Secret Service powraca
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
Re: Secret Service powraca
A wiecie, tak sobie myślę, że może jest jakieś zapotrzebowanie na takie pismo. O ile ja teraz głównie czerpię wiedzę o grach z podcastów w pracy, to np. chyba zacznę kupować Teraz Rock, bo od kiedy przestałem robić w muzyce totalnie straciłem orientacje co się dzieje w tej dziedzinie, a szczerze pisząc na grzebanie w portalach muzycznych nie mam za bardzo czasu (bo mam go tak mało, że po prostu mi go szkoda). Dlatego jestem w stanie wyobrazić sobie jakiegoś gracza, który zapierdala od rana do wieczora i chętnie by sobie przyswoił taką pigułę wiedzy w wolnym dniu, bez tracenia go na szukanie, klikanie itd.
- Counterman
- Waniaaa!
boncek ma sporo racji. Jest tylko jeden problem - dostępność. Bo jeżeli pracuję od rana do wieczora i nagle w weekend nachodzi mnie handra na poczytanie piguły o grach to albo:
a) mam zakupione wcześniej to pismo, czyli to zaplanowałem
b) albo muszę je kupić - co wymaga jakiegoś tam, choćby niewielkiego wysiłku - ergo jest barierą
Najchętniej bym przyjął taką pigułę w formie cyfrowej. Nie mówię, że tylko - co papier, to papier - ale cyforwa forma jako dodatek do papierowej jest po prostu dobra.
a) mam zakupione wcześniej to pismo, czyli to zaplanowałem
b) albo muszę je kupić - co wymaga jakiegoś tam, choćby niewielkiego wysiłku - ergo jest barierą
Najchętniej bym przyjął taką pigułę w formie cyfrowej. Nie mówię, że tylko - co papier, to papier - ale cyforwa forma jako dodatek do papierowej jest po prostu dobra.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
marudzisz Counter - Bozo dobrze gada
No ja pierwszy numer kupię na pewno. Dalej to zależy od tego czy mi się teksty i klimat spodobają.
Btw: to ma być dostępne wszędzie czy tylko w np. Empiku?
Btw: to ma być dostępne wszędzie czy tylko w np. Empiku?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
ThimGrim pisze:No ja pierwszy numer kupię na pewno. Dalej to zależy od tego czy mi się teksty i klimat spodobają.
ja kupie z ciekawości, to pewne.
Ale po przykładzie z Gramy wiem, ze dla mnie z kolei trudniej jest znaleźć czas, żeby w domu sobie na spokojnie poczytać. To samo mam z tygodnikami opinii, które lądują na stosie z 2-3 przeczytanymi artykułami.
Niemniej, osobiście zawsze będe uważał, że Papier > Digital.
Ale po przykładzie z Gramy wiem, ze dla mnie z kolei trudniej jest znaleźć czas, żeby w domu sobie na spokojnie poczytać. To samo mam z tygodnikami opinii, które lądują na stosie z 2-3 przeczytanymi artykułami.
Niemniej, osobiście zawsze będe uważał, że Papier > Digital.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Counterman
- Waniaaa!
Nie marudzę, ale rozmyślam, czy pismo wyda 3 numery i upadnie, czy coś z tego będzie. To trzeba być krytycznym.Dragon_Warrior pisze:marudzisz Counter - Bozo dobrze gada
IRON MAIDEN are KINGS
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
zapłaciłem za 6 więc ma być co najmniej 6
- Counterman
- Waniaaa!
A to za co zapłaciłeś, to już zupełnie inna sprawa...
IRON MAIDEN are KINGS
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
To prawda, ja tak właśnie mam z grami i dlatego od pewnego czasu znowu kupuję PSXE. Więc nisza na pisma na pewno jest, pytanie tylko czy już nie wypełnionaboncek pisze:A wiecie, tak sobie myślę, że może jest jakieś zapotrzebowanie na takie pismo. O ile ja teraz głównie czerpię wiedzę o grach z podcastów w pracy, to np. chyba zacznę kupować Teraz Rock, bo od kiedy przestałem robić w muzyce totalnie straciłem orientacje co się dzieje w tej dziedzinie, a szczerze pisząc na grzebanie w portalach muzycznych nie mam za bardzo czasu (bo mam go tak mało, że po prostu mi go szkoda). Dlatego jestem w stanie wyobrazić sobie jakiegoś gracza, który zapierdala od rana do wieczora i chętnie by sobie przyswoił taką pigułę wiedzy w wolnym dniu, bez tracenia go na szukanie, klikanie itd.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
ThimGrim pisze:Btw: to ma być dostępne wszędzie czy tylko w np. Empiku?
Cena kioskowa Secret Service: 14.50 zł, cena wersji PDF: 9,50 zł. Jeśli chodzi o sieci dystrybucyjne, to Secret Service dostępny będzie w sieci Ruch, Kolporter, Empik i Garmond Press. Przy czym należy pamiętać, że szczególnie w wypadku sieci Ruch, magazyn może nie być dostępny we wszystkich kioskach. Dystrybucja następuję według wskazań samej sieci i ich badań w jakich lokacjach jest zapotrzebowanie na prasę o danej tematyce.
Ja się bardzo cieszę i z pewnością kupię!
Oby tylko w środku był Kolorowy Growy Biuletyn
Oby tylko w środku był Kolorowy Growy Biuletyn
W sumie warto kupić. Za 10 lat ostatni numer SS w historii może być coś warty
Takie Gramy! wydaje się być padnięte, pożyli 4 numery, teraz strona nie działa, a i google jej nie linkuje, więc... ciekawe jak długo SS pociągnie.
Tak będzie wyglądać okładka 97 numeru w wersji kolekcjonerskiej. W kioskach ma być inna.
chyba znowu trochę śmierdzi autofilią jak 95, który wyszedł trzynaście lat temu...
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Mi się podoba. Czy Voo nie ma takiej ręki w avatarze?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Voo ma tego gościa z Indiany Jonesa, a tego na okładce nie znam.
+4k postów since 02/2005
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Mój gość z avatara wznosi rękę w staronordyckim geście zamówienia piwa. A ci na okładce to nie wiem co...
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
No i Twoj gosc mial genialny wieszak na plaszcz
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
mi dziś ręce opadają na hype (zakładam że sztuczny) na SSowym FB nawołujący do kupowania wersji kioskowej nawet tych co w przedsprzedaży wsparciowej kupili... i sugerowanie że różnice między oboma wersjami są warte zakupu...
WTF? że się tak mało elokwentnie wyrażę...
WTF? że się tak mało elokwentnie wyrażę...
Goście przynajmniej po trzydziestce, a niektórzy to się tak podniecają jakby ciągle mieli te naście lat. Chyba się wypiszę z tej grupy bo tylko spamują mi FB
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
podniecają się co najmniej tka jak by byli mocno podstawieni
edit
oho ktoś właśnie spamował potrzebą kupienia sobie 2-3 SSów mimo że i tka czeka na pocztę...
edit
oho ktoś właśnie spamował potrzebą kupienia sobie 2-3 SSów mimo że i tka czeka na pocztę...
I co? Ktoś ma to wrence?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
zerkłem na tego ich fanpage'a - tam jest pińćset lajków...
a chwalili, że im sie marketing udał
a chwalili, że im sie marketing udał
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
członków grupy SS jest 2202 wiec fanpage to chyba jakiś mocno fanowski
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Jak byście nie przypomnieli, to bym zapomniał. Muszę zajechać do jakiegoś kiosku jak będę wracał z roboty.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
tylko nie wrzucaj sobie na fejsa zdjecia z trzema zakupionymi egzemplarzami
Niech ktoś kupi i po chamsku zeskanuje i wrzuci na Torrenty
Ale by nas "internety" znienawidziły
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
To by było nawet lepsze niż podawanie nigeryjskim księżniczkom danych osobowych LLoSobies pisze:Niech ktoś kupi i po chamsku zeskanuje i wrzuci na Torrenty
Pierwsze wrażenie jest pozytywne. Masa tekstu. KGB to tylko 3 strony. Większość tekstów chyba raczej o przeszłości i ew. o przyszłości. I czasopismo wygina się jak iPhone... Just kidding. Naprawdę fajnie to jest wydane.
Ps. Podobno w niektórych empikach secret chodzi po 10 zł. Nie w moim...
Ps. Podobno w niektórych empikach secret chodzi po 10 zł. Nie w moim...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
W moim też nie ale jestem i tak umiarkowanie zadowolony. No i felieton Naczelnika łyknąłem po powrocie do auta. Reszta później
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Kupiłem, nie wiem ilu jest takich głupków jak ja, ale po pobieżnym przejrzeniu i przeczytaniu paru stron już czekam na kolejny numer. Ponad połowa pisma to pierniczenie starych pierników do starych pierników, bo mam wrażenie, że jestem w okolicach dolnej granicy przedziału wiekowego docelowego odbiorcy. Podoba mi się satynowy papier, czytelny layout, no i sporo tekstu do czytania.
All the good in the world
About Mankind
About Mankind
Ja kupiłem, ale jeszcze nie miałem czasu zajrzeć. Przy okazji też kupiłem CD Action, bo na pełniaku Tropico 4
Since 2001.
To se kurwa pograłem. Płyta chrząka, stuka, a na koniec płyta sama się wysuwa. Po ichnim forum widzę, że nie tylko ja mam taki problem. Co robić? Reklamować?Cherryy pisze:Przy okazji też kupiłem CD Action, bo na pełniaku Tropico 4
Since 2001.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
Paczki co prawda nie mam z SS ciągle ale już na FB widzę, że lista wspierających, która miała się pojawić w pierwszym numerze i zawierać nazwiska, które przekroczyły któryś tam próg cenowy - będzie tylko w preorderowym egzemplarzu... ciekawe czy reklamodawcom też taki numer zrobią
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Aktywuj CD-Key w Steamie i po problemie?Cherryy pisze:To se kurwa pograłem. Płyta chrząka, stuka, a na koniec płyta sama się wysuwa.
A może on chce płytę, ponieważ przybył z przeszłości gdzie jeszcze ktoś używa czytników CD/DVD? I jak mu teraz pomożecie cwaniaczki?
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Uzywanie czytnika CD nie uniemozliwia uzywania steamaSobies pisze:A może on chce płytę, ponieważ przybył z przeszłości gdzie jeszcze ktoś używa czytników CD/DVD? I jak mu teraz pomożecie cwaniaczki?
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
A może ktoś jeszcze nie używa Steama? I co wtedy?
- LLothar
- A u nas w Norwegii
To najwyzsza pora wyjsc z jaskiniJutsimitsu pisze:A może ktoś jeszcze nie używa Steama? I co wtedy?
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
Z tym hall of fame to ostry przekręt poszedł i lista jest tylko w wersji preorderowej dla wspierających - sklepowa udaje, że żadnej zbiórki kasy nie było...Kalten pisze:Mam Nawet jestem w Hall of Fame Jutro se poczytam
Ty to wszędzie jakiś podstęp widzisz W KGB przyznają się do zbiórki.
Ja myślę, że są do przodu o te dwie kartki, a przy nakładzie 50 tyś to pewnie całkiem sporo. Poza tym kogo interesuje ta lista? Chyba tylko tych wspierających.
Ja myślę, że są do przodu o te dwie kartki, a przy nakładzie 50 tyś to pewnie całkiem sporo. Poza tym kogo interesuje ta lista? Chyba tylko tych wspierających.