Luźny I
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
Re: Luźny I
Bah, a ja sie gotuje w metalowym kontenerze >.< Ogrodniczki, pelne obuwie S2, i czepek wymagane caly czas...
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Ja garniaczek choć oczywiście w swoim biurze zdejmuję marynarkę, no i ubieram się niezgodnie z zasadami ubierania się czyli koszula z krótkim rękawem Zdycham a jak jestem bliski śmierci to idę obniżyć temperaturę ciała do pomieszczenia gdzie jest klima.
Jak dla mnie to cały rok mogłoby być 20 stopni. Najlepsza pogoda do roboty, do stania w korkach, na rower, do biegania, na moto, , na spacer z psem do lasu, do ten teges i takie tam. Jak będę stary to wyjadę na wyspy gdzie przez cały rok jest 20 stopni i nie ważne, że już nie będę robił zadnej z rzeczy wyżej wymienionych
Jak dla mnie to cały rok mogłoby być 20 stopni. Najlepsza pogoda do roboty, do stania w korkach, na rower, do biegania, na moto, , na spacer z psem do lasu, do ten teges i takie tam. Jak będę stary to wyjadę na wyspy gdzie przez cały rok jest 20 stopni i nie ważne, że już nie będę robił zadnej z rzeczy wyżej wymienionych
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Counterman
- Waniaaa!
Ja garnitur codziennie do kieratu. Ale mi nie przeszkadza, lubię ten strój. A pracuję w pełni klimatyzowanym budynku.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
Ostatnio sie zastanawialam Voo - jaka Ty masz prace?
ja mam klimatyzowane biuro, chodzę w krótkich spodenkach (jedyny w firmie, reszta boi się prezesa ), a i tak gdy wyskocze na papierosa do magazynu to po powrocie leje się ze mnie jakbym piramidy budował. Poważnie zaczynam myśleć o kupieniu jakiegoś farmakologicznego szajsu na potliwość, bo od dobrych paru lat już mnie to męczy. Nie wspomnę o "wypadzie na miasto" w takie upały, jak jeszcze trafi się nieklimatyzowany tramwaj typu "sauna 50+"...
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
hmm, ja nigdy nie przychodzę do pracy w sandałkach, a już na pewno nie w klapkach. A jeśli idę do pracy w tenisówkach to i tak zmieniam w biurzeCherryy pisze:Ooo, a panie to sobie mogą chodzić w czym chcą - japonki, sandały i inne takie na porządku dziennym. I nikogo to nie razi już.
Bawią mnie zawsze ludzie z firmy, z którą dzielimy budynek. Wszyscy prawie chodzą w starych, dziurawych i podartych domowych papuciach i innych kubotach
Tego też nie kumam. Japonki, klapki, sandały ale kapcie? U nas też jest kilku asów w babcinych papuciach w kratkę.
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
Co najśmieszniejsze oni czasem od góry są ubrani w zaprasowaną w kancik ładnie koszulę, a na stopach rozklapane, brudne papucie
- Larofan
- Social Media Ninja
Ja popytam po biurze w skarpetkach póki dyrektura się nie pojawi
A zasada anty-sandały jak dla mnie git i tak nie znosze ich nosić..
Za to krótkie portki by mogli zalegalizować
No ale klima jest.. tylko pieszo do biura na 7 rano spacerkiem trochę ciepło.. ze o powrocie o tej 16 nie wspomnę
A zasada anty-sandały jak dla mnie git i tak nie znosze ich nosić..
Za to krótkie portki by mogli zalegalizować
No ale klima jest.. tylko pieszo do biura na 7 rano spacerkiem trochę ciepło.. ze o powrocie o tej 16 nie wspomnę
A ja się właśnie zastanawiałam, jak ludzie znoszą dress cody w upał. Bo ja u siebie w urzędzie na boso biegam i w szortach. Ale klimy nie ma, bo po co komu w Norwegii. Nikt nie przewidział, że może się nagle zrobić 30 stopni przez 2 tygodnie
edit: o jeny, mój pierwszy post! yay!
edit: o jeny, mój pierwszy post! yay!
- Alexandretta
- Współpraca GL
- Kontakt:
Wy narzekacie na upał, a ja w biurze siedzę i marznę Jak widzę rano 30 stopni, to wiem że muszę założyć na siebie więcej, bo jak odpalą klimę, to będzie zimno... Mi upał naprawdę nie przeszkadza. Z temperaturami ujemnymi mam problem, z dodatnimi nie.
"Żal, że sie coś zrobiło, przemija z czasem. Żal, że się czegoś nie zrobiło, nie przemija nigdy."
Na Pograniczu
Na Pograniczu
Z ujemnymi jest fajnie, bo można się ubrać i nie zmarznąć. Przy dodatnich skóry już nie zdejmiesz.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Ja lubię ciepło ale "ciepło" kończy się gdzieś w okolicach 26 stopni. Powyżej to już są upały nie do zniesienia.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Chyba Ty!boncek pisze:Na działce.
Działka i praca na niej należy do mojej żony
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
Same here, tylko u mnie kończy się na 23Crowley pisze:Ja lubię ciepło ale "ciepło" kończy się gdzieś w okolicach 26 stopni. Powyżej to już są upały nie do zniesienia.
Na tym filmiku w 26 sekundzie widać jak to się robi:SithFrog pisze:Przy dodatnich skóry już nie zdejmiesz.
U mnie w biurze okna sie nawet nie otwieraja, wiec czy zima czy lato, dzien czy noc - temperatura to rowne 21,5 stopniq
U mnie przez cala zime wspolpracownicy ustawiali 24 stopnie. Pracowac sie nie dalo w tym ukropie. 22 stopnie to dla mnie gorna granica przyzwoitosci
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Zastanawim sie czy nie dobrze by bylo jakby USA i Rosja dumpnely caly swoj arsenal atomowy w jakis ocean by zrobic mala nuklearna zime
- Counterman
- Waniaaa!
A ja dzisiaj już w robocie się zorientowałem, że zapomniałem paska. I najciekawsze jest to, że czuję się pół nagi teraz. Ah ta ludzka psychika.
IRON MAIDEN are KINGS
- Larofan
- Social Media Ninja
Bez paska? Gdzie jest policja moralna jak sa potrzebni?
Re: Odp: Luźny I
No racja, ostatnio ciągle na działce coś robię, trafna riposta! Ale to wszystko dla Was misiaczki <3 <3 <3Voo pisze:Chyba Ty!boncek pisze:Na działce.
Działka i praca na niej należy do mojej żony
Swoja drogą, dziś zatrudniłem panią do sprzątania mieszkania. Czuje się jak młody bóg!
Ładna?
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
- PIOTROSLAV
- Parmezan
pasek? ja z powodu brzucha noszę spodnie jak biodrówki
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
No to pewnie przeszła "casting"
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
Potrzebuje NA PILNIE osoby która wprowadzi poprawki do strony na wordpressie. I to szybko.
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
fejsbook wysiadł z okazji powstania
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Coś dużo ludzi podchwyciło tą akcję jedzenia jabłek/wszystkiego z jabłek (ile by tam przy tym wytrzymali) na złość Putinowi
- Larofan
- Social Media Ninja
Mnie przekonało picie cydru a w mojej biurowej jadlodajni dzisiaj wszystko z jabłek z okazji wkurwiania Putina
- Crowley
Półtora dnia pobyło dobrze i znowu 30 stopni na termometrze. Lato won!
About Mankind
About Mankind
- Larofan
- Social Media Ninja
wara od lata! nareszcie jedyna pora roku kiedy da sie chodzic w tshircie tylko...Crowley pisze:Półtora dnia pobyło dobrze i znowu 30 stopni na termometrze. Lato won!
brr temperatura spadla do ca. 25ºC i juz mnie prawie jesienna deprecha ogarniala
- Crowley
Właśnie nie da się chodzić w t-shircie ani czymkolwiek innym. Siedzę w domu w samych gaciach i mi pot po dupie leci, a koszulka nadaje się do wymiany po 30 minutach chodzenia. O tym, że się nie da spać nawet nie wspominam.
About Mankind
About Mankind
- Larofan
- Social Media Ninja
tez siedze w domu w samych gaciach, i to tylko z przyzwoitosci bo mnie kobieta goni jak sie z golym tylkiem laduje na kanape
lato jest! when life gives you lemons - just add vodka!
lato jest! when life gives you lemons - just add vodka!
+ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞Crowley pisze:Właśnie nie da się chodzić w t-shircie ani czymkolwiek innym. Siedzę w domu w samych gaciach i mi pot po dupie leci, a koszulka nadaje się do wymiany po 30 minutach chodzenia. O tym, że się nie da spać nawet nie wspominam.
W Euro AGD sprzedają od dziś do niedzieli Galaxy Tab S za pół ceny (sprawdziłem). Ja już zarezerwowałem Samsung Galaxy Tab S 10.5 T805 16GB za 1 149,50zł. Są też 8" za osiem stów. Masakra.
Rezerwacja otrzymuje status "Anulowane" z powodu wyczerpania zapasu.
:< zamówienie złożyłem o 8 dziś.
:< zamówienie złożyłem o 8 dziś.
- Crowley
Zanim się zastanowiłem, czy sobie nie kupić, skończyły się. A z tym anulowaniem rezerwacji to jakieś jaja.
Zaraz będą na allegro o stówę drożej. Polska - kraj kwitnącej cebuli.
Zaraz będą na allegro o stówę drożej. Polska - kraj kwitnącej cebuli.
About Mankind
About Mankind
Stówę?Crowley pisze: Zaraz będą na allegro o stówę drożej. Polska - kraj kwitnącej cebuli.
- Crowley
Nie wiem, strzeliłem. Widziałem gry z Biedronki warte 10 zł, sprzedawane po 11,90, wiec nic mnie już nie zdziwi.
About Mankind
About Mankind
Chodziło mi o to, że bonc pisał "przecenione o połowę". Więc jak kosztują 2200, sprzedawali za 1100 to na allegro będą po 1800-2000 jak nic
- Crowley
Pewnie tak, chociaż jeśli można znaleźć ogłoszenia ludzi z uprawnieniami budowlanymi, którzy za 200 zł chcą się wpisywać do dziennika budowy na domach jednorodzinnych (i brać na siebie calusieńką odpowiedzialność za tą budowę), to może i znajdzie się jakiś orzeł, którego zadowoli stówa zysku.
About Mankind
About Mankind
Dokładnie, normalna cena tego mojego to 2300 zł.
No właśnie z ta rezerwacją to jakaś kpina. Przypomina mi się Seinfield jak rezerwował auto w wypożyczalni, a potem też nie było i tłumaczył babce, że po to się coś rezerwuje, żeby to było zarezerwowane. :p
No właśnie z ta rezerwacją to jakaś kpina. Przypomina mi się Seinfield jak rezerwował auto w wypożyczalni, a potem też nie było i tłumaczył babce, że po to się coś rezerwuje, żeby to było zarezerwowane. :p
"promocja" była też w innych sklepach, ale wszędzie taka sama akcja. Patrząc na komentarze ludzi, to sklepy miały chyba po kilka sztuk sprzętu. Pewnie chodziło o zrobienie szumu wokół nowego tabletu Samsunga.