Konkurs poetycki na naszym kanale!
Konkurs poetycki na naszym kanale!
Bastion, Limbo i Trine 2 – to jedne z najlepiej ocenianych gier indie ostatnich lat. Teraz jeden z tych tytułów może być Wasz. Wystarczy, że weźmiecie udział w naszym małym konkursie poetyckim.
Zadanie konkursowe polega na stworzeniu i zamieszczeniu w serwisie youtube, w komentarzu do załączonego poniżej filmu, krótkiego (limit: 100 słów) utworu wierszowanego poświęconego ulubionej grze wideo.
Pod pracą konkursową powinny się znaleźć dwie informacje: nick pod jakim jesteście zarejestrowani na fsgk.pl oraz nazwa gry o której traktuje wiersz. Możecie też napisać którą z trzech wymienionych przeze mnie gier chcielibyście otrzymać.
Termin nadsyłania prac upływa 10 listopada 2014r. o godzinie 23:59. Trzy najlepsze prace zostaną nagrodzone jednym z trzech kluczy do gier na Steamie. Wyboru najlepszej pracy dokona jury w składzie: DaeL, LLothar i SithFrog, a wyniki ogłosimy najpóźniej 12 listopada.
Powodzenia!
Zadanie konkursowe polega na stworzeniu i zamieszczeniu w serwisie youtube, w komentarzu do załączonego poniżej filmu, krótkiego (limit: 100 słów) utworu wierszowanego poświęconego ulubionej grze wideo.
Pod pracą konkursową powinny się znaleźć dwie informacje: nick pod jakim jesteście zarejestrowani na fsgk.pl oraz nazwa gry o której traktuje wiersz. Możecie też napisać którą z trzech wymienionych przeze mnie gier chcielibyście otrzymać.
Termin nadsyłania prac upływa 10 listopada 2014r. o godzinie 23:59. Trzy najlepsze prace zostaną nagrodzone jednym z trzech kluczy do gier na Steamie. Wyboru najlepszej pracy dokona jury w składzie: DaeL, LLothar i SithFrog, a wyniki ogłosimy najpóźniej 12 listopada.
Powodzenia!
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Re: Konkurs poetycki na naszym kanale!
no bez jaj, podstawówkę skończyłem... przed gimbazjum
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
W takim razie nie powinieneś mieć problemu z ułożeniem jakiegoś limeryka, tudzież fraszkiPquelim pisze:no bez jaj, podstawówkę skończyłem... przed gimbazjum
- Larofan
- Social Media Ninja
limeryk na 100 slow? ło słodko godzino
a moze byc haiku?
a moze byc haiku?
Obojętnie jaki utwór poetycki. Może być limeryk, moskalik, lepiej, fraszka, etc... Haiku też. No i może być też coś dłuższego. 100 słów to górny limit. Gwarantuje, że nikt nie prześle tekstu dłuższego niż 20-30 wersów.limeryk na 100 slow? ło słodko godzino
a moze byc haiku?
- PIOTROSLAV
- Parmezan
nikt nie prześle większego niż 20 wersów, bo to wychodzi 5 słow/wers, więc raczej ubogo
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- Larofan
- Social Media Ninja
czy musi byc po polsku?
Nie wpadło mi do głowy, żeby i o tym wspomnieć, ale tak... wiersz powinien być po polsku.Larofan pisze:czy musi byc po polsku?
- Larofan
- Social Media Ninja
moz sobie jury z arabskiego przetlumaczy google translatorem i da punkty za umiejetnosci lingwistyczne?
Jury nie po to wymyśliło konkurs, żeby na jakieś krzaczki patrzeć albo się z translatorem użeraćLarofan pisze:moz sobie jury z arabskiego przetlumaczy google translatorem i da punkty za umiejetnosci lingwistyczne?
Khem... przypominam, że konkurs jest aktualny. Będzie obciach jak nikt się nie zgłosi
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Jaki obciach, przed samymi sobą żaden tam obciach
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Niestety, ale stała się rzecz straszna. Liczba widzów spoza forum jest już większa od widzów z forum. Także trzeba się staraćVoo pisze:Jaki obciach, przed samymi sobą żaden tam obciach
Pics or didn't happen!DaeL pisze:Liczba widzów spoza forum jest już większa od widzów z forum
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Zrobię kiedyś picsy z analytics na kanale. Może jak przekroczymy jakiś próg milowy. Na razie musisz uwierzyć na słowo. Zresztą zerknij sobie na pierwszy odcinek mojego samouczka do CK2 - ponad 500 unikalnych wyświetleń. Wątpię, żeby każdy forumowicz obejrzał go 5 razy, za każdym razem z innego sprzętuPquelim pisze:Pics or didn't happen!
Generalnie od startu kanału do końca września jakieś 80% ruchu to byli ludzie z FSGK. W październiku to się zmieniło, filmy z kanału (konkretnie - samouczki do CK2) zaczęły się pojawiać w pasku polecanych, i naprawdę wszystko jakoś ruszyło. Potroiliśmy liczbę odwiedzin, w tej chwili nawet gdy w dni kiedy nie wypuszczamy nowych filmów mamy ok. 20 wyświetleń.
Myślę, że do końca roku przebijemy psychologiczne bariery 100 subskrybentów, 1000 wyświetleń na filmie, i 10000 wyświetleń na kanale.
Jakby coś to przyznaję, że oglądałem Twóje samouczki już do tej pory na swoim kompie, starym laptopie, telefonie, ps vicie, kompie u rodziców.
Nie dziękuj
Nie dziękuj
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
Przy okazji. Konkurs nie jest na naszym kanale. Nasz kanał to #sgk . Konkurs nie wiem gdzie jest.
#sgk 4 life.
Hehe, Irc? Serio? Telefonu przewodowego też jeszcze używasz? Może żelazka na węgiel?Turtles pisze:Przy okazji. Konkurs nie jest na naszym kanale. Nasz kanał to #sgk . Konkurs nie wiem gdzie jest.
- Larofan
- Social Media Ninja
wszyscy czekaja do ostatniej chwili, jak z aukcjami na alledrogo jak za dobrych czasow
Tia... mam nadzieję. To będzie jednak trochę upokarzające, jak nikomu nie będzie się chciało skreślić czterech wersów żeby dostać ode mnie gręLarofan pisze:wszyscy czekaja do ostatniej chwili, jak z aukcjami na alledrogo jak za dobrych czasow
Jestem pierwszorzędnym wierszokletą. Choć ni chuje nie znam zasad pisania wierszy. Chciałbym podziękować rodzicom i pozdrowić przyjaciół. Wygraną grę przekazuję na cele charytatywne.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Nie mogę się wypowiadać za całe jury, ale powiem tylko, że mnie Twój wiersz bardzo głęboko wzruszył . Tylko pamiętaj, żeby w komentarzu podać też tytuł gry do jakiej wiersz nawiązuje i tytuł gry, którą chciałbyś otrzymać.
- Larofan
- Social Media Ninja
jestę poetę