![:P :P](./images/smilies/7.gif)
Ostatnio znowu mi trochę odbiło i poszedłem do PCC, zanim jeszcze dach się zawalił. Wróciłem z tym:
![Obrazek](http://nokautimg4.pl/p-71-47-7147ed9f0a4b684653f73cd267c8a38e500x500/helly-hansen-romeo-low-tenisowki-i-trampki-brazowy-0f1abe11f8bfd904a2573a1af8211395.jpg)
zajebiście wygodne
![;) ;)](./images/smilies/2.gif)
![Obrazek](http://www.jjbsports.com/images/products/24504208_l.jpg)
a to żeby udowodnić sobie, że jeszcze nie zdziadziałem do reszty
![Obrazek](http://images.sondico.com/images/products/20800503_l.jpg)
a to, żeby zmusić się do powrotu na boisko
![:) :)](./images/smilies/1.gif)
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
Obcierają mnie jak cięzki skurwysyn, ale moze sie wyrobią a w "miedzyczasie" plastry
Słuchaj, za 150-200 jak poszukasz możesz kupić dobre buty WYŁĄCZNIE do gajera, które ci starczą na lata. Zwróć uwagę na to aby była w miarę gruba podeszwa (min.3mm), twardy obcas no i ze skóry. Moze być but nawet lakierowany, nie ważne, w koncu zakladasz go rzadko i na wyjatkowe okazje, a tak to lezy w szafie. Ma byc tez wygodny, bo stosowany bedzie rzadko ale intensywnie. No i skoro ma byc elegancki i ponadczasowy, klasyczny to tylko cos na ksztalt takiego buta:peterpan pisze:wlasnie! dostalem zaproszenie na wesele wiec szukam butow do gajera, czarnych ale nadajacych sie tez do latania na codzien. moj ulubiony wojas niestety aktualnie nie ma nic fajnego. budzet tak 300-400. pomoze ktos?
Świetny. Bardzo podobne widziałem w Vistuli ale kosztowały prawie 6 stów.http://i01.i.aliimg.com/photo/v0/550888 ... _shoes.jpg
to akurat moim zdaniem bez obrazy ale urban legend. Oczywiscie jak jestes panem mlodym to nie pasuja, jako gosc nie ma z nimi problemu. Chyba ze wesele w smokingach lub frakach oczywiscie. Co nie zmienia faktu ze:Dra pisze: ale nie nadaja sie na wesele, nawet jak jestes gosciem a nie pannem mlodym.
Dalej. Oczywiscie im mniej zdobien tym stopien elegancji podbity, ale to "tylko" slub znajomychDra pisze: zamszowe buty są świetne, wygladaja super chociaz trudno o nie dobrze zadbac
to akurat moim zdaniem bez obrazy ale urban legend. Oczywiscie jak jestes panem mlodym to nie pasuja, jako gosc nie ma z nimi problemu. Chyba ze wesele w smokingach lub frakach oczywiscie. Co nie zmienia faktu ze:Dra pisze: ale nie nadaja sie na wesele, nawet jak jestes gosciem a nie pannem mlodym.
Moim zdaniem, nie chce mi się szukać artykułów od S-V, jak masz granatowy czy grafitowy garnitur, takowy krawat i nie jesteś na weselu kimś ważnym (nie jesteś panem młodym, świadkiem, starostą etc.) to może i da się wcisnąć zamszowe buty do takiego uniwersalnego gajera (ktory pasuje też na 10 innych okazji), ale nie wyobrażam sobie zamszowych butów do czarnego garnituru z białą koszulą i muchą, to po postu nie idzie w parze. Piszę to jak czuje i subiektywnie uważam, może mądre książki piszą, że zamsz do "black tie" jest ok, mi to nie pasi i nie zaryzykował mi.Dra pisze: zamszowe buty są świetne, wygladaja super chociaz trudno o nie dobrze zadbac
No i wlasnie o to chodzi. Jak jestes "zwyklym gosciem" to eleganckie zamszowe buty beda ok.Dra pisze:Moim zdaniem, nie chce mi się szukać artykułów od S-V, jak masz granatowy czy grafitowy garnitur, takowy krawat i nie jesteś na weselu kimś ważnym (nie jesteś panem młodym, świadkiem, starostą etc.) to może i da się wcisnąć zamszowe buty do takiego uniwersalnego gajera (ktory pasuje też na 10 innych okazji),
Oczywiscie ze tutaj sie z Toba zgadzam, ALE tez nie wyobrazam sobie tez na slub o 14 ubierac czarnego garniaka. Czarny garniak ubiera sie po zmroku, w domysle po 18Dra pisze: ale nie wyobrażam sobie zamszowych butów do czarnego garnituru z białą koszulą i muchą, to po postu nie idzie w parze
ale jeszcze raz - co w dzisiejszych czasach ma wesele/teatr do black tie? Dla mnie nic.Dra pisze: więc o weselu/teatrze mowy nie ma, może stąd moje uprzedzenia do zamszu w wydaniu "black tie".
tez nie.Właśnie nie lubię tego typu, ni to casualny, ni elegancki, nie wiadomo co to.. No ale może i dość uniwersalny.
Poprawiłem linka, bo coś się nie wgrywał. Nie ma za coVoo pisze:Gregor, zobacz Skechers, kiedyś miałem jedną parę i byłem niesamowicie z nich zadowolony. Wytrzymałe i bardzo wygodne w noszeniu. Ostatnio kupiłem sobie coś w tym stylu.
WAT?Voo pisze:Zawsze jak o modzie to Sith z Crowleyem tworzą taki faszystowski duet a potem przychodzi bonzo i ich beszta
jak już ktoś wspomniał Ecco na przecenach, poza tym miałem już parę par Clarksów i są moim zdaniem super wygodne i trwalsze od Ecco. Jeszcze Timberlandy, ale to zależy, czy się trafi jakiś fajny model.Gregor pisze:A jakie marki butów do chodzenia na co dzień polecacie w cenie około 200zł? Dość mam kupowania nołnejmów, bo nigdy nie wiadomo, czy rozlecą się za 3 miesiące, czy za 1,5 roku, a jak zobaczyłem ile kosztują z takiego lacoste nawet głupie trampki dla hipstera, to zwątpiłem :p
jakoś w zeszłym roku też szukałem butów na wesele i trafiłem w factory na buty Salamandra - czarne, proste i jak się okazało mega, mega wygodne (serio, nie sądziłem, że buty garniturowe mogą być tak wygodne), także tu jeszcze polecam zajrzeć, choć to już bliżej 400.peterpan pisze:wlasnie! dostalem zaproszenie na wesele wiec szukam butow do gajera, czarnych ale nadajacych sie tez do latania na codzien. moj ulubiony wojas niestety aktualnie nie ma nic fajnego. budzet tak 300-400. pomoze ktos?
to chodzisz boso jak rozumiem?boncek pisze:WAT?Voo pisze:Zawsze jak o modzie to Sith z Crowleyem tworzą taki faszystowski duet a potem przychodzi bonzo i ich beszta
Mnie się tam żadne buty nie podobają, a zwłaszcza New Balansy, które teraz dosłownie noszą kurwa wszyscy.
Tam w sensie tu:Yggor pisze:to chodzisz boso jak rozumiem?boncek pisze:WAT?Voo pisze:Zawsze jak o modzie to Sith z Crowleyem tworzą taki faszystowski duet a potem przychodzi bonzo i ich beszta
Mnie się tam żadne buty nie podobają, a zwłaszcza New Balansy, które teraz dosłownie noszą kurwa wszyscy.
Bo dziesięć lat temu byla moda na chodzenie casualowe w halowkach co bylo totalnie kretynskie... Bo halowki maja kalczuk na podeszwie i na betonie sie b.szybko scieraly a glownym argumentem za byla ich wytrzymalosc..SithFrog pisze:A te niu balansy to nie biegówki?
Chociaż mnie już nic nie zdziwi. Byłem ostatnio po halówki (do gry w piłkę, na hali, takie o np. http://images.okazje.info.pl/p/sport-i- ... h-002-.jpg ). Facet w sklepie się pyta czy wygodne jak przymierzałem. No wygodne... A będzie pan w tym grał? ZbaraniałemMówię, że to chyba oczywiste, raczej nie będę w tym jeździł na nartach. Koleś rozbawiony mówi, że zapytał, bo sporo ludzi kupuje takie i po prostu chodzi w nich na co dzień. Nie mam pytań
Coś kojarzę ale ja tą scenę miałem na jesieni 2013 więc chyba niektórzy nadal tak się nosząDra'gon pisze:Bo dziesięć lat temu byla moda