Eklezja, czyli luźno o polityce.
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Re: Eklezja, czyli luźno o polityce.
Głupia baba, chyba czas spieprzać z tego kraju.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Pamiętam jeszcze za czasów premiera Marcinkiewicza, jak PiS wchodził w koalicję z Samoobroną, na jakimś spotkaniu ze studentami (KUL albo UKSW) rzeczony premier został spytany, czy mógłby wyjaśnić, dlaczego partia, która ma się za prawożądną i uczciwą wchodzi w koalicje z gościem, który ma na sobie wyroki i toczą się przeciwko niemu kolejne postępowania...Pquelim pisze:oooo żesz k*** ja pi****...
Och jak on w podobnym stylu odpowiadał
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Gadasz jak Kopacz.Jutsimitsu pisze:Głupia baba, chyba czas spieprzać z tego kraju.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Że co? Że jakbym miał głosować czy chcę żeby Polska została w Wielkiej Brytanii to chyba też byłbym zaTheeck pisze:Po tym referendum istnienie reprezentacji Szkocji w czymkolwiek powinno zostać zawieszone. Mieli niepodległość podaną na talerzu, a nie wzięli.
Tak swoją drogą, to ciekawe jak zagłosowaliby w takiej sytuacji Polacy? Biorąc pod uwagę stężenie lemingów na kilometr kwadratowy naszej ojczyzny, obawiam się, że pełne michy, nieduży ale własny wybieg i regularnie opróżniane kuwety byłyby dla naszych lemingów pokusą nie do odparcia
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Wow, nagle wszyscy na moim fejsbuku się spuszczaja nad gafą RAZa.
W sumie to przyjebał jak Lepper z prostytutką....
W sumie to przyjebał jak Lepper z prostytutką....
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Piotro, bys napisal OCB to byśmy się też pospuszczali.
Re: Odp: Eklezja, czyli luźno o polityce.
Dla tych co patrzą z komórki, tu jest tweet z wypowiedzią Ziemkiewicza.boncek pisze:
Cóż. Twarz polskiego konserwatyzmu.
Also, widać jak głęboko zakorzenione jest twierdzenie, że "kobieta jest winna" gwałtu.
Also, widać jak głęboko zakorzenione jest twierdzenie, że "kobieta jest winna" gwałtu.
#sgk 4 life.
to jest jeden wielki syndrom sztokholmski. Wyrżnęli nas tysiącami? Pomniki i miasta na ich cześć!
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Gdzie te kamienie i czy moge w Ziemkiewicza?RAZ pisze:No cóż, kto nigdy nie wykorzystał nietrzeźwej niech rzuci pierwszy kamień...
Żenujący RAZ. Żenujący.
A z takimi stwierdzeniami:
A z takimi stwierdzeniami:
...uważałbymTurtles pisze:Also, widać jak głęboko zakorzenione jest twierdzenie, że "kobieta jest winna" gwałtu.
Temat jest śliski i wałkowany co jakiś czas. Coś w tym na pewno jest ale zdarzają się pewne "przesadyzmy" w przypinaniu ludziom tej łatki. To nie zawsze jest kwestia zero-jedynkowa. W dyskusjach o gwałcie, a nie w samym gwałcie.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Zreszta temat jest o tyle sliski ze jak sie przespisz z pijana ktora na Ciebie leci a ona nie bedzie tego pamietala to tez moze Cie o gwalt oskarzyc i bedziesz udowadnial ze nie jestes wielbladem...
RAZ zawsze był bucem i chamem, a niejednokrotnie udowadnial ze i idiota...
Ale abstrachujac od tematu a nawiazujac do slow rzuffia pijana choc nie jest winna gwaltu, to nie znaczy jednocześnie ze jak sie z pijana przespisz (ale nie nieprzytomna) to zaraz jestes gwalcicielem - nawet jak nie pamieta zgody na to... juz tez w druga strone kurwa nie przesadzajmy... alko tez jej do gardla wlewal?
RAZ zawsze był bucem i chamem, a niejednokrotnie udowadnial ze i idiota...
Ale abstrachujac od tematu a nawiazujac do slow rzuffia pijana choc nie jest winna gwaltu, to nie znaczy jednocześnie ze jak sie z pijana przespisz (ale nie nieprzytomna) to zaraz jestes gwalcicielem - nawet jak nie pamieta zgody na to... juz tez w druga strone kurwa nie przesadzajmy... alko tez jej do gardla wlewal?
Myślę, że RAZowi chodziło właśnie o tego typu "niepewne" sytuacje, ale ten "znakomity pisarz i publicysta" niezbyt dobrze to wyraził... Zresztą zaraz pewnie odpowie, jak to go wszyscy nie zrozumieli...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
No a jak wrzucisz jeszcze dziewczynie flunitrazepam to na pewno nie będzie pamiętała niczego, wiec tym bardziej no harm done.Zreszta temat jest o tyle sliski ze jak sie przespisz z pijana ktora na Ciebie leci a ona nie bedzie tego pamietala to tez moze Cie o gwalt oskarzyc i bedziesz udowadnial ze nie jestes wielbladem...
Serio, na jakim Wy świecie żyjecie? Z jakiego powodu kobieta w tej historii Rzra miałaby iśc na policję? Przechodzić przez całą upokarzającą procedurę, nakłamać wszystkim... żeby co? Uprzykrzyć życie jakiemuś poznanemu w barze facetowi? Tzn, może takie historie mają miejsce, ale po co?
#sgk 4 life.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Brawo...
Zapomniales ze mogla miec traume bo przespala sie z Toba...
Kurwa alez Ty pierdolisz bez sensu....
Zapomniales ze mogla miec traume bo przespala sie z Toba...
tu rzr ładnie punktuje cały temat....Razorblade pisze:Ale abstrachujac od tematu a nawiazujac do slow rzuffia pijana choc nie jest winna gwaltu, to nie znaczy jednocześnie ze jak sie z pijana przespisz (ale nie nieprzytomna) to zaraz jestes gwalcicielem - nawet jak nie pamieta zgody na to... juz tez w druga strone kurwa nie przesadzajmy... alko tez jej do gardla wlewal?
a tu własnie wszystko przegrałZapomniales ze mogla miec traume bo przespala sie z Toba...
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Razorblade
- Mr. Kroper
Wiesz... to nie ja inputuje dosypywania czegos do piwa i usprawiedliwianie tego....
Takie historie się oczywiście zdarzają. Wystarczy, że kobieta ma osobowość dyssocjalną, i problem upokorzenia czy kłamania odpada. A chęć zrobienia komuś - z jakiegoś powodu (bo np. nie zadzwonił, itd...) krzywdy pozostaje. Rzadkie przypadki (tego typu zaburzenia psychiczne to jest poniżej 1% populacji), ale istnieją.Turtles pisze:Serio, na jakim Wy świecie żyjecie? Z jakiego powodu kobieta w tej historii Rzra miałaby iśc na policję? Przechodzić przez całą upokarzającą procedurę, nakłamać wszystkim... żeby co? Uprzykrzyć życie jakiemuś poznanemu w barze facetowi? Tzn, może takie historie mają miejsce, ale po co?
No i masz w ogóle osobny problem, jakim jest powstawanie fałszywych wspomnień. Polecam doskonały wykład z ostatniego TAM-u, poświęcony właśnie temu w jaki sposób powstają takie wspomnienia i skąd bierze się część (nie całość oczywiście) oskarżeń o wykorzystanie seksualne.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Nie ma. Problem nie polega na tym, że zazdroszczę komuś 500tys. odprawy czy 2 mln pensji.boncek pisze:Ale tutaj akurat Żakowski ma rację.
Problem jest taki, że 500tys. premii dostaje baba po 3 latach w spółce, która ledwo zipie. Problem jest taki, że posadka w Orlenie jest z nadania partyjnego, a nie z powodu kompetencji i doświadczenia. Koleś głaskał PRowo Tuska kilka lat i to miała być nagroda. Facet ma takie doświadczenie w zarządzaniu spółką tej wielkości jak Schetyna w polityce zagranicznej.
Poza tym, jak znam Żakowskiego, gdyby te posady dostali ludzie PiS to napisałby o tym napastliwy felieton na 3 strony w Polityce.
To, że ta babka dostała 500 tysięcy jest zupełnie legalne i dla mnie jedyny problem jest taki, że to spółka państwowa więc może sobie ustawiać poziom takich bonusów jak chce. Wiadomo jak to rozwiązać...
Natomiast jeżeli chodzi o zazdrość to Żak ma rację. Prosty dowód: jakby dostała 5-10 tyś. to w ogóle by sprawy nie było. Więc ilość golda jest w tym przypadku wprost proporcjonalna do rozgłosu.
Natomiast jeżeli chodzi o zazdrość to Żak ma rację. Prosty dowód: jakby dostała 5-10 tyś. to w ogóle by sprawy nie było. Więc ilość golda jest w tym przypadku wprost proporcjonalna do rozgłosu.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Ale ja słuchałem całego poranka, nie wycinka. I wiem, że krytykowali sposób w jaki Ostachowicz dostał posadę w Orlenie. Co do jego braku kompetencji to jednak przez chyba 15 nie głaskał tylko doprowadził Tuska od chłopca w krótkich spodenkach do szefa UE, a PO do partii, która dwa razy wygrała wybory. Od razu zaznaczam, że nie chce mi się dyskutować na temat tego na ile Tusk tym szefem jest. W każdym razie chyba jednak coś tam umie. Ale fakt, powinien być choćby przetarg, ale jak pisałem, była o tym mowa w poranku (choć wszyscy zgodnie stwierdzili, że nawet jakby był przetarg trwający rok to i tak ostatecznie gdyby padło na Ostachowicza, to była by fala krytyki. Aha, nie bardzo kumam zarzut braku doświadczenia w zarządzaniu spółką, skoro facet miał odpowiadać za obszar PR.
Co do Wasiak to zupełnie nie rozumiem tej sprawy, bo od początku miała to zakontraktowane, stan spółki imho ma tu drugorzędne znaczenie. Jakby Twój pracodawca miał problemy z płynnością i wisiał Ci kasę, to pewnie byś się tym specjalnie nie przejmował, tylko uderzył od razu do komornika.
Co do Wasiak to zupełnie nie rozumiem tej sprawy, bo od początku miała to zakontraktowane, stan spółki imho ma tu drugorzędne znaczenie. Jakby Twój pracodawca miał problemy z płynnością i wisiał Ci kasę, to pewnie byś się tym specjalnie nie przejmował, tylko uderzył od razu do komornika.
Mój pracodawca zarabia kasę na biznesie, a nie ciągnie ją ode mnie. I od Ciebie. I wszystkich innych.boncek pisze:Co do Wasiak to zupełnie nie rozumiem tej sprawy, bo od początku miała to zakontraktowane, stan spółki imho ma tu drugorzędne znaczenie. Jakby Twój pracodawca miał problemy z płynnością i wisiał Ci kasę, to pewnie byś się tym specjalnie nie przejmował, tylko uderzył od razu do komornika.
Na koniec bonus
No i? To jakoś zmienia reguły kontraktu? Bo nie rozumiem tej uwagi.
Chyba się nie rozumiemy. Ja nie hejtuję tej kobiety za to, że dostała należną kasę. Ja nie hejtuję jej w ogóle. Ona nic nie winna. Ba, powinna dostać skoro tak ma w umowie.boncek pisze:No i? To jakoś zmienia reguły kontraktu? Bo nie rozumiem tej uwagi.
Ja hejtuję chory układ za moje pieniądze i dlatego nie zgadzam się z tym co pisze Żakowski, że to moja zawiść, bo ja nie mam w kontrakcie 500tys. odchodnego. Tu uważam, że nie ma nawet pół racji, bo zawiść i zazdrość nie mają tu żadnego znaczenia.
Zwolnić i przeciągnąć pod kilem powinno się tych, którzy takie kontrakty tworzą i podpisują w moim imieniu.
Sith, ale Żakowski pisze o POLAKACH. Ty nie jesteś polakiem...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Jak to nie?ThimGrim pisze:Sith, ale Żakowski pisze o POLAKACH. Ty nie jesteś polakiem...
+1SithFrog pisze:Chyba się nie rozumiemy. Ja nie hejtuję tej kobiety za to, że dostała należną kasę. Ja nie hejtuję jej w ogóle. Ona nic nie winna. Ba, powinna dostać skoro tak ma w umowie.boncek pisze:No i? To jakoś zmienia reguły kontraktu? Bo nie rozumiem tej uwagi.
Ja hejtuję chory układ za moje pieniądze i dlatego nie zgadzam się z tym co pisze Żakowski, że to moja zawiść, bo ja nie mam w kontrakcie 500tys. odchodnego. Tu uważam, że nie ma nawet pół racji, bo zawiść i zazdrość nie mają tu żadnego znaczenia.
Zwolnić i przeciągnąć pod kilem powinno się tych, którzy takie kontrakty tworzą i podpisują w moim imieniu.
Jakby to byla prywanta spolka nie bylo by problemu, najwyzej by zbankrutowala, a tu nawet jak wszystko sie sypie, pieknie doplacamy do interesu paru menagerow z parytjnego nadania.
Re: Odp: Eklezja, czyli luźno o polityce.
Wszyscy tu jesteśmy członkami zgromadzenia inteligencji FSGK, a Żakowski pisze o większości Polaków, którzy kierują się prostymi motywami. Z tego wynika, że ani ty ani ja nie jesteśmy Polakami z artykułu Żakowskiego.SithFrog pisze:Jak to nie?ThimGrim pisze:Sith, ale Żakowski pisze o POLAKACH. Ty nie jesteś polakiem...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Czy ja rozpoznaje slownictwo z pamiętników Anastazji P?boncek pisze: od chłopca w krótkich spodenkach
#sgk 4 life.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
- LLothar
- A u nas w Norwegii
No co. Nie ma pasazerow, nie ma tłoku! Lo-gi-ka!
- Razorblade
- Mr. Kroper
no bo to wszystko Ci Polacy...
Jezdza samochodami i robia korki, jezdza pociagami i robia tlok w pocigach, jezdza rowerami a nie ma drog rowerowych... a nauczyliby sie latac samolotami... chuje...
Jezdza samochodami i robia korki, jezdza pociagami i robia tlok w pocigach, jezdza rowerami a nie ma drog rowerowych... a nauczyliby sie latac samolotami... chuje...
- Razorblade
- Mr. Kroper
No w sumie... chociaz nie... mozna sie jednak dojebac - nie lataja wiec do LOTu trzeba doplacac! O! Chuje do kwadratu!
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/turecka ... yria/nrchb
Lubię to. Mam nadzieję, że Turcja pozamiata tam trochę. Jednocześnie nie wejdzie tam USA na lądzie i Rosja będzie miała problem z obwinianiem o wszystko zgniły zachód.
Lubię to. Mam nadzieję, że Turcja pozamiata tam trochę. Jednocześnie nie wejdzie tam USA na lądzie i Rosja będzie miała problem z obwinianiem o wszystko zgniły zachód.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Nigdzie nie piszą, co na to Syria? Rezolucji ONZ też nie ma? Czyli będą obwiniać zachód...
Wiesz. Może Turcja nie zaatakuje oficjalnie tylko dozbroi zielone (na pustyni żółte? ) ludziki walczące ochoczo z państwem islamskim
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
"Panie! Takie czołgi to w każdym sklepie można kupić!"
- PIOTROSLAV
- Parmezan
To je autentyczne?
Wiedzieliście o tym pomyśle? Jeden wielki szok
http://www.weszlo.com/2014/09/30/jak-co ... nowski-81/
Gdyby panowie z ISIS uzupełnili lekturę Koranu jakimś podręcznikiem od historii, to by się zorientowali, że ilekroć Arabowie stworzyli jakiś trwały kalifat, to natychmiast władzę w nim przejmował któryś z ludów turkijskich
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Niedawno czytałem, nawet mnie to za mocno nie zdziwiło, więc nie linkowałem.Wiedzieliście o tym pomyśle? Jeden wielki szok
All the good in the world
About Mankind
About Mankind
PODALI SE RYNCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ludzie kurwa będzie dobrze, Jarek podał rękę Dolanowi.
Kopacz spełniła pierwszą obietnice z expose
EDIT: nie wierze, że to jest temat nr 1 po expose w TV Gdzie ja kurwa żyje?
Ludzie kurwa będzie dobrze, Jarek podał rękę Dolanowi.
Kopacz spełniła pierwszą obietnice z expose
EDIT: nie wierze, że to jest temat nr 1 po expose w TV Gdzie ja kurwa żyje?
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach