale widzę że miałem racje nie zawracając sobie głowy dalszą lekturą.
Np. historia Branna od samego początku, zarówno w książce jak i serialu jest beznadziejnie nudna, nieinteresująca i dokuczliwa za każdym razem, kiedy się pojawia. Teksty na poziomie Opowieści z Narni, eg. "musisz odnaleźć Wronę o trzech oczach" i najgorsza chyba gra aktorska w serialu.
Poza tym słynne już porzucanie wątków, no i poruszone przez poprzedników wybielanie Cersei - ponoć później jest już zupełnie fajną babką
nadrobiłem GoT najnowszy sezon i jest fabularnie bardzo kiepski. nie wiem czy to juz ksiązki (dotąd nie doczytałem), ale decyzje podejmowane przez Daenerys, Baelisha, Cersei są tak naciągane i nieadekwatne do charakterów, że przyprawia to o rozpacz. Nadal się fajnie ogląda, bo wykreowany świat po prostu wciąga na potęgę, ale widzę że miałem racje nie zawracając sobie głowy dalszą lekturą.
Np. historia Branna od samego początku, zarówno w książce jak i serialu jest beznadziejnie nudna, nieinteresująca i dokuczliwa za każdym razem, kiedy się pojawia. Teksty na poziomie Opowieści z Narni, eg. "musisz odnaleźć Wronę o trzech oczach" i najgorsza chyba gra aktorska w serialu.
Poza tym słynne już porzucanie wątków, no i poruszone przez poprzedników wybielanie Cersei - ponoć później jest już zupełnie fajną babką
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Pquelim, powiem Ci tak - czwarty i piąty tom nie są najlepszymi w cyklu. Mają jedną, ogromną wadę, jaką jest rozbicie geograficzne. Uczta dla Wron mówi o tym, co dzieje się w Westeros, Taniec Smoków o wydarzeniach z Essos i z Muru, choć wydarzenia z obu książek toczą się równocześnie. GRRM to rozbił, bo pierwotnie planował zrobić w książkach pięcioletni przeskok czasowy, ostatecznie nic z tego nie wyszło, musiał zacząć pisanie od nowa i niestety wpadł na ten podział.
Więc jest w czwartym i piątym tomie fundamentalna wada. Ale, jeśli czytać obie książki równocześnie (można ściągnąć z netu chronologiczną listę rozdziałów), to dają radę. Pewnie, są niesamowite dłużyzny momentami (np. całą historię Quentyna Martella można podsumować w pięciu zdaniach, a GRMM ciągnie ją pięć rozdziałów). Ale generalnie nie jest źle.
W książkach Cersei po śmierci Joffreya popada w kompletny obłęd. Zaczyna knuć i tworzyć wielopoziomowe, chore spisku, które ostatecznie się zawalają, a na dodatek robi sobie masę wrogów (taki drobny przykładzik - żaden spoiler, bo w serialu to zrobią inaczej - Cersei odmawia terminowego spłacania pożyczek zaciągniętych jeszcze przez Roberta w Żelaznym Banku... co skłania Żelazny Bank do wsparcia Stannisa).
Jon ma kapitalne interakcje z
Nawet wątek Brana jest ciekawy, bo zaczynasz się na poważnie zastanawiać, czy on się
W zasadzie tylko wątek Daenerys jest do bani, ale to celowo, bo GRRM chce nas zamęczyć sytuacją z Mereen i pokazać, że Dany jest niedojrzała, a nawet
Także pod tym względem książki są w porządku. Nie ma idiotyzmów, postaci są tak samo ciekawe jak wcześniej, fabuła idzie do przodu.
Za to serial ewidentnie ssie. Z pięciu dotychczasowych odcinków tylko dwa jakoś trzymały poziom. No i serial pozwala sobie na coraz większe odstępstwa od fabuły książkowej.
Więc jest w czwartym i piątym tomie fundamentalna wada. Ale, jeśli czytać obie książki równocześnie (można ściągnąć z netu chronologiczną listę rozdziałów), to dają radę. Pewnie, są niesamowite dłużyzny momentami (np. całą historię Quentyna Martella można podsumować w pięciu zdaniach, a GRMM ciągnie ją pięć rozdziałów). Ale generalnie nie jest źle.
W książkach Cersei po śmierci Joffreya
Spoiler:
Jon ma kapitalne interakcje z
Spoiler:
Nawet wątek Brana jest ciekawy, bo zaczynasz się na poważnie zastanawiać, czy on się
Spoiler:
W zasadzie tylko wątek Daenerys jest do bani, ale to celowo, bo GRRM chce nas zamęczyć sytuacją z Mereen i pokazać, że Dany jest niedojrzała, a nawet
Spoiler:
Za to serial ewidentnie ssie. Z pięciu dotychczasowych odcinków tylko dwa jakoś trzymały poziom. No i serial pozwala sobie na coraz większe odstępstwa od fabuły książkowej.
- Crowley
+beczkaNp. historia Branna od samego początku, zarówno w książce jak i serialu jest beznadziejnie nudna, nieinteresująca i dokuczliwa za każdym razem, kiedy się pojawia. Teksty na poziomie Opowieści z Narni, eg. "musisz odnaleźć Wronę o trzech oczach" i najgorsza chyba gra aktorska w serialu.
About Mankind
About Mankind
Zgadzam się, że wątek Brana w książkach nudzi ale nadal mniej niż wstawki typu Quentyn Martell albo CAŁA historia Daenerys. Serio, od pierwszych stron pierwszego tomu nie cierpię praktycznie wszystkiego co tam się dzieje. Jest nudno, beznadziejnie, a sama Dany jest miałka i bezpłciowa.
No, może poza łysym eunuchem Varysem.
Pogrubienie moje. Możesz wyjaśnić? Dla mnie akurat Littlefinger to koleś, który od A do Z robi tylko przemyślane ruchy i z całym swoim planem jest jakieś 10 kroków przed każdym innym spiskującym w Westeros.Pquelim pisze:decyzje podejmowane przez Daenerys, Baelisha, Cersei są tak naciągane i nieadekwatne do charakterów, że przyprawia to o rozpacz
No, może poza łysym eunuchem Varysem.
- Counterman
- Waniaaa!
Zgadzam się. Littlefinger jest dla mnie jedną z najfajnieszych postaci. Chociaż bardziej mi chodzi o książkę, serial oglądam wtedy jak mnie kobieta zmusi.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
Gdzieś trzy posty dalej powinien być Varys
Dzisiejszy odcinek wporzo. Poza - tradycyjnie - sceną ze Stannisem. Kompletne odwrócenie relacji z książek, w których to Żelazny Bank zabiegał o Stannisa, a nie na odwrót. No ale cóż, trudno. Przynajmniej teraz wydarzenia nabiorą rozpędu...
A tak przy okazji...
A tak przy okazji...
Spoiler:
Po kryjomu - jak najbardziej.Gregor pisze:Varys nie jest czasem po kryjomu za Targaryenami?
Spoiler:
Dinklage jak zwykle pokazał klasę na końcu.
Poza tym dziwna ta rozprawa jeśli tylko oskarżyciel może wybierać świadków.
Poza tym dziwna ta rozprawa jeśli tylko oskarżyciel może wybierać świadków.
+4k postów since 02/2005
W książce próbował wzywać, ale wszyscy mu odmówili. Nikt nie chciał być świadkiem gdy Cersei szalała, a wyrok był z góry znany.alonzo pisze:Poza tym dziwna ta rozprawa jeśli tylko oskarżyciel może wybierać świadków.
I przez to wybielanie Cersei teraz wychodzi zgrzyt. Tak jak z Żelaznym Bankiem - to również jest "Cersei white effect". Obym się mylił, ale mogą tą postać ułagodzić zupełnie, a przecież była główną niszczycielką korony.DaeL pisze:W książce próbował wzywać, ale wszyscy mu odmówili. Nikt nie chciał być świadkiem gdy Cersei szalała, a wyrok był z góry znany.alonzo pisze:Poza tym dziwna ta rozprawa jeśli tylko oskarżyciel może wybierać świadków.
nawiasem mówiąc, Ci z Hataku to już mają niezły odpał - napisy do s04e06 wrzucili o 8 rano naszego czasu
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Tłumaczą pewnie na bieżąco, żeby gimbusiarnia/licearnia/studenciarnia nie zasypywała im maili "kiedy będą napisy?"
- Crowley
Podgoniłem wczoraj Ucztę dla wron i całkowicie zgadzam się jeśli chodzi o ocenę wątku Cersei w serialu. To co ona wyprawia w książce jest kapitalne - babie odwaliło zupełnie. W serialu mamy bidulkę, która straciła syna (na razie ).
About Mankind
About Mankind
nie no spokojnie, przecież nawet w serialu widać że już kiełkuje w niej porzadna szajba. To jest raczej taki celowy zabieg, żeby zmylić i uśpić czujność widzów - najwazniejsze wydarzenia w wątku cersei przecież jeszcze przed serialem.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Tylko, że budowanie postaci jest niekonsekwentne. Zupełnie nie trzyma się kupy. Wczoraj była mężem stanu wręcz doradzającym (mądrze) ojcu, a wczoraj nagle znów jak w książce: idiotka i cwaniara, która ma się za najmądrzejszą i wszędzie widzi spiski, a to wszyscy rozgrywają jej głupotę. Plus powinna się już chyba sypać z kim popadnie, nie?
Z Lancelem, Osmundem Kettleblackiem, a całkiem możliwe, że również z Księżycowym ChłopcemSithFrog pisze:Plus powinna się już chyba sypać z kim popadnie, nie?
i żadnego z nich chyba jeszcze nie było w serialu
since 22/4/2003
since 22/4/2003
I ze wzgledu na to ze just jest Jaimie raczej nie bedzie. Chcociaz glowy nie dam czy Lancel nie przemknal. Szkoda, bo wlasnie rozkimna Jaimiego czy byla jedym z wazniejszych elementow jego przemiany.
Spoiler: