Praca, szukanie pracy
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Re: Praca, szukanie pracy
U mnie to samo. Do zeszłego roku używaliśmy Office 2003, bo był w zupełności wystarczający... Teraz już się przyzwyczaiłem, ale nie widzę nic, co by uzasadniało ten wydatek...
- LLothar
- A u nas w Norwegii
PowerPoint w 2013 ma super nowy tryb prezentacji. Pokazuje prezenterowi dwa slajdy do przodu, notatki, czas jaki upływa itp
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Faktycznie, jest to fajne, ale pod warunkiem, że masz przed sobą drugi monitor który to pokazuje na tyle blisko, że jesteś w stanie coś przeczytać. Ja z reguły stoję przy obrazie z rzutnika więc nie mam za bardzo jak z tego korzystać.
Nie wiem czy to było na tym etapie ale generalne prze-aranżowanie menu narzędzi na jakieś dziwaczne klocki sprawiło mi sporo problemu. Ba, do teraz nie mogę się czasem odnaleźć. Myślałem, że to kwestia przyzwyczajenia ale nie do końca. To nowe wydaje mi się nieintuicyjne.
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Yay, dzisiaj przenieśli mnie do nowego pokoju i pracuję z nowym teamem... w którym jestem najstarszy zarówno stażem jak i wiekiem. God, save us!
Przynajmniej jako najstarszy wybrałem najlepsze miejsce, tyłem do okna. No ale siedziba będzie od nowego roku w innym miejscu i będzie lipa, bo open space
Przynajmniej jako najstarszy wybrałem najlepsze miejsce, tyłem do okna. No ale siedziba będzie od nowego roku w innym miejscu i będzie lipa, bo open space
- Counterman
- Waniaaa!
To poćwiczysz skill zwany "alt tab". Na fajans space też ludzie internety przeglądają.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Nie no miałem miejsce najgorsze - na środku i plecami do drzwi. Więc każdy kto wchodził widział co robię. Także nauczyłem się alt+tabować tak od niechcenia, ale bardzo szybko
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
Na open spejsach też czasami można wyhaczyc dobre miejsce jak się postarać. Chyba ze każą Ci się przesiąść na sam środek w przejściu, przy słupie, ale plecami do szklanych drzwi pokoju managera... Been there, done that..Jutsimitsu pisze:Yay, dzisiaj przenieśli mnie do nowego pokoju i pracuję z nowym teamem... w którym jestem najstarszy zarówno stażem jak i wiekiem. God, save us!
Teraz te mini pokoiki w Orionie są jak jakieś odludzie wspominając 150 osobowy open spejs.
- Larofan
- Social Media Ninja
oj tak.. ja mam tego farta ze przez ostatnie 2 lata to ja robilem uklad floora wiec moje miejsce zawsze wypadalo korzystnie jakos.. teraz to sie troche zmienia ale tez mi juz to tak nie przeszkadza... szczerze mowiac bardziej od tego ze ktos widzi ze siedze na 9gagu wnerwia mnie jak pisze maila for mgmt eyes only i widza to ci ktorzy zdecydowanie nie powinni tej tresci znac... np. opinie pracownicze o innych ludziach...
a filtr polaryzacyjny na monitor jest zakazany?
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Wiem, ze mowisz o takim ze widac tylko na wprost, ale przypomnial mi sie lepszy pomysl. Zupelnie z monitora wyjac polaryzator i wtedy ekran widac tylko jak sie siedzi przed nim w okularach polaryzacyjnycha filtr polaryzacyjny na monitor jest zakazany?
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
U nas taki filtr ma tylko szef wszystkich szefów xD
Wczoraj ostatni dzień w Dell'u, dziś pierwszy w Fujitsu
Masa emocji... gdy opadną, trochę poopowiadam.
Masa emocji... gdy opadną, trochę poopowiadam.
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
Naszym łódzkim Fujitsu? Myślałam ze wszyscy stamtąd uciekają.
- Larofan
- Social Media Ninja
z waszego lodzkiego fujitsu chyba uciekl nasz obecny operations director.. ale moge sie mylic
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Dell, Fujitsu, potejto, potato.
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
Mnie tam proponowali jakieś stanowisko na strasznie słabych warunkach. Kilkoro moich znajomych po miesiącu stamtąd uciekło
SithFrog pisze:
Ogólnie ten filmik przypomina hype na energię jądrową w początkach 2giej połowy XX wieku i kosmiczne ambicje po lądowaniu na księżycu. Mam wrażenie, że wtedy były większe podstawy do podniety. No i wiadomo jak to różnie było z owocami tamtych nadziei...
Zgadzam się z tym, że w tej chwili tworzą się podwaliny pod nową rewolucję przemysłową, ale bez jaj - w większości ludzie sobie płynnie poradzą i nie będzie tak gwałtownie jak wg autorów.
Dzisiejszy inżynier robi z komputerem robotę kilku swoich odpowiedników z przed lat i jakoś nie brakuje pracy. Po prostu roboty jest w chuj więcej do zrobienia Profesjonalni kreślarze rysunków technicznych zniknęli z rynku i po prostu zlało się to z każdym absolwentem polibudy. Przyszłość widzę podobnie. Będzie się multi ślusarzem -tynkarzem - akrobatą, a nie siedziało na bezrobociu, bo robo-nigger za tysiącpińset zabrał pracę Automobil też nie zniszczył cywilizacji. Relax
- Stalker1984.pl
- zielony
Ja dziś dostałem umowę na czas nieokreślony w mojej firmie. Także na chwilę obecną jestem szczęśliwy
A mój dzisiejszy dzień w pracy
A mój dzisiejszy dzień w pracy
,,Semper homo bonus tiro est"-Dobry człowiek jest wiecznym nowicjuszem
"Szczęście ma się wtedy, gdy przygotowanie spotyka się z okazją" - Seneka
Being a game tester is a crucial and important job. It’s not about eating pizza, drinking beer and playing computer games, so sorry guys.
"Sometimes people deserve to have their faith rewarded" - Dark Knight
"Night Stalkers Don't Quit"
"Szczęście ma się wtedy, gdy przygotowanie spotyka się z okazją" - Seneka
Being a game tester is a crucial and important job. It’s not about eating pizza, drinking beer and playing computer games, so sorry guys.
"Sometimes people deserve to have their faith rewarded" - Dark Knight
"Night Stalkers Don't Quit"
Dyrektor
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Chyba tak! Gratulacje!
- PIOTROSLAV
- Parmezan
i do tego ojciec
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- Larofan
- Social Media Ninja
najs - gratki
Jeśli mowa o pracownikach niskiego szczebla, to rotacja jest wszędzie. I nie ma zaczenia czy mówimy o Dell'u, Fujitsu, Infosys'ie etc
I tak, jestem w łódzkim GDC.
Pożegnanie z ekipą dell'ową było długie i dość emocjonalne - w końcu to siedem lat, które w większości czasu spędziłem w firmie i z ludźmi, niźli z mymi znajomymi czy rodziną
Czasami chęć dalszego rozwoju idzie w parze z potrzebą opuszczenia strefy komfortu. Po za tym tyle lat w jednym miejscu to dość niezdrowe zjawisko, generujące nieraz więcej minusów niż plusów.
Koob - congrats!
I tak, jestem w łódzkim GDC.
Pożegnanie z ekipą dell'ową było długie i dość emocjonalne - w końcu to siedem lat, które w większości czasu spędziłem w firmie i z ludźmi, niźli z mymi znajomymi czy rodziną
Czasami chęć dalszego rozwoju idzie w parze z potrzebą opuszczenia strefy komfortu. Po za tym tyle lat w jednym miejscu to dość niezdrowe zjawisko, generujące nieraz więcej minusów niż plusów.
Nope Dell w Łodzi to manufacturing, Fujitsu zaś services.LLothar pisze:Dell, Fujitsu, potejto, potato.
Koob - congrats!
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Bez Audi to żaden dyrektorkoobik pisze:Dyrektor
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Counterman
- Waniaaa!
Daj mu czas.Voo pisze:Bez Audi to żaden dyrektorkoobik pisze:Dyrektor
gratki.
IRON MAIDEN are KINGS
Voo, chyba się pomyliłeś- Ja nie pracuję w budżetówce a w sektorze prywatnymVoo pisze:Bez Audi to żaden dyrektorkoobik pisze:Dyrektor
Co do dyra to potwierdzam i jestem zadowolony bo moją ambicją było tak się rozwinąć przed 35tką a zdążyłem przed 30tką:)
I generalnie, zaprzątam swoją głowę przede wszystkim twórczym niepokojem potencjalnymi fakapami, ryzykiem, odpowiedzialnością i planem na to wszystko. Bo generalnie rzecz ujmując, do tej pory miałem 'cieplej' w tym zakresie. Teraz już główka idzie pod topór w razie czego
Ostatnio zmieniony 8 października 2014, o 14:30 przez koobik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Ja dlatego odkładam robienie uprawnień. Wygodnictwo wygrywa u mnie z perspektywą lepszych zarobków.I generalnie, zaprzątam swoją głowę przede wszystkim twórczym niepokojem potencjalnymi fakapami, ryzykiem, odpowiedzialnością i planem na to wszystko. Bo generalnie rzecz ujmując, teraz miałem 'cieplej' w tym zakresie. Teraz już główka idzie pod topór w razie czego
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Czasami nie warto isc w management. Jako kierownik sobie nic nie poprojektujesz, nic nie potestujesz itp itd. Tylko firma musi byc na tyle uczciwa, ze placi sensownie
Ja dużo projektuje i testuje na szczęście i to jest piękne.
Nawet gdzieś tam na złość komuś, mój pomysł, gnojony od zarodka przez innych jest w topie sprzedażowym.
Fajnie, że to nie korpo, tylko średnia firma (100+ os.) bo z racji wielkości organizacji jestem zaangażowany w dość sporo płaszczyzn działalności.
Nawet gdzieś tam na złość komuś, mój pomysł, gnojony od zarodka przez innych jest w topie sprzedażowym.
Fajnie, że to nie korpo, tylko średnia firma (100+ os.) bo z racji wielkości organizacji jestem zaangażowany w dość sporo płaszczyzn działalności.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Gratki Koobs! Teraz oby sie wszystko pozostale poukladalo!
A ja uwielbiam korporacyjny burdel i przeplyw informacji...
Zeszly tydzien: - bedziesz nas reprezentowal na konfie? Trzeba po prostu byc. - jasne, nie ma sprawy.
Poniedzialek: - wiesz, bedzie blok na prezentacje, ogarniesz? - jak zawsze. Tylko daj info co gdzie i kiedy z ta konfa i na czym sie skupic. - ok.
(W miedzy czasie zrobilem sobie prezentacje na 30-45 minut, glownie ciekawostki)
Wczoraj 16:10 : - plan konferencji w zalaczniku. Dla Ciebie jest czas na warsztaty 2h, - co kurwa? O czym mam im 2h gadac?; - no o sprzecie (tutaj padaja 2 nazwy pazdziochow na poczatek jako przyklad, skwitowane moim siarczystym i glosnym wybuchem smiechu); - i co im o nich powiem. Chyba ze "sa". Spoko ogarne.
Ogarnianie skonczylem o 2:30. W pewnym momencie prezentacja miala 160 MB (ppt), bo zaczalem od starych sklejek i usuwalem dopiero zbedne info... inaczej do rana bym siedzial
A ja uwielbiam korporacyjny burdel i przeplyw informacji...
Zeszly tydzien: - bedziesz nas reprezentowal na konfie? Trzeba po prostu byc. - jasne, nie ma sprawy.
Poniedzialek: - wiesz, bedzie blok na prezentacje, ogarniesz? - jak zawsze. Tylko daj info co gdzie i kiedy z ta konfa i na czym sie skupic. - ok.
(W miedzy czasie zrobilem sobie prezentacje na 30-45 minut, glownie ciekawostki)
Wczoraj 16:10 : - plan konferencji w zalaczniku. Dla Ciebie jest czas na warsztaty 2h, - co kurwa? O czym mam im 2h gadac?; - no o sprzecie (tutaj padaja 2 nazwy pazdziochow na poczatek jako przyklad, skwitowane moim siarczystym i glosnym wybuchem smiechu); - i co im o nich powiem. Chyba ze "sa". Spoko ogarne.
Ogarnianie skonczylem o 2:30. W pewnym momencie prezentacja miala 160 MB (ppt), bo zaczalem od starych sklejek i usuwalem dopiero zbedne info... inaczej do rana bym siedzial
Dorzuć jakieś drewniane telefony, żeby się Hal nie nudził na warsztatach
Koobs: gratulacje, teraz możesz zwalniać ludzi! Bądź jak Jack Donaghy
Koobs: gratulacje, teraz możesz zwalniać ludzi! Bądź jak Jack Donaghy
Dzięki. Zaczyna się układać! W dobrym kierunku zmierza to IMO.Razorblade pisze:Gratki Koobs! Teraz oby sie wszystko pozostale poukladalo!
Thx, ale (nie, że to coś przyjemnego) było to w mojej kompetencji wcześniej. Ale skorzystałem tylko raz, no może dwa.SithFrog pisze:Koobs: gratulacje, teraz możesz zwalniać ludzi! Bądź jak Jack Donaghy
- Larofan
- Social Media Ninja
takie tam w pracy
the horror
the horror
Do roboty ku...wa a nie forum
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
- Larofan
- Social Media Ninja
pierdu pierdu wlasnie skonczylem i chcialem jeszcze przed wyjsciem se kuknac co tam a tu taki myk..
to nawet Ci łazienkę zamknęli?
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
- Larofan
- Social Media Ninja
Trzeba się będzie na telefonie przypinac do guest wifi a na pompie citrix
Ehh sieciowcem/technikiem być...
Miesiąc już męczę się z siecią w szkole, która raz się podnosi raz znowu pada, raz łączą się wszyscy, raz już tylko kilka osób. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że Everybody Lies więc diagnostyki nie opieram raczej na słowach nauczycieli .
Pojawiła się kilka dni temu kobitka, która odpowiadała za tą sieć jakieś 3 lata temu i powiedziała, że Access Pointy, które tutaj stoją mogą pamiętać jeszcze czasy Gierka więc wymieniliśmy je na 3 nowe rutery przerobione przeze mnie na Access Pointy... problem w tym, że jeden z nich, gdzie bym go nie podłączał nadal odmawia posłuszeństwa, można się przez niego połączyć do sieci ale bez internetu. Dlaczego? Ni uja nie wiem. Dlaczego jedna podsieć, która banglała bez najmniejszych problemów, teraz za Chiny nie pozwala na połączenie... też nie wiem.
W ogóle jak zacząłem się przyglądać tej sieci i kablom, uznaję, że pracuję w Hogwarcie, bo fakt, że jakikolwiek komputer ma tam dostęp do sieci to najprawdziwsza magia.
Dobrze przynajmniej, że płacą mi od godziny, nie etatowo .
Miesiąc już męczę się z siecią w szkole, która raz się podnosi raz znowu pada, raz łączą się wszyscy, raz już tylko kilka osób. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że Everybody Lies więc diagnostyki nie opieram raczej na słowach nauczycieli .
Pojawiła się kilka dni temu kobitka, która odpowiadała za tą sieć jakieś 3 lata temu i powiedziała, że Access Pointy, które tutaj stoją mogą pamiętać jeszcze czasy Gierka więc wymieniliśmy je na 3 nowe rutery przerobione przeze mnie na Access Pointy... problem w tym, że jeden z nich, gdzie bym go nie podłączał nadal odmawia posłuszeństwa, można się przez niego połączyć do sieci ale bez internetu. Dlaczego? Ni uja nie wiem. Dlaczego jedna podsieć, która banglała bez najmniejszych problemów, teraz za Chiny nie pozwala na połączenie... też nie wiem.
W ogóle jak zacząłem się przyglądać tej sieci i kablom, uznaję, że pracuję w Hogwarcie, bo fakt, że jakikolwiek komputer ma tam dostęp do sieci to najprawdziwsza magia.
Dobrze przynajmniej, że płacą mi od godziny, nie etatowo .
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
Autografy wyślę pocztą
- Counterman
- Waniaaa!
Podpisane odciskiem lewego półdupka?
IRON MAIDEN are KINGS
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Menażer, to brzmi dumnie!
Maniera dodawania wszędzie gdzie się da managera jest dla mnie również niezrozumiała
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Leżę.menedżera produktu w Departamencie Produktów Zarządzania Środkami Finansowymi
All the good in the world
About Mankind
About Mankind
Stary, masz project managera, program managera, product managera i portfolio managera
A to tylko kropla w morzu managerów
A to tylko kropla w morzu managerów
- Counterman
- Waniaaa!
Dobra tam na CV ładnie wygląda.
IRON MAIDEN are KINGS